Biti narcis - prednost ili prepreka!?

• Odgovora: 6

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Biti narcis - prednost ili prepreka!?
« poslato: 23:49:00, 01.Feb.2009. »

To što neko vodi računa o sebi ne mora da ima negativnu konotaciju. Ljubav prema sebi je ljubav za čitav život. Dobra strana toga ogleda se u tome što je odličan izgled pokazatelj unutrašnjeg zadovoljstva sobom. Loša spoljašnjost ukazuje nam na manjak samopoštovanja i samopouzdanja. Lepa spoljašnjost, naprotiv, odaje sigurnost, negu samopoštovanja, uspešnost u društvenim odnosima. Bosova odela, besprekorne frizure i kožne italijanske cipele ukazuju upravo na to. Niko ne garantuje da ljubav prema sebi neće naići na neodobravanje sredine, ali i to je u redu. Samo se nasmejte takvim komentarima i nastavite da volite sebe.

Ono što je važno na kraju dana jesu dobrobiti koje osećate u svojoj karijeri, odnosima i zdravlju. Nije jedina korist to što lepo izgledate već i to kako se osećate u svojoj koži (brižljivo negovanoj), kao i to šta možete da učinite zahvaljujući tom osećaju. Kada uđete u neku prostoriju i znate da dobro izgledate, da vas ljudi gledaju i da pozitivno misle o vama, znate da možete da uspete na tom sastanku ili bilo čemu drugom. Dakle, ljubav prema sebi može da bude korisna i za karijeru i za zdravlje. A za društvene odnose? Tu sigurno nije dobrodošla. Zatvaranje u sebe, narcizam, sebičnost i gordost, na kraju krajeva, ne deluju kao osnova za dobru vezu. Zaista, neki ekstremni oblici zaljubljenosti u samog sebe mogli bi vas navesti na to da više vremena provodite sa sobom nego s njom. Ali, samopouzdanje koje potiče od brige za svoj izgled neophodno je za održavanje ili uspostavljanje zdravog odnosa.

A ako ste sami, za vas nema korisnije stvari nego da budete zaljubljeni u samog sebe. Takvi ljudi doživljavaju se kao društveniji, dominantniji, seksualno topliji, mentalno zdraviji, inteligentniji i snalažljiviji u društvu. Naravno, samo naspram onih koji su manje privlačni. A sve to može da ima smisla samo i jedino ukoliko ste sami.

Krstarica

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • Pol: Žensko
  • ~Sunshine~
Odg: Biti narcis - prednost ili prepreka!?
« Odgovor #1 poslato: 17:00:33, 03.Feb.2009. »
Zavisi... Ako je umereno, nije prepreka. Lakse je kada verujes u sebe, itd... Ali problem je sto sada mnoge devojke preteruju u tome i tako postaju uobrazene, isfolirane i 'namazane'.....
« Najnovija izmena:: 01:05:14, 02.Maj.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže okica

• **
  • 124
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 17:21:16, 03.Feb.2009. »
Zavisi... Ako je umereno, nije prepreka. Lakse je kada verujes u sebe, itd... Ali problem je sto sada mnoge devojke preteruju u tome i tako postaju uobrazene, isfolirane i 'namazane'.....

Slazem se...Osoba koja je narcis nece piti ni prijatna za druge,jer cini se dovoljna je sama sebi ali ni osoba koja misli lose o sebi nece time stvarati pozitivnu sliku kod ostalih.Treba biti svestan svojih vrlina ali i svojih mana...Treba uvek da se trudimo da budemo bolji i lepsi,jer je bas ta pozitivna energija potrebna da druge privuce.
Kako se mi osecamo tako ce dr da nas vide.

« Odgovor #3 poslato: 04:47:16, 30.Apr.2009. »
Потпуно сте у праву за добар изглед и његову повезаност с добрим осећајем,сопственим али и осећајем других када вас виде лепу и дотерану...Срећом,жена сам и волим себе највише на свету,држим до свог изгледа колико год могу...

*

Van mreže capri

• *
  • 99
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 18:20:49, 02.Maj.2009. »
 I kao i obično- sve je pitanje mjere.Narcisoidnost za mene sama riječ govori da je mjera predjena i to su već stvari koje inkliniraju patologiji pa i pitanje prednost ili prepreka meni zvuči besmisleno.Možda će neko reći da je ovo radikalan stav ali sam termin koji je dodijeljen ovoj pojavi  vuče korijene iz opisa jednog patološkog stanja

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #5 poslato: 19:58:01, 02.Maj.2009. »
I kao i obično- sve je pitanje mjere.Narcisoidnost za mene sama riječ govori da je mjera predjena i to su već stvari koje inkliniraju patologiji pa i pitanje prednost ili prepreka meni zvuči besmisleno.Možda će neko reći da je ovo radikalan stav ali sam termin koji je dodijeljen ovoj pojavi  vuče korijene iz opisa jednog patološkog stanja
Potpuno si u pravu, bitna je razlika izmedju narocisoidnosti i samopostovanja i svesti o sopstvenoj vrednosti...narcisoidnost je zapravo drugi pol samouverenosti :)

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #6 poslato: 14:10:13, 05.Dec.2012. »
U umerenoj kolicini sto da ne.Takodje kod drugih nece stvoriti osecaj odbojnosti, ali kada se pretera ume da odbije.Jedna drugarica me ubi sa tim u osnovnoj npr i nisam vise sa njom mogla da izdrzim da se druzim.Ko da slusa to u prevelikim dozama.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000