Cao.

Nisam kampanjac, ucim redovno i zato me je zacudilo to sto sam jako dobro naucila, aradi se o fizici i dosla na test i stvarno nicega nisam mogla da se setim... Nije mi se to nikada desavalo ranije. I profesor se iznenadio.
Sto se tice dogadjaja iz proslosti, mogla bih da vam ispricam, smatram da ce mi biti lakse, ai zanima me sta vi mislite o tome. Ja sam najstarija, imam maladju sestru i brata. Kada je trebalo da se rodim izdesavale su se neke komplikacije u maminoj trudnoci i rodjena sam prevremeno. Mama je samo usla u 9. mesec. Bila je blizanacka trudnoca. Moja sestra je bila i teza i veca od mene i dobila je bolju ocenu na rodjenju... Ja sam imala mnogo maje sanse da prezivim. Mojim roditeljima su rekli da je posle 18 sati veca devojcica umrla. n isu naveli razlog, niti su moji roditelji videli mrtvu devojcicu, Bili su u soku, nisu bilisvesni u pocetku svega toga... Ja sam se jedva izvukla. Bila sam u inkubatoru i skoro 3 meseca lezala u bolnici. Posle izvesnog vremena moji roditelji su saznali za slucajeve prodavalja novorodjencadi, pogotovu u blizanackim trudnocama, ali nikada nisu pokrenuli nikakvu istragu, niti su se raspitivali.
Ja ne znam kada sam saznala za ovo, ali mora da sam bila vrlo mala. Tek sam skoro saznala da su doktori prodavali bebe. Nikada mojima to nisam rekla, ali kada uvece lezim u krevetu osecam kao da mi nesto prica, smeje se ili place... Onako pred san. Samo odjednom, iako o tome prethodno nisam razmisljala... Nije to uvek uvece, ali najcesce jeste. Onda ja kao da mislima odgovaram njoj i ona se nadovezuje na to... Mislila sam da umisljam, da pocinjem da ludim... Neki su mi onda rekli da blizanci mogu da komuniciraju, da su povezani, nesto kao telepatija. Od tada mislim da je ona ziva, mozda to sve nije istina, mozda ja samo umisljam... Mnogo mi to zaokupljuje misli otkako sam saznala za prodavanje beba...
Ne volim da pisem sastave, niti znam da ih pisem i nisam dobila nijednu peticu u gimnaziji na sastavu, osim kad sam jednom dobila temu moj unutrasnji dijalog i odlucila da prenesem sva moja osecanja na papir... Jednostavno sam pisala i nisam razmisljala, to su bili neverovatni trenuci. Kad sam procitala svoj sastav, ostala sam bez teksta, nisam imala pojma da tako lepo ja nesto mogu da napisem, I to je bila jedina petica na pismenom zadatku u gimnaziji iz srpskog... Otkucacu vam sastav veceras... Zelela bih da cujem sta vi mislite o ovome. Mozda je sve ovo glupo, ali ja bih samo zelela da saznam da li je ziva i mislim da cu, kada odem na fakultet ispitati sve. Moji roditelji ne znaju sta ja osecam, ne mogu da im kazem jer nisam sigurna kako bi oni reagovali na to... Nikada o tome ne pricamo i ta tema je zatvorena... Pozdrav