Upućivanje i prihvatanje kritike

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • Pol: Žensko
  • SuperLady
Upućivanje i prihvatanje kritike
« poslato: 18:31:36, 29.Dec.2009. »
Kako uputiti nekome kritiku, a da budemo sigurni da se neće uvrediti, odnosno da će shvatiti tu kritiku kao dobronamernu?

Kako da prepoznamo da li je kritika nama upućena zaista dobronamerna?

I kako najbolje da prihvatimo kritiku?
Kakva reakcija treba da bude ako osetimo da kritika nije dobronamerna? Kako izbeći još jednu kritiku da ne umemo da prihvatimo kritiku? ;D

Probaću da krenem da odgovaram na ova pitanja...

Kad sam u situaciji da treba nekoga dobronamerno da iskritikujem, uvek kritikujem konkretnu stvar koja mi je zasmetala i ništa drugo ne pominjem. Osobi koju kritikujem ne stavljam nikakve trajne osobine, ograničavam se na tu situaciju i njenu ulogu u situaciji.

Da li je kritika meni upućena dobronamerna, procenjujem uglavnom prema tome ko priča, a ne šta priča. Ovo je nezgodno jer vam i relativno nepoznata osoba može uputiti pametne i iskrene reči.

Nisam sigurna da znam šta znači ne umeti da prihvatiš kritiku. Da li se to dešava samo onda kada stvari shvatamo previše lično i kada kritiku doživimo kao uvredu?

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
Odg: Upućivanje i prihvatanje kritike
« Odgovor #1 poslato: 17:55:29, 03.Jan.2010. »
Kritiku moze da nam da samo osoba koju dobro poznajemo.Ako znamo da je ok prema nama nema potrebe da tu kritiku ne prihvatimo  (*o*)

*

Van mreže Felisity

• **
  • 226
  • 9
« Odgovor #2 poslato: 12:07:07, 05.Jan.2010. »
Pa jednostavno ja kritiku prihvatam od meni bliskih i dragih ljudi koji me dobro poznaju i mogu da sude o meni ili nekom mom postupku, a pri tom znam da je uvek dobronamerna, a ne zlonamerna.Isto se ponasam kada i ja upucujem kritiku, jednostavno nemam potrebu da kritikujem ljude koje dovoljno ne poznajem, jer nikad ne znam kako to mogu da shvate, a za one koji su mi bitni i do kojih mi je stalo ne razmisljam kako ce me shvatiti, jer samim tim sto imaju bitnu ulogu u mom zivotu znaju da im ne mogu zeleti nista lose kada je uputim.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #3 poslato: 14:07:32, 08.Jan.2010. »
Ako prijatelji znaju da tvoja kritika nije zlonamerna i ne trebaju da se ljute :)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000