Imam jedno pitanje za vas u vezi medjuljudskih odnosa i kako se ponasati prema nekome ko je u stanju da manipulise ljudima oko sebe, da bezocno laze, izmislja...Jednostavno, po mom misljenju nenormalna osoba koja je uspela da mi napakosti svojim izmisljotinama i losim, dvolicnim ponasanjem. Molila bih vas za odgovor kao i izvinjenje ako ce ovo biti malo duze izlaganje, jer bih morala da napisem u kratkim crtama dogadjaj koji je bio vezan za mene i jednog mog “prijatelja”. Naime, tu osobu poznajem od prilike oko godinu i po dana, a intenzivnije smo poceli da se druzimo prosle zime (decembra 2011. god.). On je veoma dobar drug mog brata (koga poznaje dosta duze nego mene). Dakle, krenulo je intenzivno druzenje (bilo je nas nekoliko u tom drustvu), uglavnom vikendima, gde smo svi bili opusteni i zaista smo se lepo provodili. Trajalo je to nekoliko meseci. On, taj “prijatelj” je imao devojku sa kojom je retko kad izlazio, ponasao se slobodno, komentarisao druge devojke, “kratke suknjice” i ostalo… Za svo to vreme, postojalo je simpatisanje izmedju mene i njegovog druga, pa mi je jednom prilikom to i spomenuo kako se ja svidjam njegovom drugu, ali me je molio da o tome nikome ne govorim, a pogotovo ne njemu, jer ce se naljutiti. Iskreno, bilo mi je drago, jer se taj decko i meni svidjao, ali ipak nisam htela da ja iniciam te stvari.
Ali, to nije bitno sada. U medjuvremenu, ja sam upoznala devojku svog “prijatelja” i zaista sam se trudila da budem u dobrim odnosima sa njom, pa kada me je ona trazila za prijatelja na fejsu, prihvatila sam je i uvek odgovarala na njene poruke. Kasnije sam saznala da ona ima veoma lose misljenje o meni i da je ljubomorna na mene, jer veruje da sam ja ta “vestica” koja ce joj preoteti decka. A on je stalno komentarisao druge devojke, pricao kako mu se svidja jedna moja drugarica i na moju konstataciju da ona ima dugu, ozbiljnu vezu, on je samo prokomentarisao kako on moze to da rastavi samo ako hoce, jer je on"frajer". Nekoliko dana posle, krece da meni salje provokativne poruke i ljubavne, bezobrazne pesme na fejsu , da kada sam mu ja rekla da je prevrsio svaku meru i da prestane to vise da radi, kao i kad sam mu stavila do znanja da smo mi drugovi i nista vise, da me je posle toga izbrisao i zablokirao, a nekoliko dana posle i njegova devojka, takodje. Onda su poceli da me svi kuliraju u drustvu, da ne obracaju paznju na mene, da recimo iz citavog drustva samo mene ne pozovu na rodjendan…
Onda sam ja odlucila da ga lepo pozovem i pitam sta je u pitanju, na sta je on govorio kako ja znam i na kraju kad sam mu zapretila da cu sve ispricati bratu i pokazati mu poruke koje mi je slao, on je priznao kako sam navodno ja, ispricala njegovoj devojci kako se on interesovao i raspitivao za tu moju drugaricu. I navodno, ja sam htela da rasturim njihovu vezu.
Sada, nekoliko meseci posle, ja sam u vezi sa njegovim drugom (koji mi se svidjao izvesno vreme), imamo lepu vezu, punu razumevanja, ali ipak se on i dalje druzi sa “prijateljem”, a ja svom decku nisam ispricala celu pricu (zna samo jedan deo). Takodje, i moj brat zna jedan mali deo. Taj lik meni deluje kao ljigavi, dvolicni, namazani, lazljivi psihopata! I ja sam preko drugih ljudi povezana sa njim, iako pokusavam na sve moguce nacine da izbegnem kontakte kako sa njim, tako i sa njegovom devojkom. Zaista sam u problemu i veliko pitanje mi je- Da li da ispricam decku celu pricu?
Za sada toliko i hvala unapred na odgovoru