Samoubistvo - hrabrost ili kukavicluk

• Odgovora: 38
Stranice: « 1 2 3 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
Odg: Samoubistvo - hrabrost ili kukavicluk
« Odgovor #30 poslato: 00:16:46, 07.Jan.2011. »
Cao Dobrivoje, Tebi je ova Nova godina zaista srecna jer ti nije dala da istrajes u pokusaju da oduzmes sebi zivot -sto me jako raduje. Cestitam Ti na hrabrosti sto si ipak razmislio i odustao...ZNAS, Malo ljudi zna istinski da voli tako da bih mogla da ti cestitam i na ljubavi koju gajis prema svojoj djewojci. Kazes da ste 2god zajedno? To je lijepo ali cini li ti se da vrijeme zna da ucini da se pomalo i navikremo na osobu sa kojom provodimo najvise vremena?! Ne smijes sebi da dozvolis da se 'zakacis' za svoju djevojku i da ljubav preraste u opsesiju makoliko ta cura bila toga vrijedna. Takodje treba da se prisjetis da niko nije sawrsen i da si negdje u cijeloj prici zaboravio da ona vjerovatno ima i mana...kao i da ti sigurno imas puuno vrlina koje zasluzuju paznju postowanje, mozda i divljenje, ako ne Te djevojke onda neke druge. Nemoj da si iskljuciv. Od sve zbrke mozda nisi primijetio neku djewojcicu koja jedwa ceka da prodjes pored njene kuce;) Pokusaj najprije da se sredis. Miss Ti je dala korisne predloge. Svi smo mi imali raznorazne krize tako da nista nije sramota popricati i sa nekim(kao sto si sada sa nama) ko je strucan. Posle toga popricaj sa curom sigurna sam da cete naci rjesenje. A ovo sa samoubistwo m ZABORAVI. Nije rjesenje a ako ti nedaj boze i padne na pamet da znas da ce neko hm hm na tebe zestoko biti ljut. :) Zelim Ti sve najb. (mah:mah)
« Najnovija izmena:: 00:22:12, 07.Jan.2011. narcisa zec »
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže dobrivoje

• *
  • 4
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #31 poslato: 19:32:50, 07.Jan.2011. »
drago mi je sto cujem to,,,,,,znam da je smesno al,,,,mi neznam kako znaci to sto si napisala,,,,iako te nznm,,,,,msm da si dobra osoba,,,hvala ti puno,,,,,pocelo je polako da prelazi u opsesiju,,,,,al cu se potruditi da ne bude tako......jos jednom xvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :)

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #32 poslato: 22:21:30, 07.Jan.2011. »
Drago mi je da si ok. Dodji nam cesce. Ovdje ima puno tema koje bi te mogle zanimati a i pomocice ti da skrenes paznju. (mah:mah)
« Najnovija izmena:: 22:25:00, 07.Jan.2011. narcisa zec »

*

Van mreže dobrivoje

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #33 poslato: 14:40:53, 15.Jan.2011. »
 :D :D :D hocu sad mi je sve ok,,,,,,i videcuda dam sve od sebe ako se pronadjem u nekoj od tema da pomognem,,,ako ikako mogu nekako da pomognem,,,ili ako buddem imao slicnih ili drugacih problema prvo cu ovde potraziti pomoc,,,,  ;) ;) (mah:mah) (mah:mah)

dobro mi ide za sad,,,,,al kako kad me povredjuje opet,,,,,poceo sam bio opet da je volim iz sve snage,,,mada nikad nisam ni prestajo,,,,al sinoc mi je dosla u kucu i rekla mi da hoce da raskine,,,,zato sto sam joj polomi telefon u kome su bile poruke od drugih muskaraca,,,ne bi mi bilo toliko tesko kad bi ona raskinula samnom,,,,zato sto je to mozda dosadilo,,,,,,nego da raskida samnom zbog nekog drugog,,,,sta da radim ako je zbog neko drugog decka,,,,stvarno nznm sta,,,,,al sta da se radi,,,pomirili smo se 2 sata kasnije al me i dalje proganja misao da sam ja vec u njenoj glavi proslo vreme,,,,pa se pitam da li vredi da se trudim,,,,da to sve bude ok,,,,znajuci da ce u skorije vreme doci dan da mi kaze da je gotovo,,,,neznam sta da radim,,,,,dal da se trudim,,,,dal da raskidam sta da radim,,,,ipak mi je tesko ako ne zbog ljubavi navikao sam na nju ipak smo 2 godine svaki dan zajedno,,,,,al sad ide na fakultet pa msm da sve ide gde netreba,,,,,mozda je tako i bolje???? (*o*)
« Najnovija izmena:: 17:31:53, 15.Jan.2011. Nale 83 »

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #34 poslato: 18:18:43, 15.Jan.2011. »
:D Super kad smo ti izmamili ovoliko osmijeha. Ja sam zensko ali mi dostojanstwo nebi dozvolilo da se opet vratim nekom ko me je na taj nacin povrijedio. Bolje je da se okanes te price pre nego napravis neku glupost. Izvini sto sam direktna. Ali mislim da ta cura toga nije vrijedna-iako je ne poznajem. Budi hrabar i bori se ;) ima jos puno cura koje bi te mogle zainteresowati. C a o s
« Najnovija izmena:: 18:21:13, 15.Jan.2011. narcisa zec »

*

Van mreže dobrivoje

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #35 poslato: 14:46:58, 16.Jan.2011. »
hvala na misljenju,,,,,,,,,caosssss (mah:mah)

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #36 poslato: 18:02:37, 01.Feb.2011. »
Neznam kad je ovo pisano, jer nemam dan na mobilnom ali se nadam da je resio problem sa sobom kojeg je trebalo resiti ranije pa mu se sad sve srusilo, dali ste mu dobru poruku..

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #37 poslato: 13:17:03, 09.Maj.2011. »
Potencijalne samoubice mogu se prepoznati po tome što mesecima ranije promene ponašanje, imaju poremećen san, ne druže se...

U svetu se svakih 30 sekundi dogodi samoubistvo. Svake godine više od 900.000 ljudi sebi oduzme život, što je više nego što ih pogine u ratovima, upozorava Svetska zdravstvena organizacija (SZO). To je ujedno i vodeći uzrok prerane smrti koji je moguće sprečiti. Prema podacima SZO, broj samoubistava u svetu se u proteklih 60 godina povećao za 60 odsto, a svake godine ubije se dvostruko više ljudi nego što strada u oružanim sukobima. SZO navodi da dnevno 3.000 ljudi u svetu sebi oduzme život.

*

Van mreže histerezis

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #38 poslato: 18:23:41, 09.Maj.2011. »
Ja bih izabrala neki srednji odgovor.
Dakle mislim da je samoubistvo zapravo trenutak najveće čovekove slabosti ili opsednutosti kako to religije podobno opisuju.

Razlozi za samoubistvo su različiti...od kratkotrajnih teških životnih situacije, depresije, revolta prema nekome, želje da se time povrede drugi...i ono što mislim da je najgore od svega jeste sužena svest i besmisao. Asocijalni, bolesni, povređeni ljudi sa smislom i ciljevim u životu uvek mogu da nastave napred u životu...osoba bez smisla može imati sve u životu a biti najnesrećnija jer bez smisla nema ni životnog duha i soka koji bi je napajao da ide napred  :(

Samoubice su ne samo tužne već  i osobe koje se predstavljaju i ponašaju veselo jer ne žele da opeterećuju druge svojim problemima...a takođe vrlo često suicidalne osobe šalju signale okolini da im je potrebna pomoć...koje okolina jednostavno ne shvata ozbiljno...pa čak ni neki doktori. Pretostavljam da je to zbog toga što je u Srbiji postala uzrečica "Ako ne bude to i to - ubiću se"...

Samoubice su žrtve...okoline i društva...i neka se Bog smiluje tim napaćenim dušama

Stranice: « 1 2 3 4

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000