Merkur u Raku

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Merkur u Raku
« poslato: 22:44:25, 15.Nov.2009. »
MERKUR U RAKU – Subjektivan. Nesiguran

Zbog vodenog elementa Raka, ovaj Mercur će stoga uvek biti obojen subjektivizmom. Zaključci i razmišljanja će uvek biti pod uticajem emocija. Osoba će uvek selektivno prihvatati informacije, jednostavno neke neće prihvatati - ni pod razno. Ona jednostavno neke stvari mentalno ignoriše, a nekima pridaje preveliku (iracionalnu) važnost. Zbog izraženog subjektivizma, ovi ljudi će stalno misliti da je sve što se dešava okolo usmereno na njih. Zaključke donose pod uticajem emocija (nisu logičke, nego intuitivne). Kada razgovaraš sa njima, pazi kako gestikuliraš, jer obraćaju pažnju na mimiku više nego na reči. Nije ovo dobar položaj, i ukoliko ga imate, u relacijama s’ drugima ste zatvorena ličnost koja mnogo ne reskira. Nesiguran stav i
IZRAŽAVAnje koje pre izjašnjavanja mora biti prethodno provereno. Ne pričate mnogo glasno, pre tiho i nesigurnim tonom. I pored toga vaše reči ostavljaju snažan utisak na raspoloženje onih koji vas slušaju. Prisutna je jaka senzitivnost i intuicija, kao i talenat za poimanje misli i osećanja drugih ljudi, ali zato drugi ljudi ne mogu prodreti u vaš svet misli. Bolje funkcionišete na intimnom nego na vidljivom nivou. Veća uzbudjenja vas ometaju i uvode u nespretnost. Možda ponekad i nema mnogo logike u vašim mislima, ali u instinktima ne oskudevate. Sigurnost u svemu, pre svega, posao u pozadini, i dobar misaoni proces prema zaradi govori o uspehu u biznisu.

KAKO RAZMIŠLJA: subjektivno, sve će kod ove osobe uvek biti pod uticajem emocija. Zatvara se u sebe. Dobro memoriše. Okrenuta je prošlosti.

KAKO SE IZRAŽAVA: Dosta su česte greške u komunikaciji. Inače govori tiho, ne voli puno da priča jer je nesigurna. Ali zato kada želi da se zaštiti nezaustavljiva je.

SARADNJA: Zbog izraženog subjektivizma stalno će misliti da je sve usmereno na nju. Zaključke donosi pod uticajem emocija (nisu logičke, nego intuitivne). Nije nasrtljiv, pre bi se reklo da je defanzivan. Ima mnogo razumevanja za tudje probleme i nevolje.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: Odličan je trgovac, poslovan je kada treba stvoriti novac. Pisanje, poezija, sviranje, dobro crta i to je pravi način da se usmeri ta unutarnja energija, i iskoristi. Vrline su: neposrednost, dobro pamćenje, diplomatija i poslovnost.

ŠKOLA: ima jako dobro pamćenje, prosto upija informacije, dobar učenik.

RODJACI: Braće i sestre: zbog životnih okolnosti, preuzima ulogu roditelja nekom od njih. Dobro genetsko nasledje od predaka.

DECA: su vrlo privržena osobi. Mnogo misli o porodičnom životu, do koga mu je veoma stalo.

SAOBRAĆAJ: nije loš.

ZDRAVLJE: voli puno da spava

LOŠE OSOBINE: Nesigurnost. Česte su greške u komunikaciji, prevelika subjektivnost i neobjektivnost, zanesenjak. Ponekad ne može da formira vlastito mišljenje o nečemu, jer prima u velikoj meri uticaj i mišljenja drugih ljudi. Zbog osećanja emocijalne povredjenosti ili ugroženosti, dolazi do povlačenja i zamiranja misaonog procesa i zatvaranja u sebe.

Izvor:Belgradecafe

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
Odg: Merkur u Raku
« Odgovor #1 poslato: 18:00:46, 25.Feb.2010. »
Kada je Merkur u znaku Raka, radi se o osobama okrenutim tradiciji, veoma osetljivim i pod snažnim emocionalnim uticajuma. Ovi ljudi najviše misle na porodicu, kuću i domaćinstvo, imaju dobru memoriju i u stanju su da prime neverovatno veliki broj informacija i da ih skladište (dobri istoričari). Sa druge strane, kada je loše postavljen, Merkur u znaku Raka stvara dosta predrasuda koje nisu u skladu sa realnošću i zna da dovede do lažljivosti koja ne mora uvek biti na svesnom nivou. Mnogo toga se dešava na nivou nesvesnog, ali se vrlo svesno manifestuje. Često misle da je čitav svet okrenut protiv njih. Osobe sa Merkurom u ovom znaku lako podležu uticajima sa strane, posebno ako se igra na kartu emotivnosti.

treceoko
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 01:11:53, 26.Feb.2010. »
Tacno je da su takve osobe emotivnije,govorim u svoje ime,ali nekako retko ko pokusava da igra na tu kartu jer me izgleda zbog Saturna vide kao prilicno hladnu.Valjda je to i nekad sreca :(

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #3 poslato: 19:07:32, 24.Maj.2012. »
Obicno imaju jako jako dobro pamcenje.Dobri istoricari.Strasno dobre diplomate,sposobne da te na jedan vrlo perfidan nacin ubijede da su oni u pravu,cak i kada nisu.Obicno budu povedeni emocijom.Jako dobra intuicija.Kad mi kazu za neki predosjecaj,povjerujem im,zato sto ih to rijetko prevari.Njima treba gledati u lice,jer ce fascijalnom ekspresijom reci vise nego rijecima.
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
« Odgovor #4 poslato: 19:40:20, 24.Maj.2012. »
osim u mom slucaju,ja imam poker face ;D
sve ostalo stoji!
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #5 poslato: 20:28:42, 24.Maj.2012. »
I taj tvoj Me u Raku je kvazi Me u Raku ,sav je on pod velom Plutona.Mo kao dispozitor Me je potpuno obojen Plutonom,tako da vjerujem za poker face  ;D Znam jos jednu osobu sa dosta istaknutim Pl,isto Me u Raku,isto poker face.Blago vama,'ocem i ja  ;D
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000