Dragi moji čarobni!Zaista ste čarobni i divni!
Hvala na divnim riječima i podršci!
@Narcisa, hvala i Tebi na podršci i na javljanju, sve mi ovo mnogo znači i baš me usrećuje misao na sve vas!Također si u pravu da nismo baš sve raščistili...otud taj moj strah...Jer onaj tanjir nije bio početak...to je lako mogao biti kraj, prije toga su bile razne ''sitnice'' koje sam podnosila i šuteći i uz razgovor, ali nisu bile toliko ''strašne'' kao to.
Eh sad nakon razgovora o tanjiru, situacija se jeste vidno poboljšala, vjerovatno što se i sam on osjetio kao đubre pa nije imao kud, ali ''trzavice'' ne prestaju, i ta njegova skoro pa konstantna nervoza, nezadovoljstvo, što sve nije po pe esu, itd.I jeste kukavica, mada naizgled je veoma hrabar i odlučan, ali sve to pada u vodu kad nije hrabar i odlučan pred svojim najrođenijim.
S obzirom da kukavice obično bježe kada ih se suoči sa nekim stvarima, ja iako sam konkretno rekla da ovakvo ponašanje može dovesti do razvoda, izbjegavam da ponavljam to za svaku sitnicu, ali sitnica po sitnica....
Ja se svim srcem i dušom molim i nadam da će se nekako riješiti pozitivno i da samo neće posezati za nasilnim ponašanjem a sve njegove unutrašnje nedoumice, traume iz djetinjstva, SVE sam spremna da podijelim sa njim i da mu pomognem da se izbori sa tim.
I vjeruj Narcisa, da ovakvim osobama ne bi pomoglo ništa što bi prisustvovali porodu, oni bi samo rekli-pa što, za ženu je to prirodno, nisi ni prva ni posljednja,- ono što njima treba jeste uključenje u više stvari poslije poroda, u kućne obaveze, obaveze oko djeteta i to, ali eto, mi žene se uvijek stavimo u prvi plan tim više jer on radi, ovo ono, ali Bože moj, ima žena koje počnu raditi nakon 3 mjeseca od poroda i ako im neko čuva bebicu, opet su one u full programu nakon posla i ujutro...tako da--- muškarcima treba pojačati režim, neka nekako dokažu tu svoju muškost!Ali vidiš, ja to tako mislim, a ovamo....druga situacija.... Možda u ovoj situaciji ispada problem moja blaga narav....
Srdačan pozdrav!