Samoubistvo - hrabrost ili kukavicluk

• Odgovora: 38
Stranice: « 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
  • Pol: Žensko
Odg: Samoubistvo - hrabrost ili kukavicluk
« Odgovor #10 poslato: 10:37:27, 21.Jul.2010. »

Bas me interesuje koje misli prolaze ljudima kroz glavu u trenutku kada spemaju oruzje da oduzmu sebi zivot. (rzm)

pricamo o ljudima koji cine suecid.. pa mislim da nisu to losi ljudi, vec se jednostavno nadju u bezizlaznoj situaciji i uzasnom psihickom stanju (jer psiha sve pokrece) sami samcati na svijetu, otudjeni, u dubokoj depresiji, labilni su, krhki, mora da puno pate dok se odlucuju na takav korak... mozda da se i ja sutra nadjem u takvom stanju mozda bih isto uradila... (*o*)  ??? Citala sam kod Dostojevskog takva stanja njegovih likova... u Idiotu, jako je dobro opisano stanje bunila i groznice kad se ljudi odluce na taj korak..
« Najnovija izmena:: 10:42:55, 21.Jul.2010. Perla »

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • SuperLady
« Odgovor #11 poslato: 23:20:14, 21.Jul.2010. »
Ne mora svaka pretnja samoubistvom da bude opasna.Često ljudi za tim potežu i da bi nekoga ucenjivali.
Ili da bi privukli paznju. Da bi ih neko cuo. To je vapaj.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #12 poslato: 23:15:32, 25.Jul.2010. »
Iskreno mislim da ni drustwo mnogo ne cini da pomogne ljudima koji su slabi itd. Obicno su izlozeni podsmjehu. Malo ko ima vr.da cuje neciji probl. Ili da pokusa da razumije. Danas sam cula kako se ubila jedna osoba koju sam znala. :( Bzv.  . . . (mala digresija Djela Dostojewskog su jedno wr. Zabranjivana za skolsku literat. U npr.NJemackoj zbog 'teskog' i neg. Uticaja na mlade.)
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže bezvazdusna

• *
  • 63
  • 0
« Odgovor #13 poslato: 23:29:37, 25.Jul.2010. »
Mislim da nije ni prvo ni drugo, jer se radi o coveku koji ne razmislja racionalno, pa se prema tome treba posvetiti pitanju da li je covek mentalno zdrav ili ne. Ima ljudi koji se na ovo odlucuju samo da privukli paznju bliznjih, a inace su sasvim zdravi. Mislim da ovi ljudi i ne zele da se ubiju, ali nekada se desi da se taj njihov pokusaj zavrsi tragicno. Koliko se secam casova psihologije, samoubice se radjaju, kao i sto se ubice radjaju sa tim instinktom... Znam dosta takvih ljudi i reci psihijatra: "Ako jednom proba, nije strasno, ali ako proba drugi put, nece stati".
Nemam vise razloga da ne verujem nego da verujem!

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #14 poslato: 23:41:05, 25.Jul.2010. »
Iskreno mislim da ni drustwo mnogo ne cini da pomogne ljudima koji su slabi itd. Obicno su izlozeni podsmjehu. Malo ko ima vr.da cuje neciji probl. Ili da pokusa da razumije. Danas sam cula kako se ubila jedna osoba koju sam znala. :( Bzv.  . . . (mala digresija Djela Dostojewskog su jedno wr. Zabranjivana za skolsku literat. U npr.NJemackoj zbog 'teskog' i neg. Uticaja na mlade.)
Zavisi ko kako shvata knjige, on mi je omiljeni pisac, cudim se da su zabranjena, mislim da je "Zlocin i kazna" obavezna lektira, bar je kod nas u gimnazijama tako.. (*o*) a mislim da ta njihova psihicka stanja vuku korjene iz porodice..

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #15 poslato: 01:54:31, 26.Jul.2010. »
Tako sam cula kao zbog vel.broja samoub. Medju mladima. A nebih se slozila da mentalno poremecene osobe izvrsavaju Samoub. Jer te osobe nisu u stanju da rasudjuju. Samoubice imaju razlog, plan. Mozda suzena swijest ili tako nesto ali ne bas ludilo. 

*

Van mreže bezvazdusna

• *
  • 63
  • 0
« Odgovor #16 poslato: 11:02:20, 26.Jul.2010. »
Ako mislis na moj post ja nisam rekla da samo mentalno poremecene osobe izvrsavaju ubistvo, vec da treba postaviti pitanje da li je ta osoba zdrava i prema tome suditi, a dalje sam rekla da to rade i sasvim zdrave osobe iz razlicitih razloga (po meni egoisticnih, jer ucenjivati nekog svojim zivotom je po meni uzasno nisko).
Naravno ima i onih koji to rade iz krajnjeg ocaja, pa takvim ljudima treba pruziti pomoc, jer za ovo postoji dijagnoza, pa treba i leciti, ali ne samo lekovima (kako je danas mnogo lakse pojedinim strucnjacima), vec pre svega toplom ljudskom pricom, razumevanjem, ljubavlju, pre svega od strane porodice.
A sto se tice ludila, ja to ne bih poistovetila sa mentalnim bolestima, jer je ovo drugo mnogo siri pojam.
« Najnovija izmena:: 11:05:43, 26.Jul.2010. bezvazdusna »

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #17 poslato: 18:33:52, 26.Jul.2010. »
Kad kazes mentalno poremecena osoba to je isto sto i dusevno poremecena osoba.  Poremecaj psihe, duse. A misli se na osobe koje su uskracene za spos. Rasudjivanja. Sto je isto sto i ludilo. To su sinonimi. Drugo su npr. poremecaji ponasanja, prolazne krize itd. Tada osobe rasudjuju ali im je potrebna podrska da ojacaju. Ja tako mislim zato sam odreag.na taj prvi dio twog posta mada ne m0ra da znaci ni da sam ja u prawu. Cucemo mozda i neko strucno misljenje.  (Mah:mah)

*

Van mreže bezvazdusna

• *
  • 63
  • 0
« Odgovor #18 poslato: 19:51:09, 26.Jul.2010. »
Tacno je da postoji razlika izmedju mentalnih poremecaja i poremecaja ponasanja, ali postoji razlika i izmedju ludila i mentalnih poremecaja, jer nije svaki mentalni poremecaj ludilo.
Nije problem, razumem kako si shvatila moj post, ali nisam mislila da se samo ludaci ubijaju  ;D

*

Van mreže andjela pizelli

• *
  • 54
  • 0
« Odgovor #19 poslato: 17:44:14, 28.Jul.2010. »
a sto reci?? logicno je da je pamet u tim trenucima pomucena,da je osoba labilna..bolesna..da nemisli ni na koga, nego na sebe samog.
ne misli koga ce povrijediti,ko ce za njom patiti..u svakom slucaju,osoba nema neku unutrasnju snagu za prevazilazenje
problema

Stranice: « 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000