Ljubomora muža ili nešto drugo? :(

• Odgovora: 93
Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
  • Pol: Muško
Odg: Ljubomora muža ili nešto drugo? :(
« Odgovor #50 poslato: 12:55:15, 27.Feb.2014. »
Naravno ti hoces da spasis brak i radis na tome. Radis na sebi i to je dobro, kako bih znala sta je dobro ako ne osetis da imas problem. On bih hteo da njegova bude zadnja a ti se otimas. Polako i pametno. Obavestavaj nas pa da pokusamo da damo kakav takav savet. Pozdravl

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 129
  • Pol: Žensko
« Odgovor #51 poslato: 16:12:24, 27.Feb.2014. »

[/quote]Draga bas sam na to i mislila kad sam ti rekla da se plasim da ces poceti da gubis snagu i volju. Lepo je to sto pokusavas da spasis brak,ali ljudi se stvarno tesko menjaju.
Ovo ti pisem iz iskustva jer sam imala slicnog,nikad nije bio nicim zadovoljan,uvek nesto prigovarao,pametovao,nikad nije video ono sto sam uradila i moj trud za bilo sta,dok na kraju nije u meni unistio volju da se trudim,a i dobar deo ljubavi koju sam osecala prema njemu. Ttgao se tek kad sam otisla.
Nadam se da ces ti imati vise srece,ali opet vodi racuna i o sebi  :flowers:   
« Najnovija izmena:: 17:02:58, 27.Feb.2014. elena86 »
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #52 poslato: 08:37:50, 03.Mar.2014. »
Dragi moji!
Izvinite što se nisam prije javila!
Zaista nisam bila u stanju.... Dešavalo se toliko toga, sve su to sitnice, ali kao što reče Elena, napuni se i duša i sve i sitnice postaju krupne...tako da ih jedva podnosim.
Elena, žao mi je što si prolazila sve to..... :( Hvala ti što si uz mene, čitam tvoje savjete po nekoliko  puta, vjeruj.
Za one koji su mi slali privatne poruke,hvala vam od srca što brinete, ali ja ne mogu odgovoriti jer nemam tu dozvolu?Vjerovatno to ima neke veze sa ovim rejtingom, odnosno plusićima u profilu.
Pisaću kasnije malo opširnije, da sam jučer mogla doći do kompjutera u jednom momentu napisala bih pravu drama story, ali eto, čim prenoći ja nekako u sebe to zaključam, dok baš ne mognem više izdržati.... Puno sam ja skupljala svega i ovo je samo vrh ledenog brijega....

Hvala vam još jednom, čitamo se, šaljem vam mnogo toplih pozdrava!

:daisy:

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #53 poslato: 10:44:15, 04.Mar.2014. »
Budi hrabra i odlucna. Radi na sebi sa zeljom da resis svoje probleme onako kako je najbolje za tebe i vas. Dok ne upadnes u vatru neces nauciti kako da je i ugasis. Bilo bih lepo da je dobro ali kad je tako kako jeste bar ces da ojacas. Verovatno bih on hteo da bude glavni u kuci a ti se boris za sebe i sad to povredjuje njegovu vec povredjeni sujetu. Kako to ces sama najbolje da naucis. Samo dogovor, da svatko zna koje su mu obavezr i odgovornosti i uzajamno postovanje. To je sad odmeravanje snaga i ispitivanje granica dokle moze da se ide. Svatko igra svoju igru. Naravno ti si odrasla drugacije i on ti je nepoznanica i sad moras da aktiviras onaj deo sebe koji ne zelis onu drugu stranu a morati ces zbog sebe. To su sada podsvesne i svesne igre a pozadina svega je bol i praznina a na na kraju opet sve ima svoje zasto. Videces za godinu dana koliko si bila naivna danas a vidis i sad koliko nisi znala unazad godinu dana. Zivot je takav, moras da aktiviras neke delove sebe a on ti je sad alarm zato polakobez panike a odgovori su u tebi. Slusaj sebe.

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #54 poslato: 08:50:12, 22.Mar.2014. »
Dragi moji!
Sukladno sa medenicinim zadnjim komentarom, time se i bavim u posljednje vrijeme...
Zaista nisam imala puno vremena da pišem a i previranja su takva da bih pisanjem o tome, samo vas više zbunjivala i možda umarala.
Izvinjavam se što ne odgovaram na privatne poruke, jednostavno nije mi dopuštena ta opcija, mislim da ima veze sa rejtingom u profilu koji mi je na 0, pa ako mi povecate ugled, možda ću i moći odgovoriti na privatne poruke.
U svakom slučaju,hvala.
Naravno, VELIKO HVALA,na vašoj brizi koju pokazujete, i još jednom izvinite što se prije nisam javila, jednostavno ne znam ni šta da napišem.Muž ide iz krajnosti u krajnost.Ili je pretjerano dobar ili pretjerano loš.
Nemio događaj se desio prije otprilike 20-ak dana kada su mi došle kolege i koleginice iz firme u kojoj radim.Nakon što su otišli on je počeo da pokazuje čudnu vrstu ljubomore u smislu kao: zašto te onaj kolega onako posmatra, zašto je kupio BAŠ TO, jel to samo od njega ili od svih njih, itd?Isprepadao me je pitanjima, ali sam se držala nekako i odgovorila da zaista pretjeruje i da pokazuje bolesnu ljubomoru koju neću trpiti.Međutim, on je narednih dana pokazivao istu vrstu ljubomore a ja sam trpila.Nisam imala šta drugo.
Jednom sam spomenula da su mi roditelji daleko, nisam tada bila spremna da napišem krajnju istinu, ali oni jesu daleko, daleko ..na nebu.Poginuli su u saobraćajnoj nesreći kada sam imala 10 godina, a sestra 16.Nas je odgajala baka koja je umrla prije nekoliko godina.... Možda su vam sad jasnije neke stvari po pitanju moje ličnosti....Nekada jednostavno nemam snage da se suprotstavim jer nisam naučila da se suprotstavljam nego da se uklapam...Mada je moja priroda drugačija....I samim tim sa sobom imam problem.Nemam sa kim da se posavjetujem pa taj problem izgleda i veći nego što jeste.Sa sestrom razgovaram o svemu, ali dosta površno jer izbjegavam da kažem neke stvari otvoreno da je ne bih povrijedila a i osjećam da sam joj kroz život dužna više nego ona meni, jer ona kao starija je bila izloženija nekim trpnjama od mene.Hvala Bogu nismo imali materijalnih problema, nismo živjele u oskudici a nije nam falilo ni ljubavi jer je baka davala sve od sebe....
Ostalo je jedino to što sam ja poprilično nesigurna u sebe, mada sam hvala Bogu imala kvaliteta, nisam bila loš učenik, nisam bila u problematičnom društvu, posvećena sam Bogu koliko mogu, trudila se da završim fakultet, da postupam ispravno, ali i dalje osjećam da sam manje vrijedna od drugih jer mi dugo nije niko iskreno govorio da nisam.Znam da je to pogrešno ali ne znam baš najbolji način da se izborim sa tim.Ili znam ali privremeno.
Razumijem dosta toga, ali ne mogu lako da nadjem put da se riješim nekih končića koje vučem za sobom.
.................
Nisam imala namjeru da sve ovo ispišem, pogotovo ne ovako, ali eto ispisah.
Nadam se da mi ne zamjerate što ovako pišem, nabacano.
Još se pitam da li da objavim jer .... ne znam, opterećavam vas.
Neka ipak znate da se borim sa više strana sa samom sobom i sa nekim životnim iskušenjima.
Nadam se u svakom slučaju da će sve biti dobro.Ako Bog da.

Srdačno vas pozdravljam i šaljem svoje  :srce:

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #55 poslato: 11:36:38, 22.Mar.2014. »
Dobro je, jer smo se zabrinuli sto te nema. Ipak je sve ok mislim na bracne trzavice. Iskreno svi smo kroz to prosli. Sa godinama se neke stvari resavaju same od sebe a neken iscezavaju. On zna zasto je tebe izabrao a zeli i da bude i dominantan. Ti radi na sebi da budes hrabra i odlucna, stabilna i sigurna. Ne da se svadjas vec da budes stub i tvrdjava istine da stojis iza svojih stavova i argumenata. Npr za tog kolegu, nemam sa njim nista i kraj, nema vise diskusije i rasprave. Kraj to je besmisleno, razumes. Perekines razgovor o tome. Treba da mu na diskretan nacin stavis do znanja da gresi i da ima poverenja u tebe. Npr postavis mu to pitanje. Jel ti imas poverenja u mene kad sumljas i na osnovu cega. Kazem uvek razgovor razgovor i razgovor. Kad si ti u pravu tko moze da te pobije. To je kao da mene netko optuzi za nesto sto nije istina ja tada nebiram sredstva. Moras da vodis racuna o svemu i da hudes psiholog. Najlakse je reci ja ovo necu da trpim i odes ali sad ti je sansa da izgradis sebe kroz ovo. Vreme je za odrastanje. Nisi ti kriva, bila si zasticena i voljena i suocavas se sa situacijom koju nisi ocekivala niti si mastala o tome a to je dokaz da je vreme da se menjas da odrastes u smislu da se probudis i sad je vreme za to. Da i napravis bilo kakav ozbiljan rez u svom zivotu opet ces da naidjes na ovaj problem, pitanje je samo u kojem obliku i na kojem nivou. Nevoli nitko da mu se netko mesa u brak i to ja razumem. On gresi jer nema iskustva, takve stvari se resavaju na drugi nacin suptilnijim metodama sto moze biti dokaz da te voli ali nezna da pokaze osecanja. Oseca on da mu se netkon mesa u brak, npr mi sa foruma, ali nezna tko jer vidi da se ti menjas i da nisi ono sto si bila ranije. Normalno da sumlja na nekog. Pocni da citas neke knjige sa interneta u pdf za pocetak i istrzuj internet po yt npr moje klipove i slicno. Uvek imas alibi za sebe. Glupo je o tome i raspravljati ali ti si odlucila da radis na sebi i normalno je da se menjas. Nije to nikakav alibi vec realnost i tvoje pravo na opredeljenje da budes bolja osoba i da radis na sebi u smisli da se menjas na bolje.  Pretpostavljam da ste se voleli i da bih bilo lepo da je kao nekad ali ti se menjas on se menja i svi se menjamo tako da je neminovno da dolazi do nekih trzavica.
Najvise mrzim kad pisem ovolike postove jer izgubim koncepciju zbog dugackog teksta pa mozda deluje nepovezano.
On podsvesno smatra da je glavni u kuci i da sve mora da bude po njegovom. Ti se odupires tome i naravno dolazi do nesuglasica jer ne zelis da budes okovana, manipulisana itd. Zato ti radi na sebi a da je bilo divno i lepo nebih bila sada ovde i imala problem tako da si se sada malo trgla i pokazala da i ti imas svoje ja. Zato se redovito javljaj nemoj da se brinemo zbog tebe. Netreba se svadjati vec razgovarati a za razgovor trebaju argumenti. Budi iskrena tj mudra ka lisica a bezazlena kao golub. Ako mu kazes da sa kolegom nemas nista ondah nemas. Ondah je on nesiguran u sebe.Prebaci loptu na njega jer mozda koristi tu situaciju da te malo masira stoi je opte njegova nesigurnost. Koristi prave reci za razgovor, udaljavas me od sebe svokim ponasanjem ili nemoj to vise da radis to me povredjuje itd. Nemam roditelje razgovarati cu sa tvojima o ovome itd. Ako se plasi svog oca ondah mu kazi da ces razgovarati sa njim o tome i tome itd itd.
Vidi on da se ti suprostavljas a to nije ocekivao jer je hteo zenu koja ga volim koja se nemesa u njegov zivot i ostalo ali i ti imas pravo da zivis kao i savc normalan svet a to sto je on grub pokazuje koliko je neiskusan. Taman ce dobro doci i njemu ovo da malo razmislja kako treba da se postavi prema zeni jer si mu pokazal da umes da se izborius za sebe. Nije to nikakva borba li u tvojim ocima jeste tako da ces ti njega vremenom lobirati. Aj pisi.
« Najnovija izmena:: 11:49:04, 22.Mar.2014. medenica »

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #56 poslato: 01:09:24, 25.Mar.2014. »
Drago mi je da si nam se javila,vec smo poceli da brinemo za tebe.
Zao mi je sto si prosla kroz sve ovo,i sto i dalje prolazis i nadam se da ce se sve srediti. Stvarno je za svaku pohvalu videti da jedna mlada osoba ima zelju da se bori za brak,jer se vecina nakon sto dobiju dete i krenu prve poteskoce i problemi, okrene i ode.
Ali opet vodi racuna i o sebi,bori se za brak sve do onda dok to ne pocne da ugrozava tvoju licnost,tvoj razum,potrebe i zelje. Jer je za uspeh u braku potrebno dvoje.
I javljaj nam se malo cesce da ne brinemo  :flowers:

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #57 poslato: 00:15:38, 27.Mar.2014. »
Tisina, svaka chast na strpljenju, zelji i volji da vratish stvari na svoje mjesto.  (e*e)

Jako mi je drago da su se ovoj temi prikljuchili mushkarci. Njihovo razmishljanje se dosta razlikuje od nasheg (pogotovo nas malo mladjih).
Ne smatram se dovoljno kompetentnom da te savjetujem. Ali opet, prisustvala sam i chula priche ovog tipa i mali broj njih se zavrshio uspjeshno. Sve je ovo mach sa dvije oshtrice svakako da ce ostaviti traga na tebe ali pitanje je kakav?
Ne daj se i nemoj da posustajesh! Slazem se sa medenicom da on ne bi podnio da bude krivac tvog odlaska. Zato je bitno da budesh mirna ali oshtra da znash kako da presjechesh. Svoje poslove obavljaj kao shto si do sada ali ne pushtaj ga da diriguje tim. Ako mu je do rasprave nek se raspravlja sam sa sobom, a sa tobom moze mirno da razgovara.
Nauchi da cijenish sebe jer po svemu sudeci mnogo vrijedish.

Praticu temu javljaj kako stvari stoje. Hvala shto si podijelila ovaj problem sa nama!

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #58 poslato: 13:29:12, 28.Mar.2014. »
Dragi moji, čarobni!
Hvala bezbroj puta na divnim riječima, na savjetima, na podršci, na čitanju, na brizi ponajviše!
Zaista ste divni ljudi.
Hvala Bogu da sam vas srela.
Ja često virnem ovdje, ali ne stignem da pišem...a ne želim nešto samo kratko našrvljati, mada mogu vam ostaviti samo trag, mahnuti, ako se nećete ljutiti  (mah:mah)

Faith, hvala na uključenju i na komplimentu,da mnogo vrijedim. :girlblush:
Sve si u pravu, kao i Medenica i Elena, i zaista ste vješti u psihologiji, za pohvalu! (e*e)

Što se tiče situacije kod kuće, iz krajnosti u krajnost, ja se trudim da sebe kontrolišem, da radim šta treba i da brinem o čemu treba.Trudim se da ne pridajem glupostima značaj i da gledam dugoročno.Ne uspijeva mi uvijek
:(
Vjerujte da u jednom danu toliko ima trzavica da se osjećam kao u nekom filmu, pa da stalno ponavljamo scenu dok je ne uvježbamo za snimanje, ili se već snima ali smo nevješti glumci pa 101 klapa.
Prema djetetu je fin, to me izuzetno raduje, mada sam primijetila da je par puta reagovao oštro ne zato što je beba bila kriva (zar beba može uopće biti kriva, ne)nego jer je bio nervozan.Ok, to se dešava svima, pa i meni koja sam majka, da reagujem pogrešno.Bitno je kajanje i nepretjerivanje.Tako da sam s te strane mirna.
Hvala Bogu.
Vjerujem da će vremenom biti bolje između nas i da će on biti bolji prema meni, ali nadam se da u tom periodu neće biti nikakvih velikih scena, ili udaraca i sličnog....To zaista ne znam kako bih podnijela.
Voljela bih kada bi i moj muž s nekim porazgovarao, da malo vidi stvari i iz druge perspektive, mada znam da bi prvo pomislio-eh tako je to kod tebe ali KOD MENE JE DRUGAČIJE, i time hranio svoj ego, ali bi sigurno kasnije o tome razmislio, to uvijek radi.
Još jedna stvar: on je na jednoj poziciji na poslu koja zahtijeva kontrolu i brigu jednog sektora, tu ima više ljudi, kojima je on da kažem nadređeni.I svi oni imaju riječi hvale za njega, niko ne bi vjerovao da je on tako agresivan, mada svi kažu da je u poslu precizan, strog ali i pravedan.I zaista je u poslu besprijekoran, sve pod konac, sve po sistemu, nema odstupanja.Red, rad  i disciplina.To mu odgovara jer je on uvijek kao zapeta puška, rijetko kad je opušten, a na poslu su takvi i poželjni, jer radi kao robot.Sve po pe esu.
Eh sad on taj princip primjenjuje i na kuću.
Skoro su bile njegove kolegice u posjeti zbog rođenja djeteta(i jedan kolega) koji su vidno zadovoljni s njim kao kolegom i šefom, čak sam imala razlog da budem ljubomorna, ili da posumnjam, a da ne kažem da sam imala razlog da ga napadnem kao on mene zbog ljubaznog odnosa sa kolegicama.Ali, nisam.Što ga je veoma obradovalo jer je vjerovatno to očekivao.Ali nisam ni osjećala neku ljubomoru, da li zbog toga što sam trenutno malo razočarana u njega ili zbog toga što smatram da on to sebi ne bi dozvolio, jer i tu je princijpijelan, bar je bio, ne znam....
U svakom slučaju, tema za razmišljanja imam, ali vjerujte nekad poželim da se odmorim od misli, da se opustim, da uradim nešto što nije procijenjeno da li treba, da uradim neku malu ludost, kao npr. odem sama na izlet sa bebom, da ga prije toga ne pitam, ne nagovaram, ne čekam vikend kad je on slobodan, nego da jednostavno poželim, upalim auto i odvezem se.A to je nemoguće jer bi on napravio scenu.
Ne znam, biće bolje nadam se.
Šaljem vam tople pozdrave, i  :srce:

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #59 poslato: 23:21:56, 28.Mar.2014. »
Hvala tebi sto imas toliko poverenja u nas,mozda nismo cak ni toliko sjajni u psihologiji ali tvoju pricu posmatramo  sa strane,nismo toliko pristrasni,mada ponekad i ne mogu da ne  budem jer sam zensko i iznervira me kada vidim da se neko tako ponasa prema svojoj zeni ali se trudim da ne reagujem toliko burno.
Uvek mozes da nam se javis bilo kako,da znamo da si ok  :flowers:
Sada kad si napisala ovo vezano za njegov posao mi je malo jasnije zasto se tako ponasa,navikao je,ali mu ocigledno niko nije objasnio da je sasvim ok da se na poslu tako ponasa jer tamo nema mesta emocijama,dok u porodici i tek kako treba da ih ima,njemu je ocigledno tesko da razdvoji poslovni zivot od privatnog,a i gde bi bila car zivota kada bismo bas sve radili po nekim pravilima kao roboti.
Ne secam se da si nam napisala koliko vas dvoje imate godina,ili sam ja to mozda preskocila
Kakav je on vikendima kada ne radi,koliko se posvecuje vama i trudi da provedete neko kvalitetno vreme zajedno

Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000