Psiholog online

• Odgovora: 616
Stranice: « 1 ... 34 35 36 37 38 ... 62 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže anaancica

• *
  • 2
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Psiholog online
« Odgovor #350 poslato: 10:17:10, 21.Dec.2012. »
Imam jedno pitanje za vas u vezi medjuljudskih odnosa i kako se ponasati prema nekome ko je u stanju da manipulise ljudima oko sebe, da bezocno laze, izmislja...Jednostavno, po mom misljenju nenormalna osoba koja  je uspela da mi napakosti svojim izmisljotinama i losim, dvolicnim ponasanjem.  Molila bih vas za odgovor kao i izvinjenje ako ce ovo biti malo duze izlaganje, jer bih morala da napisem u kratkim crtama dogadjaj koji je bio vezan za mene i jednog mog “prijatelja”. Naime, tu osobu poznajem od prilike oko godinu i po dana, a intenzivnije smo poceli da se druzimo prosle zime (decembra 2011. god.). On je veoma dobar drug mog brata (koga poznaje dosta duze nego mene). Dakle, krenulo je intenzivno druzenje (bilo je nas nekoliko u tom drustvu), uglavnom vikendima, gde smo svi bili opusteni i zaista smo se lepo provodili. Trajalo je to nekoliko meseci. On, taj “prijatelj” je imao devojku sa kojom je retko kad izlazio, ponasao se slobodno, komentarisao druge devojke, “kratke suknjice” i ostalo… Za svo to vreme, postojalo je simpatisanje izmedju mene i njegovog druga, pa mi je jednom prilikom to i spomenuo kako se ja svidjam njegovom drugu, ali me je molio da o tome nikome ne govorim, a pogotovo ne njemu, jer ce se naljutiti. Iskreno, bilo mi je drago, jer se taj decko i meni svidjao, ali ipak nisam htela da ja iniciam te stvari.
Ali, to nije bitno sada. U medjuvremenu, ja sam upoznala devojku svog “prijatelja” i zaista sam se trudila da budem u dobrim odnosima sa njom, pa kada me je ona trazila za prijatelja na fejsu, prihvatila sam je i uvek odgovarala na njene poruke. Kasnije sam saznala da ona ima veoma lose misljenje o meni i da je ljubomorna na mene, jer veruje da sam ja ta “vestica” koja ce joj preoteti decka. A on je stalno komentarisao druge devojke, pricao kako mu se svidja jedna moja drugarica i na moju konstataciju da ona ima dugu, ozbiljnu vezu, on je samo prokomentarisao kako on moze to da rastavi samo ako hoce, jer je on"frajer". Nekoliko dana posle, krece da meni salje provokativne poruke i ljubavne, bezobrazne pesme na fejsu , da kada sam mu ja rekla da je prevrsio svaku meru i da prestane to vise da radi, kao i kad sam mu stavila do znanja da smo mi drugovi i nista vise, da me je posle toga izbrisao i zablokirao, a nekoliko dana posle i njegova devojka, takodje. Onda su poceli da me svi kuliraju u drustvu, da ne obracaju paznju na mene, da recimo iz citavog drustva samo mene ne pozovu na rodjendan…
Onda sam ja odlucila da ga lepo pozovem i pitam sta je u pitanju, na sta je on govorio kako ja znam i na kraju kad sam mu zapretila da cu sve ispricati bratu i pokazati mu poruke koje mi je slao, on je priznao kako sam navodno ja, ispricala njegovoj devojci kako se on interesovao i raspitivao za tu moju drugaricu. I navodno, ja sam htela da rasturim njihovu vezu.
Sada, nekoliko meseci posle, ja sam u vezi sa njegovim drugom (koji mi se svidjao izvesno vreme), imamo lepu vezu, punu razumevanja, ali ipak se on i dalje druzi sa “prijateljem”, a ja svom decku nisam ispricala celu pricu (zna samo jedan deo). Takodje, i moj brat zna jedan mali deo. Taj lik meni deluje kao ljigavi, dvolicni, namazani, lazljivi psihopata! I ja sam preko drugih ljudi povezana sa njim, iako pokusavam na sve moguce nacine da izbegnem kontakte kako sa njim, tako i sa njegovom devojkom. Zaista sam u problemu i veliko pitanje mi je- Da li da ispricam decku celu pricu?
Za sada toliko i hvala unapred na odgovoru  :)

*

Van mreže eyableya

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #351 poslato: 23:37:16, 01.Jan.2013. »
Ćao svima.
Već neko vreme me muče neki problemi, razmišljala sam o poseti psihologu, ali eto čeprkajući po netu sam našla vaš forum pa za početak mislim da bi bilo dobro da se prvo vama ovde obratim. Naime, imam 22.god, student sam ekonomije. U vezi sam već godinu i po dana. Međutim, nekako mi se čini da sve što radim, radim pogrešno. Kad su neka velika okupljanja u pitanju, slavlja, praznici i slično, ako slavim sa momkom kao da se podsvesno trudim da sve upropastim. Prilično sam temperamentna osoba i brzo planem. Gomilu puta kažem neke ružne reči koje ne mislim i posle se kajem. Imam jako težak odnos sa prijateljima, pogotovo ženskim, jer sam ja opuštena osoba, nemam predrasuda o ljudima a moje prijateljice su uglavnom nadmene i ''na visokoj nozi'', i čim se zbližim s nekim ko nije po njihovim merilima uglavnom se udalje od mene. Takođe sam i zbog loše finansijske situacije bila prinuđena da radim godinu i po dana od jutra do mraka kako bih plaćala fakultet. Momak s kojim sam u vezi je imao problema sa drogom, i sad ponekad posustane. Koliko god mogu ga motivišem. Ali kad su neke sitnice u pitanju svađamo se, udaram ga, ne umemo da se kontrolišemo. Zaista ne znam kako da se nosim sa svojim problemima. Svi od mene očekuju mnogo, a čini mi se da niko ne ceni kad nešto pozitivno uradim. Zaista, momak mi daje motivaciju da učim, da radim, da se snalazim, ali se ponekad i kad je s njim sve ok osećam usamljeno. Ne znam kako da pristupim ljudima. Previše se zbližim, verujem svima i onda se uglavnom razočaram. Nadam se da ćete mi moći dati neki savet. Hvala unapred puno. Eyableya.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
  • Pol: Muško
« Odgovor #352 poslato: 15:34:10, 13.Jan.2013. »
Svi smo se mi nasli u takvim situacijama. Verovatno si nezadovoljna sobom iznutra pa ti smeta necije ponasanje ili neka situacija jer to je tvoj odraz tvoje ogledalo. Verovatno porodica ocekuje mnogo od tebe, svesna si svojih mogucnosti i zelja, realna si i smatram da si pocela da radis na sebi. Potraga te je dovela na forum a sama zelja za tim ce   ti pokazati sta i kako dalje. Pokusavas da se sredis i normalno je da imas unutrasnju borbu i sukobe koji te teraju da se preispitas. Nisam psiholog pisem iz srca u zelji da ti pomognem jer smo svi kroz to prosli. Svi zelimo da budemi prihvaceni i voljeni i zelimo da se menjamo. Nevolimo da vidimo svoju losu osobinu kod drugog jer taj netko ili nesto budi u nama ono lose ili odbaceno a to nesto se hranilo sa nama i zivelo u nama i ono ne zeli biti odbaceno. Jaka volja i zelja za promenom menja nas pogled na sebe i drugi nas drukcije dozivljavaju i zbir toga dovodi do kvalitetnog iskustva koje se menja zajedno sa nama. Za 5 godina kad se osvrnes na situaciju u kojoj si sada ona ce imati sasvim drugi smisao, ukoliko bude isti osecaj u sta sumljam znaci da si stala gde si sad ali kazem da nece biti tako. Ovo izgleda prosto a tebi se cini da nije, trazi osobe pored kojih se osecas smireno i udobno, odvoji se od onih koji u tebi bude ono sto ne zelis da budes ili ih iskuliraj ako moras da budes u njihovoj blizini zbog neceg. Udubi se u sebe i pronadji ono sto volis i za tebe ima smisao da ti vraca osmeh i radost u zivot i to gaji i njeguj to je tvoj put. Polako se oslobadjaj tereta da brze koracas jer kad to krene osetiti ces olaksanje, prodisace svaki deo tebe i hteti ces da trcis od srece ali i tada budi smirena i lagalo i sigurno koracaj u korak sa samom sobom. Nisi sama u tome svi smo sa tobom, trazila si odgovor i prvi korak je ucinjen, znaci poslala si emociju u eter podrsku si dobila. Mnogo je lakse kad znas da nisi sama i da je netko uz tebe i da netko misli na tebe.
Bio mi sad kolega sa kafom i unisti mi koncepciju, napravio sam pauzu 30min.
 Drago mi je sto uocavas da imas problem i zelis da se menjas sto govori da si svesna i da nespavas. Kad pocnes da osmatras svoje postupke i ponasanja i potas sebe zasto se tako ponasas pojaviti ce se odgovor u bilo kom obliku kao glasnik a da ta osoba toga nije svesna ili neki dogadjaj. Cim ti razmisljas o promenama one su vec pocele jer ti zelis da se menjas i treba iznutra poceti a ne obrnuto u nama su odgovori i svi problemi koje mislimo da imamo. Pocinjemo ziveti svoj zivot i ego se otima jer ono sto smo vremenom stvorili nezeli da bude odbaceno. Treba da nadjes nacin kako da budes smirena u takvim situacijama, disi umereno u jednakim intervalima da smiris rad srca ili da.u sebi izgovaras neke magicne reci koje ce ti se vremenim javiti same ili da se setis nekog lepog trenutka ili nekog ili ako ti ove reci pruzaju utehu seti se njih. Ako me razumes osetiti cessa kolikom mirnocom je ovo pisano a to znaci da ce se ovo reflektovati i kod tebe i kod mene i svih onih koji iskreno ovo razumeju i vratiti osmeh na lice. Promene nece doci preko noci treba vreme za sve a zato smo mi tu za tebe. Vec sutra moze da ti bude smesno sto si pustila post na forum ili ces jedva cekati da procitas da li ima odgovor. Kako se ti menjas menja  se i svet oko tebe.
Imam obaveza pa se vracam kasnije.
Pozz.

*

Van mreže meji

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #353 poslato: 17:04:31, 15.Jan.2013. »
Lijep pozdrav. Treba mi samo nekoliko savjeta. Naime, mlada sam zenska osoba i u dugoj sam vezi koja mi je ujedno i prva, Zajedno smo 4,5 godine i za to vrijeme, on je uradio mnogo velikih i prelijepih stvari da mi dokaze svoju ljubavi (zaista velike stvari koje me sprijecavaju da prekinem s njim, odrekao se alkohola, svih losih navika koje mi se nisu svidjale, istetovirao je datum nase godisnjice, upoznao me sa svojim roditeljima za ozbiljno... puno toga sto me veze za njega sada) to vrijeme sto je proslo definitivno je bio najljepsi period mog zivota, imamo zajednicke planove za buducnost, tesko mi je zamisliti se bez njega, imam osjecaj da cu ostati sama na svijetu, ali u nekoliko zadnjih mjeseci sve se postepeno promijenilo, kao da jedno drugom nismo vise previse bitni iako ja i dalje ne mogu bez njega, previse svadja, vikanja, optuzivanja da ga varam iako je to daleko od istine, previse odbojnosti, iako mi i dalje imamo svoje te lijepe momente u kojima sam najsretnija. Ja sam za ovo vrijeme ostavila sve prijatelje, kao i on, dosta smo ljubomorni iako je on puno vise. Moram reci da je postao u neku ruku agresivniji nego sto je bio, prije je bio toliko njezniji i brizljiviji, i ja sam se osjecala zaista, zaista voljenom i osjecala sam da je on taj pravi. Sada sve polako nestaje, pocinjem da se osjecam kao kucanica koja ima 4ero djece i treba da trpi sve bracne krize da bi ocuvala porodicu na okupu. Bojim se buducnosti sa njim, bojim se da cu morati trpiti nehajno i drsko ponasanje kakav je sad, ali ga neizmjerno volim. I puno pricamo o tome, ali tesko nam se rastati, a i promjene koje dogovorimo traju po koju sedmicu i opet sve isto, svadje, prepirke, suze... Vjerujte da mi nije nimalo lako, par puta sam se vec ponizila zbog njega, plakala kad bi me optuzio, kad bi me vikanjem povrijedio, zato sto mi je pretesko prekinuti takvo nesto, dugo vremena mi je bio sve na svijetu i ne znam kako bih dalje sama, previse sam zaslijepljena da bih bila objektivna pa mozda zbog toga djelujem kao glupa i nesposobna ali zaista mi je tesko, zato molim vas samo mi dajte savjet sta bi uradili da ste na mom mjestu. Volite, a vidite da to ne ide. Hvala unaprijed.
« Najnovija izmena:: 17:07:13, 15.Jan.2013. meji »

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #354 poslato: 17:43:31, 15.Jan.2013. »
Vidim da ste pricali i o rastanku ukoliko se ne varam. Tebi bih to tesko palo koliko vidim. Nije lako verujem ali ako mislis da je za tebe to bolje i ako ste oboje za to bolje i tako nego da produzujete agoniju. Znam da ti nije lako neces biti sama, pojaviti ce se netko u tvom zivotu tko te razume. Treba malo vremena ali veruj u sebe. Nadam se dace se pojaviti netko od devojaka sa foruma za dobar odgovor. Pozdrav.

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 11
« Odgovor #355 poslato: 22:01:58, 15.Jan.2013. »

Teško je nega svavjetovai i reči mu neku pametnu.
Sama si rekla da se to dešava postepeno u zadnje vrjeme, tako to postepeno morate i srediti.Kada dođe do optuživanja, da pokušaš ostati hladna i pustiti ga da se on isprazni.Pa kad zašuti reči mu da ti ideš kući , a on neka razmisli o svojim rječima i postupcima. Možda da još dodaš da se nečete viđati par dana. Ako se viđate svaki drugi dan, ti reci da se nečete viđati 5-10 dana. Za to vrjeme neka provjeri svoje tvrdnje i neka o svemu razmisli.
        Ovo ti kažem podpredpostavkom da ga ti ne želiš ga poslati kvragu, prekinuti. Ali mislim da je važno da ti ostaneš hladna i mirna, da bi on dobio neku poruku tvojim ponašanjem. Ako to upali bar donekle, tada oboje u budučnosti morate poraditi na povjerenju. Jer ljubomora je bobra dk je u nem grancama. Ljubomora je neki znak da ti je do druge osobe stalo.
      Ako ne bude išlo,mlada si. Kad tad češ srestinekog tko će te voljeti.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže MissLovely

• *
  • 3
  • 0
« Odgovor #356 poslato: 23:04:53, 15.Jan.2013. »
Imam gomilu pitanja,ali postavljacu jedno po jedno :D Treba mi savet u vezi samopouzdanja...Par njih mi je reklo d a se obratim psihijatru u vezi toga,ali iskreno nisam se puno obazirala na to. Ukratko,evo u cemu je problem. zavrsila sam gimnaziju,zelela da upisem fax,spremala se i nisam upala jer se,realno,nisam dobro spremila,pa sam upisala neki cisto reda radi,a uopste me to ne zanima jer je suprotno od onoga sta ja zelim.Ove godine zelim da pokusam opet,ali sama sebe ubedjujem da necu upasti(iz ne znam kog razloga),samo nalazim razloge da mi je sve tesko,zalim se,plasim se konkurencije,razmisljam sta cu da radim ove god kad ne upadnem i ostalo,pa samim tim slabo i ucim. Ima jos dosta primera u kojima se vidi manjak samopouzdanja,ali mi je ovo veoma bitno pa sam zato taj navela. :)

*

Van mreže Lemix

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #357 poslato: 09:15:05, 18.Jan.2013. »
Pozdrav svima !

Evo malo sam čitao vaš forum pa sam odličio da se obratim za pomoć i nadam se da ćete me shvatiti ozbiljno iako sa mog aspekta ovo što ću napisati izgleda jako čudno da ne kažem nenormalno (*o*)

Ja sam tinejdžer i prije više od pola godine desila mi se tragedija u porodici smrt voljene osobe ali to sam prebrodio i nastavio sa normalnim životom, ali prije mjesec dana mi se desi sledeće
Naravno kad smo tako mladi zaljubljujemo se i meni se desi neuspjeh na tom planu, ali to nije bio problem.
Jedno veče sam gledao neki film u fazonu neka djevojka je serijski ubica i završi se film i ja ugasim TV i da zaspem i meni se u glavi počne ponavljati riječ serijski ubica(ali kao da sam to bio ja) tu veče nisam mogao sam da zaspem i kada kod bih pomislio ne samo na tu riječ nego kad bih čuo ili pročitao negdje o nekom ubistvu istog momenta mi je loše i tako u krug mjesec dana. Umišljao sam mnogo toga čak i da nisam normalan ali nemoguće da čovjek poludi za jedan dan. Toliko sam se loše osjećao u nekim trenutcima da mi je
čak došlo do toga da se lišim života ali nakon te pomisli otvaraju mi se još neka čudna pitanja u vjerskom pogledu u fazonu gdje ide duša itd.
Sinoć mi je bila jedna od najgorih noći u životu zadnja 2 dana sam se veoma dobro osjećao, kao da mog problema više nema jer sam čitao nešto o (nemojte se smijati) crnoj magiji i ladno sam mislio da mi je to podmetnuto. E sad šta se sinoć desilo ne znam bio sam umoran i oko 10 sati krenem ja na spavanje i sad
vrti mi se u glavi sve to što mi se dešava sve te misli ugl. loše i nisam znao šta da uradim sa sebe ne znam kako sam se smirio u uspio da zaspem nakon sat i po vremena prevrtanja po krevetu.
Naravno pokušavao sam da se vratim u normalu ali nakon tog filma i te pomisli te noći moje razmišljanje moj
pogled na život je potpuno drugačiji.
E da i da vam kažem šta me odvrati sa tih pomisli
Pomaže mi kada npr. čitam neku knjigu gledam neku normalnu emisijiu na TV, igram video igre bilo šta ali kada prestanem sa tim nešto me opet prebaci na ono staro i ja nekad ne pomislim na to a nekada se opet udubim u sve to i opet mi ne bude dobro.

Ne znam koliko još informacija treba mislim ima se tu još nešto napisati ali ako vam treba još neka informacija pitajte.

Nadam se da nećete pomisliti da nisam pri čistoj svjesti i zdravoj pameti :D

Hvala...:)

*

Van mreže mmmaka83

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #358 poslato: 14:36:49, 18.Jan.2013. »
Pozdrav.
Imam 29 godina, i problem je u mom ljubavnom zivotu? Ne umem da odrzim vezu imam preveliki strah od napustanja, sve pocne lepo i zaljubimo se i ja se vezem i tu nastanu problemi koji me muce. Svesna sam da je problem u meni uglavnom, da svojim ponasanjem i stavom oteram ljude od sebe, ali ne znam kako to da promenim, procitala sam puno testova na internetu, puno knjiga ali i dalje nemam nekih rezultata. Nemam samopouzdanje, nemam razumevanja za druge, i jos mnogo toga....cesto se svadjam, i posle mi jos gore da to ispravim...sada imam jednog decka kojeg zaista volim i on mene mislim da voli, ali moje ponasanje nam mnogo smeta, cesto se svadjamo i opet se plasim da ce me napustiti.Ako mozete mi reci odakle toliki straha u meni, i sta treba da uradim kako bih sebi pomogla?
Hvala na odgovoru.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #359 poslato: 14:52:36, 19.Jan.2013. »
Hm tesko, neznam kako da odgovorim jer ovo je malo. Mozda je stvar u samopouzdanju, nezadovoljstvu sa samom sobom, komplaksi iz detinjstva itd tko zna. Mislim da tu decko moze da tu pomogne i da imas poverenja u njega  a ti trebas biti smirena i protiv svoje volje da nemislis da te netko na nesto tera ili da se osecas zarobljenom u sopstvenom telu. Oslobodi se straha tako sto mu se prepustis i prodjes kroz to. Razgovor mnogo pomaze, tiho i u miru bez napetosti i nervoze. Nadji nacin da nekom verujes i imas u nekog poverenja. Procitala si neke knjige i ako ti netko uliva poverenje od tih pisaca primeni njegovu metodu, njemu je ocito pomogla a ako ti je to smesno ondah nema smisla a ako verujes njemu ondah idi njegovim putem. Ukoliko se pokaze da ti ti ne odgovara pojaviti ce se drugi put kojim treba da ides. Stani pred odgledalo i kazi sama sebi de se volis i da ces uciniti sve da budes sretna. Deluje glupo ali sve sto radis u zivotu i sto se desava oko tebe tvoj je odraz tvoje unutrasnjosti koja te okruzuje. Prihvati polako sve oko sebe kao i cinjenicu da si ucinila prvi korak pustivsi post ovde i vec ti je lakse jer se nadas odgovoru i ja sam prvi koji ga daje a koliko ce ti znaciti e to neznam. Svaki problem je u sustini odlaganje problema, tako sada mi resavamo tvoj jer nemas resenje a nastupila konfuzija i panika. Najvaznije je naci nesto sto tebe smiruje i tada pokusati razmisliti. Pisem kasnije jer imam obaveza.

Morao sam da se javim na telefo. Ima ovde na forumu kompetentnijih od mene pa se nadam da ce se netko javiti od njih. Idemo rezonom da smo svi ok i u skladu sa nekim normama i ostalim bla bla stvarima koji zivot cine i organizuju onako kao jeste i kako se moze u skladu sa shvatanjem i mogucnostima. Trebas naci mir u onome sto te opusta trenutno da se saberes i da tvoje misli ne lebde iznad tebe vec da idu u korak sa tobom, strah je nas najveci neprijatelj. Svi mi znamo onoliko koliko nam je potrebno nista manje nista vise, samo imaj poverenja u svoju unutrasnju snagu u kojoj leze svi odgovori i ako zelis sebi iskreno da pomognes pojaviti ce se odgovor sta treba da uradis. Da bih to znala moras sebe da osluskujes iznutra a to nemozes ako je buka oko tebe ili u tebi. Ono nezno bice u tebi ceka.da.prodje oluja pa ce se javiti zato treba mir. Dosta govore o tome kako u takvim trenutcima treba ostati pribran zato polako udisi i izdisi, smiri rad srca a sa njim se smiruje i um i manji je.pritisak u glavi i lakse tada rezonujes. Nemogu se problemi resiti odjednom  malo po malo, pomak mali ali za tebe veliki. Polako se oslobodis teteta ides po prioritetu, jer ako se nesti godinama gomilalo i skupljalo treba vremena da se  to i rascisti. Svi mi zivimo sa tim i starimo i mucimo se i mislimo da uvek kasnimo i da nismo zreli da nam sve smeta itd. Uvek tezimo necemu boljem, krivimo proslos a zivimo sada i sada resavaj ono sto ti smeta. Mastanjem o buducnosti odlazes problem i bezis od njega a on te ceka, okrivljujuci druge okrivljujes sebe i zalis sebe videci sebe u njima. Zato sto ti smeta polako izbacuj iz svog okruzenja, ako ti neka osoba smeta malo se od nje distanciraj, ako imas neke lose navike polako ih ostavi alu polako tako da kreni ali polako. Na kraju svega uvek imas sukob sa samim sobom jer bezis od sebe a u tebi je resenje, moras verovati sebi da ces se promenuti i uciniti sve da ti svakog dana bude sve bolje i bolje mislim da se osecas lepo i pozitvno. Sad zasad od mene toliko a nadam se da ce se javiti vec netko. Pozdrav.
« Najnovija izmena:: 15:16:24, 20.Jan.2013. narcisa zec »

Stranice: « 1 ... 34 35 36 37 38 ... 62 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000