Ljubomora muža ili nešto drugo? :(

• Odgovora: 93
Stranice: « 1 2 3 4 ... 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
  • Pol: Žensko
Odg: Ljubomora muža ili nešto drugo? :(
« Odgovor #10 poslato: 09:05:53, 11.Feb.2014. »
@Medenica, hvala ti puno!
Pronalazim istinu među tvojim riječima.Ima dosta toga što si u pravu.Mada, kad uzmemo to da je bio brak zbog djeteta ili ljubavi, mislim da jeste bio zbog ljubavi, jer sam ostala trudna u braku, i bio je sretan i želio je dijete zaista, pokazivao je to i inače pokazuje dosta ljubavi prema bebi (hvala Bogu) i nikada ne krivi nju ni za šta.Imao je problema u djetinjstvu, tačno, otac mu je bio strog, dosta ga je sputavao, nije mu pokazivao ljubav, tako da je po pitanju emocija, zatvorena osoba.Uspjela sam da prodrem do njega, otvorio mi se što je završilo brakom, upoznala sam njegovu ''drugu stranu'' a sad je red izgleda da upoznam i ''tamnu stranu''.
Kad bolje razmislim a i nakon niza razgovora sa njim, njega inače najviše izrevoltira kad vidi da ja svoju pažnju sa njega usmjeravam na nešto drugo, tj.kad on biva zapostavljen.(upravo to povezujem sa zapostavljanjem u djetinjstvu-jer su mu roditelji oboje zaposleni bili i rijetko su mu se posvećivali, na stranu što mu materijalno nije ništa falilo, falila mu je pažnja).Ja sam se njemu posvećivala od početka veze, bio je centar mojih zbivanja, i to je moja greška-znam, ali jednostavno zaljubila sam se, zavoljela ga i prepustila se.Ja ne znam polovično, ne znam da taktiziram, kad se dajem -dajem se potpuno.Tako da sam ga navikla na tu pažnju koju sam držala do samog poroda.Sada ona nekada izostane u punoj mjeri i evo....to se dešava.
Inače sam po prirodi ''trpko''-ali zato kad puknem, nema pomoći, nema povratka, nema ništa.U ovoj situaciji ne bi bila trpko da me nije zatekla, jer sam tip koji uvijek prvo stavlja razgovor ispred svega.Međutim, zbunjena sam i zatečena, šokirana, a malo me je i strah... budućih reakcija.Poslije ovoga je bio dobar, čak pretjerano ali nije rekao riječ na moj pokušaj razgovora vezano za nemili događaj.Ja sam u monologu rekla da je to previše, da je to sramotno i da me neće time moći zadržati pored sebe, nego suprotno.

(mah:mah) Hvala još jednom na interesovanju za moj problem!

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
  • Pol: Muško
« Odgovor #11 poslato: 23:29:37, 11.Feb.2014. »
Dobro je kad se kaje i to pokazuje na svoj nacin kako najbolje zna. Ocito je da ima unutrasnju borbu sa samim sobom i preispitivanjem njegovih stavova jer mu se ljulja stari rezim razmisljanja a okidac je dete na koje je skrenuta paznja sa njega. Nije vise centar zbivanja a do tada on je bio neprikosnoveni vladar. Verovatno je ziveo po pravilima, otac je vodio glavnu rec u kuci a zene su mozda omalovazavane itd a faktora je mnogo. Sve je to odraz njegove nesigurnosti i nezrelosti kad nije spreman da iskontrolise sebe. Da  ne pomislis kako on sad ima problema a mi smo svi idealni.  Svi mi imamo problema i svi smo i nezreli i nesigurni i imamo svoje padove i uspone ali zato vas dvoje razgovarajte o tome. Bez svadje vec razgovor i odgovor ce doci. Ocito ga nesto tisti. Pazi sad, ako primetis da posle posete njegovih roditelja ili odlaska kod njih pokazuje napetost ondah si oni razlog. Mozda ima problema na poslu pa to prenosi na porodici. Mozda se budi pa oseca da je vreme da stane na svoje noge ali malo ide klimavo i opet naravno puca na tebi. Bitno je da on zna da mozes da mu se suprostavis argumentima da nisi naivna i da nisi duzna da trpis a on zna svoje granice i tako ce sa sam sa sobom izboriti. Ako ima problema zbog neceg ti mu uvek mozes biti podrska. Trebati ce njemu vremena dok shvati da nije vise br.1 ali zato si ti tu a ti si nasla nas i vec ti je lakse jer nisi sama pa od svakog po nesto i sloziti ces kakvu takvu sliku kako i sta dalje. Za brak je potrebno dvoje i kroz vezu i brak oboje sazorevate i prilagodjavate se ili tako ili je kraj. Nepostize nista sa tim da glumi ludilo da tebi uteruje strah da bih dobio potvrdu od samog sebe ili roditelja kako je on musko i kako tako treba. Aj praticemo temu a ti se javljaj da vidimo razvoj situacije a valjda ce se jos netko javiti sa dobrim savetom. Vise nas vise pogleda vise podrske a tebi raste samopouzdanje a samim tim resenje problema je blize a agonija nestaje.

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #12 poslato: 08:53:34, 12.Feb.2014. »
Divni dragi prijatelji!
Hvala od srca za podršku i razumijevanje!
Kao što si rekao @medenica, znam da on vodi skoro pa konstantnu borbu sa samim sobom, i da bih se ja nosila sa svim tim, moram pronaći neki stav koji ću zauzeti i kojim ću pobijediti svoje unutrašnje borbe.
U tome mi uveliko pomažete VI!
I jeste ključ u samopouzdanju....znam....Jednostavno stvori se neka energija oko čovjeka...Ne valja ni pretjerano samopouzdanje, ali ni kada ga nema....
Inače sam osoba koja je imala samopouzdanja.Imam ga i dalje ali u kontaktu sa osobom sa kojom dijelim SVE, sve manje...što je loše.Veoma.
Zato sam zahvalna Bogu što sam vas (kako ti medenica kažeš)našla  :)
Čitamo se, vrlo rado s moje strane (ne mogu iščekati da bude moj post prihvaćen pa da onda iščekujem vaše odgovore)
p.s. vezano za ovo prihvatanje postova od strane urednika....je li to uvijek tako ili ima neki način da se promijeni?kada poraste povjerenje ili šta?

Srdačan pozdrav!!!

edit: upravo mi je postan post bez čekanja :) to je diiivno! hvala Uredniku!  (e*e)

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #13 poslato: 11:25:55, 12.Feb.2014. »
Kod njega su pomesana osecanja, desava mu se nesto novo u zivotu. Menjate se oboje kako situacija nalaze a tek ste poceli. Ima kod njega i samosazaljenja, uticaj ponosa, lomi se i prolazi kroz to ali sva napetost zavrsava kako zavrsava. Ti se okreni prema sebi i pronadji mir unutar sebe kojeg ces da reflektujes na njega i kad ga ozracis ili ce biti ociscen ili nece biti spreman da prihvati te promene kod sebe i kod njega. Ti si njegovo ogledalo sada i ako vidi u tebi nesto sto ne zeli kod sebe ili prepoznaje sebe u tome on to mrzi ali nema hrabrosti da taj bes iznese do kraja jer se kontrolise koliko toliko i manjim ispadima skrece paznju na sebe sto je dobro. Tesko je biti pametan sta je sad to sto njega muci jer i sam vise nezna jer samog sebe podsvesno obmanjuje, dao je svesno zadatak da podsvesno nezna. Mogu na kraju biti tvoji roditelji problem zbog neceg ako misli da su ga povredili pa im vraca tako sto tebe ponizava ali ovo nemora biti istina uopste, jedna od varijanti. Nije lako graditi zivot u dvoje, to je prilagodjavanje a mali je broj onih kojima je sve idealno i potaman uvek nesto nedostaje. Vidi samo koliko ima razvedenih brakova, pa same porodice se rasturaju, itd itd. Pisemo se.

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 11
« Odgovor #14 poslato: 20:19:55, 12.Feb.2014. »

Pročitao sam sve od početka i stvarno mučna situacija. Njemu očito treba pomoć, a tu si opet ti. Samo moraš biti jaka i ustrajana u svojoj odluci da ga navedeš na razgovor. Nemoj misliti da sam na njegovoj strani i da je on žrtva. Nego tako mislim zato jer ti ga najbolje poznaješ. A mislim da mu ti možeš pomoć zato jer (kako kažeš, samo je šutio), nije reagirao agresivno i prijeteći. Time priznaje da zna da to što je napravio nije u redu. U svakom slučaju ga prvo moraš navesti na otvoreni razgovor u miru, a onda će možda s vremenom shvatiti da bi možda bilo dobro da potraži stručnu pomoć.
   Vjerujem da je problem u njegovom djetinjstvu i odrastanju u sredini u kakvoj si navela. Za takve poteškoće uvijek treba dosta vremena. Ti mu moraš davati do znanja da je sve kao i prije, ali da ipak neke stvari ne ćeš i ne želiš trpjeti. Očito si razborita jer poneke bi odmah planile i razmišljale o razvodu. To je najlakše napraviti i uvijek se stigne ako se mora. A možda se taj problem kod njega može dovesti u red. Pa da brak opet bude u redu, jer tu je dijete koje je kako si napisala želio.
   Drago mi je da si tu i da pratiš temu i  pokušavaš pomoći si i na ovaj način. Nemoj lako odustati od vaše veze.
Samo nastavi s razgovorima.
   I javi se.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #15 poslato: 14:33:39, 13.Feb.2014. »
@medenica, @delhaj, zaista mi mnogo znači vaša podrška i suosjećanje.Hvala vam od srca! I svima ostalima!
I u pravu ste, sve je uglavnom kako ste i rekli.
Ne mislim lako odustati od našeg braka, i vidim šta se događa u njemu, znam da mu mogu biti pomoć ili suprotno, i znam da je mnoogo toga na meni, baš zbog toga tresem se kao prut, i baš zbog toga sam se i obratila za pomoć.Puno mi je lakše kad znam da mogu to sa nekim podijeliti ko je neutralan i dobiti savjet.
Nisam nikome drugome pričala za ovo, iz poznatih razloga koji se baš tiču neutralnosti a i ne želim da sekiram ljude koji su emotivno vezani za mene, a ujedno da dižem stvari na neki novi nivo.
Kako god... upravo radim što ste mi savjetovali.Ovih dana... Pokušavam što više razgovarati, naravno pod mirnim okolnostima.Iskreno, malo je teže pronaći mirne okolnosti u zadnje vrijeme.Ima on tu i tamo ponekih ispada, ali ja tome ne pridajem značaj veliki, smatram da svugdje toga ima (kao što i ima i svega ostalog),a to su po meni uobičajene stvari tipa: prekine me kad nešto radim da mu nešto dohvatim, on mi kaže šta treba da se uradi po kući-kao da ja to ne znam i sl.Malo je sebe počeo kao da opravdava kroz to neko zapovjedničko ponašanje po pitanju kućnih poslova, kao da ja neću sad ništa kako je beba stigla itd.(a povazdan u kući)i sl.
Međutim ja se zaista trudim, i nije tačno da neću ništa, kad beba spava ja kuham ručak, radim šta treba i ostalo, a i kad je budna ako je mirna ja sam u pokretu negdje.Zaista kad vidim kod drugih žena kako stoje stvari ne smatram da je kod mene nešto gore ali on je kao podigao granice.Kao -ne zanima me kako je kod drugih-kod mene ne treba da je tako.Sve to prepisujem navikavanju na novo stanje, samo se bojim...Bojim se njegovih reakcija pa se sad stalno preispitujem kad treba da nešto kažem, kako da kažem i to.
Bojim se i udaljavanja srca jer grubost je zadnje nešto na šta me neko može pridobiti.Znam da je tako kod većine žena ali ja sam na to baš ono-no way.Ali eto često budemo na iskušenju u životu sa nečim što nikako ne podnosimo.Ko zna zašto....
Oduljih ja.Već pišem zbrda zdola a ne volim da vas peglam pa se čujemo kad budem malo ''sabranija'' :)

Srdačan pozdrav  (mah:mah)

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #16 poslato: 15:13:00, 13.Feb.2014. »
Medenica i delhaj su potpuno u pravu,ali ja sam zensko i to posmatram iz drugog ugla. Sada je sve to tako kako jeste,ali kada vam beba malo poraste,postane zahtevnija,pa krenu grcevi,nespavanje nocu i sl.bices na izmaku snage.Zato nemoj sad da ga navikavas na to povladjivanje jer ce ti biti teze i da ga odbijes nekad kad krene tako da naredjuje,jednostavno neces imati snage nekad da ispunjavas i njegove hirove. A onda mozda sa njegove strane usledi i reakcija koja ti se nece dopasti osim ako se on do tad malo ne sabere i navikne na novonastalu situaciju,a to ce biti tesko ako mu ti sada tako povladjujes. Ok je da nekad uradis i kako on kaze ipak ste u braku,ali ne uvek jer nece biti dobro kada se jednom pobunis(to ti kazem iz licnog iskustva). Postavi ti njemu ipak granice sta i koliko moze,pa sta ako radi i on je otac tom detetu,nije jedini muskarac na ovom svetu koji radi i ima malu bebu pa se ne ponasaju svi tako.
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #17 poslato: 15:48:35, 13.Feb.2014. »
Draga! Slažem se i sa tim..I tako i jeste... Već smo prošli taj period, grčeva, nespavanja, i jesam iscrpljena.I upravo mislim da mi se to dešava što si navela, da sam ga previše navikla na brigu...tj. da nisam na vrijeme postavila granice....

Hvala na praćenju teme! :srce:

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #18 poslato: 16:09:30, 13.Feb.2014. »
Ako je vec tako kako kazes onda se potrudi da ga lagano odvikavas,a iskreno do sad je i on trebao da se navikne na cinjenicu da imate dete i da se svet ne vrti oko njega. Kako god iskreno se nadam da cete prevazici ovaj los period
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #19 poslato: 23:12:18, 13.Feb.2014. »
Pamet i godine ne idu skupa. Kako bude stariji biti ce svestan da je gresio ali to treba docekati. Mislim da je prelazni period da covek pocne da posmatra stvari oko sebe kvalitetnije negde od 33-35 godine. Svaka godina je sve bolja i zrelija nakon toga. Ovo ne izgleda utesno ali mislim da on ide u tom pravcu ukoliko se ne suprostavis. Nemislim u fizickom smislu vec intelektualno da budes spremna na promene zarad sebe i vas. Ocito da je nezadovoljan i pokusava da spoljnim uticajima resi nezadovoljstvo iznutra. Problem treba da resi iznutra a samim tim ce imati i bolji pogled na stvari oko sebe.  Ti razgovaraj sa njim da vidis sta to njega muci jer nesto ga tisti. Mozda sve to nije tako strasno, mozda tebi deluje tako ali vidim da trezveno razmisljas i da nisi pogresila sto si svoj problem podelila sa nama. Zasto, prosto imas problem, nemas resenje, pokusavas da ga nadjes, sijalica, internet, forum, mi i eto zajedno prolazimo sa tobom kroz problem i imas toliko smernica za razmisljanje da konstrukciju vec imas. Svestan je da se beba isprecila izmedju vas, da ti vise nisi ona devojka kao pre porodjaja, fizicki i emotivno, ali on se sa tim lose nosi i naravno ima ispade kojivtebe sekiraju. Stavi mu do znanja da ces i ti sazoreti, beba ce porasti pa u vrtic pa ces ti da se zapslis i da imas svoj dinar i nema labavo. Uvek se cudim ljudima koji zenama zabranjuju da rade, ja sam za samostalnost. Jesam autoritet ali znam granice. Naravno sve ide sa godinama. Mlad covek nista nezna ali nista, zato me nista i necudi. Ti si mlada vidis da nije kao pre ali se trudis da resis problem i znas kako je onaj sminker Koeljo rekao, ako imamo iskrenu zelju da ce se i kosmos ujediniti da nam ga ispuni. Vidis koliko se nas ukljucilo u tvoj problem a ja cu kao onaj ucitelj kad ga ucenik pita za njegovo ucenje tj njegovo znanje a on kaze kako ucitelj i ucenik prave ucenje tj novo znanje. Tako i mi kroz tvoj problem preispitujemo sebe. Sve je stvar zelje i volje obe strane. Ti se posveti sebi, izgradi sebe iznutra da ti ojacas duhovno i intelektualno i nece biti problema pa i kad neznas odgovor ce doci. Trenutno nisi u ravnotezi i kad to izbalansiras nece te moci poljuljati neki njegovi stavovi jer ces to moci kvalitetnije da sagledas. Siroka tema ali pratimo te i dalje.

Stranice: « 1 2 3 4 ... 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000