Drage moje!
Zaista vam od srca hvala što ste mi odgovorile.... I u pravu ste šta god da kažete.Zato sam i u naslovu stavila ''ljubomora ili nešto drugo''.Znam da ovo graniči sa nekim ozbiljnim problemom u glavi, tim više što je on inače jedan kulturan, ozbiljan, korektan, inteligentan čovjek.Ovakvi prenosi su mu se počeli dešavati kad sam se porodila, zato sam pomislila da ima veze sa tom tzv.''ljubomorom''.Ali... znam iz iskustva mnogih (nažalost, mnogih), da ovo može biti samo početak nečeg strašnijeg...
Imao je još nekih manjih ispada, nakon kojih se on vidno pokaje i trudi se da mi pokloni pažnju, međutim teško mu sa usana silazi,''bila je moja greška, ovo neću ponoviti'' i sl.NEKAD i to prevali preko jezika, ali dosta puta mislim da ga je STID da to kaže naglas, tj.stidi se SAM SEBE-jer inače ga ubi njegov karakter koji mu nameće strogo držanje pravila, a zna vrlo dobro da krši pravila lijepog ponašanja u braku ovim postupcima.
Razmišljala sam i o bračnom savjetniku, i voljela bih takvo što, ali ne bi on sad pristao u ovom trenutku, a iskreno ne mogu ovo ni sa kim da podijelim, još su mi rane svježe i puno mi se emocija podudara u isto vrijeme pa sam se odlučila za ovu varijantu.
Puno mi znači sad što je neko i pročitao ( i što je odobreno objavljivanje) ovog mog posta.
Hormoni mi nameću svakakvo razmišljanje, pa mi pada na pamet i osvećivanje i ''mučenje'' ali ne mogu da razlučim šta bi bio moj ''prenos'' ili ono što stvarno treba da se uradi.
Da li sam spomenula da smo razgovarali i da je samo šutio?Tj.imala sam monolog.
Hvala vam još jednom!
Najljepši pozdrav!