Psiholog online

• Odgovora: 616
Stranice: « 1 ... 36 37 38 39 40 ... 62 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
  • Pol: Muško
Odg: Psiholog online
« Odgovor #370 poslato: 09:13:45, 02.Mar.2013. »
Ti si sasvim OK osoba samo si svoj zivotni prostor dopustio drugima da se sire. Istina je da svet oko nas nije idealan ali moramo ga prihvatiti takvog kakav jeste. Poseti psihologa svakako da porazgovarate i da ti preporuci neku knjigu laksu za sticanje samopouzdanja. Neka ti to nebude smesno i nekad se moras poniziti da bih se uzvisio zato samo hrabro i govori sam sebi naglas "Menjam se na bolje".

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • Pol: Žensko
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #371 poslato: 13:16:31, 02.Mar.2013. »
Bitno je da zelis da odes psihologu i da nemas tu vrstu kompleksa tako ces naci najbolje resenje za sebe, mnogima se desi da  se razocaraju, i vise puta zatvaranje u nekom periodu je normalno jer potrebno je navici stomak, nismo svi isti, ali ima ljudi kojima je bitno kako si i ako s njima popricas sigurno ces osjetiti olaksanje i promjenu, a onda pocnes od manjih stvari, prokomentarisi za pocetak nesto ovdje s nama mozda ces lakse iz ovog ugla da se snadjes..

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #372 poslato: 13:55:50, 02.Mar.2013. »
pocnes od manjih stvari, prokomentarisi za pocetak nesto ovdje s nama mozda ces lakse iz ovog ugla da se snadjes..

Slazem se sa ovim, dobar savjet. Koliko sam mogla da primijetim svi smo ovdje otvoreni za tudja mishljenja i medjusobno se poshtujemo.
Povuchenim osobama je jako teshko da iznesu mishljenje na bilo koju temu, pa bi ovaj forum u tome mogao da ti pomogne. Na taj nachin mozesh da uchvrstish svoje stavove, isto tako mozesh da usvojish i neko novo razmishljanje. Sve u svemu ne moze ti odmoci.

*

Van mreže kecmi

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #373 poslato: 00:10:40, 03.Mar.2013. »
Hvala vam puno na odgovorima. Da, resio sam da konacno nesto moram da promenim, jer ovo u kakvom sam sada stanju me samo moze odvesti u dalju propast. Oticicu kod psihloga, mada ne znam da li neko od vas zna, da li od lekara opste prakse treba uput ili moze bez uputa da se ode na razgovor?

Nije lako zaista, ja sam vise puta pokusavao da nesto poradim na tome, ali ne ide, pa ne ide.
Najgore mi je sa ljudima, strah neverovatan, trema i upravo zbog toga ne znam da se snadjem i vise puta sam ranije u drustvu dok sam jos isao u skolu bio ismejavan. Ti strahovi i trema poticu jos iz skolskog doba.
Ne zelim da me iko pitam sto ne radim nige, i zasto nemam devojku, jer ne znam sta da kazem, a ljudi su kao sto znamo mnogo znatizeljni, jos kad provale da imas neki problem, onda si obrao bostan.
Kad me neko pita za devojku, tu odmah pocrvenim, ne volim o tome ni u muskom drustvu javno da pricam, a tu ti se oni tek podsmejavu, ne volis da pricas o ljubavi i seksu. To uopste nije tacno, niko od njih ne shvata da sam ja stidljiv po tom pitanju . Ja volim devojke, i na koliko sam devojaka nailazio koje mi se svidjaju, ali nisam znao kako da pridjem i da ostvarim neku komunikaciju.
Imam i komplekse, mnogo sam opterecen sta ko misli za mene, sta ce ko da kaze, samo da ne kazu nesto lose, jer ja njima nikad nista lose nisam uradio. Kazem vam, kako koja godina sve je gore i gore. Na primer te komplekse ranije nisam imao, uoste ne znam sta se sa mnom desava i zasto me Bog ovako kaznjava.

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 11
« Odgovor #374 poslato: 08:09:01, 03.Mar.2013. »

Normalno ne trebaš se suzdržavati, ponekad obični ljudi sa svojim iskustvima mogu pomoći.  Jer na sve gledaju jednostavnije od profesionalnih psihologa, mislim da su oni dosta kruti ( premda ne mora značiti).
Iznesi svoj problem ništa ne gubiš.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #375 poslato: 09:14:07, 04.Mar.2013. »
da li od lekara opste prakse treba uput ili moze bez uputa da se ode na razgovor?

Nisam sigurna, pretpostavljam da treba jer shta god da hocesh da radish morash poci kod izabranog doktora.  :flowers:

uoste ne znam sta se sa mnom desava i zasto me Bog ovako kaznjava.

Vodim se definicijom da nam se sve u zivotu deshava sa razlogom. Nemoj da postmatrash to kao kaznu, vec kao jedno iskushenje koje ti se stavlja na put i iz kojeg cesh izaci kao bolja i sigurnija osoba.

*

Van mreže Zelena

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #376 poslato: 00:24:51, 06.Mar.2013. »
Stvarno jako cjenim ovo što vi radite, izdvajate svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli drugim ljudima sa njihovim problemima, to je stvarno za svaku pohvalu.

I ja vam dolazim sa problemom, nadam se nekom dobrom savjetu. Vec skoro dvije godine sam u vezi, i nekako odkako sam uronila u tu vezu sve mi se okrenulo naopako. Naime imala sam nisko samopouzdanje kroz osnovnu skolu jer sam patila od viska kilograma, ali sa srednjom skolom se sve promjenilo, izgubila sma dosta kilograma i polako sam pocela graditi svoje samppouzdanje, na kraju srednje sam bila jaca nego ikada i sretna kao nikada do tad. Ali, onda sam upoznala jednog decka i poceli smo da izlazimo, sve bilo fino nekoliko mjeseci ali s vremenom on je postao jako ljubmoran i lagano mi je branio odredzene stvari. Prvo muske fejs prijatelje, zatim izlazke s jaranicama, da bi na kraju doslo do toga da uopste vise nemam drustvo, vec sam samo s njim. To je jako djelovalo na mene, samopouzdanje mi je trenunutno u jako losem stanju, udebljala sam se 20 kilograma, nazadovoljna sam, na fakultetu nisam dala niti jedan ispit. Svi ce sad reci, pa pokreni se, vjezbaj uci, niko ti nije kriv. Ali ja ne mogu da nadjem motivaciju, jer nemam cemu da se radujem i kada ostvarim neki uspjeh nemam s kim da ga slavim. On slabo kad hoce da ide na kafu, a o izlascima da ne pricam, hoce stalno da ja dolazim kod njega a i kada sam tu, on sjedi za compom. Sada sam dosla do toga da ne znam pricati s ljudima, samo bjezim od svih osim od njega ali ni u njegovom drustvu se ne osjecam dobro. Ne znam niti jedan dan u poslednjih pa najmanje  godinu  dana da nisam plakla. Ja znam da je on kriv i da trebam prekinuti tu vezu, kako bih se vratila normlanom zivotu ali ne mogu, svaki put kada raskinemo ja umirem od neke tuge, nesto. Ja stvarno ne mogu ovako vise.

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #377 poslato: 14:24:05, 06.Mar.2013. »
Zelena, i sama znaš da ni jedan problem koji je za nas veliki ne može se riješiti preko noći, nego je rezultat dugog razmišljanja i djelovanja. Zato postepeno počni, jednu po jednu stvar da mijenjaš kod sebe i u svom životu, pa ako će ti biti lakše prekini vezu s momkom ili mu reci da ti treba malo vremena i prostora da preispitaš tvoju vezu sa njim, da se ne viđate jedno vrijeme, pa kad vidi da te može izgubiti možda se i promijeni, ako ne, znači da ne želi da se trudi oko tebe i da ti poklanja pažnju, pa šta će ti onda takav. Što se tiče kilograma, i to ide sporo, znači moraš postupno, počni da šetaš i da ne večeravaš, to je odličan korak za početak. A za studije je naravno potrebna ogromna volja, to moraš sama i tu ti niko ne može pomoći, ako sama ne doneseš odluku da učiš. Srećno i pozdrav za tebe!  (mah:mah)

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #378 poslato: 15:54:24, 06.Mar.2013. »
Ostavi momka, posveti se sebi i svom zivotu za povetak pa polako. Bolan rez ali  bolje i tako nego odugovlaciti agoniju. Javiti ce se jos neko za odgovor.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #379 poslato: 22:10:43, 06.Mar.2013. »
Draga Zelena, dobrodošla na Čarobnjaka  (welcome).

Kao što su Ti moji prethodnici savjetovali, mislim da prvo što treba da uradis je da odredis sebe, u svakom smislu i na svim poljima, studije ljubav, fizički izgled...itd. da vidis sta želis sta ne zeliš, da odredis ciljeve i da korak po koras nadjes način da svaki sprovedes u djelo.  Tek onda će ti se i pitanje samopouzdanja samo od sebe regulisati a sa tim - mislim i pitanje prihvatanja ili neprihvatanja onog sto ti jača polovina već neko vrijeme nameće. Svi smo se složili da to izmedju vas nije zdrav odnos a i ti si toga svjesna. Milsim da ne treba svoje želje da podrediš zeljama i prohtjevima svog decka i da slijedis samo ono sto je njemu po volji a da ti ostaneš frustrirana. Treba da mu kazes kad ti nesto smeta. Da smognes snage. To ne mora da bude drsko ni u svadji, prosto to je tvoje pravo na izbor...On vjerovatno ima neke "svoje" razloge ali to ga ne opravdava jer ti imas pravo da budes srećna. Razgovaraj sa njim. Imaće razumijevanja za to ako mu je stalo u protivnom zapitala bih se da li tu uopšte ima ljubavi?! Držim ti palčeve i hrabro  :-*
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

Stranice: « 1 ... 36 37 38 39 40 ... 62 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000