Mesecni horoskop 2016

 • Odgovora: 19
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Mesecni horoskop 2016
« poslato: 21:29:01, 12.Jan.2016. »
Januar 2016

OVAN


Ljubav

Ako ste slobodni, za vas tokom januara nema zime. Obzirom da će vladar vašeg znaka, Mars, preći u Škorpiju I polje strasti, intenziteta – jasno vam je da ćete se nauživati dibidus. Doduše, verovatno ćete u prvoj nedelji meseca biti malo suviše navalentni, pa na taj način uspešno terati od sebe one koje pokušavate da osvojite, ali to je samo posledica stegnutosti okolnostima iz prethodnog perioda. Kada budete shvatili da žurba nikuda ne vodi, počećete da koristite suptilnije I prodornije metode – zavodićete pogledom, sa malo reči, ostavljaćete da neizgovoreno “visi u vazduhu” između vas I osobe koju želite – I ovi metodi će se pokazati više nego uspešni. Ne mogu da kažem da vam je ovaj mesec namenjen za neka velika zaljubljivanja, jer nije, ali za avanture, uživanciju I osvajanje - itekako. Zauzeti Ovnovi neće proći baš toliko dobro. Nekako će ispadati da uvek u pogrešnom trenutku izjavite nešto što partnera iziritira ili ga navede da se povuče u sebe I ućuti. Imaćete u nekim danima utisak da voljena osoba I nije baš prisutna kada je pored vas, da su joj misli na drugoj strani, I počećete da sumnjate. Nešto se tu čudno dešava, misliće Ovnovi I početi da obraćaju mnogo više pažnje na neke sitnice kod voljene osobe. S druge strane, ne možemo da kažemo da ćete se vi baš ubijati od vernosti. Itekako će vas zainteresovati neke tuđe okice I moguće je da ovo neće ostati baš samo na komunikaciji I lakom začikavanju. Pred Ovnovima se sve otvara da se ozbiljno upletu u tajni odnos, a baš u tom slučaju sledi upozorenje za vas – kao što vi posmatrate partnera, tako I on pažljivo gleda sve što se dešava sa vama…

Posao

Željene promene u poslovnom segmentu sada mogu početi da nastupaju. Obzirom na to koliko ste teško prolazili kroz period od par meseci unazad, imaćete osećaj kao da ste preskočili jednu veliku prepreku. U prvoj dekadi meseca obratite pažnju na dogovore koje pokušavate da ostvarite, I ne dozvolite da iz želje za što bržom realizacijom propustite neke bitne detalje. Venera u polju stranaca daće priliku onim Ovnovima koji su pokušavali na ovom mestu da pokrenu poslove, da to sada I urade. Moraćete da rešite zaostatke I obratite više pažnje na dokumentaciju I arhiviranje podataka. Mnogobrojni poslovni kontakti mogu vam doneti nove saradnike, nove projekte, pa čak I proboj na nova tržišta. U drugom delu meseca možete uspešno sprečiti neke poteze konkurencije, ali napraviti I dogovor sa nekima od njih o obostranoj razmeni informacija. Poslednja dekada meseca donosi vam stupanje u kontakt sa osobom koja vam može ponuditi mnogo više od vaših trenutnih pozicija. Naporan, ali dobar mesec pred vama.

Zdravlje

Osećaćete se mnogo bolje nego u dužem prethodnom periodu. Transit Marsa kroz Škorpiju daje vam dovoljno energije za sve, a neki Ovnovi će se tokom januara baciti I na rekreaciju I povećanu fizičku aktivnost. I psihički ste se stabilizovali I sredili. Povremeno može biti problema samo sa stomačnim delom, varenjem.

BIK


Ljubav

Baš se onako fino smestila vaša vladarka Venera u znaku Strelca…samo da nije tog Saturna sa kojim je u konjukciji, samo da nije tog Neptuna sa kojim je u kvadratu….i samo da nije vladara polja ljubavi koji kreće unazad…da, samo da nije….u prevodu – pa baš vam I nije neko bajno vreme za ljubav. Ako se zaljubite u nekog, imaćete osećaj da je “taj I nijedan drugi” I da ćete do kraja života osećati zanos I strast prema toj osobi. Bojim se samo da vam se sve to što ste tako lepo izmaštali u svojoj glavi ne uruši kao kula od karata odmah tokom ovog meseca. Znate ono – završilo se I pre nego što je počelo…Da ćete biti zaljubljivi, hoćete. Da biste trebali da budete malo oprezniji pre nego što nekom isporučite srce bez ikakve rezerve – da, trebali biste. Biće tokom januara aktuelne I ljubavi sa razlikom u godinama, I zaljubljivanje u nekog ko nije iz vašeg mesta boravka, I vraćanje bivših partnera koji tako umilno kuckaju na vaša vrata opet…hajte vi probajte da u svemu ovome uživate, da se ne obavezujete I ne zanosite mnogo, pa da sačekate neko malo bolje vreme za ljubav…A kod zauzetih – isto veselo, nema šta. Malo vi sumnjate u partnera, malo on sumnja u vas, planovi vam se nikako ne poklapaju, pa se ili susrećete ređe…ili pak uspevate da se svađate oko najmanje sitnice. Problemi će se smanjivati kako se budete približavali kraju meseca. Vi u brakovima – Pun Mesec je u poslednjoj dekadi januara u vašem polju doma, pa biste lepo mogli da spustite tenziju I da malo promenite način ponašanja jedno prema drugom.

Posao

Sad, kad je Mars napustio polje svakodnevnih poslovnih okolnosti I kolega, može malo lakše da se diše. Neke su se tenzije spustile I smirile, možda I zbog prazničnog raspoloženja I opuštenijeg pristupa poslu, zaboravili ste na neke veće probleme I malo ćete bolje funkcionisati tokom januara. Već u prvom delu meseca Bikovima se mogu otvoriti neke šanse I za dogovore sa strancima, ali I za bolji odnos sa nadređenima. Neki će čak dobiti materijalnu satisfakciju, unapređenje ili pohvalu za dosadašnji rad. Dok vladar polja posla ide retrogradno, aktivirajte se oko poslova koje ste pokrenuli u prethodnom periodu, jer ih sada možete završiti. Takođe, računajte da je sada I vreme da se bacite na zaostalu papirologiju I da možda ispravite neke propuste koji su napravljeni u prednovogodišnjoj žurbi I euforiji. Mlad Mesec u polju inostranstva I ekspanzije obećava Bikovima da će se naročito u ovom segmentu pokrenuti. Pojedinima stoje I službena putovanja van zemlje. Novac promenljivo, ali nećete biti nezadovoljni.

Zdravlje

U januar ulazite dosta iscrpljeni I isceđeni energetski, pa je moguće da naročito u prvom delu meseca, osećate manjak energije I pad imuniteta. Pored sezonskih virusa I lakog prehlađivanja, Bikovima se savetuje I da provere krvnu sliku, a ženski deo populacije bi mogao da uradi jedan detaljniji ginekološki pregled, sa posebnim akcentom na hormonski status.

BLIZANCI


Ljubav

Ono što je dobro jeste da je Mars napustio vaše polje ljubavi. Ono što je loše jeste da vladar vašeg znaka kreće unazad, a vladarka polja ljubavi, Venera, ide ka konjukciji sa Saturnom I kvadratu sa Neptunom. U prevodu – ako ste sami I željni ljubavi, sreće, zadovoljstva, stabilnosti – čini mi se da ćete samo na zadovoljstvo moći I da računate. Kod malo Blizanaca će se dogoditi da veze započete tokom ovog perioda budu trajne, uglavnom će sve počinjati gromovito, očaravajuće I nestvarno, da bi se završilo prekidom komunikacije I distanciranjem druge strane. Ne očajavajte, ovo jednostavno nije vreme za nešto dugotrajnije, pa iskoristite da se dobro zabavite I provedete ne razmišljajući baš svakog trenutka “da li je ovo možda onaj pravi?”. Jedan topao savet za vas – koliko god vas povremeno vukla potreba da nekom bivšem partneru “samo čestitate praznike” – nemojte to da uradite. Bojim se da u suštini samo tražite neku vrstu utehe zato što noviteti funkcionišu loše, a ako neku staru priču I pokrenete, to će zaživeti kratkotrajno I ugasiti se opet….Kod onih u vezama imamo dve mogućnosti – prva je da vi I partner shvatite da je vreme da se uozbiljite po pitanju vaše veze I da krenete u planiranje budućnosti. Druga, manje lepa je da se vi I voljena osoba konstantno vraćate na neke prošle probleme I natenane kidate živce jedno drugom. Ova druga opcija vam neće doneti ništa dobro, to vam je jasno, pa se potrudite da svoju vezu smirite I stabilizujete, jer sada imate mogućnosti za to.

Posao

Taj Mars koji je u vašem polju ljubavi u prethodnom periodu napravio karambol, preselio se u polje poslovne svakodnevice, gde je njegova pozicija više nego dobra. Vreme je za vas da se aktivirate, a čak će vam odgovarati I to što vaš vladar ide retrogradno kroz polje promena I znak Jarca. Naime, sada imate itekako dobre šanse da sve ono što je tavorilo a oko čega ste se kidali I trudili u prethodnom periodu, ispravite, sredite, aktivirate I realizujete. Ako budete pametni (a verujem da hoćete) iskoristićete sve dobre prilike u prve dve dekade januara, napraviti neke važne dogovore I obezbediti sebi jednu mnogo stabilniju poslovnu situaciju. Poslednja dekada meseca je malo problematična, sa više tenzije I mogućnosti da u brzini napravite neke greške. Bićete skloni riziku, a to je teško da će vam se isplatiti. Ne mogu da kažem da ćete biti nezadovoljni finansijskom situacijom, ali je problem u tome što će gro novca morati da ode na ono što ste se ispozaduživali. Ispoštujte svoje obaveze.

Zdravlje

Većim delom meseca zdravstvene prilike nisu povoljne po Blizance. Ako imate neke hronične bolesti, poštujte propisane terapije. Ako se neki simptomi ponavljaju, obratite se nadležnom lekaru. Prva dekada meseca je naročito naglašena, I tada treba voditi računa I o povredama, posekotinama, padovima.

RAK


Ljubav

U vaše polje ljubavi I znak Škorpije ulazi tranzitni Mars, vladar ovog znaka. Za slobodne Rakove bi ovo mogao itekako biti mesec pun zanimljivih I podsticajnih emotivnih dešavanja. I sami ćete primetiti da se dosta pripadnika suprotnog pola interesuje za vas, da su se uzvrteli I da pokušavaju da vas animiraju I osvoje. Od vas će zavisiti da li ćete I kome od njih dati šansu da vam se približi. Vi ste malo nestalni u ovom periodu, spremni za flertovanje I poigravanje pa će vam biti zanimljivo u svakom slučaju. Obzirom da u prvoj dekadi januara imamo Mlad Mesec u vašem polju ozbiljnih partnerstava, rekla bih da su Rakovi ipak spremni da se za nekoga malo ozbiljnije vežu I da će neko uspeti da zagolica prvo vaše misli, a onda I srce. Kod zauzetih imamo malo drugačiju situaciju. Iako ovaj period zahteva od vas odgovornost prema svojim vezama I partnerstvima, očigledno je da vi niste zadovoljni odvijanjem situacije sa voljenom osobom. Moguće je da su kod pojedinih odnosi već u prethodnom periodu zahladneli na neki način I da ste se vi I partner uvukli u učmalu svakodnevicu u kojoj se ništa naročito lepo ne dešava. Neki od vas će potražiti izlaz kroz flertovanja sa drugima, čak I kroz tajnu vezu, avanturu. Međutim, ono što je izvesno jeste da se sa malo truda situacija može preokrenuti. Voljena osoba I vi možete mnogo uraditi za svoj odnos I probuditi ono zajedništvo od ranije. Prisetite se lepih stvari, lepih trenutaka koji sačinjavaju vašu vezu, probudite ljubav ponovo I posvetite se jedno drugom. Sve se može vratiti na staro.

Posao

Venera je u polju poslovne svakodnevice, a Sunce I retrogradni Merkur u polju ozbiljnih poslovnih partnerstava, kao I Mlad Mesec u prvoj dekadi januara. Očigledno je da bi ovo mogao biti solidan poslovni period za sve one koji su preduzimljivi I koji ne čekaju da im bilo šta padne samo od sebe u krilo. Mars lepim aspektom gleda vaš znak, dajući vam dovoljno snage I inicijative da pokrenete poslove I projekte koji su do sada bili u nekoj formi blokade ili razmatranja. Takođe, pojedini Rakovi će vrlo ozbiljno početi da se bave mišlju o pokretanju privatnog biznisa I neki prvi koraci se mogu napraviti I u ovom segmentu. Svoje ideje ili planove delite samo sa pouzdanim ljudima, pošto postoji mogućnost da ih neko iskoristi ili predstavi kao svoje. Osobe koje su vam već smetale ili bile konkurencija aktiviraće se opet, ali vi već znate na koji način deluju pa ćete biti dovoljno oprezni da ne dozvolite da vam ovo na bilo koji način pokvari planove. Neko vam može pomoći prilikom ostvarivanja kontakta sa strancima.

Zdravlje

Vi ste već jedan duži vremenski period pod pritiskom kojekakvih situacija, I nervni sistem vam je napet, a organizam povremeno dosta iscrpljen. Saturn u polju zdravlja definitivno govori o odbacivanju nekih loših, ali I usvajanju novih, dobrih navika. Jedna od njih bi mogla da bude I ta da s vremena na vreme odete na kontrolu, bez nekog posebnog razloga.

LAV


Ljubav

U vašem polju ljubavi jeste planeta Venera, ali je njena pozicija tokom prve polovine meseca dosta nepovoljna, a da ne pričamo da I vaš vladar polja ljubavi kreće unazad u prvoj dekadi januara. Dosta su ovo “tanki” aspekti za neke nove ljubavne početke, jer sve može krenuti dobro, da bi se vrlo brzo pokazalo kao problematično. Mislim da nećete biti zadovoljni ako dozvolite sebi da se odmah prepustite, pa se Lavovima savetuje, da I pored sve opijenosti I zanesenosti nekom osobom, ipak budu malo obazriviji I da napreduju polako, korak po korak. Ovi aspekti će, na žalost, pojedinima doneti I potrebu da se aktiviraju oko bivšeg emotivnog partnera, što bi itekako bila greška, jer samo početni momenat može biti dobar, jako brzo ćete se podsetiti na to zašto vi I ova osoba niste mogli da funkcionišete zajedno prvi put. U suštini, možda bi bilo najbolje da ovaj period možda malo više posvetite sebi I svojim prioritetima, da izlazite I družite se, pogotovo što ste neke prijatelje zapostavili. Kod zauzetih Lavova je ovaj mesec bolji u emotivnom delu. Porodični odnosi će funkcionisati dosta dobro, mnogo pozitivne energije, možda čak I planovi o prinovi ili dogovor oko nekog uređenja domaćinstva. Oni u vezama će, naročito u prvom delu meseca, biti obasuti pažnjom od strane voljene osobe, a možda vas iznenadi I poklonom ili predlogom da se zajednički provede par dana van grada ili ode negde na put. U drugom delu meseca ćete I vi biti aktivniji, pa je ovo jedan dobar mesec za povezivanje I zadovoljstvo.

Posao

Pa, da će ovo biti neki naročito dobar mesec u poslovnom segmentu, I neće. Jupiter u polju posla I novca ide retrogradno, a I vladar polja isto ide nazadnim hodom. Vi ćete u prvoj dekadi biti skloni impulsivnim potezima koji se neće pokazati kao dobri, pa vam se savetuje da date sebi dovoljno vremena da razmislite pre nego što se aktivirate po bilo kom pitanju. Mlad Mesec u polju koje se vezuje za posao govori da na drugačiji način morate pristupati svojim obavezama I odgovornije se odnositi prema svim situacijama koje vam se nametnu. Možda ovo nije u skladu sa vašim planovima, ali oni sada moraju biti korigovani I prilagođeni trenutku. Oni koji se bave privatnim poslovima imaju bolju situaciju, ali se ni vama ne preporučuje da u prvoj dekadi meseca povlačite neke poteze bez prethodne konsultacije sa ljudima u koje imate poverenje. Generalno, tek treća dekada januara doneće Lavovima više prostora da se razmašu, a tada vam idu I bolje finansijske mogućnosti I veći prilivi.

Zdravlje

Prva dekada meseca je prilično loša u zdravstvenom smislu. Lako će vas hvatati virusi I temperature, a mogli biste imati I problema sa stomakom I varenjem, što će biti posledica neadekvatne ishrane. Nakon tog perioda kreće oporavak I jedino na šta biste trebali obratiti pažnju jesu eventualno neke hronične bolesti.

DEVICA


Ljubav

Devicama kroz polje doma tranzitira planeta lepote I ljubavi, Venera, pa je sigurno da ćete u bračnim odnosima u većem delu meseca vi I partner pokušavati da se prilagođavate jedno drugom I da emociju I bliskost stavite na prvo mesto. Kod onih u emotivnim vezama, pogotovo ako ste duže sa voljenom osobom, sada može doći do nekih ozbiljnijih tema. Malo ćete oboje biti u prazničnom raspoloženju, pogotovo oko Božića, koji veliča porodična okupljanja, pa ćete početi da se pitate “šta bi bilo kad bi bilo”. Iz ovakvih razgovora se može očas posla doći I do velikih planova za zajedničku budućnost. Generalno – Device u emotivnim vezama će biti u mnogo boljoj prilici da sa voljenom osobom imaju korektan I lep odnos. U prvih desetak dana januara vi ćete biti malo nervozniji, ali će partner umeti da vam se prilagodi I da spusti tenziju. Što se slobodnih pripadnika ovog znaka tiče, tokom celog meseca vaš vladar Merkur će biti u polju ljubavi (doduše u retrogradnom hodu uglavnom) a u trećoj dekadi januara će se I Venera ušetati u ovo polje. Očigledno je da će biti jakih dešavanja u ovom životnom segmentu, a sigurno je da će više osoba pokušavati da pridobije vašu pažnju. Tokom januara se u ovom polju događa I Mlad Mesec, pa je više nego izvesno da su Device spremne da ušetaju u novo poglavlje svog života po pitanju ljubavi. Bićete malo oprezniji u novim kontaktima I nećete se puštati lako. Tek u poslednjoj nedelji, kada se sve kockice nekako poslože same od sebe, odlučićete I pustiti jednu osobu u svoj život. Vredelo je čekati.

Posao

Vaše polje komunikacije I dogovora je naglašeno tranzitom Marsa, koji se ovde nalazi u svom sedištu, I ispoljava svoju najjaču snagu I energiju. Itekako ćete vi umeti da iskoristite ove podsticajne aspekte u svoju korist, samo vam skrećem pažnju na prvu dekadu januara, kada ne treba previše brzati u dogovorima, da ne biste u žurbi napravili nepovoljne dilove. Tada I izbegavajte finansijska ulaganja, pogotovo ako imate privatni biznis. I kod vas će se pokazati da ono što ste pružili u poslovnom segmentu u prethodnom periodu, sada može biti naplaćeno I nagrađeno, pa će Device obradovati kada im se jave klijenti I poslovni saradnici sa kojima su imali intenzivnu komunikaciju u mesecima unazad. Ne samo da je ono staro sada moguće aktivirati, pojaviće se I novi ljudi sa kojima biste se mogli poslovno ostvariti, a I segment inostranstva će se pokrenuti mnogo intenzivnije. Što se finansija tiče, one će biti dosta promenljive u prve dve dekade januara, dok poslednji deo meseca donosi jače I redovnije prilive.

Zdravlje

Poslednjih desetak dana januara donose nestabilne I nešto lošije zdravstvene prilike za Device. Imunitet će tada biti u padu, a moguće je I da se iznenada vrate neke hronične bolesti ili recidivi prehlada I virusa koje niste odležali kako treba u prvom delu meseca. Potrebno je da malo više obraćate pažnju na sebe, naročito na ishranu.

Izvor: B92


 


*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #1 poslato: 21:29:38, 12.Jan.2016. »
VAGA


Ljubav

U prve dve dekade januara u vašem polju doma se nalazi retrogradni Merkur pa biste vi I bračni partner trebali u tom periodu da rešite neke zaostale probleme koje toliko rado ponekad gurate pod tepih. Savet za vas je da se zaista potrudite da do nekih zajedničkih rešenja I dođete, jer je treća dekada malo nepovoljna za komunikaciju I tada bi bilo teško doći do kompromisa. Oni koji se potrude I srede odnos sa partnerom tu treću dekadu januara bi mogli provesti u mnogo boljem raspoloženju, obzirom da tada I Venera ulazi u vaše polje doma. Onima u dužim emotivnim vezama takođe savet – voljena osoba je u ovom mesecu u dosta povoljnijem položaju od vas, stabilnija I jača, I trebali bi da pokušate da se prilagodite, a da ne insistirate na nekim svojim uskogrudim ciljevima ili da terate po svome. Umesto ovoga, potrudite se da unesete novine I živost u vašu vezu, jer će voljena osoba sa zadovoljstvom prihvatiti vašu inicijativu. Slobodne Vage bi mogle da se upuste u neku formu tajnog odnosa, verovatno sa osobom koja nije slobodna. I vi ste svesni da ovo nije ono što vam odgovara, ali biće teško odupreti se privlačnosti I magnetizmu kojom ova osoba zrači. Ukoliko uspete da prevaziđete I preskočite ovaj “mamac” koji će se pred vas postaviti u prvom delu meseca, drugi deo biste uglavnom proveli u druženju sa prijateljima I povremenim lakim flertovima. Poslednja nedelja januara bi tek mogla doneti osobu oko koje ćete želeti da se ozbiljnije pomučite I posvetite joj svoje vreme.

Posao

Marsova energija u polju koje vlada poslom I novcem izuzetno je povoljna, ali samo ako umete da je iskoristite na pravi način. Budite svesni da je ovo period kada se neke stvari mogu itekako pokrenuti, ali očekujte da će se aktivirati I oni koje smatrate konkurencijom. U prvoj dekadi meseca najbolje je biti malo oprezniji, jer bi baš ta, nelojalna konkurencija, ali I otvoreni neprijatelji, mogli sputavati vaše napredovanje I povlačiti neke poteze protiv vas. Koliko ćete vi biti u izvesnoj formi blokade I napetosti u tom periodu, toliko se posle toga otvaraju prilike da nadoknadite propušteno. Jedna velika šansa se ukazuje polovinom meseca, a vrlo lako bi mogla biti vezana za stranog partnera ili većeg domaćeg klijenta. Računajte da ćete od tada do kraja januara bukvalno biti u brzini od sto na sat što se obaveza I poslova tiče, ali nemojte žaliti truda. To je I najbolje vreme za finansijske prilive. Privatnicima je ovaj period naročito pogodan za sklapanje novih poslovnih dogovora.

Zdravlje

U prvom delu meseca kod starije populacije mogući problemi sa reumom, kostoboljom, a mlađe Vage bi mogle prekontrolisati krvnu sliku ili posetiti zubara. Poslednja sedmica donosi nešto slabiji imunitet I lakše oboljevanje od sezonskih bolesti. Ako bude klizavice, vodite računa da ne padnete I ne povredite se.

ŠKORPIJA


Ljubav

Prvih desetak dana ovog meseca još uvek ćete vući nervozu I napetost iz prethodnog perioda I biti skloni raspravama sa voljenom osobom. No, na svu sreću, ovo neće ni na koji drastičniji način ugroziti odnos u kome ste. Nastavak januara je za Škorpije više nego dobar jer se posle dužeg vremena ponovo osećate sigurnim u relacijama u kojima ste. U ovakvim okolnostima, vi lako ispoljavate ljubav, romantiku I bliskost prema partneru, a I on će umeti da uzvrati na pravi način. Mirno more pripadnicima vašeg znaka, bez obzira da li ste u dužim vezama ili bračnom odnosu. Znam da se neke Škorpije nadaju podizanju svog odnosa na viši nivo, ali mislim da je malo verovatno da će partner imati sluha sada za ove vaše potrebe. Ukoliko ste slobodni, moraćete da naučite da u prvoj dekadi meseca budete malo obazriviji u novim poznanstvima. Naime, ne razumeju baš svi vaš čudan smisao za humor, a ni energiju koja ume biti pomalo napadna I nasrtljiva, pa je moguće da neke emotivne prilike propustite zato što će se druga strana povući. Ako možete, budite opušteniji, a ako ne možete – pa, ko ne može da vas prihvati onakve kakvi jeste, nije mu ni mesto pored vas. No, bojim se da u drugoj I trećoj dekadi januara neće biti baš mnogo šansi za neku emotivnu kombinatoriku. Umesto da kukate što nikog zanimljivog nema na vidiku, posvetite se sebi. Taman imate dovoljno vremena za druženje I izlaske sa nekim ljudima sa kojima se odavno niste videli, a možete se posvetiti I nekoj fizičkoj aktivnosti koja bi vam itekako prijala.

Posao

Reći da ćete proći loše tokom januara, ne bi bilo istina…ali takođe je istina I da nećete ostvariti onoliko koliko ste planirali. Venera jeste u vašem polju posla I novca, ali njena konjukcija sa Saturnom I kvadrat sa Neptunom će vas donekle zablokirati I smanjiti vam prilive, a s druge strane – neke obaveze će doći na naplatu. Bićete malo neraspoloženi u prvom delu januara I često razmišljati na koji način da se izvučete iz ovoga I pokrenete poslovanje. Drugi deo meseca je bolji, ali opet ne onoliko koliko je vama potrebno, pa je verovatno da ćete ovaj period završiti negde oko pozitivne nule. Ipak I pored svega, sa vladarom vašeg znaka, Marsom, u polju ličnosti – umećete vi I ovo da prebrodite na pravi način. Angažovaćete se oko nekih dodatnih poslova I potražiti nove izvore prihoda, kao I nove poslovne saradnike, klijente. Sredinom meseca jedna šansa “na blic” će se otvoriti pred vama I ne oklevajte, prihvatite je. Moguće je da je ovo van svih vaših dosadašnjih poslovnih tokova, ali je bitno da vam donosi dobitak.

Zdravlje

U prvom delu meseca stres I nervoza, a tada ste skloni I povredama, pa budite oprezni – mogući su padovi, pa možete ugruvati kičmu ili istegnuti neki ligament. Takođe – ne preterujte sa hranom, jer su mogući problemi sa varenjem. Drugi deo meseca je potpuno drugačiji, vi se lično osećate jako dobro, a I zdravstveno stanje se drastično popravlja.

STRELAC


Ljubav

Venera, planeta ljubavi I lepote je u vašem znaku, pa ne može da se ospori da ste šarmantni I da lako upadate u oči suprotnom polu. Ukoliko ste u vezi, ova Venera vam neće odgovarati u prvoj dekadi januara, jer zbog konjukcije sa Saturnom I kvadrata sa Neptunom, ona vam donosi razmišljanja o tome koliko je odnos u kome ste zaista ono što želite. Obzirom da I vladar polja ozbiljnih partnerstava ide unazad, očigledno je da će Strelčevi krenuti da preispituju svoje veze. Jako je bitno kako će vaša voljena osoba odreagovati u ovim trenucima. Ako bude mogla da svojim ponašanjem razbije vaše trenutno nezadovoljstvo I pokrene vas ponovo, sve će biti u redu. Ali, ako emotivni partner bude okupiran nekim svojim problemima I prepusti vas same sebi, tada bi već moglo biti problema. Naime, zbog onog šarma, spomenutog u prvoj rečenici, moguće je da će se neko drugi angažovati oko vas I da će pojedini Strelčevi biti u jačem flertovanju, pa čak I započeti tajnu vezu. Nadam se da se to neće dogoditi, već da ćete vi I partner učvrstiti svoj odnos I od poslednje dekade januara čak biti spremni za neke ozbiljnije teme. Ukoliko ste sami, nisam sigurna da je ovo mesec koji bi vam mogao doneti nešto na duže staze, ili bar ne vezu koja će biti opuštajuća I stabilna. Kod vas su mogući tajni počeci sa osobama sa razlikom u godinama ili emotivno zauzetima, ili pak okretanje ka prošlosti I traženje utehe u kontaktu ili povremenim susretima sa bivšim ljubavnicima. Takođe, sklonost avanturama I neobaveznim odnosima.

Posao

Venera u tranzitu kroz vaš znak doneće vam da se bolje uskladite I organizujete u poslovnim obavezama, a sredinom meseca I priliku za iznenadni finansijski priliv I to u većem obimu. Obzirom da Merkur ide retrogradno u polju posla I novca, dve stvari će biti aktuelne. Prva je da ćete morati da završite sa nekim zaostacima I dokumentacijom iz prethodne godine, a druga da će se onaj trud I angažovanost koju ste pokazivali mesecima unazad, sada konačno isplatiti. Pojedini Strelčevi gledaju u unapređenje ili neku jaču poslovnu poziciju, a kod drugih će se ovo manifestovati kroz više kontakata sa saradnicima I ugovore koji vam mogu doneti na duži rok stabilnost na polju posla. Da ne zaboravim, vaša konkurencija je aktivna u prvoj dekadi januara, pa tada budite malo oprezniji I čuvajte leđa. Takođe, tada nije vreme za rasprave ili požurivanje poslovnih saradnika, a bilo bi lepo I kada biste u kontaktu sa nadređenima umeli da spustite loptu onda kada je to neophodno. Sve u svemu – dosta povoljan period za vas.

Zdravlje

Zdravstvenom situacijom baš I nećete moći da se pohvalite I tokom celog meseca vam je potrebno više odmora, više opuštanja, ujednačena ishrana I dosta toplih napitaka. Uzimajte vitamine, uvedite više voća I povrća u svoju ishranu I budite obazrivi da se ne povredite na poslu zbog rastrojenosti I toga što su vam misli na nekoj desetoj strani.

JARAC


Ljubav

Za Jarčeve u emotivnim vezama I brakovima januar sve do treće dekade može biti naporan I promenljiv. Emotivni partner I vi (a naročito vi) bićete skloni nekim prepucavanjima, vraćanjima na prošle greške, prebacivanjima, što ni malo neće doprineti da se vaš odnos učvrsti I stabilizuje. Oboje mislite da ste u pravu I niko neće želeti da popusti. Na sve ovo, vama se može pojaviti neko pored koga uspevate da zaboravite na sve probleme I pred zauzetima se otvara mogućnost tajnog odnosa. Možda ćete jedno vreme uspevati sebe da obuzdavate I da se kočite (jer tajne veze nisu nešto što je vaš fah), ali polovinom januara dolazi jedan intenzivan period kada možete popustiti. Ukoliko iz prvih dvadesetak dana meseca uspete da izađete bez ovakvih situacija, treća dekada bi vama I voljenoj osobi Ili bračnom partneru mogla doneti smirivanje, više lepih dešavanja I povratak na one vaše utvrđene ljubavne staze. Razmislite dobro šta su vam prioriteti. Ukoliko ste usamljeni, konjukcija Saturna I Venere u polju podsvesti, tajni – vrlo često će vas vraćati u razmišljanja o nekome sa kim ste ranije bili u emotivnom odnosu. Moguće je da ćete želeti da se ponovo vratite ovoj osobi, ali vam zaista ne mogu reći da li bi to bilo ono što vam je potrebno u ovom momentu. Ako ne budete skloni vraćanju u prošlost, onda će vas samo privlačiti osobe za koje znate unapred da nisu za vas I da sa njima ne možete ostvariti onakvu vrstu veze kakvu želite. No, usamljenost može odraditi svoje, a vi se naći u priči koja će krenuti pod okriljem tajnosti.

Posao

Ovaj detalj ću odmah napomenuti – svim Jarčevima, ali naročito privatnicima, sredinom meseca ide jedan vanredan finansijski dobitak – budite na oprezu I “merkajte” prilike, red je da se taman malo novčano oporavite od troškova praznika…Generalno – nećete moći da se baš požalite na prilive novca, a neke svoje ideje I idejice ćete itekako uspevati da “prodate” zainteresovanima. No, da krenemo od početka – Sunce je u vašem znaku sve do treće dekade januara, a Merkur će kroz njega imati svoj retrogradni hod. Ovo je dobar momenat da se aktivirate, naročito ako ste u prethodnom periodu imali zastoja u poslovnom segmentu. Prilike koje ste propustili onda za svoje promovisanje, doći će na dnevni red opet. Prijaće vam potvrda vašeg doprinosa ili uspeha od strane nadređenih koja će doći u prvoj dekadi januara. Ako to ne bude unapređenje, biće makar novčani dobitak. Ne zaboravite, Mlad Mesec je u vašem znaku, I očigledno je vreme da se aktivirate I pokrenete u svim segmentima!

Zdravlje

Planeta Merkur vlada vašim zdravljem, a pošto je u ovom mesecu u vašem znaku I to sve do kraja druge dekade u retrogradnom hodu, moraćete malo više da se pozabavite ovim životnim segmentom. Pripazite se padova I povreda, a gripove ili prehlade nemojte odbolovati na nogama, pošto su vam trenutno pluća I bronhije slaba tačka.

VODOLIJA


Ljubav

Vaš vladar, Uran, pred kraj decembra krenuo je direktnim hodom I mnoge Vodolije će osetiti pozitivan priliv energije koji će samo pojačati praznično raspoloženje I druženje sa vama dragim osobama. No, raspoloženje je jedno, a odnos sa partnerom nešto drugo, pa će prva dekada meseca biti pomalo napeta u emotivnim vezama I brakovima. Vi biste na jednu stranu, voljena osoba na drugu. Nikako ne uspevate da se usaglasite ni po nekim najosnovnijim pitanjima. Moguće je I da će vam partner zameriti što više vremena nalazite za prijatelje nego za zajedničke trenutke. Da se ne lažemo, verovatno je u ovom segmentu potpuno u pravu. No, bitno je da je ovo samo jedan kratak period nesuglasica, posle čega bi trebali da imate dosta mirno more I manje truckav put pred sobom. Samo jedan savet za vas – neke osobe su vam jako zanimljive I možda ćete u nekom trenutku zaista I poželeti nešto više od prijateljskog ćeretanja I druženja. Razmislite dva puta pre nego što uradite nešto što bi narušilo vaše emotivne veze. Oni koji su slobodni će imati kontakt od strane nekog od bivših emotivnih partnera. Sve je to lepo I krasno dokle god ostane samo na čestitkama za novu godinu. Ne bi se valjalo uplitati ni u šta ovog tipa, mada se vidi da ćete u jednom trenutku pasti u iskušenje da opet ovde okušate svoju sreću. Bolje vi, blago meni sačekajte drugu dekadu januara. Osoba koju ćete upoznati preko prijatelja ili u izlasku je baš po vašoj meri – interesantna, duhovita, neobična. Neko ko će vas na blic zainteresovati I osvojiti.

Posao

Dragi moji, trebaće vam malo više mentalne snage da se izborite sa prvom polovinom januara koja je dosta opterećujuća po vas. Neki ljudi rade protiv vas, konkurencija je aktivna, a ni vi, pored ovoga, nećete biti baš na visini zadataka koji vam se postavljaju. Možete imati loše odnose I sa nadređenima ili biti prekoreni zbog grešaka u papirologiji ili dogovorima iz prethodnog perioda. Usluge koje očekujete od prijatelja će ostati samo na obećanjima, a ako očekujete podršku od nekog autoriteta, to će biti prolongirano. Sve u svemu – naporno. Situacija se menja na bolje u drugoj dekadi januara I to prilikom koja dolazi bukvalno preko noći. Kod privatnika će se to manifestovati kroz jednu jaku saradnju, a kod drugih Vodolija to može biti saradnja sa strancima ili prijateljska usluga koja vas u nekom poslu gura napred. Poslednja dekada je bolja po pitanju novca, mada moram da napomenem, da će prilivi uglavnom samo uspeti da pokriju troškove koje ste pre toga imali. Onako, jedna solidna pozitivna nula…

Zdravlje

Obzirom da ćete imati stelijum planeta u polju podsvesti, a da će tokom januara tu biti I Mlad Mesec, čini mi se da ćete biti dosta opterećeni u psihičkom smislu. Moguće je da su vas napetosti pre praznika iscrpele I da ćete se većim delom januara osećati kao izduvan balon. Lek za ovakve situacije je uvek druženje sa ljudima koje volite I koji vole vas. A I rekreacija može da pomogne da se glava razbistri.

RIBE


Ljubav

Venera je tokom ovog meseca u kvadratnom aspektu na vaš znak, pa ćete verovatno mnogo više želeti I očekivati nego što ćete dobiti. U dužim emotivnim vezama I brakovima vi I partner ćete pokušavati da se uskladite, manje više uspešno. U prvoj dekadi meseca biste trebali malo više da povedete računa u komunikaciji sa voljenom osobom jer je lako povredljiva, I može vam neke reči uzeti za zlo. Polovinom meseca imate mogućnosti za neki prolazan flert I avanturu. Pre nego što se upustite u nešto ovog tipa, razmislite da li vredi rizikovati odnos u kome ste zarad nečega za šta ste svesni da ne može da traje. U poslednjoj dekadi januara bićete skloni da posao I svoje obaveze stavite ispred voljene osobe I moguće je da ćete tada imati manje vremena jedno za drugo. Ipak, tokom celog januara se vidi da ćete vas dvoje pokušavati da zajedničke trenutke ispunite ljubavlju I pažnjom. Šteta je samo što tih trenutaka neće biti više…Ako ste slobodni, nekako su vam mnogo bolje postavljeni prijatelji, izlasci I druženja nego mogućnost ulaska u neki trajniji odnos. Možete početkom meseca misliti da ste našli baš onog nekog ko zavređuje vašu pažnju, ali se nekako nećete usaglasiti što se komunikacije I dogovora tiče, a moguće je I da će ta osoba na izvesno vreme boraviti nešto dalje od vas. Sve će ostati na povremenim razgovorima I čekati neki bolji trenutak za vas dvoje. Polovinom januara možete upasti u iskušenje kratkotrajne aferice preko poslovnih okolnosti, ali odmah napominjem da je ovo malo verovatno da može biti trajno. Više mi izgleda kao vaš pokušaj da se malo “dignete”. Sam kraj meseca popraviće stvari na ljubavnom planu.

Posao

Do polovine meseca otprilike još I kako tako – red uspona, red padova…ali od polovine januara Ribe neka se spreme za znatniji poslovni oporavak. U prvih desetak dana prvenstveno vodite računa u kakve poslove ulažete novac, jer bez istog možete vrlo lako ostati. Bolje radite ono što je provereno, ili razrađujte postojeće poslove. U drugom delu meseca trigon Venere I Urana koji spaja vaša poslovna polja otvoriće Ribama u istoj meri I poslove I finansijske prilive. Ovaj momenat pojedinima može doneti I brzo napredovanje ili veliku podršku od nadređenih. Oni koji se bave privatnim biznisom pomalo će “kaskati” što se izvršenja nekih obaveza tiče, pa ne preuzimajte na sebe više nego što možete odraditi. Tokom januara Pun Mesec je u polju svakodnevnih poslovnih obaveza I odgovornosti, sa jednim napornijim periodom ste pri kraju I zato ne žalite truda da završite sve zaostatke. Oni koji se bave kancelarijskim poslovima, neka srede dokumentaciju I arhivu, jer kraj januara ili sam početak februara može doneti na vaša vrata inspekciju.

Zdravlje

Pun Mesec u vašem polju zdravlja I vladar koji ide retrogradnim hodom signal su za Ribe da je potrebno da promene svoje svakodnevne navike I više se posvete očuvanju svog organizma. Ne konzumirajte previše začinjenu I premasnu hranu I vodite računa da se ne povredite na poslu.

Izvor: B92
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #2 poslato: 20:30:32, 07.Feb.2016. »
Horoskop za februar 2016. god.

OVAN


Ljubav

Kod onih u emotivnim vezama I brakovima imamo situaciju – sve je tu, a kao da nije. Nešto fali. Nešto neodređeno, što ni vi sami povremeno ne možete da definišete. Možda očekujete previše od partnera. Možda ne dobijate ono što vam je suštinski potrebno. A možda je jednostavno, jedna blaga vrsta stagnacije ušla u vaš odnos. Potrebna je neka promena. Ako budete suviše opterećivali sebe ovim pitanjima, to će se itekako odraziti na vašu vezu. Pustite da stvari idu polako I ne povlačite neke drastične poteze. Umesto toga, okrenite se ka strasti, jer ovo sada između vas I voljene osobe funkcioniše savršeno. Sve ostalo će vremenom doći na svoje. Moguće je I da vas partner u jednom trenutku iznenadi nekim svojim “ispadima” ili nervozom. Sve je ovo normalno I samo je posledica nakupljene tenzije koja I ne mora imati veze lično sa vama. Drugi deo meseca doneće dosta lakšu energiju I bolje razumevanje između vas dvoje. Pred kraj februara možete poželeti da uđete u neki tajni odnos povučeni strašću. Slobodni Ovnovi su bacilli oko na nekog ko mnogima predstavlja “tihu patnju”. Strpljenjem I upornošću ćete rušiti utvrde oko ove osobe, jednu po jednu, jer kada želite nešto, spremni ste da preskočite sve prepreke. Drugi deo meseca vam donosi jako dobro raspoloženje, mnoge kontakte sa prijateljima I veliku okrenutost ka društvenim dešavanjima. Probudiće se sklonost ka avanturama, ka brzim osvajanjima, ali I brzim odlascima. Možda uđete I u tajnu “kombinaciju” sa nekim starijim.

Posao

Neki put ćete tokom ovog meseca imati osećaj da stvari radite u potpunoj suprotnosti od onoga što se od vas očekuje. Nije lagan period pred vama jer nastupaju neke promene koje vam nisu prijatne, a takođe će postojati problem sa usaglašavanjem sa ljudima od kojih zavisite. Prvi deo meseca je nestabilniji, kada bi možda više trebalo obratiti pažnju na neke pripremne radnje I proširivanje postojećih poslova, ne okretati se ka nečemu novom I ne ulagati energiju u to, jer će se često pokazati kao nemoguća misija. Obuzdajte impulsivnost, jer vas može odvesti u pogrešnom pravcu. Za novitete, uspostavljanje saradnji, bolji je drugi deo februara, kada je komunikacija olakšana I kada će vam često I sami ljudi dolaziti sa poslovnim ponudama. Tokom celog meseca budite korektni u odnosu sa nadređenim osobama I autoritetima. Neke stvari ne možete promeniti na silu. Finansijski momenat će biti bolji nego inače. Poslednja dekada meseca donosi veću aktivnost konkurencije.

Zdravlje

U prvom delu meseca ćete biti više statični, jesti neadekvatno ili unositi veću količinu hrane, naročito slatkiša. Višak kilograma I neaktivnost će vrlo brzo početi da vam smetaju, pa bi bilo dobro malo više vremena provoditi u šetnji ili rekreaciji. Zdravstveno je najviše ugrožena reproduktivna regija, a može biti problema I sa nogama, zglobovima, kolenima.

BIK


Ljubav

Odmah u prvim danima meseca Venera ostvaruje konjukciju sa Plutonom I kvadrat sa Uranom. Nisu baš dobri ovi aspekti, najviše zbog toga što mogu označavati impulsivan ulazak u nešto tajno, nedozvoljeno, zabranjeno. Avantura se smeši I onima koji su slobodni, ali I onima koji su zauzeti, a tu bi već valjalo biti na oprezu. Naime, malo je verovatno da vaše aktivnosti sa strane neće biti primećene od strane partnera, pa bi pojedini Bikovi mogli zakoračiti u februar u jednoj žestokoj svađi I problemu sa voljenom osobom. Dobro je samo što partner donekle ima razumevanja (ili nema dovoljno dokaza da ste se poigravali sa njegovim osećanjima) pa bi ova situacija mogla ići ka sređivanju. Neće biti baš lagano, ali možete rešiti. Opterećenost koju ćete osećati dok je Venera u znaku Jarca, prestaće u drugoj polovini meseca kada se preseli u Vodoliju. Ovo nisu naročito podsticajni aspekti za jačanje ljubavi I zajedništva, ali su dobri za komunikaciju I strast između vas I partnera. Ukoliko ste slobodni, a niste baš raspoloženi za avanturističko ponašanje I za menjanje partnera, drugi deo meseca donosi više pravih prilika za vas. Bićete društveniji, u boljem raspoloženju, možete ostvariti neke zanimljive kontakte preko prijatelja ili interneta. Zbog aspekta Venere I Saturna iz Strelca, neki bi se mogli povezati sa starijom osobom koja će na pravi način umeti da vam se podvuče pod kožu. Generalno – veze koje započnu u ovom periodu imaju predispoziciju za trajnost I ukazaće na ozbiljnost emotivne veze u koju ulazite.

Posao

Dobar poslovni period je pred vama. Ovo ne znači da će vam se magično sve otvarati, ali će prilike ići u vašu korist, nudeći vam učvršćivanje postojećeg stanja ili promenu, ako vam je ona neophodna. Prvi deo meseca je odličan za one Bikove koji su praktični, racionalni, uporni. Idete nešto sporije nego što ste planirali, ali su temelji koje pravite jaki I stabilni. Možete se povezati sa jakim ljudima koji će doprineti poboljšanju vaših pozicija. Drugi deo meseca je prepun dešavanja. Kreativan, inovatorski duh se budi u vama, ne bežite od promena, šta više – hrlite im u susret. Odličan je period za timski rad ili za uzimanje učešća u nekim većim organizacijama, čak I onima koje se bave politikom. Sada je moguće napredovati, popeti se jednu stepenicu više, pa očekujte unapređenja ili finansijsku satisfakciju za rad iz prethodnog perioda. Sa šefovima I autoritetima ćete imati odličan odnos, postoji uzajamno poštovanje I spremnost da se vaše ideje saslušaju I realizuju. Drugi deo februara doneće vam I potrebnu novčanu stabilnost.

Zdravlje

Prvi deo meseca donosi povećan stres I nerviranje. Tada možete imati problema I sa neaktivnošću, gomilanjem kilograma, pa se može javiti problem sa kičmom I kostima. Drugi deo februara je odličan da uzmete stvari u svoje ruke, dovedete se u red, bacite na rekreaciju I da se osećate mnogo bolje.

BLIZANCI


Ljubav

Kroz januar ste prošli tako kako ste prošli I prosto razmišljate – ima li te neke prave ljubavi za vas ili ćete I dalje da nalećete na pogrešne? Situacija stoji ovako – prva dekada meseca baš I nije bajna za neke nove početke, bar ne one koji bilo čemu vrede. Ovo vreme pre iskoristite za ostvarivanje komunikacije sa nekim ko vam je simpatičan, ali ne povlačite konkretnije poteze. Ostatak meseca je već mnogo prijatniji za emotivna dešavanja, pa se opustite I bacite na osvajanje. Ako su vaše aspiracije usmerene ka nekome sa kime radite, ovo bi možda bilo bolje preskočiti. Moguće je da ova osoba baš I nije za vas, a može postaviti I određenu distancu, pa ćete se “lomiti” oko nje bez pravih rezultata. Takođe, još jedan savet za vas – možda u ovom periodu ne bi trebalo slušati prijatelje koji pokušavaju da vas posavetuju u vezi vašeg ljubavnog života, jer mogu nehotice pokvariti ono što ste započeli. Verujte prvenstveno sebi, svojoj intuiciji koja vas vuče ka nekome. Neke lepe I lepršave ljubavne priče sada mogu otpočeti. Ukoliko ste u emotivnoj vezi ili braku, još uvek ćete u prvim danima februara osećati posledice nekih malo lošijih dešavanja iz prethodnog perioda. Već posle toga vi I voljena osoba uplovljavate u mirnije vode, gde će se sve odvijati baš onako kako treba. Doduše, možda nećete baš uvek imati vremena jedno za drugo, ali funkcionišete stabilno. Zajednički izlasci I druženja sa prijateljima mogu dodatno pomoći da se više povežete I osećate bolje. Pojedini Blizanci mogu smatrati da je vreme I za neke ozbiljnije korake u vezi.

Posao

Još samo malo zastoja, još samo malo situacija u kojima se teško snalazite, još samo malo pritisaka I ljudi sa kojima je teško pronaći zajednički jezik….i onda je vreme za promenu, za napredovanje. Prva dekada februara će vam verovatno pojesti I ono malo živaca što vam je ostalo, jer će se dani vući u nedogled a ništa se neće dešavati podsticajno po vas. Samo nagoveštaji, samo obećanja, samo odugovlačenja. Od tog momenta pa na dalje imate otvoren put pred sobom, jer je trenutak za akciju došao. Saradnje sa strancima će se u velikoj meri aktivirati, obnoviti, a vi ćete dobiti jednu veliku odskočnu dasku za svoju promociju I napredovanje. Timski rad će postati izuzetno važan, ali na taj način da ćete vi biti osoba koja kreativnošću I idejama daje podsticaj drugima. Vaše dobro raspoloženje, živost se vraća u potpunosti. Doduše, da se razumemo, ljudski ćete se vi naraditi kroz ceo ovaj period, a I odnosi sa kolegama će ponekad biti na ivici pucanja. Novčana situacija će biti promenljiva, I to je nešto na šta ne možete uticati.

Zdravlje

Prva I poslednja dekada meseca su dosta dobre u zdravstvenom smislu. Sredina meseca je pomalo napeta I tada bi trebalo više pažnje obratiti I na svoj imunitet, ali I na sve što je vezano za reproduktivne organe, trovanja, infekcije. Takođe, moguće su I povrede, padovi, posekotine.

RAK


Ljubav

Dokle god je u vašem polju ljubavi Mars, kao vladar znaka Škorpije, vama će emotivni segment biti prioritetan. I da, naravno – element strasti će biti više nego prisutan. I sami ste svesni da je ta vatra I bila uzrok nekih početaka tokom prethodnog meseca I možda I nekih priča koje biste najradije zaboravili. Tokom februara, naročito u njegovoj prvoj polovini, slobodni će možda biti skloni da se povremeno upuste u neko flertovanje ili avanturicu. Drugi deo meseca će doneti mogućnost za nešto ozbiljnije, ali da li će to ići u tom pravcu – zavisiće samo od vas. Ova osoba je spremna da uz vas bude I traje, ali pitanje je koliko ćete vi biti raspoloženi da se odreknete svoje slobode. Takođe, prošlost u jednom trenutku može ponovo “zablinkati” I poslati vam signal, ali sam više nego ubeđena da ćete ovo u potpunosti iskulirati. Oni u dužim vezama ili brakovima imaju jedno fino vreme ispred sebe. Ako imate nameru da pravite decu, obratite pažnju na drugu polovinu meseca. Ako vam to nije u planovima – onda vodite računa I budite obazrivi. Doduše, neke će emotivne veze baš zbog trudnoće krenuti u ozbiljnom pravcu, ka dogovorima o zajednici I braku. Pa, sad vi vidite koliko vam se ovo uklapa u ono što želite…U drugom delu meseca će postojati par dana kada će komunikacija između vas I voljene osobe biti napeta I obojena sumnjom, ljubomorom, posesivnošću. No, stvari bi trebale da se dosta brzo regulišu I da ne ostave veće posledice po vas I partnera. Uživajte u strasti, volite se I ludujte zajedno….

Posao

Sve ono što ste pokrenuli tokom januara nastavlja se I u ovom mesecu I to nesmanjenom snagom, a postoje I velike predispozicije za napredak u poslovnoj sferi. Finansijski segment će vam biti prioritetan, a prilika za zaradu će biti više nego inače. Baš u ovom segmentu morate povremeno biti oprezni jer će se pojaviti neke šanse skopčane sa rizikom, pa je potrebna staloženost I čak jedna doza proračunatosti. Da, zaraditi možete preko noći, ali isto tako možete I ostati na gubitku, pa dobro iskalkulišite I ne zalećite se previše. One promene koje priželjkujete počeće mnogo brže da se odvijaju u drugoj polovini februara, a tada se Rakovima otvaraju I veće mogućnosti za rad sa strancima I proširenje tržišta. Ne zaboravite da je Saturn I dalje u vašem poslu svakodnevnih obaveza, a da njegov dispozitor Jupiter ide retrogradnim hodom. Pred vama stoji mesec kada je potrebno u potpunosti se posvetiti onome što radite I ne ostavljati stvari nedovršenim. Aktiviraće se neke priče koje ste pokrenuli tokom prethodnog perioda I saradnje sa ljudima koji se pokazuju kao ozbiljni partneri.

Zdravlje

Sa stresom I nervozom se dosta dobro borite, tako da vam ovo neće predstavljati veći problem tokom februara. U drugom delu meseca više obratite pažnju na stanje reproduktivnih organa, a moguće su I jače respiratorne infekcije. Želudac I varenje su takođe jedna od slabih tačaka. Mogućnost trovanja hranom.

LAV


Ljubav

Dosta ste nervozno zakoračili u februar mesec. Umećete neki put da budete teški sami sebi, a kako će biti vašem emotivnom ili bračnom partneru – to već samo on zna. Mars u polju doma donosi povišenu energiju, pa će biti situacija gde vi I partner dolazite do otvorene konfrontacije, I gde je strasti prilično teško smiriti, pošto ste oboje nedokazani I želite da isterate svoje. Najbolji način bi naravno bio kanalisati strasti u pravcu spavaće sobe, ali je pitanje da li će takav metod baš uvek funkcionisati. One emotivne veze koje su već “načete” tokom prethodnog perioda sada mogu doći do ozbiljnog zahlađenja, a jedino će vas spasiti ako se malo distancirate jedno od drugog, okrenete ličnim prioritetima, I pustite da vas trenutno ludilo prođe. Ni ulazak vašeg vladara u znak Riba u trećoj dekadi neće doneti neko poboljšanje, šta više – pojedini Lavovi se tada mogu okrenuti tajnim vezama I švrljanjima, potiskujući ono što u njihovoj vezi ne valja na taj način. Nije vam baš neko rešenje, da znate….pogotovo što vas budno oko voljene osobe prati. Ako ste slobodni, malo je verovatno da ćete promeniti svoj status tokom februara. Istina je da će se prilike itekako uzmuvati oko vas, ali vas je želja za smirivanjem I stabilnošću u ljubavi prošla (nije ni nešto naročito dugo trajala, da se ne lažemo) I više ćete biti okrenuti flertovanju I osvajanju. Vreme ćete provoditi sa prijateljima, u izlascima ili učestvovati na društvenim okupljanjima. Sve vas interesuje, dobro se osećate, ali ne nalazite pravi poticaj da se skrasite. Ma uživajte!

Posao

Iako pozicija vašeg vladara Sunca, na samom početku meseca obećava stabilnost u postojećim poslovima I mogućnosti da ostvarite one promene koje priželjkujete, ipak ćete morati da budete dosta oprezni. Mars iz znaka Škorpije kvadrira I vaš znak, ali I vaše polje poslovno partnerskih odnosa, pa može biti napetih situacija I ograničenja u onim poslovima u kojima biste baš želeli da se ostvarite. Povremeno će želja za promenom ili napredovanjem biti tolika, da ćete delovati impulsivno I biti skloni riziku, što bi svakako trebalo izbegavati, jer neće rezultovati dobro po vas. Bolja će situacija po vas biti u drugoj polovini februara (tada ćete I izaći iz gomile obaveza kojom ste zatrpani), tada je aktuelno pokretanje novih saradnji, a u tom periodu I oni koji su nezaposleni mogu potražiti priliku za sebe. Priliv novca će uglavnom biti dosta dobar, a kako se više budemo bližili kraju meseca, sve više mogućnosti za neke dodatne zarade će se otvarati. U ovom segmentu biste trebali da budete dosta zadovoljni.

Zdravlje

Pripadnici mlađe populacije će dosta dobro proći ovaj period, ali vam se savetuje malo više kretanja. Starijima su mogući problemi sa nervima, upalni procesi, a kičma I srce će biti slabe tačke. Takođe, bilo bi dobro da odradite makar osnovne analize krvi.

DEVICA


Ljubav

Pa dobro, ne bih rekla da ćete baš proći loše tokom ovog meseca kada je ljubav u pitanju. Venera je još uvek u vašem polju ljubavi, ali u nekim neudobnim aspektima u prvoj dekadi meseca, pa bi ovaj period slobodnima pre mogao da donese veliku seksualnu aktivnost I neobavezne odnose. Možda ćete od neke od ovih priča I pokušavati da napravite nešto stabilnije, ali to jednostavno neće funkcionisati. Doduše, I kada vaš vladar Merkur I Venera pređu u znak Vodolije, nećete se baš u potpunosti smiriti. Dobro je što ovi aspekti donose Devicama veliku društvenu aktivnost, okruženost ljudima I odlično raspoloženje. Iz ovakvog miljea će doći I osobe koje će probuditi vašu pažnju. Ipak, poslednja dekada februara može pojedinima doneti pravu želju da ostanu sa osobom koju su upoznali. Dobra komunikacija, velika seksualna strast – na prvi pogled liči na fatalnu ljubav, na onog koga ste čekali. Videćemo da li će ovaj početni zanos proći relativno brzo ili ima osnova za trajanje u vremenu. Oni u brakovima I dužim emotivnim vezama moraju da prođu faze preispitivanja svog odnosa. Raspoloženje I kod vas I kod voljene osobe će varirati, čas ćete funkcionisati besprekorno, a čas gubiti vreme u razmiricama. Sve može biti aktuelno – I nedovoljno vremena za viđanje, I problem sa ljubomorom, I mešanje drugih ljudi u vaš odnos. Značajnije smirenje će se osetiti tek u poslednjoj nedelji februara. Neke stvari će polako doći na svoje, a vi I partner ćete biti ponovo spremni da se u mnogo većoj meri posvetite jedno drugom.

Posao

Više nego dobre prilike tokom februara da Device dodatno unaprede svoj poslovni status I maksimalno se ostvare. Ono na šta ćete morati da obraćate pažnju je komunikacija sa drugima, jer vam iz ovog polja neprijateljski nastrojen Mars ugrožava polje svakodnevice u poslu. Vi se trudite da budete korektni, mada je sigurno da će vam neke reči I postupci ljudi sa kojima radite zaparati mozak I dovesti vas do pritajenog besa. S druge strane – tranzit prvo Sunca, pa od druge dekade februara I Merkura I Venere kroz polje poslovnih okolnosti doneće vam jedan ekspanzivan, inovatorski, kreativan podstrek I velike mogućnosti da se nađete u timu ljudi sa kojima nepokolebljivo hrlite napred I rušite prepreke pred sobom. Itekako će oni sa kojima radite umeti da prepoznaju vaše kvalitete, pa slobodno računajte na to da tokom ovog perioda umnogome utičete na dalju budućnost I pozicije. Ovaj mesec će vam bukvalno proleteti, a budite sigurni da će se I prilike za dodatnu zaradu pojavljivati baš tako – iznenada I preko noći.

Zdravlje

Stelijum planeta u polju zdravlja s jedne strane je dobar jer vam donosi da više pažnje obraćate na ovaj životni segment. S druge strane pak, sigurno je da ćete povremeno biti iscrpljeni jer ćete se dosta trošiti na poslu, pa je potrebno da poradite na svom imunitetu. Mogućnosti za prehlade sa jačom temperaturom.

B92
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #3 poslato: 20:31:11, 07.Feb.2016. »
VAGA


Ljubav

Hajmo redom…realno gledano vaši bračni odnosi I duže emotivne veze ne funkcionišu baš tako loše u prvoj dekadi februara. Druga je stvar što je kod vas lično primetno neko nezadovoljstvo. Krivac može biti druga strana, ali to možete biti I vi. Biće par pucajućih I napetih momenata koji bi se prvenstveno mogli rešiti kroz spavaću sobu, ali bi pomoglo I to da vi I voljena osoba spustite loptu I malo više se prilagodite jedno drugom. Topao savet bi za zauzete Vage bio da tokom ovog perioda ne traže utehu, bilo kroz komunikaciju sa strane, bilo kroz neka hm…konkretnija dešavanja, jer je više nego moguće da partner to odmah nanjuši I razotkrije vas. Druga I treća dekada meseca I nisu toliko loše, mada je sigurno da će postojati par momenata kada opet može doći do konfrontacije, a ovo bi isključivo bilo iz razloga što će voljena osoba vrlo negativno reagovati na vaše flertovanje I šarmiranje drugih pripadnika suprotnog pola. Oni koji su slobodni imaju razloga za radovanje, jer je pred vama period sa mnogo prilika za emotivno ostvarenje. Prva dekada je malo problematična, jer više ukazuje da će nešto u šta se možete upetljati ostati samo na nivou prolazne, neobavezne veze. Prelazak vaše vladarke Venere u znak Vodolije I vaše polje ljubavi aktiviraće vas kao da ste u struju uključeni. Za one mlađe, željne mešavine provoda I ljubavnih dešavanja ovo će biti odličan period. Čak će dobro proći I oni pripadnici znaka koji su spremni da se ozbiljnije obavežu. Osoba baš po vašoj meri koju ste dugo čekali za pravi početak ljubavnog odnosa.

Posao

Ceo ovaj mesec Vagama pruža priliku da urade mnogo značajnije stvari u odnosu na januar. U prvoj dekadi ćete imati potrebnu stabilnost za rešavanje pitanja sa poslovnim saradnicima, a ostatak meseca će vam doneti željeni pokret I mogućnosti za napredovanje. Mozak će vam u većem delu perioda raditi sto na sat, kreativna rešenja I ideje uspećete da uklopite u posao koji trenutno obavljate, pa nije ni čudo što će vas nadređeni u ovom periodu primetiti I memorisati za unapređenje, promenu pozicije ili neku vrstu finansijske nagrade. Imate velike mogućnosti I za pokretanje novih saradnji, ali obratite pažnju na konkurente jer se možete angažovati oko istog poslovnog klijenta I brzina razmišljanja I delovanja će odlučiti ko će odneti pobedu. Tokom februara je moguć veći broj poslovnih putovanja, a neka od njih vas mogu odvesti I van granica zemlje. Materijalnim segmentom ćete biti u velikoj meri zadovoljni, I jedino na šta bi trebalo obratiti pažnju jeste sklonost ka trošenju I zanemarivanju postojećih obaveza, računa.

Zdravlje

Moraćete više da povedete računa o načinu ishrane, jer postoji mogućnost alergije na hranu, zastoja u varenju, opstipacije. Tokom ovog perioda Vage su podložne respiratornim infekcijama I virusima, što bi moglo biti praćeno dosta visokom temperaturom. Starijoj populaciji problemi sa kičmom, krstima.

ŠKORPIJA


Ljubav

Svega će biti tokom ovog meseca, samo mira ne. Doduše vas je taj prisilni mir tokom januara činio vrlo nemirnim, tako da ćete sa zadovoljstvom prihvatiti gomilu dešavanja, pa makar bili povremeno nervozni. Neka se dešava bilo šta, samo da se dani ne vuku jedan za drugim. E, pa izgleda mi da je februar namerio da vam baš ove želje ispuni. Ukoliko ste slobodni, ako odmah u prvoj dekadi meseca ne upecate neku nevinu žrtvu I privedete je u svoj zagrljaj, onda će se to dogoditi u trećoj dekadi. Onaj koga želite neće uspeti da vam pobegne. Kada stvari jednom počnu da se dešavaju, odvijaće se izuzetno brzo. Romantika će vas spucati kao nikada do sada, pomešana sa ekstazom I velikom strašću. Pitate se koliko će dugo ova lepota trajati? Ne pitajte se mnogo, uživajte I ne razmišljajte o sutrašnjici. Oni u emotivnim vezama I brakovima mogu imati povremeno problema. Nemate razloga za zabrinutost, jer ovo nije nešto što vas može odvojiti, čak može doći kao dodatni začin koji će vam zimske noći učiniti dovoljno toplim. Možda I vrelim. Baš kod zauzetih Škorpija imamo jednu pomalo nezgodnu stavku. Naime, u drugoj polovini meseca možete početi malo drugačijim očima da gledate nekog iz kruga prijatelja I može se javiti određena seksualna napetost u vazduhu. Od vas zavisi da li ćete želeti da dublje ulazite u ovo I da možda ova osećanja I aktivirate. Jedini savet koji bih mogla da vam dam jeste da imate na umu svoje prioritete – a to je očuvanje veze u kojoj ste. Kratkotrajni izlet bi mogao ugroziti vaš odnos. Vodite računa.

Posao

Već neko vreme ste svesni da je sve u poslovnom segmentu krenulo ka napretku. E sad, druga je stvar što imate osećaj kao da se penjete na vrh Himalaja bez adekvatne opreme. I sve sa rancem na leđima sa teretom od sto kilograma. Da radite kao crnac od jutra do sutra, I to stoji. Da niste adekvatno nagrađeni za sav taj trud – I to je istina. No, velikog izbora nemate. Želite da ostvarite svoje ciljeve I ići ćete nepokolebljivo napred, I pored svih prepreka. Pred vama je odličan mesec koji će vam otvoriti vrata nekih novih saradnji I dovesti vas korak bliže onome što priželjkujete. Budite svesni da vam je potrebna podrška drugih, pa ćete bolje raditi u okviru tima ili veće organizacije. Prijatelji vam vraćaju neke usluge iz prethodnog perioda, ostvarićetete saradnje sa strancima, možda I preko njihove preporuke. Ukoliko vodite privatni biznis, budite malo oprezniji I ne donosite odluke na prečac. U drugom delu meseca se mogu javiti problemi sa nekim neplaćenim obavezama iz prethodnog perioda. Regulišite ovo što pre.

Zdravlje

Vi niste umorni, vi ste hronično premoreni. Na svu sreću pa je vaša lična energija neiscrpna, pa ćete uspevati da izađete na kraj I sa ovakvim situacijama. Obnovite svoj organizam drugačijim načinom ishrane, sa više odmora I boravka na svežem vazduhu. Starijim Škorpijama problemi sa dvanaestopalačnim crevom.

STRELAC


Ljubav

Mars u vašem polju tajni “radi” punom parom I tokom ovog meseca. Za one Strelčeve koji bi malo da se “igraju” neobaveznih odnosa I tajnih pričica, ovo je vreme kao dušu dalo za aktivaciju. Nemojte samo da se pređete – nešto što je izgledalo kao avanturica može se itekako produbiti tokom ovog perioda, a pojedini pripadnici ovog znaka ostaće zatečeni snagom strasti koju vam ova osoba aktivira. Ukoliko ste zauzeti, budite oprezni – moguće je da ne postoji ništa konkretnije sem nekog dopisivnja ili blagog flertovanja, ali emotivni partner će ovo itekako nanjušiti. Neka poruka koju partner ne bi trebao da vidi može biti pročitana, neki telefonski poziv može aktivirati kod voljene osobe sve alarme. Ako ne želite da pravite od gotovog veresiju, zaustavite se dok još postoji mogućnosti za tako nešto. Generalno – u emotivnim vezama I brakovima postoji tendencija da se stanje popravlja. Doduše, I dalje stoji da vi nemate dovoljno vremena za voljenu osobu I da vam ovo itekako može biti zamereno. Ako ne želite da probudite negativna osećanja kod voljene osobe – morate joj dati više zajedničkih trenutaka. Ukoliko ste slobodni, već neko vreme primećujete da vas ne privlači lutanje od jedne osobe do druge. Želite da budete sa nekim na koga možete računati I osloniti se, sa nekim sa kim možete deliti svoje najskrivenije želje I tajne. U jednom trenutku u drugom delu ovog meseca, pomislićete da ste našli baš tog nekog. Pustite da se ova priča lagano odvija, da biste dali vremenu šansu da odredi da li je to to.

Posao

U svakom trenutku ste maksimalno posvećeni poslu jer vrlo dobro znate šta želite. Ovo je naročito prisutno kod onih Strelčeva koji planiraju da se osamostale I pokrenu privatni biznis. Mogućnosti za tako nešto otvoriće se od drugog dela februara, ili ćete se makar ozbiljnije baciti na planove I definisanje onoga što vam je potrebno da krenete. Polje posla I novca, kao I polje pokreta, putovanja, komunikacije, biće najaktuelniji I najnaglašeniji. Sav taj trud koji već mesecima ulažete sada ćete moći dodatno da naplatite, ali I da iskoristite priliku da otvorite nove poslovne “frontove”. Oni koji vas sa strane posmatraju su začuđeni sa kolikim strpljenjem I upornošću prilazite svakom problem I posvećujete mu se, a imate posla I obaveza preko glave. Povremeno ćete teško sarađivati sa najbližim kolegama, jer se razmimoilazite u načinu rada I gledanju na probleme koje treba rešavati. Dva ili tri napeta momenta tokom meseca su ipak nešto sa čime možete izaći na kraj. Na kraju krajeva Saturn je u vašem znaku, a vi dobro poznajete njegovu simboliku –strpljen – spašen. Umete da čekate na svoj momenat.

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka definitivno će imati problem sa cirkulacijom. Kod mlađih aktuelni kičma, kosti, zubi. Bolovi u ramenom delu ili u krstima mogu biti I od dugotrajnog rada u nepravilnom ili neudobnom položaju. Mogućnosti za prolazne respiratorne probleme u drugoj polovini februara.

JARAC


Ljubav

Venera je u prvoj polovini meseca u vašem znaku, dok u drugom delu februara prelazi u polje posla I ličnih vrednosti. Za zauzete ovo označava da ćete se najbolje osećati u ušuškanosti I toploj, domaćoj atmosferi sa bračnim partnerom ili voljenom osobom. Iako će vas vaše drago biće tokom prve dekade februara par puta onako baš žestoko iznervirati, lako ćete preći preko ovoga. Sada vam je najbitnije da je situacija kako treba, I da postoji dobra komunikacija između vas dvoje. Možete razgovarati I o nekim važnim pitanjima I praviti ozbiljnije planove za budućnost. Drugi deo meseca donosi pokretniju energiju, pa ćete zajednički više izlaziti I provoditi se sa prijateljima. Možda padne I neko zajedničko veselje u smislu objave veridbe ili početka zajedničkog života. Imaćete razloga za radovanje. Sve u svemu – koliko vidim, nećete proći ni malo loše. Ako ste slobodni, Venera će doneti jedan oreol ledene lepote I aristokratskog ponašanja, pa ćete svaki čas “hvatati” zadivljene poglede pripadnika suprotnog pola. Poneki od njih će se I odvažiti da vam priđe I aktivira se da vas osvoji. Iako je ceo mesec dobar da se aktivirate u emotivnom segmentu, ipak mi se čini da će najplodonosnija biti treća dekada februara. Tada ste baš duboko dodirnuti jednim kontaktom, kao da ova osoba suštinski zna tačno šta vam je potrebno I ponaša se prema vama kao prema neizmernoj dragocenosti. Možete se zaljubiti do koske.

Posao

Ako imate privatne poslove, u prvom delu meseca ne žurite I ne donosite odluke na prečac. Sve ono što može sačekati ostavite za drugu polovinu meseca kada je mnogo povoljniji period I za dogovore I za zaradu. Generalno – iako će se dosta toga u prvoj dekadi pokretati teško I povremeno možete imati osećaj da je od nekih planova najbolje odustati, videćete I sami da stvari dolaze na svoje mesto. Polje posla se jako aktivira ulaskom Merkura I Venere u njega, tokom druge dekade februara. Neki će Jarčevi tada početi da razmišljaju o neophodnim promenama u načinu poslovanja, dok će se drugima otvoriti šanse da promene posao ili pređu na drugu poziciju. Odličan je period I za nezaposlene da se aktiviraju. Shvatićete ipak da na neke ljude ne možete računati, ali sigurna sam da je to nešto što vam se već izvesno vreme vrzma po mislima, ali ste se nadali da niste u pravu. Finansijama ćete biti prezadovoljni tokom celog februara, a poslednja dekada meseca donosi mogućnost I za dodatne poslove.

Zdravlje

Zdravstvene prilike su uglavnom dobre po vas tokom februara. Starija populacija može imati problema sa kičmom ili sa povišenim holesterolom u krvi, kao I sa šećerom. Mlađi imaju samo u prvoj dekadi predispozicije za prehlade I virusna oboljenja. Nešto viša temperature. Odležite.

VODOLIJA


Ljubav

Drage zauzete Vodolije, nemojte zaboraviti da je vaše polje tajni aktivno tokom prve polovine februara. I to vrlo. Znam da sa partnerom ne cvetaju ruže baš uvek I da vam je potrebno povremeno da se rasteretite I opustite, ali nisam sigurna da je baš najpametniji način za to – uplitanje u neki odnos ili komunikaciju sa strane. Jeste, istina je da ćete vi možda sebe tešiti onom krilaticom – ono što se ne zna, ne može ni da boli - ali nemojte da vas situacija ubedi u suprotno. Naime, itekako su velike šanse da vaša muljanja sa strane budu otkrivena ili makar naslućena, a onda bi moglo da dođe do velikog džumbusa. Preispitajte se pa izračunajte koliko vam se to isplati. Ukoliko odlučite da ostanete “dobri” budite sigurni da će biti par momenata kada biste najradije pobegli od voljene osobe I njenog zvocanja, ali u drugoj polovini februara sve će se smiriti I doći na svoje mesto. Venera u tranzitu kroz vaš znak doneće porast ljubavi I zajedništva I ponovo vas vratiti jedno drugom. Budite strpljivi, idu bolji dani. Ukoliko ste sami, pa sigurno je da nećete ni u jednom trenutku biti zaista usamljeni. Prijatelji su sve vreme uz vas, a vi uživate u izlascima I čarima potpune slobode. Čeka vas par lakih flertovanja, čeka vas malo ili malo više avanture, čeka vas po koja neobavezna varijanta – sve u svemu – uživanje do koske. Moguće je da postoji neko na koga krišom mislite I gde se ne usuđujete još uvek da pokrenete neke ozbiljnije teme, ali I za to će se otvoriti prilika u drugom delu februara. Eto vama ljubavi.

Posao

I pored drugih planetarnih pozicija, koje će biti dobre, ne smete zaboraviti da Mars tokom celog ovog perioda baca kvadrat na vaš znak iz Škorpije I polja nadređenih, pozicije, karijere. Namučićete se vi da stignete do onoga što želite, ali će se ipak olakšavajuće okolnosti po vas aktivirati u drugoj polovini ovog meseca. Ulazak Merkura I Venere u vaš znak doneće vam neophodnu aktivaciju u pravom smeru, ka promenama koje su vam sada potrebne. Pojedine Vodolije će dobiti I zasluženu satisfakciju za dosadašnji trud – kroz promenu pozicije, napredovanje ili veći finansijski priliv. Vaše sposobnosti će u velikoj meri doći do izražaja, pa se nemojte iznenaditi ukoliko vam stigne ponuda za posao od strane osobe sa kojom duže vreme sarađujete. Razmislite dobro o ovoj šansi. Dugogodišnji kolega ili prijatelj sa kojim se odavno poznajete ima pravi način da realizuje jednu vašu ideju. Možda bi vredelo razmisliti o udruživanju I pokretanju nekog dodatnog posla. Novčane prilike u povuci-potegni fazonu. Imate mnogo dugovanja.

Zdravlje

Vreme je da se aktivirate, a to sada možete. Previše ste se usedeli, a sada ćete Imati mogućnost I da nabacite par kilograma, pa je rekreacija neophodna. Možete imati bolove u kičmenom stubu, a postoji I opterećenost zglobova. Blaže stomačne tegobe biće aktuelne u drugom delu meseca.

RIBE


Ljubav

Izgleda mi da je došlo vreme da I vi malo krijete neke stvari od partnera, zar ne? No, da krenemo redom…u prvom delu februara vi I partner ste u dosta dobroj povezanosti. Biće par burnijih svađica I to najviše iz razloga što ćete vi više vremena posvećivati nekim ličnim prioritetima I poslu nego voljenoj osobi. No, pošto je ovo dosta prolazno, ne sumnjam da ćete se brzo vratiti u svoj standardni kolosek. A u drugom delu meseca – evo iznenađenja. Mogli ste da se zakunete da vam nikada ne bi palo na pamet da nešto voljenoj osobi radite iza leđa, ali pojavljuje se neko kome je teško odoleti. Doduše, vrlo je verovatno da ovo može biti bivši emotivni partner, neko kome vi baš teško možete da odbijete poziv na kafu, susret. A šta će od svega ovoga proizaći – Bog sveti zna. Da vas cela situacija može prodrmati, to je sigurno. A da li ćete uspeti da zadržite pribranost duha I iskulirate ovo iskušenje, to ćete verovatno znati samo vi. Ako ste usamljeni I vama ta prošlost može onako blago pokucati na vrata. Taman je vreme da kažete – došla maca na vratanca – I onda da vidite da li ćete da odbijete ili pristanete. Iskreno rečeno, ja ne vidim poentu ponovnog početka, obzirom da je ovo nešto što neće moći da traje naročito dugo, ali to je ipak vaš život – vi najbolje znate šta vam je činiti. Ako hoćete da poslušate savet – budite malo strpljivi. Vama tokom februara dolazi šansa preko prijatelja, izlazaka, društvenih okupljanja, zabave I proslava svake vrste. Ako se maknete van kuće – upecaćete nekog. Malo šale, ali shvatili ste na šta mislim. Ovo je osoba koja bi već mogla postati trajniji faktor u vašem životu. Na vama je odluka.

Posao

Planovi, kreativnost, dobre ideje, I na sve to – naglašena intuicija I ljudi koji su spremni da vas podrže. Imate odličnu osnovu, na vama je samo da razrađujete. Doduše, budite sigurni da je pred vama period kada ćete itekako morati da zasučete rukave, ali to ne bi trebalo da vam bude teško, pošto ćete itekako videti koristi od svega ovoga. Možda računate da ćete uspeti da promenite radno mesto ili da pređete na višu poziciju, ali ovo je nešto što vam se može izmaći u poslednjem trenutku ili biti prolongirano za naredni mesec. Polje inostranstva je jako aktivirano tranzitom Marsa, pa iz ovog segmenta očekujte pokretanje saradnji, bolje ponude I aktivaciju onoga što ste u prethodnom periodu pokrenuli. Novca će svakako biti I ovim delom ćete biti u potpunosti zadovoljni. Taman imate više nego dovoljno da podmirite obaveze na koje vas poverioci u drugom delu meseca itekako podsećaju. Oni koji se bave privatnim biznisom, dobiće jednu poveliku finansijsku inekciju. Podrška I preporuke od klijenata.

Zdravlje

Prve dve dekade februara baš I nisu zdravstveno najbolje po vas. Moguće su jače infekcije disajnih puteva, ali I sklonost ka svakojakim virusima I bakterijama. Starija populacija mora da više pažnje obrati na kičmu I krvnu sliku. Zdravstveno stanje ide na bolje u trećoj dekadi meseca.

B92
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #4 poslato: 10:48:12, 04.Mar.2016. »
Mesečni horoskop za mart 2016. godine

Ovan


Ljubav

Ovo je period kada emotivne veze i brakovi mogu ići ka svom oporavku. Pričati o tome da će sve biti savršeno između vas dvoje bilo bi uzaludno, jer vam i ovaj mesec donosi iskušenja, ali vi ćete se prvenstveno osećati mnogo bolje i biti spremniji da se potrudite oko voljene osobe. To će naročito biti naglašeno u prvoj dekadi meseca, kada vi kao da se mirite sa nekim svojim greškama i spremni ste da ih ispravite i angažujete se oko partnera. I pored ovoga, druga dekada donosi blagu nesigurnost, koju ćete najlakše „razbiti“ time što ćete vi i partner raditi na strasti, ali i na romantici. U trećoj dekadi imamo Pomračenje Meseca u znaku ozbiljnih partnerstava, pa je ovo period kada morate biti malo oprezniji i spremniji na kompromis. Tenzija će se naročito osetiti u bračnim zajednicama. Što se slobodnih tiče, vi ćete verovatno u prvih deset dana meseca konačno odustati od neke priče za koju sada shvatate da vam ne donosi ništa što bi iole bilo vredno i trajno. Jednostavno, previše ste nade polagali u jednu osobu, i sada je vreme da sa ovim završite. Sredinom meseca izbegnite da vas strast povuče u neke mutne vode i ubaci u priču sa nekim ko od vas želi samo neobavezno, samo avanturu, ili nije spreman da vaša veza bude javna i otvorena. Vama tek poslednja dekada marta donosi ono što vam je zaista potrebno – jednu fenomenalnu priliku da se sa potencijalnim partnerom odmah „prepoznate“ i „kliknete“.

Posao

Tek je poslednja dekada marta dobra u poslovnom segmentu u onom smislu da možete zaista pokrenuti i realizovati neke priče koje vas interesuju. Prva dekada će biti obojena kvadratom Merkura i Marsa što je definitivno nepovoljno i za komunikaciju sa poslovnim saradnicima, ali i za bilo kakvu vrstu poslovnih putovanja. Očekivaćete mnogo a dobiti uglavnom ništa, a ako i bude nekih sitnih pobeda to će biti uz veliku muku i borbu. Savet za vas je da se trudite da u ovom periodu najveću pažnju posvetite tekućim poslovima i redovnim obavezama, a eventualno smišljate nove ideje i nove planove za budućnost. Poslednjih deset dana meseca, od ulaska Sunca u vaš znak, doneće vam potrebnu snagu i energiju za prave promene u poslovnom segmentu. Prilike će se otvarati brzo, a vi ćete biti spremni da ih iskoristite. U tom trenutku naročito su podstaknute sve vrste aktivnosti sa strancima i sa drugim prostorima.

Zdravlje

Dosta toga možete uraditi sami za sebe i to najviše time što ćete prepoznati šta je ono što vas „truje“ i truditi se da se rešite stresa, pritisaka i lošeg uticaja nekih ljudi. Ovo je vreme za više rekreacije, kada vam kretanje i vođenje računa o ishrani donosi dobro. Starijoj populaciji će biti aktuelni problemi sa pritiskom i cirkulacijom.

Bik


Ljubav

Duže emotivne veze i bračni odnosi već funkcionišu traljavo, a dešavanja tokom marta neće vam baš ići na ruku. Ako očekujete da će se vremenom neke stvari rešiti same od sebe, mislim da ćete se poprilično načekati. Koliko god povremeno bio naporan ili statičan odnos sa partnerom, vreme da se neke situacije reše je baš sada. Ne ide vam ni na ruku što će seksualni element između vas dvoje funkcionisati dosta promenljivo, čas ćete imati vatrene momente, čas ćete okretati leđa jedno drugom u krevetu. U ovom momentu, sem dobrog i otvorenog razgovora, potrebni su i nežnost i strpljenje, ali i to da vas dvoje malo mrdnete van nekih ustaljenih okvira ponašanja. Otputujte zajedno, družite se više sa zajedničkim prijateljima koji vam unose pozitivnu energiju, izlazite češće. Ni na ovaj način neće biti lako, ali možete dosta učiniti za svoju vezu. Ukoliko ste slobodni, nisam sigurna da je ovo pravi mesec da nekome date svoje srce. Naime, vaša potreba za ljubavlju je ogromna, a na vašim očima ružičaste naočare, pa ćete sve doživljavati mnogo dublje, intenzivnije....i naravno, pomalo nerealno. Nekoga možete uzdići u svojim očima i smatrati da je rođen samo da bi bio vaša druga polovina...Nemojte biti razočarani ako u poslednoj dekadi meseca shvatite da je to bilo samo vaše gledište. Drugoj strani ste, vrlo moguće, bili samo nešto prolazno, neobavezno, seksualno. Pokušajte da realno sagledate ljude oko sebe....

Posao

Prvu dekadu meseca bi, što se poslovnog segmenta tiče, najbolje bilo prespavati. Ništa, ali ama baš ništa neće funkcionisati kako treba. Dogovori će pucati, napetost između vas i poslovnih saradnika će biti prosto opipljiva u vazduhu, a moguće je da ćete morati i da platite za neke reklamacije ili kašnjenja (ili će vam roba biti vraćena pa ćete biti u minusu). Druga i treća dekada marta su već dosta bolje po vas, iako će se i dalje provlačiti povremene tenzije sa ljudima od kojih poslovno zavisite. No, sa ovim ćete moći da se borite, pogotovo kada neki novi dogovori krenu sa realizacijom, pa se i vi malo „dignete“. Što se finansijskog segmenta tiče, tu je red gubitaka, red dobitaka. Situacija će biti dosta promenljiva,a vi željni toga da se što pre stabilizujete i ova brzina vas može uvući u neka rizična i neisplativa ulaganja. Poslednja dekada je protkana šansama koje će samo oni koji su vrlo sposobni i proračunati umeti da iskoriste.

Zdravlje

Zdravstveni segment je dosta dobar tokom ovog meseca. Možete dovesti pod kontrolu neke hronične bolesti ili pronaći adekvatne metode lečenja. Ipak, često ćete u ovom periodu biti malodušni, statični, čak skloni upadanju u neka depresivna stanja. I sami znate da je lek za to prvenstveno dobro društvo oko vas, rekreacija i boravak na svežem vazduhu.

Blizanci


Ljubav

Dragi Blizanci, imati Saturna u polju ozbiljnih partnerstava i braka samo po sebi već nije lako, a u prvim danima marta pridužiće mu se i Mars. Na težinu koja je već postojala u prethodnom periodu u vašim odnosima, sada će se dodatni i jedna pomalo agresivna, napadačka energija. Nisu ovo dani koje je lako pregurati, pogotovo što će i vaše raspoloženje i želja da održite svoje odnose biti jako promenljiva. Na žalost, teško je dati predikciju kako će vaše veze, bilo da su one duže ili tek započete, kao i brakovi, proći tokom marta. Velikim delom to zavisi i od vašeg i partnerovog ponašanja i tolerancije, ali i od predispozicija u vašim natalnim kartama. Ono što je jedinstveno za sve pripadnike ovog znaka biće neka vrsta borbe u partnerskim odnosima. Tek treća dekada marta doneće pojačanu želju za aktivnostima, oboje ćete se malo promrdati i biti spremniji da prionete na neke zajedničke aktivnosti, a samim tim i sklonite crne oblake koji se nadvijaju nad vašim ljubavima. Slobodni će se sve do polovine marta „mrljaviti“ u nekim pokušajima, započinjati, odustajati, malo se zanositi, malo više padati. Moguće je da ćete čak biti u potpunosti nezainteresovani da pokrećete bilo šta, zavući ćete se u kuću i brinuti neke svoje brige. Probudićete se u drugoj polovini meseca i jurnuti svom snagom da nadoknadite propušteno vreme. Poznanstva preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža i jedan aktivniji period za vas.

Posao

Pošto ste već navikli da u poslovnom segmentu u poslednje vreme sve nekako klacka i da ste večito u nekim napetostima i tenzijama sa poslovnim saradnicima, verujem da vas ni neće iznenaditi ovakav nastavak situacije i u martu. Prva polovina meseca je komplikovana, a verujte mi da je ovaj izraz izuzetno blag. Odnosi sa kolegama više nego loši, atmosfera na radnom mestu užurbana i pred pucanjem, a vas u najnezgodnijem mogućem trenutku izdaju tehnički uređaji – kvare se kompjuteri, pucaju računarski sistemi, a podaci koji su vam potrebni odlaze u nepovrat. Divno...Na sve ovo, pomračenje Sunca se dešava u polju karijere, pa će neki pripadnici ovog znaka „zglajznuti“ što se položaja tiče. Takođe, odnos sa nadređenima je loš, pa je neke stvari bolje prećutati. I pored ovog lošeg okvira za poslovna dešavanja, vi itekako uspevate da se borite sa novonastalim situacijama. Dobro je što nećete dozvoliti da vas bilo šta zaustavi ili uspori, rešenja ćete otkrivati u hodu i prilagođavati se svim okolnostima.

Zdravlje

Prva dekada meseca je najkomplikovanija u zdravstvenom smislu, a najviše će se, naravno, odraziti na stariju populaciju. Krvni sudovi i cirkulacija su problem, kao i pritisak, a mogući su i jači padovi imuniteta i prehlade, virusne i bakterijske infekcije. Ostatak meseca nije loš, osim povremene nervoze.

Rak


Ljubav

Najugroženiji su tokom marta Rakovi koji su u bračnim zajednicama. Kod vas već odavno ne cvetaju ruže, a povremeni pokušaji vas ili partnera da u prethodnom periodu popravite svoj odnos bili su kratkotrajni i bez velikog uspeha. Ni tokom ovog perioda nećete uspeti da sanirate štetu, naprotiv, čini mi se da vas dvoje samo dodatno idete u razdvajanje. Obzirom da će Pomračenje Meseca u poslednjoj dekadi marta biti baš u vašem polju doma...nisam sigurna kako ćete nastaviti na dalje. Osećanja i želja za zajedništvom su u potpunosti nestala, a da li će se neki bračni parovi izvući ili ne iz ovih crnih rupa u koje su zapali, pokazaće samo vreme. Oni u emotivnim vezama imaju svoje uspone i padove ali će ipak uspevati da održe svoju vezu. U poslednjoj dekadi je moguće da se neko od vaših prijatelja umeša u vaš odnos, pa bi bilo dobro da ne tražite savete od drugih, već da funkcionišete sa partnerom po svom osećaju. Slobodni Rakovi će tokom celog meseca biti raspoloženi za ljubav. Mars je izašao iz vašeg polja ljubavi, ali Venera iz Riba miluje vaš znak trigonom, pa je želja za tim da nađete svoju srodnu dušu naročito potencirana. Sad, druga je stvar što će vam se više „nameštati“ neke strasne kombinacije koje pak imaju malo veze sa romantikom, ali sada se čak i iz elementa vatre može razviti osnova za jednu stabilnu vezu. Bar se nadamo.....ako ne bude tako, budite sigurni da će vam neke vatrene noći itekako ostati u sećanju.

Posao

Aspekt koji će doneti najviše nerviranja u poslovnom segmentu je svakako kvadrat Merkura i Marsa koji će se najviše odraziti u odnosu sa kolegama i nadređenima. Komunikacija je izuzetno loša pa naučite da zaćutite onda kada je to potrebno, da ne biste dodatno isprovocirali neke sukobe. Generalno, vaše polje poslovne svakodnevice je i do sada bilo obojeno težinom koju je donosio Saturn, a kada u njega početkom meseca uđe i Mars, stvari će se dodatno zakomplikovati. Em će postojati tenzija i pritisak da se svi poslovi i nezavršene obaveze privedu kraju, em će međuljudski odnosi biti vrlo naporni. Potreba da se neke stvari promene i da se pokrenete može povremeno postajati neizdrživa, ali ovaj mesec vam ne daje neke velike mogućnosti za korenite preokrete na bolje. Umesto ovoga, prihvatite da morate odraditi ono što ste preuzeli na sebe i potrudite se da to i završite na valjan način. Finansije će biti bolna tačka, ne zbog smanjenih priliva, već zbog povećanih troškova i nekih zapostavljenih dugovanja.

Zdravlje

Kad god su u polju zdravlja malefici, a vama su tu sada i Saturn i Mars, posebnu pažnju morate obratiti na ovaj segment. Starijima će biti aktuelne hronične bolesti, a mogući su problemi i sa krvnom slikom i probavnim sistemom. Zubi, kosti, kičma, ligamenti takođe. Potrebno je više pažnje posvetiti ishrani i zdravim navikama.

Lav


Ljubav

Odnosi u dužim emotivnim vezama, a naročito brakovima su u prvoj dekadi meseca povremeno zvanični. Neće biti svađa niti bilo kakvih razmirica između vas dvoje, već pre jedne vrste zahlađenja i distanciranosti. Partner ima velike obaveze i okrenut je svojoj poslovnoj strani i nekim planovima, a vi ste pomalo nesigurni u sebe, zamišljeni i u svojoj problematici. Dobro je što ova situacija neće dugo trajati, a zameniće je neki romantični i nežni momenti, na kojima ćete najviše vi potencirati. Partner će se u sve ovo sa zadovoljstvom uključiti i uglavnom je ostatak meseca između vas dvoje dobar. Može biti nekih trzavica ili nerviranja oko dece onima koji su u brakovima, ali to je uglavnom to. Slobodni, u vaše polje ljubavi jeste ušetao Mars, ali njegova energija vam tokom prve dve dekade marta neće doneti ništa posebno, bar ne vezu kojoj se nadate. Da, probudiće se u vama žestoke strasti, ali je malo verovatno da ćete predmet svoje žudnje uspeti i da osvojite. Naime, druga strana će se pokazati kao zaista tvrd orah, i svi vaši pokušaji da je osvojite samo će nailaziti na zid odbijanja. Možda ćete sebe u međuvremenu ubediti i da ste ludo zaljubljeni, ali meni pre izgleda da je to samo iz razloga što ne može biti vaša. Mađutim, kada 20,-og marta Sunce, vladar vašeg znaka, pređe u Ovna, e tada se situacija već okreće u vašu korist. Poslednja dekada vam donosi veliki broj flertova, osvajanja i jednu ludu zabavu.

Posao

Prva dekada meseca iz više razloga nije poslovno povoljna za vas. Merkur, kao vladar polja posla i novca biće u kvadratu sa Marsom a 9,-og se dešava i Pomračenje Sunca. Oba će se ova aspekta odigrati u znaku Riba koje predstavlja novac od drugih, kredite, pozajmice, bankarske ustanove, ali i promene i krize. Ovo je vreme naročito nepovoljno za bilo kakve finansijske transakcije, kao i za ulaganje novca u nove poslove. Period je jedino dobar za one koji se bave kreativnim, umetničkim zanimanjima. Neki u ovom periodu mogu dobiti svoju veliku šansu, onu koja se pruža jednom u životu, a sve vođeni onim – Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Ostatak meseca je mnogo bolji, s tim što će od 20,-og marta i ulaska Sunca u znak Ovna sve krenuti još dodatno napred. Ako tražite posao ili želite da promenite tekući, aktivirajte se od polovine meseca. Moraćete da podmirite veće finansijske obaveze.

Zdravlje

Zdravstvena simbolika je dosta solidna tokom ovog perioda. I mlađa i starija populacija može imati problema sa kičmenim stubom u prvoj dekadi meseca. Stariji neka i u ostatku marta povedu malo više računa o ovom segmentu. Popravljanje zdravstvenog stanja u trećoj dekadi naglašeno.

Devica


Ljubav

Još otkako je Jupiter krenuo retrogradno u vašem znaku početkom januara, akcenat je bačen na preispitivanje vaših emotivnih odnosa. Obzirom da tokom ovog meseca i Saturn koji se nalazi u polju doma takođe kreće retrogradnih hodom, evidentno je da svi emotivni odnosi u koje su Device uključene sada moraju da prođu proveru trajnosti i vrednosti. I Pomračenje Sunca se dešava u vašem polju ozbiljnih partnerstava, pa je očigledno vreme da se neki egoistični ciljevi ostave po strani, a da vi i partner pogledate jedno drugo u oči i zapitate se – da li nastavljamo dalje zajedno ili ne? Ako u vašim odnosima ima makar još mrvice ljubavi i onoga što vas je spajalo na samom početku, vredi potruditi se. Stvari se više ne mogu gurati pod tepih, jer vam ni ovaj mesec, ali ni naredni neće doneti olakšanje u smislu da svoje obaveze prema odnosima u kojima ste možete olako shvatiti. Prema tome, drage Device, pamet u glavu i pokušajte da pronađete zajednički jezik sa voljenom osobom. Pravi je trenutak da se vas dvoje vratite jedno drugom. Venera koja će tranzitirati kroz polje ozbiljnih partnerstava doprineće da se ljubavlju i nežnošću neke rane brže i lakše zacele. Oni koji su slobodni imaju pred sobom vreme ispunjeno mnogobrojnim mogućnostima za flertovanje i avanturu. Nisam sigurna da ćete biti spremni da se obavežete jednoj osobi, pored svih prilika koje vam se pružaju. Obratite pažnju na poslednju dekadu marta kada možete ponovo obnoviti kontakt i priču sa nekim bivšim emotivnim partnerom.

Posao

Kvadrat Merkura i Marsa u prvoj dekadi marta neće se dobro odraziti na vaše poslovne saradnje, ali ni na komunikaciju sa ljudima sa kojima radite, čak i nadređenima. Očekujte u ovim danima napetosti i probleme u poslovnom okruženju, ali ćete sa svim situacijama uspevati lako da izađete na kraj, jer vas vodi zamisao o onome što želite da postignete. Znate šta su vam ciljevi i nećete dozvoliti da vas krakotrajni problemi uspore u građenju šire slike. Napredujete bez zastoja. Još jedna neugodna situacija biće oko Pomračenja Meseca početkom treće dekade, 23,-eg, pa u danima pre i posle njega, obratite malo više pažnje na svoje poslovne relacije. U suštini, druga dekada marta je najbolja za poslovno ostvarenje, pa u njoj i nezaposleni mogu pronaći nešto za sebe. Novčanim delom nećete biti u potpunosti zadovoljni, jer će prilivi biti povremeno „mršavi“ a troškovi i obaveze su u porastu.

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka mogu imati problema sa variranjem pritiska, krvnim sudovima i cirkulacijom, naročito u prvoj polovini meseca. Mlađima se savetuje više kretanja, ali rekreativci neka vode računa o povredama. Definitivno je potrebno da povedete više računa o ishrani, ne samo zbog viška kilograma, već i zbog probave koja vam povremeno pravi problem.

Izvor: B92
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #5 poslato: 10:49:09, 04.Mar.2016. »
Mesečni horoskop za mart 2016. godine

Vaga


Ljubav

U prvoj dekadi marta u emotivnim vezama i brakovima sve će funkcionisati prilično dobro. Da, partner će vas nekim svojim rečima i postupcima „bosti“ u mozak, ali ste vi u prilično dobrom raspoloženju i uspevaćete sa ovim da izađete na kraj. Međutim, od prelaska vaše vladarke Venere u znak Riba, sve ćete početi da doživljavate mnogo emotivnije i intenzivnije. Bićete lako povredljivi, a različitost energija između vas i voljene osobe će sve više dolaziti do izražaja. Napeti momenti će se nastaviti tokom celog ovog perioda, s tim što ćete Pomračenje Meseca 23,-eg u svom znaku doživeti dosta teško. U danima pre i posle pomračenja sve ono što se bude dešavalo između vas i voljene osobe ubadaće vas direktno u srce. U ovom je periodu lako moguće da neke emotivne veze, bez obzira na trajnost, prestanu da postoje. Ni ostatak meseca nije bolji, pa se drage moje spremite da prvenstveno dobro razmislite. Šta želite i da li više uopšte želite? Ako smatrate da vredi, onda izgurajte ovaj period na mišiće. Ako ste već shvatile da od ovog posla nema više ništa, možda je i bolje da vam se putevi raziđu...Slobodnim Vagama je ceo mart mesec otvoren prvenstveno za avanturu. Ne bi bilo dobro samo da započinjete neke odnose tamo gde radite, pogotovo ako se vežete za osobu koja nije slobodna. Stoji mogućnost pokretanja tajnih veza, ali i odnosa koji imaju karmičku konotaciju. Ne vraćajte se korak unazad i ostavite prošlost na miru.

Posao

Ima tako situacija kada ništa ne funkcioniše kako treba. Problem u ljubavi je evidentan, ali će ga tokom ovog perioda pratiti i problemi u poslovnom segmentu. Svega će ovde biti, i kašnjenja, i lošijeg odnosa sa kolegama i nadređenima, i zastoja u dogovorima. Konkurencija će se aktivirati, ali i ona nelojalna, pa se nemojte začuditi igricama i pričama koje se odvijaju iza vaših leđa. Pojedine Vage mogu i ostati bez posla u ovom periodu ili dobiti poziciju nižu od trenutne. Kao što vidite, lako nije niti će biti. No, kroz sve ove događaje provlači se i još jedan element – a to je vaša odlučnost i strpljenje da sve ovo izgurate. Daleko ste vi od krhkosti i ne lomite se pod pritiskom tek tako lako, a na svojoj strani imate i vašu čuvenu sposobnost balansiranja u najpotrebnijim trenucima, tako da ne sumnjam da ćete se snaći. Ono što će vas radovati i dati vam nadu su ipak stabilni prilivi koji će funkcionisati tokom celog marta.

Zdravlje

Problematični momenti i situacije koje zahtevaju vašu punu koncentrisanost i pažnju definitivno će dovoditi do stanja opšte iscrpljenosti organizma, malaksalosti i stresa. Potrebno je da nešto uradite za sebe, a to je više odmaranja, više opuštanja, pravilna ishrana i neki vid rekreacije koji će vam pomoći da izbacite negativnu energiju iz sebe.

Škorpija


Ljubav

Pomračenje Sunca dešava se u vašem polju ljubavi, a prethodiće mu kvadrat vašeg vladara Marsa sa Merkurom, planetom koja predstavlja polje strasti, ali i polje prijatelja. Kakvu bi priču mogli sklopiti na konto ovoga za one koji su slobodni? Pa recimo, strasti i želje koje vas već neko vreme kidaju prema osobi sa kojom ste u prijateljskom odnosu, ili ste je upoznali preko prijatelja, nećete moći još dugo da držite u sebi. Blokada u vama mora „pući“ a to će se dogoditi od 6,-og marta i prelaska Marsa u znak Strelca. Pomračenje će samo biti još jedna dodatna stavka, koja će vas pogurati ka ovoj osobi. Da li će se oformiti nova veza ili ćete ujedno izgubiti i ljubav i prijatelja, to već sada samo zavisi od ličnih postavki u natalnim kartama. Venera u drugoj dekadi ulazi u vaše polje ljubavi, ali će te vi biti okrenuti prvenstveno ka strasti i željama, i teško je da se do kraja meseca neke ozbiljnije veze mogu formirati. Moguće je da će neko od bivših emotivnih partnera poželeti da malo „evocira uspomene“ sa vama, ali i to za sada može ostati samo na seksualnom podsećanju. A što se onih u emotivnim vezama i brakovima tiče, vi ste ni na nebu ni na zemlji. Biće potrebno zaista mnogo truda da vaše emotivne relacije ostanu funkcionalne, jer ćete i vi i partner imati neke svoje lične interese i retko će biti pravog zajedništva između vas dvoje. Nije dobar period za bilo kakvu vrstu presecanja, jer biste se u narednom mesecu mogli pokajati zbog svoje brzopletosti.

Posao

Krizni momenti u poslovnom segmentu su najnaglašeniji tokom prve dekade, a tada ćete verovatno imati i najviše problema što se finansijskog segmenta tiče. Ne u smislu da novca neće biti, već ćete imati velikih izdataka i obaveza koje su se odjednom nakupile a moraju se izmiriti što pre. Ostatak meseca jeste protkan promenljivom energijom i vašim naporima, ali se ne može osporiti da gurate iz dana u dan napred. Zbog prelaska Marsa u znak Strelca (vaše polje posla i novca) mnoge Škorpije će se okrenuti ka drugim prostorima i aktivirati u saradnjama sa stranim firmama i predstavništvima. Vaša energija je ipak tokom ovog meseca najviše usmerena na ono od čega se živi, a kada na taj način ulažete sebe, rezultati ne mogu izostati. I finansije će tokom celog perioda biti čas u usponima, čas u padovima, a u svakom slučaju zarađivaćete u neskladu sa količinom truda koji ulažete u posao.

Zdravlje

Definitivno je da će vam fizička aktivnost i boravak van kuće, na svežem vazduhu, biti jedan od glavnih faktora da se osećate dobro. Nakupilo se u vama dosta stresa, dosta melanholije i pritiska, i sve ovo je potrebno izbaciti što pre da ne bi uticalo na vaše zdravlje. U prvoj dekadi meseca savetuje vam se i poseban oprez u saobraćaju, stoji i mogućnost povreda.

Strelac


Ljubav

Emotivne veze i bračne zajednice neće doživeti svoj procvat tokom ovog meseca, ali neće dolaziti ni do nekih većih raskola između vas i partnera. Malo je napeta prva dekada meseca i to najviše onima koji su u braku, jer se napeti aspekti, ali i Pomračenje Sunca vezuju baš za polje doma, a sigurno je da ćete vi u tom periodu umesto da stišavate stvari, svojim kritizerskim ponašanjem samo dodatno provocirati bračnog partnera. No, kada izađemo iz ovih prvih desetak dana koji su pod tenzijom, prilično čist teren je pred vama na dalje. Sad, evidentno je da ni vi ni voljena osoba niste zadovoljni svojim odnosom, ali trenutno ne postoje neke velike šanse da se on i popravi. Iskoristite trenutke koje provodite zajedno na najbolji mogući način i pustite da vreme dozvoli da se ovde sve slegne i dođe na svoje. Oboma bi vam prijalo da više budete u nekim zabavnim aktivnostima ili da provodite vreme sa prijateljima, a takvih prilika će biti više u drugom delu marta. Sve u svemu, nisu loše postavke za vas. Što se slobodnih tiče, Pomračenje Sunca (Sunce vlada vašim poljem ljubavi) koje se dešava 9,-og marta definitivno će pokvariti vašu sliku o nekom ko vam se dopada. Lako možete shvatiti da ste previše očekivali od ove osobe i možda je idealizovali i sve ovo što se bude dešavalo biće kao hladan tuš za vas. Ne berite brigu, ima za vas još šansi, a najviše u trećoj dekadi marta. Pojaviće se neko kao melem na ranu, baš za vaše srce.

Posao

Prva dekada meseca nije dobra za privatne poslove, ali ni za komunikaciju sa poslovnim partnerima, jer se teško dolazi do zajedničkog rešenja i kompromisa. Ako ste namerili da tek uđete u vode privatnog biznisa, poslušajte savet i odložite za drugu polovinu meseca. I pored ovog napetog i tenzičnog početka, Strelčevi se dosta uspešno bore za svim situacijama u poslovnom segmentu. Da, Saturn u vašem znaku definitivno nije lak „za izneti“ ali on vas uči da smirite svoju energiju i usmerite je na prave stvari. Strpljenje i odgovornost prema svemu što radite pre ili kasnije daće rezultate. Imaćete vi svoje padove raspoloženja, a pojavljivaće se i situacije kada ste nepravedno zapostavljeni ili se vaš rad ne ceni dovoljno, ali ne može se osporiti da jednim laganim tempom ipak gurate napred i postižete ono što želite. Marsova energija će vas dodatno potaknuti da se aktivirate i to naročito prema stranim firmama i predstavništvima, gde možete ostvariti i neke značajne saradnje.

Zdravlje

Vreme je da obratite više pažnje naročito na ishranu i neke životne navike. Ne zaboravite Saturnovu simboliku, a to je odgovornost prema sebi, u ovom slučaju i dovođenje zdravlja u red. Starija populacija u prvom delu marta može osećati pojačane tegobe, naročito kada su neke hronične bolesti u pitanju. Ostatak meseca je ipak mnogo bolji po vas.

Jarac


Ljubav

Tako blizu, a tako daleko. Ova rečenica bi na najbolji način opisala vaše emotivne odnose tokom marta meseca. Vrlo često će u prvoj dekadi meseca dolaziti do konfrontacije sa partnerom, uglavnom zbog nekih nebitnih tema, a često će u vašim svađama biti primetan uticaj drugih ljudi. Kao da vam neke druge osobe „pune glavu“ ili vam pak unose tenziju, pa vas dvoje vrlo uspešno tu napetost prenosite u svoju komunikaciju. Strasti će se u drugoj dekadi stišati i izgledaće kao da sve ipak funkcioniše kako treba. Međutim, i poslednja dekada marta donosi probleme, posebno u danima oko Pomračenja Meseca 23,-eg marta. Voljena osoba će tada biti u posebnom raspoloženju, lako povredljiva i na sve ono što kažete ili uradite reagovaće vrlo intenzivno. No, u ovom su periodu zvezde ipak na vašoj strani, pa mi ne izgleda da bi moglo doći do većeg raskola između vas dvoje. Drugu polovinu meseca, dok se vladar vašeg znaka, Saturn bude spremao da krene retrogradnim hodom, rekapitulirajte sve ono što se u poslednje vreme dešava između vas i partnera, spoznajte svoje greške i vidite šta je ono što biste mogli uraditi na dalje. Slobodni jarčevi će više puta tokom meseca imati priliku da uđu u nešto što najviše liči na avanturu i prolazan odnos. Neka jača dešavanja koja bi vas mogla odvesti u smeru jače priče biće aktuelna u poslednjoj dekadi meseca i to sa osobom iz vaše okoline ili sa nekim koga upoznajete preko rodbinskih odnosa.

Posao

I vama će prva dekada meseca doneti probleme u komunikaciji i dogovorima sa saradnicima a u ovom periodu posebno obratite pažnju na poslovna putovanja. Pripremite svu potrebnu dokumentaciju, i uradite ono što je do vas, ali očekujte da će dolaziti do kašnjenja, nesporazuma, mogućnosti da vam se kompjuter ili lap top pokvari usred poslovnog sastanka ili da vani podaci koje trebate da prezentujete prosto nestanu. Takođe, možete kasniti. Pošto je Pomračenje Sunca baš u tom periodu u polju komunikacije, ovo je još jedna forma upozorenja za vas. Znak Riba je vrlo tajanstven, ali nosi i konfuziju i mogućnost obmana, pa u nove saradnje ulazite vrlo oprezno. U drugom delu meseca, a naročito od 20,-og marta moguće je da ćete se više angažovati oko nekih privatnih poslovnih aktivnosti, a pojedini Jarčevi će u tom periodu pokrenuti i preduzetničke poslove. Finansije će biti dosta promenljive.

Zdravlje

Mogućnosti za povrede su naglašene u prvoj dekadi meseca, a posebno će biti ugrožene noge. Polje pokreta je generalno pod pritiskom u ovom periodu pa vam se savetuje oprez i pažljivost. Starija populacija će imati naglašene probleme sa kičmom i kukovima, a savetuje vam se i da uradite krvnu sliku.

Vodolija


Ljubav

Vi ste nervozni, partner je u posebno mutnom i svadljivom raspoloženju, a sve ovo u prvoj dekadi meseca odličan je teren da problemi i prepirke iskaču svaki čas između vas dvoje. Ako ste u braku, moguće je da partner ima probleme sa svojom porodicom ili oni pokušavaju da se umešaju u vaš odnos. Umesto da dodatno unosite dramatiku pokušajte da na miran način rešite ove situacije. Imajte malo strpljenja, jer samo je prva dekada po vas dvoje problematična, nakon ovog perioda imate uglavnom mirno more i skladan odnos sa voljenom osobom. Posebno će vam poslednja dekada marta doneti jaču povezanost i to najviše zbog toga što ćete zajednički prionuti da rešite neke probleme koji nemaju direktne veze sa vašim odnosom. Oni koji su usamljeni biće na meti udvarača i to najviše na samom početku meseca, pa onda ponovo od polovine marta. Vi ćete biti u dosta dobrom raspoloženju, spremni na flertovanje i zabavu, pa ne sumnjam da ćete veći deo ovog perioda provesti u aktivnostima sa društvom, u izlascima i provodu. Neka jača i konkretnija dešavanja u smislu pokretanja prave ljubavne priče najviše su aktuelna u trećoj dekadi kada bi se mogla pojaviti osoba koja će vas svojom energijom prosto izuti iz cipela. Ova osoba ne samo da će moći da prati vaš tempo, već će vas iznenađivati svojom inicijativom u svakom trenutku. Odlična komunikacija i povezanost, neki lepi momenti su pred vama.

Posao

U vašem polju posla i novca dešava se Pomračenje Sunca, što baš i nije bajna predispozicija, a najveći uticaj ćete osetiti u prvoj dekadi marta. Neki saradnički odnosi će u ovom periodu biti na granici pucanja, biće dosta problema u komunikaciji, nesporazuma i kašnjenja,poslovni putevi će se odlagati ili vam neće doneti ono što želite, a ni odnos sa osobama koje su vam nadređene neće biti nimalo lagan po vas. I Mesec, koji vlada vašim poljem poslovne svakodnevice, biće pomračen u poslednjoj dekadi meseca, tako da je sigurno da će samo središnji deo ovog perioda biti bez teškoća i pritiska po vas. No, pošto ste u martu izuzetno kreativni, sa vanredno dobrim idejama i rešenjima koje smišljate bukvalno u hodu, sigurna sam da ćete uspeti da isplivate, iako nećete ni malo biti zadovoljni finansijskim segmentom. Šta više, očekujte povećanje troškova, kašnjenje sa plaćanjem obaveza i mogućnost pokretanja sudskih postupaka.

Zdravlje

Stariji pripadnici znaka će tokom prve dve dekade meseca imati pojačane hronične probleme, mogućnosti za lošije stanje krvnih sudova i cirkulacije, a ni kičma vam neće biti u najbajnijem stanju. Mlađi će nekako lakše proći kroz sve ovo, ali je definitivno vreme da se malo više aktivirate u smislu rekrecije i promene navika u ishrani.

Ribe


Ljubav

Kao i svima ostalima, i vama je prva dekada marta najnapornija, pogotovo što se Pomračenje Sunca dešava u vašem znaku. Vi nećete biti „baš svoji“ a voljena osoba ili bračni partner neće baš imati mnogo razumevanja za vaša ponašanja i padove. Bićete statični, blago depresivni, zabrinuti po nekim ličnim pitanjima, a voljena osoba će pokušavati da vas prodrma i pokrene. Svi ti njegovi pokušaji će se uglavnom završavati raspravama i svađama i vašim povlačenjem još dublje u sebe. Budite hrabri i pregurajte ovaj period, makar se potrudite da ne dođe do većih raskola između vas i voljene osobe. Ovi trenuci će doći i proći a ostatak meseca i nije toliko loš. Potrebno je samo da svu onu nežnost, ljubav i emociju koju nosite prema partneru i pokažete. Videćete da stvari ipak mogu doći na svoje mesto. Slobodni će kroz ovu prvu dekadu proći dosta teško. Sva usamljenost, sve povrede iz prethodnog perioda kao da će u potpunosti eskalirati i naterati vas da se zatvorite i povučete u sebe. Nećete biti voljni za izlaske, za društvo, a ovo vam je velika greška, jer je tranzitna Venera u vašem znaku i sada možete privući poglede suprotnog pola. Ne kažem da je ovo divno vreme da se neki odnos i otpočne, jer ste suviše krhki i nespremni da se prepustite, ali ćete ipak biti u boljem raspoloženju kada vidite koliko se neko trudi oko vas. Poslušajte savet – biće vremena za pravu ljubav, sada se samo potrudite da se malo rasteretite i opustite u društvu ljudi koji vas vole.

Posao

Ako se bavite umetničkim i kreativnim zanimanjima, vi ćete vrlo uspešno proći kroz prvu dekadu meseca. Ukoliko je ono što radite mnogo praktičnije, obratite pažnju na ovaj period, jer je on izuzetno nepovoljan i može vam doneti velike probleme. Svega će ovde biti – i loših odnosa sa saradnicima, i planova koji se urušavaju, nikakve dogovore sada nećete moći da ostvarite jer će razumevanje između vas i potencijalnih partnera biti na nuli. Da ne pričam da se mogu dogoditi i nesporazumi sa ljudima sa kojima odavno sarađujete koji će vaše relacije vratiti jedan korak unazad. No, i ovaj zastoj je najaktuelniji do kraja prve polovine meseca, a onda idemo u nove radne pobede. Polje posla i novca se aktivira i odmah će se pokrenuti poslovi, naročito sa inostranstvom. To je vreme kada će se i finansijski prilivi stabilizovati i vi konačno moći da odahnete. U poslednjoj nedelji marta obratite pažnju na svoja ulaganja – teško stečeni novac je bolje staviti u štek, nego ga protraćiti na nešto što neće biti isplativo.

Zdravlje

Sunce vlada vašim poljem zdravlja i navika, a njegovo pomračenje u vašem znaku upozorenje je za sve pripadnike Riba da je vreme da se više obrati pažnja na ovaj segment. Energetski ste u velikom padu i potrebno je da promenite navike, da se zdravije hranite i da se krećete što više. Vreme je da učinite nešto za sebe.

Izvor: B92
 


*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #6 poslato: 01:37:25, 01.Apr.2016. »
Mesečni horoskop za april 2016.

OVAN

Ljubav: U dužim emotivnim vezama i brakovima april će pokazati svoje promenljivo lice. Iako će Venera ući u vaš znak u prvoj sedmici meseca, ipak ne treba zaboraviti da je njeno mesto u vašem znaku prilično nepovoljno, a da će joj biti dispozitor baš Mars koji u drugom delu aprila kreće retrogradnim hodom. Problemi u emotivnim relacijama će biti više nego vidljivi, a vi i partner ćete uglavnom ventil za narastajuće rasprave tražiti kroz seksualno oslobođenje. U suštini, sada je ta narastajuća strast nešto što može da održi vaš odnos, koliko god on povremeno „klackao“ i koliko god vi bili u nemogućnosti da jasno vidite da li vaša veza ima uopšte budućnost ili ne. Sam početak meseca može pojedinim Ovnovima doneti uplitanje u tajni emotivni odnos, pa budite obazrivi jer to je nešto što može biti otkriveno. Oni koji već duže vreme funkcionišu u tako nekoj priči „sa strane“ počeće da preispituju odnos u kome su i moguće je da će odlučiti da na njega stave tačku. U suštini, najbolje će tokom ovog meseca proći oni koji su slobodni, jer će boravak Sunca i Venere u njihovom znaku itekako otvoriti mogućnosti za nova poznanstva i ljubavne početke. Biće svega kod vas – i neobičnih poznanstava, i mešanje ljubavi i prijateljstva, i neobaveznih odnosa... budite sigurni da vam ni u jednom trenutku neće biti dosadno! Posao: Početak meseca nalazi vas u kompletnoj dubiozi i osećaju da nikada nećete uspeti da postignete ono što želite. Osećaj da ste u tunelu i da ne vidite izlaz ni svetlo na njegovom kraju, vrlo brzo će nestati, od ulaska Venere u vaš znak i Merkura u znak Bika. Znači, prva nedelja je konfuzna, već posle toga krećemo napred u mnogo boljem fazonu! Morate zapamtiti da će tokom ovog meseca sve ono što se bude dešavalo vezano za posao umnogome zavisiti od toga kako se vi lično postavite ili kako se prilagodite saradnicima i novonastalim okolnostima. Da će vam tokom ovog perioda baš cvetati ruže, i neće, pošto ćete biti u promenljivom raspoloženju i povremeno sa padovima energije, ali ipak i pored svega imate dosta dobrih prilika, naročito kroz poslovne saradnje. Sa strancima će komunikacija krenuti da „klacka“ i računajte na rastezanje i otežanje dogovora. Novčana situacija će biti dosta solidna... najzad... Zdravlje: U drugom delu meseca zdravlje će biti u padu, jer će Ovnovi zbog retrogradnog kretanja vladara znaka, Marsa, biti u energetskom disbalansu. Pošto Mars vlada i vašim poljem operativnih zahvata, moguće je da biste trebali da odradite neku sitniju intervenciju koju već duže vreme odlažete.

BIK

Ljubav: U poslednjim danima prve sedmice aprila, Venera, vaša vladarka prelazi u znak Ovna gde ima nepovoljno dostojanstvo, a vladar polja ljubavi Merkur, prelazi u vaš znak. Da se ne lažemo, nekih spektakularnih romantičnih priča u ovom periodu neće biti, ali ćete vi biti u pokretu i željni zabave. Dosta prilika da preko prijatelja, u nekom izlasku upoznate nove i zanimljive ljude, mada će se situacije vrteti samo oko neobaveznog, zanimljivog, inspirativnog. Mogu se tu otvoriti i neke interesantne pričice u smislu povremenih, možda čak i tajnih susreta, neobaveznih odnosa...strast će vas „pucati“ sve u šesnaest. U drugom delu meseca mogući su kontakti sa bivšim emotivnim partnerima, i na blic obnova nekog odnosa, ali ja na trajnost i jednostavnost svega ovoga baš i ne bih mnogo računala. No, ne može se poreći da je pred vama vreme kada će vam biti ludo i nezaboravno, a na trajnost i stabilnost u odnosima ćemo misliti onda kada bude vreme za to...Ako ste u dužoj emotivnoj vezi ili čak braku, vi ćete biti malo skloni flertovanju, a partner baš i neće biti u elementu. No, neka velika razmimoilaženja između vas dvoje se ne vide, a ono što je takođe očigledno jeste mogućnost za prinove, ali i za pokretanje nekih ozbiljnijih pitanja vezanih za budućnost vašeg odnosa. Posao: Prva polovina meseca je nešto bolja po vas, jer ćete tada lakše dolaziti do dogovora sa saradnicima, čak i pokretanja novih poslovnih projekata. Ono što bi vam u ovom periodu moglo zasmetati jeste vaša lična impulsivnost i nestrpljivost, koja bi, umesto da popravi, mogla unazaditi neke vaše odnose. Zato –mirno i strpljivo, ne žurite, jer ono što vredi ne možete dobiti preko noći. Drugi deo meseca je komplikovaniji u smislu da vam se neki dogovori mogu u bukvalno poslednjem trenutku izmaknuti iz ruku. Vladar polja karijere i planova, Saturn, već ide retrogradnim hodom, a sada će mu se pridružiti i vladar polja ozbiljnih poslovnih partnerstava. Period do kraja meseca probleme i neodlučnost po mnogim pitanjima. Finansijska situacija bi i pored svega ovoga trebalo da bude dosta dobra, a Bikovi imaju i šansu da zarade solidne sume novca na brzinu i kroz malo rizika, koji bi sada trebao da se isplati. Zdravlje: U ovom ćete periodu i dalje biti skloni virusnim i bakterijskim infekcijama. Aktuelni su problemi sa respiratornim traktom, a kod pojedinih su moguće i jače glavobolje kao posledica variranja krvnog pritiska. Oni koji imaju problema sa anksioznošću i povremenim upadanjem u depresivna stanja, trebali bi da više vremena provode u prirodi i opuštaju se.

BLIZANCI

Ljubav: Partnerski odnosi, to jest – emotivne veze i bračne zajednice i dalje su u problematičnom periodu. U vašem polju braka Saturn i Mars idu retrogradnim hodom, izvlačeći na površinu svu problematiku iz prethodnog perioda koju ste tako uspešno gurali pod tepih. Vladar vašeg znaka će takođe krenuti retrogradno u poslednoj dekadi meseca, pa će se i ona slaba poboljšanja i stabilizacija koju ste uspeli da postignete do tog perioda opet naći na ispitu. Jedino što vam mogu savetovati jeste da ne uzimate olako ni vaš odnos ni zamerke od strane partnera. Pokušajte da razgovorima dođete do suštine problematike i da nađete kompromisno rešenje. Neće biti lako, to vam obećavam, ali je sigurno da možete unaprediti svoje veze i održati ih. Ne zaboravite da su promene neophodne da bi se vaša veza razvijala. Ukoliko ste slobodni, vladarka vašeg polja ljubavi Venera ulazi u znak Ovna i vaše polje prijatelja. Zanimljive osobe ćete svakako moći da upoznate prilikom izlazaka i kontakata sa društvom, čak i preko interneta i društvenih mreža. Doduše, malo impulsivni aspekti ne daju neku naročitu predispoziciju za trajnost ovih odnosa jer više vuku na neobavezno zabavljanje. No, iz nekog od ovih poznanstava bi se tokom narednog meseca već mogla razviti i ozbiljnija ljubavna priča. Za sada uživajte i opustite se. Posao: Pred vama je jedan promenljiv poslovni mesec, i tek ćete na njegovom kraju, kada sumirate poslovne rezultate, shvatiti da i niste toliko loše prošli. Često ćete tokom aprila biti u nemogućnosti da pokrenete ono što vam je poslovno važno, a budite sigurni da će trud koji budete ulagali biti zaista velik. Zbog retrogradnih planeta u polju ozbiljnih poslovnih partnerstava, a takođe i retrogradnog kretanja vladara vašeg znaka u drugom delu meseca, svakako morate obratiti pažnju na to kakve dogovore sklapate, da vam ne bi promakle sitnice koje vam kasnije mogu napraviti veliki problem. Blizanci koji imaju privatne poslove bi svakako morali da obrate pažnju na finansijski segment i naplatu potraživanja, koja će biti promenljiva tokom celog aprila. Generalno – novčane prilike neće biti loše, ali teško je da ćete moći da se opustite. Zdravlje: Em vladar polja koje vlada zdravljem kreće retrogradno u drugom delu aprila, em je i vladar vašeg zdravlja u retrogradnom kretanju. Definitivno ovo označava energetski i pad imuniteta, ali daje i mogućnosti da se u većoj meri posvetite zdravlju koje ste u poslednje vreme zanemarivali.

RAK

Ljubav: Povezanost sa emotivnim ili bračnim partnerom tokom ovog meseca je mnogo veća nego u martu, ali ovo nikako ne označava da će baš sve između vas dvoje ići kao po loju. Najveći problem će biti komunikacija, naročito onima koji su u braku, jer ćete se lako raspravljati na dnevnoj bazi, oko sitnica koje život znače. I vi i partner ovom periodu dosta toga zamerate jedno drugom, a u isto vreme ne želite da vidite da je možda deo problema i u vama. Pokušajte da budete tolerantniji prema voljenoj osobi. Sve ovo će se intenzivirati u drugom delu meseca, ali što je interesantno – tada su i najveće šanse da svoje probleme rešite. Pojedini mogu konačno pokrenuti nešto što odlažu već duže vreme, a to je rad na prinovi ili planovi za zajednički život. U svakom slučaju, vaš seksualni život će biti mnogo bogatiji u trećoj dekadi meseca što će vašem odnosu itekako prijati. Ukoliko ste slobodni, ja ne vidim neke velike šanse za ustaljivanje u nekoj ljubavnoj priči. Možete se zaljubiti, to stoji, ali će odnos sa ovom osobom funkcionisati teško i često će vam pravo pokretanje izmicati bukvalno za dlaku iz ruku. Za srećom ne vredi juriti, jer ona uvek sama dođe, zato se vodite tim principom i pustite da se ovo vaše muvanje odvija spontano i samo od sebe. Kada bude vreme – dogodiće se prave stvari. Posao: I u poslovnom segmentu će mnogo više prilika biti tokom prve polovine meseca. Vladar polja posla i novca, Sunce, egzaltirano je u znaku Ovna, pa će vas u velikoj meri pokretati i u redovnim poslovima, ali i u traženju saradnika i novih projekata vezanih za inostranstvo i strance. Takođe, u ovom periodu pojedini Rakovi mogu očekivati promociju, unapređenje ili pak učvršćivanje pozicije na kojoj su. Od retrogradnog kretanja Marsa u vašem polju poslovnih obaveza, u drugom delu aprila, krenuće i problemi koji će vas u velikoj meri zaokupiti. Loši odnosi sa kolegama, problemi na dnevnoj bazi, a nisu isključene ni vaše greške, zbog kojih ćete morati da ispočetka odrađujete neki posao. I vladar polja komunikacije tada je retrogradan, pa vodite računa u dogovorima, sa papirima. Finansijski segment neće biti loš u ovom mesecu, a postoje i šanse za neke veće dobitke, naročito privatnim preduzetnicima. Zdravlje: Dve retrogradne planete, dva malefika, Saturn i Mars u vašem polju zdravlja će napraviti priličan dar-mar, naročito u drugoj polovini meseca. Energetski disbalans, veliko trošenje i iscrpljivanje, pa je moguć veći pad imuniteta i povratak hroničnih bolesti. Čak i ako se osećate dobro, uradite analize krvi.

LAV

Ljubav: Lavovi u emotivnim vezama i brakovima nemaju toliko problematičnu situaciju tokom ovog meseca. Vi i partner ste uspeli da pronađete pravu meru u svom odnosu i nekako sve funkcioniše bez veće problematike. Doduše, malo će pomoći i to što ćete oboje biti u velikoj meri zauzeti poslovnom tematikom i ono vreme koje vam preostane za zajedničke trenutke nećete želeti da koristite na svađe i razmirice. Takođe, onima koji su dugo zajedno stoje predispozicije za pokretanje nekih ozbiljnih pitanja u vezi vaše zajedničke budućnosti. Moguće je da će se pojedini parovi u ovom periodu odlučiti za zajednički život ili bračnu zajednicu. U drugom delu aprila, kada vladar polja doma, Mars, krene retrogradnim hodom, zauzeti treba da imaju malo više tolerancije jedno prema drugom, ali i da se spreme da će se njihovi planovi nešto sporije odvijati. Slobodnim Lavovima će prva polovina meseca mnogo više odgovarati za ljubav. Venera i vladar vašeg znaka, Sunce, u znaku Ovna doneće vam lako šamiranje pripadnika suprotnog pola, flertovanje i burne veze koje bismo pre mogli nazvati avanturom nego pravom ljubavi. Moguće je da će se i neke „zabranjene“ ili tajne veze pokrenuti u ovom periodu. Od drugog dela meseca budite malo oprezniji u upuštanju u neobavezne priče, jer postoji mogućnost da posle burne jednonoćne avanture zaradite polnu bolest (ili ostanete u drugom stanju). Posao: U prvom delu meseca najaktuelnije su aspiracije ka inostranstvu i proširenju poslovanja kod vas. Ovo je period koji će biti nešto lakši, mada će i tokom njega biti povremenih problema i zastoja. Vladar polja poslovnih partnerstava i svakodnevnog poslovnog okruženja ide retrogradnim hodom, pa možete očekivati teškoće u ovim segmentima. Biće potrebno dosta vašeg prilagođavanja ako imate nameru da se uklopite u način rada i funkcionisanje kakvo se sada traži od vas. Obzirom da znate koliko vredite, nećete biti zadovoljni postignutim, mada pojedini Lavovi mogu očekivati neku vrstu jednokratne materijalne nadoknade, nagradu ili čak povećanje pozicije. Veći broj poslovnih putovanja, kontakata sa partnerima, nekima čak i češći odlasci put inostranstva pregovora radi. Drugi deo meseca je nešto komplikovaniji, jer vladar polja posla i novca kreće unazad, pa će biti potrebno uložiti više truda. Zdravlje: Dokle god je Sunce u znaku Ovna, što znači do kraja druge dekade aprila, sa bilo kojom zdravstvenom problematikom izlazićete lako na kraj. Međutim, treća dekada već može da se odrazi na vaše zdravlje i to prvenstveno kroz pad imuniteta koji je posledica velikog energetskog trošenja.

DEVICA

Ljubav: Retrogradni Saturn, a od drugog dela meseca i retrogradni Mars u polju doma i porodice svakako neće olakšati onim Devicama koje su u bračnim zajednicama. Napetost i tenzija u odnosima će biti očigledni, a neki pripadnici ovog znaka će izlaz tražiti u pokušajima da probude strast sa partnerom. Generalno, emotivne relacije tokom aprila su prikazane kroz pokušaje i vas i druge strane da nađete rešenje za problematiku koja nije od skora. Već dugo se u vašim odnosima s vremena na vreme provuku neka pitanja koja vas konstantno „bodu“ a ni tokom ovog perioda vam se ne nudi adekvatno rešenje. Dobro je što se, bar za sada, ne vide neke velike problematične situacije, ali pošto će ih u narednim mesecima biti, dobro bi bilo da na vreme razrešite sve zajedničke nedoumice. Venera u vašem polju strasti daće pojedinima mogućnost, naročito u drugom delu aprila, da uđu u avanturu i tajni seksualni odnos. Ovo definitivno neće poboljšati vaše postojeće emotivne odnose, ali neki će na taj način „pobeći“ od problema. Ukoliko ste sami, vladar polja ljubavi, Saturn, ide retrogradnim hodom. Pored mogućnosti da se malo vratite u prošlost i vidite da li je u njoj ostalo nešto za vas, samo su vam otvoreni flertovi, moguće čak i sa osobama preko posla. U svakom slučaju, ovo vas neće držati naročito dugo. Posao: Vladar polja posla i novca je Venera, koja će tokom ovog meseca tranzitirati kroz znak Ovna i vaše polje novca preko drugih ljudi, osiguranja, bankarskih ustanova. Što se baš tog novca tiče, imaćete par prilika tokom ovog meseca da se onako, svojski ovajdite, da li kroz neku vrstu nagrade na poslu, ili unapređenje, a neke Device mogu dobiti novac i preko osiguranja, otpremnine, nasledstva. Takođe, oni koji vole da rizikuju i da se bave špekulacijama, mogu u drugom delu aprila osvojiti veću sumu novca. No, novac neće ići loše, ali će zato poslovni segment biti mesto na kome se vi dosta trošite u pokušajima da se stabilizujete ili napredujete. Privatni segment će funkcionisati nestabilno i imaćete velikih problema sa saradnicima i u dogovorima. Generalno, zbog retrogradnosti vašeg vladara Merkura u drugom delu meseca trebali bi da vodite računa o svakom poslovnom potezu. Greške i propusti su mogući. Zdravlje: Retrogradnost i vladara vašeg znaka, ali i vladara polja zdravlja svakako ukazuje da zdravstveni segment u poslednje vreme zanemarujete i da sada mogu početi da se pokazuju problemi. Iscrpljenost organizma i robovanje nekim lošim navikama najviše će se odraziti kroz pad imuniteta i kroz stres.
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #7 poslato: 01:46:36, 01.Apr.2016. »
VAGA

Ljubav: Ulazak vaše vladarke Venere u znak Ovna, koji vlada vašim ozbiljnim emotivnim partnerstvima, svakako će pokrenuti veliku potrebu u vama da nađete nekoga za sebe. Sad, koliko je to zaista moguće kada vama vladaju strasti i kada ne možete da baš na pravi način prepoznate ko je „onaj pravi“....to je već drugo pitanje. Da ćete biti u jednom žestokom pokretu, to je više nego sigurno a i u novim poznanstvima ponašaćete se nesvojstveno vama – otvoreno ćete pokazivati svoje interesovanje i biti spremni na „borbu“ da osvojite izabranika svog srca...ili svoje trenutne želje. Pošto vladar polja ljubavi ide retrogradnim hodom, i prošlost će se naravno aktivirati, ali Vage sada mogu ući i u odnos sa osobom koju već duže vreme pokušavaju da osvoje. Da ne grešim dušu, neke od ovih veza bi čak mogle biti i trajnog karaktera, ako uspete da prebrodite početne probleme. Ukoliko ste u braku ili emotivnoj vezi, posvetili ste se tome da pronađete zajednički jezik sa partnerom i uzdignete svoj odnos. Nekima u ovom periodu zaista i stoji mogućnost ulaska u zajednički život ili brak. Ipak, vaša impulsivnost i potreba za promenama može vas u drugom delu aprila uvući i u neku vrstu neobaveznog, seksualnog odnosa. Budite obazrivi jer partner itekako primećuje sve što se dešava kod vas. Posao: Ulazak Venere u znak Ovna doneće vam veću borbenost i impulsivnost kada su poslovno partnerski odnosi u pitanju. Međutim i pored svog vašeg truda, evidentno je da u poslovnom segmentu ima velikih prepreka i da je vaš napredak spor. Koliko god vas to nerviralo i izbacivalo iz takta, nije vreme da potencirate na svojim ličnim stavovima, već da prihvatite uslove koji trenutno vladaju i uklopite se. Drugi deo meseca, kada vladar polja posla, Mars, krene retrogradnim hodom, još će dodatno potencirati na tom raskolu između onoga što želite i onoga što ostvarujete. Svoju snagu i volju iskoristite pametno, ne trošite se na raspravama u poslovnom okruženju, jer time nećete postići ništa. I pored ovakve situacije, Vage tokom aprila čeka par blistavih trenutaka. Kod nekih će se to odraziti kroz promenu radnog mesta ili značajan napredak u karijeri, dok će drugima doneti prilično solidne sume novca. Zdravlje: Zdravstveni segment je kod vas već odavno „načet“ i sada je dobar trenutak da pokušate da nešto popravite po tom pitanju. Stres je naročito aktuelan, kao i pad imuniteta, mada će se kod pojedinih sve ovo najviše manifestovati kroz probleme u stomačnom delu. Vodite više računa o sebi.

ŠKORPIJA

Ljubav: Sve u vezi ljubavi je tokom ovog meseca isključivo i samo u vašim rukama, bilo da ste slobodni ili u emotivnim relacijama. Ako imate emotivnog ili bračnog partnera, budite oprezni, naročito u drugom delu aprila, kada Mars vaš vladar, krene retrogradnim hodom. Svojom nestrpljivošću, svadljivošću i promenljivim raspoloženjem možete dovoditi do potpuno nepotrebnih svađa i rasprava sa voljenom osobom. Vi ćete biti taj koji podbada, a partnerova reakcija će prosto rečeno, biti očekivana....i vrlo slična vašoj. Zato dobro razmislite na koji način ćete uticati na svoj odnos, jer kao što postoji šansa da ga pokvarite, isto tako ga možete uzdići na mnogo viši nivo nego do sada. Nećemo da zanemarimo ni strast koja će u ovom mesecu biti vrlo jaka, pa eto predloga – umesto da se svađate, završite u spavaćoj sobi! Škorpije mogu odreagovati u velikoj meri na osobu sa kojom su poslovno povezane, bilo da su slobodni ili zauzeti. U svakom slučaju, ovo će biti jedna žestoka avantura, a vi razmislite (ako niste single) da li ovim potezom možete pokvariti svoju vezu. Slobodni konačno mogu doživeti uspeh sa osobom oko koje se trude i obigravaju mesecima unazad. Da će početak biti vrlo vatren, biće....a da li ćete i koliko dugo uspeti da održite ovu vezu, to će, naravno, samo vreme pokazati. Posao: Realno gledano, ovo uopšte nije loše poslovno vreme za vas. Da će napora, naročito u drugom delu meseca biti, to je više nego izvesno, ali obzirom na vašu upornost kada nešto želite, ne sumnjam da ćete i sa ovim moći da se izborite. Sunce i Venera će tranzitirati kroz vaše polje poslovnih obaveza i svakodnevice i sigurno će biti od velike pomoći u smislu da ćete moći da ostvarite ono što ste planirali. Takođe, otvoriće se neke prilike i iznenadne šanse koje Škorpijama mogu doneti promenu na bolje, ali isto tako i unapređenje ili povišicu. U svakom slučaju, novca će tokom aprila biti, mada ćete u drugom delu meseca morati da vraćate neka dugovanja iz prethodnog perioda. Bežite od impulsivnosti što je više moguće jer vam samo mogu pokvariti prilike za uspeh, ali vas takođe uvesti i u neke greške i propuste koje ćete posle morati da ispravljate. Dosta jača, mada naporna saradnja sa strancima. Zdravlje: Od drugog dela aprila stres je više nego izražen, pa gledajte da nađete dovoljno vremena da izbacite nagomilanu energiju i frustriranost, možda najbolje kroz neku fizičku aktivnost ili rekreaciju. Pad imuniteta i podložnost svim vrstama virusnih i bakterijskih infekcija.

STRELAC

Ljubav: Ulazak Venere u vaše polje ljubavi krajem prve nedelje aprila itekako će Strelčevima otvoriti mogućnosti da se dobro provedu, zabave, i pronađu zanimljivu osobu za sebe. Šanse su vam otvorene tokom celog ovog perioda, ali će nekako najintenziviji momenti biti u drugoj dekadi meseca. Doduše, tada i vladar polja ljubavi kreće retrogradnim hodom u vašem znaku, pa se lako može dogoditi da sve ostane samo na avanturi ili na jako kratkom odnosu koji će pući prvom prilikom kada se pojavi neki problem u vezi. No, šta god da budućnost ovim vezama donosi, bitno je da ćete vi zaista i „do koske“ uživati. Nek ide život...Pojedini Stelčevi mogu baš tokom te druge dekade aprila odlučiti da daju još jednu šansu bivšem emotivnom partneru, ali mi se čini da će se takođe, neki jako brzo pokajati zbog toga. Pokušajte, šta vas košta, možda ovo ponovno aktiviranje i bude uspešno. E, sad...ukoliko ste u emotivnoj vezi ili braku, baš taj drugi deo ovog meseca nije nešto naročito povoljan po vas. Problemi iz prethodnog perioda će svakako morati da izađu na dnevni red i pitanje je kako ćete se vi i voljena osoba nositi sa njima. Jedino što mogu da preporučim je da budete tolerantniji, da pokažete više razumevanja i budete spremni na otvoren razgovor. Bez prave komunikacije i kroz zatrpavanje problema, nećete proći dobro. Posao: Za vas april mesec donosi dobre prilike ukoliko budete pametno iskoristili svoje šanse i ako nastavite da funkcionišete na isti način kao i do sada – strpljivo i uporno. Saturn u vašem znaku baš vam daje šanse za tako nešto, a obzirom na svoj retrogradni hod, vreme je da neki poslovi koje ste pokrenuli u prethodnom periodu sada počnu da daju svoje rezultate. Ipak, prva polovina meseca je dosta bolja, okolnosti u poslovnom segmentu su stabilnije, a druga dekada bi naročito onima koji su nezaposleni mogla doneti pravu priliku. Kada Mars u vašem znaku krene retrogradnim hodom, računajte da će vam za sve ono što želite trebati mnogo više snage i upornosti. Tada su mogući i propusti i greške, pa ne ulećite impulsivno ni u šta. Finansijski segment vam donosi neke zaista dobre prilike, a Venera u polju igara na sreću može pojedine obradovati čak i dobitkom na lutriji. Bićete mnogo zadovoljniji novčanim prilivima svakako. Zdravlje: I za vas je preporuka da se bacite na rekreaciju i da pojačate fizičke aktivnosti, jer će vas tokom celog ovog meseca pratiti stres, napetost i nervoza. Starija populacija je naročito pogođena i vi bi svakako trebali da proveravate i krvni pritisak i uradite osnovne analize krvi.

 JARAC

Ljubav: Polje doma i porodice podržano je tokom ovog meseca tranzitom Sunca i Venere, pa će prvi deo aprila proteći u priličnom skladu između vas i bračnog partnera. Međutim, drugi deo meseca može doneti probleme i jedan od njih bi bila i mogućnost otkrivanja nekog vašeg tajnog odnosa. Moguće je da je ovo osoba sa kojom ste duže vreme u kontaktu ili se iznenada pojavljuje bivši partner kome jednostavno ne možete da kažete „ne“. Da vas može povući strast, to je evidentno...vi samo vidite da li vam se tako nešto isplati. Generalno – duže emotivne relacije funkcionišu bolje tokom aprila i iskoristite ovo vreme da se sa voljenom osobom povežete na jači način nego do sada. Pojedini Jarčevi mogu biti povučeni dobrom atmosferom sa partnerom i poželeti da podignu odnos na viši nivo. Možda jeste vreme za tako nešto, šta više – Mlad Mesec u polju doma može označiti i početak zajedničkog života. Razmislite u svakom slučaju. Ni slobodni nam neće loše proći ni malo. Venera vlada vašim poljem ljubavi, i sada vam daje dve mogućnosti. Prva je da sa bivšim partnerom obnovite odnos, a druga da uletite brzinski u jednu ljubavnu priču u drugoj dekadi meseca. Bilo da je jedan ili drugi slučaj, zapamtite samo da su prilike pomalo nestabilne i da ćete malo teže ovaj odnos održati na duže. No, pokušajte... Posao: Vodite se tokom ovog perioda onim – Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani. Istina je da će vas sve „vući“ da proširujete poslovanje i da tražite nove mogućnosti za sebe, ali će samo retki u ovom periodu na ovaj način uspeti da urade i nešto konkretnije. U svakom slučaju se vodite onim da je prva polovina meseca mnogo jača za sve ono što želite da postignete. To je vreme kada se treba posvetiti i redovnim poslovnim obavezama u velikoj meri, jer će ostatak meseca doneti zastoje, kašnjenja i definitivno probleme sa papirologijom. Pojedini Jarčevi će biti povučeni prilikom da započnu privatni biznis, moguće uz posredovanje ili učešće nekog od prijatelja, ali bih vam savetovala da ovakvu vrstu projekta ipak ostavite za neko drugo vreme. Ili da makar dobro razmislite, sagledate sve činjenice, pa tek onda odlučite. Finansijski segment će biti dosta stabilan, a mogući su i neki iznenadni, neočekivani prilivi. Zdravlje: Ovaj mesec je nepovoljan u zdravstvenom segmentu jer postoji opterećenost i stres kojih nikako ne možete da se oslobodite. Vreme je da se ozbiljnije posvetite ovom segmentu, podjednako i mlađa i starija populacija. Probleme treba sprečiti na vreme ili ih makar ublažiti.

VODOLIJA

Ljubav: Iako će bračni odnosi funkcionisati dosta dobro tokom ovog perioda, ipak je druga dekada meseca turbulentna i može vam doneti probleme. Komunikacija neće fukcionisati, vi i partner možete optuživati jedno drugo za probleme u odnosu, a sigurno je da će se postaviti i pitanje vernosti. Posesivnost i ljubomora mogu eskalirati u jednoj velikoj svađi, pa se potrudite da ovaj period pregurate zajedničkim snagama. Oni koji su u dužim emotivnim vezama, imaju nešto lakši put pred sobom, mada ni vas neće zaobići problemi od drugog dela meseca. Kod vas bi problem mogao izbiti oko definisanja odnosa i oko toga što voljena osoba ne oseća potrebnu sigurnost i želi da uzdigne vezu na viši nivo. Da li je ovo vreme (ali i osoba) za nešto tog tipa, procenite sami. Odluka je na vama. A slobodnim Vodolijama polje okoline, komšiluka, kratkih putovanja obogaćeno je tranzitom Sunca i Venere, pa ćete partnera tražiti u ovim segmentima....i verovatno i pronaći. No, ne treba zanemariti da je ovo promenljivo polje i da će mnogo sada započetih priča ostati samo na neobaveznim susretima i avanturi. Ovi odnosi će vrlo brzo doći na ispit trajnosti, kada vladar polja ljubavi, Merkur, krene retrogradnim hodom u drugom delu meseca. No, ne može se osporiti da slobodni pripadnici znaka imaju pred sobom vreme za uživanje i provod. Posao: Period je dobar za kratka poslovna putovanja, za komercijalne aktivnosti, trgovinu, za potragu za novim klijentima. Vi lično ćete verovatno biti u „spidu“ tokom celog meseca, raspoloženi za brojnu komunikaciju i susrete sa postojećim ili potencijalnim saradnicima. Ovog meseca predlažemo i nezaposlenima da se aktiviraju, i to najviše u prvom delu, jer bi tokom druge dekade mogli dobiti povoljne rezultate i vesti. Pozitivne informacije i rezultati će biti prisutni više puta tokom ovog perioda, ali to neće biti dovoljno da vi u potpunosti budete zadovoljni odvijanjem situacija u poslovnom segmentu. Vući će vas želja i da se aktivirate u privatnom sektoru, možda u kooperaciji sa nekim prijateljem ili članom porodice. Ovo jeste interesantna ideja, ali mi se čini da ne shvatate ozbiljnost planiranja i organizacije, pa razmislite još jednom. Novčano dosta solidno stojite. Iznenadni prilivi. Zdravlje: Ovaj mesec najviše ukazuje baš na rekreaciju i fizičku aktivnost kao mogućnost da pomognete sebi i rešite se nagomilanog stresa. Stariji neka urade analize krvi i pozabave se hroničnim bolestima koje bi mogle da se u ovom periodu nanovo aktiviraju. I vašem znaku stoji blaži pad imuniteta.

RIBE

Ljubav: Emotivne veze i brakovi definitivno nisu u svom najboljem izdanju tokom aprila meseca. Već duže vreme je vaš odnos nekako distanciran, samo povremeno se vraćaju one prave iskrice ljubavi i realno gledano – u priličnoj meri ste i jedno i drugo izgubili snagu i volju da se borite za svoju vezu. Tokom ovog perioda pojaviće se šanse da unapredite svoj odnos, ali će biti kratkog daha i zaista ih je potrebno iskoristiti. Saslušajte predloge partnera, provedite više vremena zajedno, idite na neko kraće putovanje ili makar uzmite vikend samo za vas dvoje. Zaista vam je potrebno da se ponovo povežete, a sada to možete uraditi. Ukoliko ste slobodni pripadnik znaka, tokom ovog meseca na žalost, ne mogu da vam obećam onu pravu, istinsku ljubav, vezu koja je namenjena da traje. No, i pored ovoga, sigurno je da ćete se vi izuzetno dobro provoditi. Venera vam je tokom ovog meseca namenila gomilu flertova, moguće i preko poslovnih okolnosti, gomilu novih poznanstava i neke zanimljive ljude u vašoj blizini. Sigurno je da će se vrata avanture i neobaveznih odnosa otvoriti pred vama, a da li ćete zakoračiti u carstvo strasti, ostaje samo na vama. Sigurno je da ćete za neke od ovih odnosa pomisliti „to je to“ jer će vas leptirići u stomaku „raditi“ iz sve snage, ali savet za vas je da ne mislite mnogo o tome šta će biti dalje, uživajte. Posao: Sunce (koje je vladar polja svakodnevnih poslovnih obaveza) i Venera nalaze se u polju posla i novca. Sigurno je da će prvi deo meseca ovi tranziti davati veliku podršku, naročito u finansijskom segmentu, pa će Ribe obradovati neki bolji prilivi koje već davno željno iščekuju. Međutim, kada u drugom delu meseca vladar polja posla i novca, Mars, krene retrogradnim hodom, evidentno je da će vam biti potrebno mnogo više napora da biste održali postojeće saradnje. Dosta komplikovanih situacija zahtevaće vašu puno posvećenost, pa je u ovom periodu nivo stresa i napetosti pojačan. Podršku od kolega ćete imati, ali će zato saradnja i komunikacija sa autoritetima i nadređenima biti problematična i od njih ne možete očekivati neku veliku pomoć. U tom periodu će i saradnje sa strancima doći u jednu vrstu zapećka i trebaće vam dosta truda da biste ih pokrenuli na pravi način. Zdravlje: Imate podršku na zdravstvenom planu sve do kraja druge dekade meseca. Međutim, period posle toga može biti problematičan po vas i aktivirati probleme koji su se na neko vreme primirili. Pored pada imuniteta, ponovo postaje aktuelno sve ono vezano za stomačnu regiju i probavu.

Izvor
« Najnovija izmena:: 01:51:11, 01.Apr.2016. TF 2008 »
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #8 poslato: 11:50:49, 02.Maj.2016. »
Mesečni horoskop za maj 2016. godine

OVAN


Ljubav

Slobodnim Ovnovima će Sunce, koji je vladar njihovog polja ljubavi, i Venera, kraljica srca, tranzitirati kroz polje posla, novca i ličnih vrednosti u prve dve dekade meseca, a u trećoj će se prebaciti u polje okoline, kratkih putovanja, komšiluka. Ovo su segmenti u kojima ćete moći da pronađete neke zanimljive ljude i interesantne nove emotivne motivacije. Naročito bih podvukla baš odnose koji će ići preko posla, jer su u ovom periodu i podržani od strane Jupitera iz Device i vašeg polja poslovnih okolnosti i svakodnevice. Dakle kod mnogih će funkcionisati ona varijanta – nekog od kolega ćete početi da gledate malo drugačijim očima, sve više će vas privlačiti komunikacija sa ovom osobom a to otvara put i ka nekim jačim dešavanjima. Zbog retrogradnosti Merkura ne očekujte da će se priče odvijati brzo, a ni ne preporučuje vam se da žurite – žurba vas je ionako mnogo puta uvukla u odnose koji su se završili i pre nego što su počeli. Parovi će tokom ovog meseca imati skladnije odnose, jer ćete i vi i partner više vremena posvećivati vezi i truditi se da jedno drugom ugodite. Doduše komunikacija će vam povremeno biti slaba tačka, a naročito bih vam skrenula pažnju na treću dekadu meseca, koja za vaš odnos može biti pomalo turbulentna. U tom periodu je bolje prećutati nego se upuštati u rasprave.

Posao

Vaše polje posla i novca obogaćeno je stelijumom planeta tokom većeg dela ovog meseca i sigurno je da ćete uspeti da u velikoj meri stabilizujete poslovni segment. Ne zaboravite da vaš vladar sve vreme ide retrogradnim hodom i da je bolje usmeriti se na redovne, svakodnevne obaveze i održavati postojeće saradnje, nego pokušavati da pokrenete nešto što je novo. Ovo je pre period poboljšavanja u radnoj sredini i unapređivanja partnerskih odnosa nego traženja novih vidova zarađivanja. Vladar polja komunikacije, Merkur, sve vreme će biti što retrogradan, što u svojoj senci, pa može povremeno biti problema u dogovorima, ali i u prolongiranju nekih sastanaka ili teškoća sa bitnom dokumentacijom. U trećoj dekadi i ulasku Sunca i Venere u polje komunikacije i pokreta, za nezaposlene je vreme da se aktivnije bace u potragu za poslom. Kod onih koji rade to je period preispitivanja saradnji i napetosti.

Zdravlje

Jupiter u vašem polju zdravlja krenuće direktnim hodom krajem prve dekade maja. Pred vama je vreme kada je potrebno promeniti navike, naročito kontrolisati ishranu, i posvetiti se nekim zdravstvenim tegobama koje duže vreme „vučete“. Aktivne su hronične bolesti, posebno kod starije populacije.

BIK


Ljubav

Dragi Bikovi, i pored relativno komplikovane slike ovog meseca, vi nećete moći da kažete da ste u emotivnom segmentu nezadovoljni. Tranziti Sunca, Venere, pa čak i retrogradnog Merkura kroz vaš znak u potpunosti vam odgovaraju, donose vam veću energiju, komunikativnost, a definitivno ćete u očima suprotnog pola izgledati lepše i zavodljivije. Jupiter u vašem polju ljubavi kreće direktnim hodom krajem prve dekade ovog meseca, i otvara velike mogućnosti za nove priče i nove ljubavi. Do kraja prve polovine meseca možda ćete još uvek u mislima imati neko bivše emotivno partnerstvo, ali će dešavanja koja su pred vama vrlo brzo izbrisati te slike. Uživajte u ovom mesecu jer vam može konačno doneti ono na šta već prilično dugo čekate – novu ljubav i stabilnost, zadovoljstvo u njoj. Ukoliko ste u emotivnoj vezi ili bračnom odnosu, moguće je da ćete vi više „vući“ i potencirati na dešavanjima i komunikaciji, susretima sa partnerom. Baš ta komunikacija može povremeno predstavljati problem (ne zaboravite – Merkur je retrogradan!) pa vam se savetuje da sa mnogo tolerancije prilazite odnosu sa voljenom osobom. Želja za promenama ili definisanjem veze, a kod pojedinih i forma nezadovoljstva brzinom dešavanja, biće posebno naglašena u trećoj dekadi maja, kada su i najveće mogućnosti za povremene turbulencije.

Posao

Maj je uvek vaš mesec, pa će to i sada biti osetno, čak i u poslovnom segmentu. Nebo je u ovom periodu vrlo blagonaklono prema vama i pred Bikovima je vreme kada možete svojim radom, istrajnošću i upornošću stići do zaista dobrih rezultata. Istina je da vladar polja posla i novca, Merkur, ide retrogradnim hodom, ali njegove pozicije sada samo daju snagu vašim naporima. Napredovanje je sporo, ali stabilno, a rezultat je uvek i najvažniji, zar ne? Ono na šta morate obratiti pažnju jeste lična angažovanost, jer će vas dobri aspekti koji vas podržavaju pomalo „uljuljkati“ pa se može javiti lenjost i „lako ćemo“ fazon. Nemojte dozvoliti da propustite neke dobre prilike za napredovanje. Treća dekada će doneti mnogo više aktivnog uključivanja u poslovnom segmentu, ali tada je vreme i za neke trzavice u komunikacji sa saradnicima. Imajte uvek na umu da je varijanta kompromisa sada najbolje rešenje.

Zdravlje

Zdravstveni segment je tokom maja meseca prilično dobar. Ono na šta biste morali da obratite pažnju je ishrana, jer sem mogućnosti za višak kilograma, mogu se javiti i problemi sa stomačnim delom, ali i sa jetrom i žučnom kesom. Takođe, neophodno je da budete više u pokretu, rekreacija, šetanje.....

BLIZANCI


Ljubav

Tokom celog meseca maja, vladar vašeg znaka Merkur, biće što u retrogradnom hodu, što u svojoj senci i u vašem prirodnom dvanaestom polju koje vlada tajnama, podsvešću, povlačenjem. Oni koji su slobodni mogu se u ovom periodu zaljubiti i započeti odnos koji će želeti nekako da sakriju od radoznalih očiju. Kod drugih će se pak ovi aspekti manifestovati u smislu da će se žestoko zainteresovati za nekog, ali da neće biti spremni da ta svoja osećanja i otkriju. Doduše, budite spremni na to da ćete u prvoj polovini meseca još uvek možda zatreperiti kada se spomene vaša bivša ljubav i čak pokušavati da tu možda i pokrenete situaciju. Da mogućnosti za obnovu postoje, to je istina, ali vas savetujem da sačekate poslednju dekadu maja koja može doneti potpuno novu osobu u vaš život. Oni koji su u emotivnim vezama ili brakovima nemaju lošu situaciju pred sobom. Vi lično ćete pokušavati da neke stvari u odnosu sa partnerom ispravite, a od kraja prve dekade i partner će se aktivno uključiti, možda promeniti neka svoja ustaljena ponašanja i omogućiti da vaša veza ide jednim mirnijim tokom. Poslednja dekada može vama dvoma doneti par burnih dana, ali u smislu da će se neki problemi konačno „prelomiti“ i da će doći do jednog ozbiljnog razgovora koji će usmeriti vaš odnos u pravom smeru.

Posao

Tokom ovog meseca sve u poslovnom segmentu morate raditi promišljeno, bez žurbe i sa mnogo takta. Vaši planovi jesu podržani planetarnim rasporedom, ali samo ako njima pristupate uz veliku dozu opreza, racionalnosti, praktičnosti. Mlad Mesec u polju podsvesti u prvoj sedmici maja doneće vam da na situaciju u poslovnom segmentu gledate na drugačiji, mnogo realniji i stabilniji način. Očekujte povremeno probleme u komunikaciji i dogovorima sa kolegama i saradnicima, koji će uglavnom biti prisutni u većoj ili manjoj meri tokom celog ovog perioda. Takođe, postoji otvoren teren za greške i propuste u poslovnim prepiskama, bavljenju dokumentacijom, a slobodno računajte na to da ćete bitne informacije ili papire koji su vam neophodni za posao, verovatno dočekati tek u trećoj dekadi. Baš ta, poslednja dekada maja, doneće konačne realizacije bitnih poslova, i aktivan pristup inostranim firmama.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja ide retrogradnim hodom, vaša planeta Merkur je takođe u dosta nepovoljnoj poziciji i definitivno je da je ovo mesec kada morate obnoviti snage svog organizma. Borite se sa stresom i padom imuniteta kroz odmaranje, raznovrsnu ishranu i bavljenje rekreacijom. Od treće dekade energetski počinjete da se dižete u mnogo većoj meri.

RAK


Ljubav

Sve će vas tokom ovog meseca „terati“ da emotivnim odnosima pristupate na drugačiji način. Ukoliko ste sami, teško vam je da vrata prošlosti u potpunosti zatvorite za sobom i verovatno je da ćete povremeno tokom ovog perioda imati padove i pokušaje da neki kontakt i komunikaciju sa bivšim partnerom obnovite. Neki Rakovi će se preko prijatelja raspitivati o osobi koja im je ostala u srcu, ili možda slati signale preko društvenih mreža – u suštini, i dalje ćete čačkati stare rane. Istina je da se ovde neki kontakti mogu ponovo pokrenuti, ali moguće je da ova obnova bude kratkog daha i da vas drži samo u narednih par meseci. Pre bih vas savetovala da se okrenete malo sebi, druženju sa prijateljima i izlascima, jer vam iz tog segmenta idu mogućnosti za nove emotivne priče. Pošto Merkur, koji vlada vašom komunikacijom, nije postavljen najbolje, moguće je da ćete dosta stidljivo pristupati ovim pričama ili biti povučeni, očekujući da druga strana bude aktivna. Savet je da „prelomite“ i da ne propuštate prilike za sreću. Oni koji su u emotivnim vezama i brakovima moraju o mnogo toga da razgovaraju sa voljenom osobom. Ne izbegavajte ove razgovore, jer vam jedino oni mogu doneti da se neke stvari između vas dvoje iskristališu i možda, samo možda – krenu u pozitivnom smeru.

Posao

Dva malefika, oba u retrogradnom hodu u polju poslovnih okolnosti i svakodnevice, zadaće komplikovan zadatak Rakovima tokom maja. Istina je da će se neke stvari ipak malo jače pokrenuti direktnim kretanjem Jupitera krajem prve dekade, ali i na dalje će pred vama biti period kada ćete do uspeha stići samo ako funkcionišete u nekom ustaljenom, stabilnom, vrlo praktičnom modusu. Podrška drugih stoji, moguće je da se tokom ovog maja dogode i neka važna poznanstva, ostvare bitni kontakti sa ljudima koji su spremni da vas poguraju, ali ne računajte da će bilo šta od toga ići brzo. Na neke dogovore ćete morati da se vratite i da ih preispitate, neki ugovori će morati da budu promenjeni, jer će saradnici tražiti bolje uslove ili vas pak ograničavati nekim dodatnim zahtevima. Ono što će dobro funkcionisati jeste finansijski segment, gde vas očekuje stabilnost i prilivi iz više izvora, kao i naplate starih potraživanja.

Zdravlje

Dosta nerviranja i veliko trošenje energije u poslovnom segmentu mlađoj populaciji će i na dalje donositi probleme i „krnjiti“ vaš imuni sistem. Svesni ste koje poteze je potrebno da povučete, ali nikako da sebe stavite na prvo mesto. Kod starijih će biti aktuelne hronične problematike, najviše sa kostima, kičmom. Potrebno je redovno se kontrolisati.

LAV


Ljubav

Ovaj mesec nije zadao lak zadatak Lavovima koji su u emotivnim vezama ili brakovima. Nema naznaka da će dolaziti do nekih većih raskola, trzavica između vas i partnera, ali ono što je evidentno je neka vrsta odvojenosti i distance koju nikako ne uspevate da prevaziđete. Oboje ste usmereni na svoje lične prioritete i malo vremena ostavljate za zajedništvo, za povezanost, za građenje odnosa. Ukoliko u ovom tempu nastavite i dalje, i sami ste svesni da to neće biti dobro po odnos, pa bih savetovala da makar vi, jer ste u ovom mesecu dosta stabilniji od voljene osobe, napravite neke konkretnije poteze ka ponovnom vraćanju ljubavi u vašu vezu. Posao i obaveze neće pobeći i zato „uštinite“ malo vremena i vratite vaš odnos u neke mirnije, stabilnije vode. Ako budete u prilici, savet je da makar u trećoj dekadi odvojite par dana samo za sebe i za voljenu osobu. Biće evidentan porast strasti, ma hajmo da makar preko spavaće sobe sredimo situaciju.....Slobodnima preko poslovnog okruženja, ali i poznanstva preko prijatelja stoje otvorene mogućnosti za ulazak u novu priču. Doduše, drugi deo maja je mnogo bolji, jer ste vi tada više u svom „fazonu“, raspoloženi, duhoviti, komunikativni i spremni da se prepustite čarima ljubavi. Samo preporuka za vas – manite prošlost i već jednom, konačno, u potpunosti zatvorite ta vrata.

Posao

U poslovnom segmentu Lavovi imaju komplikovanu situaciju. Dok sa jedne strane, retrogradne planete (a između ostalih i vladar polja posla i novca, Merkur) otežavaju i prolongiraju napredovanje, s druge – puno polje karijere i Mlad Mesec u tom polju, kao i direktno kretanje Jupitera u polju posla i novca – daju veliku podršku za sve vaše napore. U prve dve dekade ovaj raskol će biti evidentniji, pa vam toplo preporučujemo da u tom periodu iskoristite ono što vas vodi vašim putem na pravi način, a to su strpljivost, praktičnost i prisebnost. Mesta za žurbu nema, jer će vas ona samo uvesti u greške ili u propuste u komunikaciji i dogovorima sa saradnicima, a može vam doneti i probleme papirološke prirode. Ne zaboravite da su tokom maja nadređeni u potpunosti na vašoj strani, pa nemojte prokockati ovo poverenje već dajte sve od sebe da se dokažete na pravi način. Ulaskom u treću dekadu, otvara se podsticajniji period pred vama, a to je vreme i za najjače i najstabilnije finansijske prilive.

Zdravlje

Svesni ste da vaše zdravlje nije baš najsjajnije u ovom periodu, ali iskreno – ni ne trudite se mnogo da to popravite. Preporuka je za vas više kretanja, ali i više odmaranja, relaksacije, a po pitanju ishrane sada možete napraviti neke značajne pomake na bolje. Starijima i dalje stoje hronični problemi.

DEVICA


Ljubav

Ne zaboravite da je za svaki uspešan emotivni odnos prvenstveno potrebno da sagledate koji su vaši propusti i greške i na koji način vi lično možete doprineti poboljšanju odnosa. Ovog meseca nemate lagan zadatak u svojim vezama i brakovima, jer ste skloni da pravite greške u odnosu, i ne samo to, već i da ih ponavljate i da se tvrdoglavo držite svojih ubeđenja. Partner će od druge dekade da se aktivnije uključi u pokušaje da obnovi i oplemeni vašu vezu i trebali biste da sledite njegov način. Prema tome, drage Device – malo više tolerantnosti, manite vaša zakeranja i potrudite se da se vaše veze odvijaju stabilno. Čak i sitnice sada mogu u velikoj meri popraviti vaš odnos, pa izvedite voljenu osobu na ručak, u prirodu, odvojite par dana vremena i idite na jedno lepo putovanjce. Zajedno uživajte i opustite se. Oni koji su usamljeni će, zbog velikog broja retrogradnih planeta koje u ovom periodu utiču na njih biti ili u fazonu prošlosti, ili pak nećete imati dovoljno podsticaja da se angažujete, pokrenete i više izađete među ljude. Preko posla, naročito preko poslovnih putovanja ipak se pred vama može otvoriti mogućnost za jednu dosta zanimljivu ljubavnu priču. Poenta je u tome da ne smete biti stegnuti, pustite da vam drugi priđu i dajte im šansu. Drugi deo maja je mnogo aktivniji, opustite se i uživajte!

Posao

Jupiter u polju posla i novca krajem prve dekade maja kreće direktnim hodom. No, vladar vašeg znaka, Merkur, tokom celog meseca je što u retrogradnom kretanju, što u svojoj senci, pa je pred vama period kada ne treba žuriti i brzati jer će vas to samo uvoditi u greške i propuste u saradničkim odnosima. Najjače vam je postavljeno polje stranaca, putovanja, pa će aktivnosti u ovim segmentima biti mnogobrojne, ali i tu važi – budite racionalni, praktični, strpljivi i konkretni i možete se nadati uspehu, i to najviše kada u trećoj dekadi Sunce i Venera uđu u vaše polje karijere. U suštini, pred vama je mesec kada neku veliku podršku od drugih nemate, istina je da sve zavisi samo od vas i od toga na koji način se postavite, ali zato imate više nego dovoljno volje i upornosti da sve situacije uspešno privedete kraju. Finansijski segment će biti dosta uspešan, novac će vas „hteti“, i tu ćete moći da budete opušteni.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja ide unazad, ali zato Jupiter u vašem znaku kreće direktno, pa je ovo period da vrlo uspešno rešite zdravstvene problematike iz prethodnog perioda. Ono što vam je potrebno je kretanje, jer ste skloni statičnosti, a prelazak na zdraviji način ishrane će sada dati velike rezultate.

Izvor
 

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Mesecni horoskop 2016
« Odgovor #9 poslato: 11:52:07, 02.Maj.2016. »
Mesečni horoskop za maj 2016. godine

VAGA

Ljubav

Vaša vladarka Venera je u svom sedištu i znaku Bika tokom prve dve dekade, a u treću prelazi u vama srodan, vazdušni znak Blizanaca. Malo je reći da ćete se vi lično osećati odlično, ma fenomenalno tokom ovog perioda! E sada, vama je dobro, spremni ste na kojekakve ustupke prema voljenoj osobi, željni toga da je razmazite i da joj ugodite na svaki mogući način....ali vaš partner baš i nije u nekom naročitom fazonu. Mars, koji vlada vašim bitnim relacijama, ide retrogradnim hodom, pa ćete verovatno vi biti pokretač odnosa i truditi se da sve između vas dvoje funkcioniše više nego savršeno. Ono što bih vam preporučila kao odličan metod da dobijete sve što želite od voljene osobe jeste – spavaća soba. Naime, strast je u ovom mesecu na svom vrhuncu, pa očarajte svog partnera onako kako vi to samo umete. Ukoliko ste usamljeni, slobodni, sami....neko se može vratiti u vaš život. Doduše, to ne mora biti bivši emotivni partner, već osoba sa kojom ste ranije imali komunikaciju, možda kratko poznanstvo, neko ko vam se dopao ali u tom trenutku se nisu dogodile neke značajnije stvari između vas dvoje. Neke Vagice će pak biti više u fazonu da se dobro provedu i da gledaju samo na sebe i na svoje uživanje, što i nije toliko loše, zar ne? Vi ćete biti u fazonu provoda i možda poneke neobavezne avanturice....

Posao

Vladar polja posla, Mars, tokom ovog meseca ide retrogradnim hodom, pa nemate osnova da očekujete neke spektakularne promene niti novitete u poslovnom segmentu. Uglavnom će se sve svoditi na ustaljeno obavljanje poslovnih obaveza i projekata koje ste pokrenuli u prethodnom periodu. Čak su i ovde mogući povremeni zastoji i greške, nesporazumi u komunikaciji i teški dogovori, sve zaslugom retrogradnog Merkura. Stelijum planeta u osmom polju, koje između ostalog vlada i novcem od drugih ljudi, usmeriće pažnju Vaga najviše na finansijski segment poslovanja. Sada možete uzeti pozajmicu ili kredit od banke a takođe će novac početi da dolazi od poslova koje ste odradili. Mlad Mesec u ovom polju u prvoj dekadi maja ukazuje na potrebu da obzirno, racionalno i promišljeno baratate svojim finansijskim resursima. Više aktivnosti i bolji rezultati krenuće u trećoj dekadi maja. Podrška od šefova.

Zdravlje

Uspevate da održite stabilnost u zdravstvenom segmentu, a prilike će po vas znatnije krenuti na bolje kada u trećoj dekadi dobijete podršku od Sunca i Venere. Direktan Jupiter u polju psihe govori da je potrebno više se okrenuti svojim potrebama, naći vremena za opuštanje, mir, relaksaciju.

ŠKORPIJA


Ljubav

Ukoliko imate emotivnog ili bračnog partnera, najbolje bi bilo da se tokom ovog meseca opustite i prepustite. Vladar vašeg znaka ide retrogradnim hodom, vi ste u periodu smanjene energije, možda ste i izgubili čak onu potrebu da budete partneru na usluzi svaki čas. No, vaše voljeno biće, kao da oseća da ste u „padu“ i iz sve snage će se truditi da vas odobrovolji i uljuljka u neke divne, emotivne trenutke. Partner se trudi da stabilizuje vaš odnos i dokle god se vi ne budete u velikoj meri mešali u to, sve će ići kao po loju. Zbog retrogradnosti Merkura ne izvlačite neke stare priče na površinu, i ne „ujedajte“ voljenu osobu kada upadnete u vašu, nadaleko čuvenu mrgodnost. Za promenu – vi ne radite ništa i ne pokušavajte da kontrolišete situaciju, kao što to inače znate. U poslednjoj dekadi maja će i strast krenuti uzlaznom linijom, i u suštini – nemate ni malo loš period pred sobom! Ukoliko ste sami, vladar polja ljubavi, Jupiter, kreće direktnim hodom u prvoj dekadi maja u vašem polju prijatelja. Neko poznanstvo koje je na ovaj način pokrenuto još u prethodnom periodu, sada se može aktivirati i intenzivirati. I neke nove šanse će se otvoriti Škorpijama i to preko društvenih mreža, preko izlazaka, proslava, zabave. Proširite krug prijatelja jer vam iz ovog segmenta sada sledi i pokretanje ljubavne priče.

Posao

Retrogradni Saturn i Mars u polju posla i novca, za divno čudo će, tokom ovog meseca biti na vašoj strani, i to najjače od kraja druge dekadde maja, kada vladar ovog polja Jupiter krene direktnim hodom. Sve ono što ste u prethodnom periodu pokrenuli, sav trud koji ste uložili (a toga je bilo ihaj-haj!) sada će početi da donosi poslovne rezultate, uspeh, a i ono najvažnije vama u ovom trenutku – novac. U polju ozbiljnih poslovnih partnerstava je stelijum planeta, pa ćete se i tokom ovog perioda fokusirati najviše na saradničke odnose. Doduše, tu može biti malo problema, najviše zbog retrogradnosti planete komunikacije, Merkura, pa očekujte neke napete momente u dogovorima, kao i kašnjenja i probleme sa dokumentacijom. Neki dugovi će doći na naplatu, ali ćete sa ovim uspeti bez veće muke da izađete na kraj. Takođe su odlično postavljene saradnje sa strancima, iz ovog segmenta sledi uspeh i stabilnost.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja, ali i vladar vašeg znaka, Mars, ide retrogradno što svakako donosi i dalje smanjene psiho-fizičke sposobnosti. Ovo se i dalje najviše može odražavati kroz umor, iscrpljenost ili smanjen imunitet. Nema druge, već da mnogo više vremena posvetite sebi i samo sebi. Odmor i blaga rekreacija.

STRELAC


Ljubav

Iako će vladar vašeg znaka Jupiter, krajem prve dekade maja krenuti direktnim hodom, ipak će situacije u vašim emotivnim vezama i brakovima ipak najviše zavisiti od angažovanosti vaše voljene osobe. Vi lično ste, zbog retrogradnog Saturna i Marsa u vašem polju ličnosti, u dosta lošem raspoloženju, nespokojni, čas nestrpljivi, čas distancirani od voljene osobe. Ipak, planetarne pozicije neće dozvoliti neko jače odvajanje niti probleme u vašim vezama, ali budite sigurni da ćete vrlo često klackati i u komunikaciji i prilikom susreta sa partnerom. Ovo je sada čas vruće, čas hladno situacija, koja će ipak krenuti na bolje u trećoj dekadi maja. Taj period će vam doneti što smirivanje i veću povezanost, što neke iskrenije i otvorenije razgovore sa vašim voljenim bićem. Ukoliko ste sami, zastoj u polju ljubavi je više nego evidentan. Vladar polja ljubavi ide retrogradno i nalazi se u vašem polju ličnosti, pa će se neko ko je zainteresovan za vas, u velikoj meri angažovati i truditi da vas osvoji. To doduše neće biti lako za izvesti, jer vi očigledno ne znate šta hoćete, pa šaljete pomešane signale. Sve planete su u vašem polju posla, pa vi svoje snage usmeravate na tu stranu, umesto da dozvolite da doživite i neke lepe emotivne momente. No, i ovde će se situacija preokrenuti u trećoj dekadi maja, kada će Strelčevi odjednom shvatiti da više ne mogu da podnesu samoću i da im je potrebna ljubav i samo ljubav.

Posao

Neosporno je da je pred vama jedan naporan mesec, ali daleko od toga da ne možete biti uspešni i žestoko zadovoljni rezultatima i onim što ćete postići. Najkomplikovanija je po vas prva dekada maja, jer je vladar vašeg znaka stacionaran, vi ste bez lične energije, a posla i obaveza je preko glave. Šta više, neke greške iz prethodnog perioda izlaze na videlo i vi ćete morati da se jako aktivirate oko ispravljanja propuštenog. Sa direktnim kretanjem Jupitera ipak ulazite u jedan lakši period, što ne znači da nećete i na dalje biti opterećeni, ali će se situacije ipak mnogo lakše rešavati u vašu korist. Pošto neke partnerske saradnje u ovom mesecu mogu doći na preispitivanje, potrudite se da budete tolerantniji i da održavate jedan korektan nivo komunikacije sa ljudima koji su vam poslovno bitni. Treća dekada je najbolja po vas, jer i pored užurbanog tempa i nervoze, možete konačno realizovati neke vrlo uspešne poslove.

Zdravlje

Stelijum planeta u polju zdravlja u isto vreme govori koliko je potrebno da ovaj segment sada uzdignete, ali daje i velike šanse da to sada uspešno i obavite. Poradite na rekreaciji, odmaranju, promenite način ishrane i videćete koliko će se to pozitivno odraziti na vas u drugoj polovini meseca...

JARAC


Ljubav

Nije ovaj mesec ni malo loš po pitanjima ljubavi slobodnim Jarčevima. Stelijum planeta u ovom polju, kao i mlad Mesec u prvoj dekadi maja – sve ukazuje da je vreme za neke nove početke. Doduše, vladar vašeg znaka Saturn, ide retrogradnim hodom, pa je potrebno da potisnete neka loša emotivna iskustva iz prošlosti i da budete spremni da se malo više otvorite ka potencijalnim partnerima. Na svu sreću pa će osobe koje su zainteresovane za vas biti u fazonu inicijative i neće vam dozvoliti da se uvučete u svoju mrgodnost i zatvorite. Neko će prilično uporno kuckati na vrata vašeg srca i više je nego izvesno da ćete vi i otvoriti. Ovo je vreme uživanja, ali i stabilosti i one priče pokrenute tokom ovog meesca imaju velike predispozicije za trajnost. Partnere možete pronaći uglavnom na mestima zabave u prve dve dekade, dok će se u trećoj otvoriti mogućnosti i preko posla i prijatelja. Radujte se maju! Oni koji su zauzeti i imaju emotivnog ili bračnog partnera, mogu sada svoj odnos u mnogo većoj meri obnoviti i stabilizovati. Neke će parove obradovati i najava prinove, što će doprineti da se vas dvoje još jače povežete. Ono što je potrebno je da se opustite, da zaboravite na nesuglasice iz prošlosti. Retro Merkur vam sada daje šansu da rešite neka pitanja koja su vam predstavljala problem i da se ponovo uljuljkate u ljubav.

Posao

Ono što vam ide na ruku jeste aktivan Veliki zemljani trigon, koji će biti na snazi sve do treće dekade maja meseca. I pored retrogradnosti Merkura, ovaj period vam daje priliku da stabilizujete svoje poslove i da napravite čvrstu osnovu za dalje napredovanje. Nekih povremenih problema u odnosu sa najbližim kolegama sada svakako mora biti, jer je naglašena sporost u dogovorima, greške u komunikaciji, ali i tvrdoglavost obeju strana. Bolja situacija je definitivno u trećoj dekadi maja, kada Sunce i Venera ulaze u vaše polje poslovnih okolnosti i obaveza. Sve će krenuti nekim mnogo bržim i aktivnijim tokom i tada je moguće i formiranje novih saradničkih i partnerskih odnosa. Mlad Mesec u znaku Bika, koji je vaše polje talenata i kreativnosti daje šansu onim Jarčevima koji se bave idejnim radom, umetnošću, zaradama od hobija. Privatni preduzetnici u ovom mesecu mogu dobiti veliku šansu za prosperitet.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja ide retrogradnim hodom, a u polju podsvesti su retrogradni Mars i Saturn. Opterećenje je ovo prvenstveno za vašu psihu, pa nemojte dozvoliti da zapadate u malodušnost ili da budete pod pritiskom stresa. Krećite se, odmarajte se, hranite se pravilno i trudite se da budete okruženi pozitivnim ljudima. Šetnje u prirodi su sada spas za vas.

VODOLIJA


Ljubav

Stelijum planeta u polju doma i porodice, ali i mlad Mesec u prvoj dekadi maja u ovom segmentu – otvoriće Vodolijama koje su u emotivnim vezama i brakovima jedan period kada mogu mnogo toga uraditi po pitanju sigurnosti i stabilizacije svog odnosa sa partnerom. Partner je u ovom mesecu mnogo stabilniji od vas, više okrenut trenutnim dešavanjima i budućnosti, dok ćete vi povremeno imati svoja preispitivanja, razmišljati o nekim problemima koji vas opterećuju u vašem odnosu. Ono što je najbitnije je mogućnost da se ove stvari brzo i lako prevaziđu. Potrebno je da provodite što više vremena zajedno, možda je najbolje da se ušuškate u udobnost svog doma i da zajednički kujete neke lepe planove. Neki duži emotivni odnosi sada mogu krenuti i ka ozbiljnijim vodama i vas dvoje se odlučiti za neki značajniji korak u vezi. Sve u svemu – ni malo nije loše! Ukoliko ste sami, vladar vašeg polja ljubavi, Merkur, ide retrogradnim hodom, pa bi bilo dobro da se manete razmišljanja o bivšim emotivnim partnerima i da prestanete sebi da prebacujete zbog nekih propusta iz prošlosti. Da, stoji mogućnost da se neki odnosi sada i obnove, ali je pitanje koliko bi to bilo trajno i da li bi vam donelo potrebno zadovoljstvo. Ja vam predlažem da sačekate treću dekadu maja, kada Sunce i Venera ulaze u vaše polje ljubavi. Neke nove priče se tada mogu pokrenuti, a vi se osetiti živo, poletno i veselo...ljubav je tu, blizu vas.

Posao

I kod Vodolija je tokom ovog meseca komplikovana poslovna situacija. No, daleko da je maj bez prilika za napredovanje, samo ćete morati da budete pažljiviji u svojim potezima. Vladar polja posla i novca, Jupiter, kreće direktnim hodom krajem prve dekade. Od tog momenta, promene u poslovnom segmentu koje ste pokrenuli u prethodnom periodu, počeće da zaživljavaju i da se ostvaruju na lakši način. ipak, vladar polja karijere, Mars, i dalje ide unazad, što ukazuje na potrebu za promišljenošću tokom celog ovog perioda. Znači – ne brzajte, usmerite se dobro na ono što radite, da ne biste pravili propuste i greške, jer ne zaboravite – Merkur je nepovoljno postavljen tokom celog maja. Vodolije sada mogu jako uzdići privatni segment, a pojedini će čak sklopiti i ortakluk i posvetiti se privatnom preduzetništvu. Treća dekada maja je u potpunosti i samo vaša, vreme za finansijski uspon i uspeh u svakom segmentu!

Zdravlje

I sami ste svesni da vaše energetske snage nisu neiscrpne. Nađite vremena za odmor, za opuštanje, za trenutke kada ste okruženi ljudima koji vam donose osmeh na lice. Promene u načinu ishrane sada mogu dosta pomoći opštem stanju organizma, ali će biti potrebno da uključite i neki vid rekreacije.

RIBE


Ljubav

I sami ste svesni da vaši partnerski odnosi već duže vreme klackaju i da su u potpuno promenljivoj fazi. Ni vi ni partner niste u najsjajnijem raspoloženju, ali ćete lično vi krenuti sa dizanjem u prvoj dekadi maja. Naime, mlad Mesec u polju pokreta i komunikacije, kao i direktno kretanje vladara vašeg znaka, Jupitera u polju partnerskih odnosa doneće vam potrebnu energiju i aktivnost tokom ovog meseca. Krenućete junački u ponovno i potpuno osvajanje vašeg dragog bića. Ne kažem da imate neke lagane momente pred sobom, ali će rezultati svog vašeg truda biti i više nego izvesni, ali će postati očigledni tek u trećoj dekadi maja, kada se ljubav, mir i stabilnost na velika vrata vraćaju kod vas. Prema tome, drage Ribe, postavite sebi cilj – vratiti zajedništvo i ljubav u vaš odnos – ne odustajte i računajte na uspeh! Ukoliko ste sami, možda ćete biti u nekoj vrsti statičnosti i dubioze u prvoj dekadi ovog meseca. Već nakon toga, dolazi do velikih promena, vi ćete biti u pokretu i spremni za nova poznanstva, koja će se nekako sama od sebe otvarati pred vama. Spuštamo zavesu na jednom problematičnom prethodnom periodu i otvaramo nove puteve ka ljubavi, ka radosti i nekim lepim momentima. Možda je prava osoba baš tu negde, oko vas, u vašoj okolini. Stvari će se iskristalisati u poslednoj dekadi meseca.

Posao

Vladar polja posla i novca tokom celog meseca će ići retrogradnim hodom, pa je potrebno da se posvetite postojećim poslovima i da tu vidite i sagledate šta je ono što možete ispraviti i na taj način unaprediti svoje poslovanje. Situacije će krenuti nekim bržim, ali i lakšim tokom od kraja prve dekade maja. Tada su mogući novi kontakti, novi dogovori i imaćete osećaj da ponovo stajete na svoje noge. Pojedinima stoji veći broj poslovnih putovanja na kojima će moći da ostvare značajnije rezultate. Ono što je potrebno jeste da obratite pažnju na svaki segment dogovora, da ne brzate, jer nemojte zaboraviti – planeta dogovora Merkur ima nešto lošiju poziciju, pa su greške i propusti itekako mogući. Finansijskim segmentom nećete biti zadovoljni u potpunosti, a i troškovi će biti povećani i dalje. No, ako budete funkcionisali strpljivo i rešavali probleme jedan po jedan, ne sumnjam da ćete se radovati konačnim rezultatima ovog meseca!

Zdravlje

Vi lično ćete početi da se osećate mnogo bolje već krajem prve dekade maja. Vladar polja zdravlja u znaku Bika govori o tome da su neki procesi u telu usporeni, da je metabolizam loš i da je potrebno obratiti pažnju na način ishrane, ali i na rekreaciju. Ne budite lenji, vreme je da se aktivirate!

Izvor
 


Stranice: 1 2 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
3 Odgovora
2132 Pregleda
Najnovije: 18:06:42, 06.Mar.2010.
Ch
124 Odgovora
25360 Pregleda
Najnovije: 13:15:24, 01.Dec.2013.
Miloš Mi.
24 Odgovora
5177 Pregleda
Najnovije: 00:26:38, 04.Dec.2015.
Miloš Mi.