Ljubomora muža ili nešto drugo? :(

• Odgovora: 93
Stranice: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 129
  • Pol: Žensko
Odg: Ljubomora muža ili nešto drugo? :(
« Odgovor #30 poslato: 18:01:50, 17.Feb.2014. »
Vidim da ste lepo raspolozeni.
Jel to znaci da ima nekog pomaka na bolje  :flowers:   
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #31 poslato: 10:04:14, 18.Feb.2014. »
Dragi moji!
Pa bolje jeste, u smislu da je on donekle priznao greške u svom ponašanju (tj.katastrofe od svog ponašanja) i sad je divan, nježan, itd.Međutim, ko se od mlijeko oprži i u jogurt puše, tako da sad imam problem od straha da ne ponovi slično ili daleko bilo-gore a također se borim sa prevladavanjem gorčine koja se nakupila u meni.
Uglavnom, smjena gorkog i slatkog.
Nadam se najboljem.
Čitamo se, puno, puno toplih pozdrava!!!! (mah:mah)

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #32 poslato: 14:01:02, 18.Feb.2014. »
Samo polako,bice bolje,nadamo se svi.
Bitno je da ste vi poceli da radite na tome.
Ali ipak u svemu tome nemoj ni sebe da zapostavis,svoje potrebe i zelje...  :flowers:
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #33 poslato: 14:14:19, 18.Feb.2014. »
U pravu si  :t2715:

Hvala, cmok!

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • 11
  • Pol: Muško
« Odgovor #34 poslato: 18:12:38, 18.Feb.2014. »

Da dobro je to što on priznaje da griješi. Zbog toga sam i razmišljao na ovakav način o svemu. Jer da da je drugačije teško da bi bilo pomoći. Nadam se da će se od sada kontrolirati, ali mislim da bi ga trebala navikavati na to da se sve ne vrti oko njega, bez obzira na to kakav je on. Ali mislim da ti to sada već nakon svega polako kužiš i da ti nema potrebe to govoriti. Ipak si ti žena i ta kontrola u braku Vam je urođena, samo ju treba znati koristiti.
Nadam se najboljemu, pozdrav.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #35 poslato: 20:10:58, 18.Feb.2014. »
Eto vidis, dok vas dvoje ne sednete i porazgovarate nema napred. Drago minje da je sve dobro tj ide na bolje ali nam se javljaj da vidimo kako si.
 (e*e)

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #36 poslato: 21:56:34, 18.Feb.2014. »
Tisina2013, evo i ja da Te pozdravim i da Ti pružim podršku u ovoj temi. Naravno ne želim da propustim da se zahvalim svim aktivnim članovima u temi  :) Divni ste. :daisy: :daisy:

Uglavnom se slazem sa vecinom. Skroz bezveze situacija i pitam se kako bih ja odreagovala da sam se našla u sličnoj ili istoj satuaciji. Teško je postepeno nać neko konstruktivno rješenje kad se misli na buducnost, na dijete....Naći neki kompromis. Znam sigurno bila bih spremna i da se pobijem :D ali u ovoj situaciji ipak treba izbrojati do 10.

Izvini što ću morati Tvog supruga da svrstam u onu kategoriju muškaraca koji su kukavice, kukavice u spoljnjem svijetu, nesigurni, koji se vjerovatno tesko nose sa mnogim životnim izazovima i onda kad ima se to nešto nakupi dođu kod one neke osobe koja im je uvjek tu, podrška ljubav itd. i u trenutku kada je ta neka osoba zauzeta drugim stvarima u konkretnom majčinstvom on odreaguje kako odreaguje.

Jako nisko!!

Mislim da je dobro što ste razgovarali o nemilom događaju jer da si prešla preko toga garantujem da bi se opet nešto nalik na to desilo i vjerovatno bi se desavalo.

Nije mi drago što strepiš i bojiš se da se ne dogodi slično. To mi govori kao da niste na pravi način rascistili u razgovoru. Moraš mu jasno staviti do znanja da to ne može tako, iako se on pokajao, žao mu je itd. Imaš pravo da budes srecna i da si opuštena.

P.s. zbog ovakvih stvari jedino bih pristala da muskarci prisustvuju porođaju. Mozda bi imali vise razumijevanja za ženu, za kritičan preriod u kom se ona nalazi posle porođaja, na prilagođavanje promjenama pogotovo ako je u pitanju prvo dijete...

Želim Ti sve najbolje i budi hrabra!!!  ;)                       
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže Tisina2013

• *
  • 32
  • 9
« Odgovor #37 poslato: 11:32:10, 19.Feb.2014. »
Dragi moji čarobni!Zaista ste čarobni i divni!
Hvala na divnim riječima i podršci!
@Narcisa, hvala i Tebi na podršci i na javljanju, sve mi ovo mnogo znači i baš me usrećuje misao na sve vas!Također si u pravu da nismo baš sve raščistili...otud taj moj strah...Jer onaj tanjir nije bio početak...to je lako mogao biti kraj, prije toga su bile razne ''sitnice'' koje sam podnosila i šuteći i uz razgovor, ali nisu bile toliko ''strašne'' kao to.
Eh sad nakon razgovora o tanjiru, situacija se jeste vidno poboljšala, vjerovatno što se i sam on osjetio kao đubre pa nije imao kud, ali ''trzavice'' ne prestaju, i ta njegova skoro pa konstantna nervoza, nezadovoljstvo, što sve nije po pe esu, itd.I jeste kukavica, mada naizgled je veoma hrabar i odlučan, ali sve to pada u vodu kad nije hrabar i odlučan pred svojim najrođenijim.
S obzirom da kukavice obično bježe kada ih se suoči sa nekim stvarima, ja iako sam konkretno rekla da ovakvo ponašanje može dovesti do razvoda, izbjegavam da ponavljam to za svaku sitnicu, ali sitnica po sitnica....
Ja se svim srcem i dušom molim i nadam da će se nekako riješiti pozitivno i da samo neće posezati za nasilnim ponašanjem a sve njegove unutrašnje nedoumice, traume iz djetinjstva, SVE sam spremna da podijelim sa njim i da mu pomognem da se izbori sa tim.
I vjeruj Narcisa, da ovakvim osobama ne bi pomoglo ništa što bi prisustvovali porodu, oni bi samo rekli-pa što, za ženu je to prirodno, nisi ni prva ni posljednja,- ono što njima treba jeste uključenje u više stvari poslije poroda, u kućne obaveze, obaveze oko djeteta i to, ali eto, mi žene se uvijek stavimo u prvi plan tim više jer on radi, ovo ono, ali Bože moj, ima žena koje počnu raditi nakon 3 mjeseca od poroda i ako im neko čuva bebicu, opet su one u full programu nakon posla i ujutro...tako da--- muškarcima treba pojačati režim, neka nekako dokažu tu svoju muškost!Ali vidiš, ja to tako mislim, a ovamo....druga situacija.... Možda u ovoj situaciji ispada problem moja blaga narav....

Srdačan pozdrav! :daisy: :srce:

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #38 poslato: 15:42:37, 19.Feb.2014. »
Znas kako sa godinama covek postaje vezan za zenu, suoseca sa njom, vise brine o njoj i vise je razume. Tako bih trebalo i tako mislim sad. Kad sam bio mlad drugacije sam razmisljao ali sad vidim da se menjam i to ide sa godinama.
To za porodjaj nije lose, mislim da bih se vecina muskaraca onesvestila ali ideja mi je interesantna. Bilo bih dobro da to  uvedu pod bavezu a  ne da mi jos moramo da platimo da gledamo. Sve je za ljude, tko voli i postuje svoju zenu biti ce pored nje kad joj je to potrebno.
Drago mi je da ide na bolje, tanjir je sitnica sta sve zene trpe a ti to odlicno resavas i shvatas.

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • 11
« Odgovor #39 poslato: 18:43:32, 20.Feb.2014. »

Da drago mi je što se i Narcisa uključila u temu. Ipak je dobro kada i netko s ženskog stajališta da svoje ( razumno) mišljenje, a ne iz rečeno u bijesu.
     Nisam ni mislio da će sve to odmah postati super, ali se nadam da on uviđa da griješi i da se polako povlači.
Njegov geo mu je povrijeđen spoznajom da nije u pravu. Ali zato ti treba da odabereš pravi trenutak da mu još neke stvari kažeš što ga slijede. Jer on bi morao shvatiti  tko je sada najvažniji u toj obitelji. Ali samo strpljivo, ne trebaš mu ni malo popuštati, ali se ogluši na neke njegove sitne prohtjeve. Tako da on malo po malo to osjeti i da vidi da ti ne može zapovijedati na taj način.
     To sa prisustvom u porodu ne znam da li bi kod ovakvih pomoglo. Sigurno bi se onesvijestili, a onda bi našli neko razlog. Jednostavno ženu moraš voliti kao partnera u krevetu, kao osobu s kojom dijeliš kruh, život, zrak. Onda ćeš razumjeti sve što joj treba, a ne na nju gledati kao na na sexualni objekat , ili kao na služavku u kući.
Mislim da je kod njega i u tome malo problem. Kako je medenica napisao neke se stvari još i s vremenom usavrše.  Dobro da ne dužim, nadam se laganom poboljšanju.
 (mah:mah) (mah:mah)
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

Stranice: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000