Asteroidi

 • Odgovora: 23
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Asteroidi
« poslato: 12:07:35, 28.Okt.2009. »
Asteroidi i druga neistražena nebeska tela

     Asteroidi, ponekad ih zovu male planete ili planetoidi, su mala nebeska tela Sunčevog Sistema koji se kreću u Sunčevoj orbiti, naročito u središnjem delu Sunčevog sistema. Asteroidi su manjih dimenzija od planeta, ali su veći od meteorita. Sam termin "asteroid" se kroz istoriju najčešće koristi prvenstveno za male planete unutrašnjeg Sunčevog Sistema, jer se ranije jako malo znalo o spoljašnjem Sunčevom Sistemu. Razlika izmedju asteroida i kometa je prvenstveno u vizuelnom delu, pa posle naravno i u svom sastavu.     Tradicionalno, mala nebeska tela kruže oko Sunca su klasifikovane kao “asteroidi”, “komete” ili “meteori”, a oni koji su prečnika manjih od 10m se zovu “meteoriti”. Termin “asteroid” je u usuštini vrlo loše definisan, jer on nikada nije imao pravu “službenno & formalnu” funkciju ~ sve do 2006. kada je i uveden termin “mala nebeska tela Sunčevog Sistema” zbog trans~planeta [Uran, Neptun, Pluton…] kometa i drugih manjih nebeskih tela. Najčešće se koristi termin “planetoid” [od grčkog : planetoid ~ planeta kao naša] naročito u englesom jeziku i pod tim terminom često budu i sami asteroidi, naročito oni veći.     Skoro 2 veka, od otkrića prvog asteroida ~ Ceres ~ 1801. godine ~ pa do otkrića prvog “kentaur” planetoida ~ Hirona 2060 ~ 1977. godine ~ svi poznati asteroidi su se nalazili u ili na orbiti Juptitera ~ iako na primer 944 Apple su relativno daleko od same orbite Jupitera i ne bi trebalo da se svrstava u tu grupu.

     Kada su astronomi počeli da otkrivaju nove asteroide, naročito u Jupiterovom regionu, koje su prozvali “kentaur asteroidi”, oni su počeli da ih indentifikuju i onačavaju kao i brojeve i imena uz njih, iako je često bilo rasprava na naučnom nivou oko toga.
Kada je 1992. godine otkriven prvi trans – neptunovski objekat “1992 KB1” i kada su počeli da se samo pojavljuju novi i novi nepoznati nebeski objekti, astronomi su odlučili da ih kategorizuju drugačije i da im daju i drugačija imena. Svi ti novi nebeski objekti koji su od odna otkriveni se najviše lociraju u hladnijem delu Sunčevog Sistema.
     Male planete van orbite Jupitera se retko kad nazivaju “asteroidi” jer su svi najčešće tutnuti u isti “džak” sa “asteroid” [razlika u jednini I množini] zajedno sa Centaurus nebeskim telima koja se nalaze u orbiti izmedju Jupitera I Neptuna I ostalih trans-planeta koje se nalaze van orbite samog Neptuna. Ovde ćemo se pozabaviti asteroidima koji se koriste u astrološkim tumačenjima. Asteroidi koji se najčešće koriste su :

• Ceres
• Palas
• Juna
• Vesta
• Hiron [Kiron]
~ o njima u drugom poglavlju...Postoji veliki broj ovih nebeskih tela i naravno brojna različita tumačenja, istih :


Asteroidi vezani za ljubav i seksualnost:

433 Eros – erotična priroda čoveka, strastvenost, kreativnost, radost življenja, vitalnost

16 Psiha (Psyche) – psihička osjetljivost za drugu osobu. U suštini ovaj asteroid nije u ovoj grupi ima veze sa Erosom – mitski ljubavnici

1388 Afrodita (Aphrodite) – impulsivna ljubav i veliko privlačenje, preokret od odbojnosti do jake privlačnosti, fatalne veze

1221 Amor – duhovna ili platonska ljubav i saosjećanje, idealizovana ljubav

763 Cupido *A* - obraćanje pažnje na spoljašnju stranu nečega, a ne suštinu, privučenost formom i izgledom, sujeta,

875 Nimfa (Nymphe) – izrazita, preterana seksualnost, zavisnost od seksa

1943 Anteros – [ne]uzvraćena ljubav ili pak neka vrsta osvete/kazne za neuzvraćenu, čeznja u ljubavi

80 Sapfo (Sappho) – romantična i umjetnička senzitivnost, strastvenost, poetski dar

4450 Pan – zemaljska senzualnost, zavodnik, instinktivna, divlja pridoda

447 Valentine – izražavanje ljubavi i žrtvovanje za drage osobe

4386 Lust – požuda, snažna seksualnost

2101 Adonis – seksualni magnetizam, u ženskom natalnom čartu – privlačan muškarac koji često "šteti reputaciji ili mentalnom zdravlju" ali se žena toliko vezuje za njega da protivureči zdravom razumu, kao i ljubavna magija [u muškom natalu ~ sve zavisnosti od aspekata, donosi ili odnosi tom muškarcu ovakvu vrstu "smrtonosne" harizme]

212 Medea – ekstremna ljubav, ljubav- mržnja

4227 Kaali – povezuje se sa tantričkim seksom

1170 Siva – takodje se povezuje sa tantričkim seksomZdravlje, lečenje :

2060 Kiron (Chiron) – sposobnost za holističko razumevanje drugih, duhovni guru, učitelj, iscelitelj, onaj koji liječi TUDJE rane i traume i pomaže ličnosti da bude snažnija posle oporavka, čudak, koji se ne uklapa u standarde, rana, bilo fizičke bilo mentalne prirode, označava gde smo ranjeni i povrijedjeni

1027 (Aesculapia) – Naziv po grčkom bogu medicine, kontakt sa lekarima, interes za lećenje, za bolesti,

10 Higija (Hygiea) – vezana je za lečenje ljudi, ali i za psihičko / mentalno zdravlje, fitnes

5239 Reiki - najverovatnije se vezuje za reiki-medicinu

2878 Panacea – povezuju ga sa panaceom – lekom za sve bolesti

3676 Han (Hahn) – neki povezuju ovaj asterod sa homeopatijomImena država, gradova :

1554 Yugoslavia
1517 Beograd
589 Croatia
1564 SrbijaImena poznatih ličnosti (samo primer)

2369 Cehov (Chekhov) - ruski pisacOstali asteoridi :

1108 Demeter – Demetra, slično značenje kao Ceres

1181 Lilit (Lilith) - sposobnost da se konstruktivno izrazi potiskivana ljutnja i resavaju konflikti, prihvatanje sopstvene sexualnosti ma kakva je i prevazilaženje tabua društva

1566 Ikarus (Icarus) - preduzimanje rizika, sposobnost da se oslobodimo nečega što nas sputava da ostvarimo svoje snove

55 Pandora – radoznalost koja vodi u -/+ promene

78 Diana – sposobnost samozačtite, opstanka

30 Urania – sposobnost za inspirisano znanje, apstraktni principi, astrologija, originalnost, univerzalnost, posebnost

1685 Toro - kontrolisana snaga, samokontrola koja se uči vremenom

944 Hidalgo - odbrana principa, takodje – kontakt sa latinoameričkom kulturom

3811 Karma - sam naziv nije direktno povezan sa karmom, ali donekle deluje kao pokazatelj "sudbine" u natalnom čartu

21419 Devience – devijencija, iskrivljeni pogled na sve oko sebe, deformiteti kako fizički tako i psihički

11302 Rubicon – tačka posle koje nema povratka

1143 Odysseus – daleka putovanja, stranac u stranoj zemlji, egzil
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #1 poslato: 00:07:54, 29.Okt.2009. »
Ceres

   Ceres je najmanji planetoid do sad registrovan u našem Sunčevom Sistem. Otkrivena je od strane Djuzepea Piacija 01.01.1801. a ime je dobio po rimskoj boginji privrede, zemljoradnje, kao i majčinske ljubavi i brige. Njena površina je sačinjena od gline, vode i leda,, kao i minerala i karbona, a površina joj je oko 950km. Na slici se lepo vidi veličina Ceres u odnosu na Mesec i Zemlju.   Njeno osnovno astrološko značenje je : nega, briga, pažnja, želja da se pomogne i brine o drugima. U znacima Zodijaka ona pokazuje način na koji će to osoba da radi, dok Ceres u natalnim poljima će pokazati gde će osoba najviše to raditi i gde će se sve ovo najbolje prikazati.

   Ceres u Ovnu & I polju :
~ briga se manifestuje kroz bilo koju vrstu akcije i fizičke aktivnosti. Osoba sa ovakvom pozicijom nije baš ljubitelj "maženja i paženja", iako sama ne ume da pruži to, traži od drugih tu pažnju. Deca sa ovakvom postavkom Ceres su vrlo živahna i druželjubiva i deluju da su sposobni sami da osvoje svet, ali ipak im je itekako potrebno s vremena na vreme da osete pažnju i dodir svojih roditelja da bi bili sigurni u sebe i tako u sebi razvili ideju o davanju.   Ceres u Biku & II polju :
~ osoba sa ovakvom pozicijom Ceres ima potrebu da hrani i kljuka drage osobe i da na taj način pokaže da brine o njima. Takodje, biće neizmerno zahvalne ako ih neko pozove na "nedeljni" ručak ili slavljeničku večeru. Takodje, jako su osetljive na dodir i jako vole da se "maze".   Ceres u Blizancima & III polju :
~ razgovor, reči, brbljanje, razmena ideja, slanje pisama, sms-a, e@mail-ova, osobe na ovakav način sa ovakvom postavkom Ceres imaju običaj da ugadjaju i brinu o drugima. Takodje, vole da izvode svoje prijatelje u šetnju, a i da ih vode na kraća putovanja. Vrlo rado prihvataju da rešavaju tudje obaveze, sve dok ne shvate da su preuzele na sebe i suviše veliku odgovornost ~ tada najčešće "moraju hitno da otputuju na par dana" ostavljajući iza sebe nezavršene poslove.   Ceres u Raku & IV polju :
~ osobe sa ovakovom postavkom Ceres su pravi domaćini i "mame" svima oko sebe. Najbolje se snalaze ugadjajući gostima, nego kad su u gostima, jer im je skoro nezamislivo da ih neko drugi opslužuje. Negativna strana ove postavke je što vrlo često očekuju previše pohvala i reči zahvalnica od okoline i ako ne dobiju dovoljnu količinu reči "Hvala" oni padaju u depresiju sa idejom "Mene niko ne voli, niko me ne razume, svi su protiv mene".   Ceres u Lavu & V polju :
~ vrlo slična postavka kao i u Ovnu, samo što su ove osobe još više dinamičnije i ponašaju se kao da su stalno pod "svetlom pozornice", očekuju gromoglasan aplauz za svaku sitnicu koju urade za vas. Ali kad nekoga zavole nema toga što neće uraditi za tu osobu, po sistemu ~ sve najbolje, ništa drugo ne dolazi u obzir. Neki put to može skupo da košta... ali se na kraju ipak sve isplati.   Ceres u Devici & VI polju :
~ s jedne strane ovo su osobe koje će sve učiniti da se osećamo dobro, ali vrlo često uz "stare narodne poslovice" ili pak "dobronamernu kritiku". Detaljisti koji ništa ne prepuštaju slučaju. Odlični poslovni partneri i kolege... samo ako se ne zatelembaju u nepotrebne detalje i [samo]kritiku.   Ceres u Vagi & VII polju :
~    Ceres u Vagi & VII polju :
~ ove ljude vodi estetika i lepota. Njima je davanje pažnje i briga o nekome sastavni deo ličnosti i to će najčešće da urade "ispod žita" ili kao "siva eminencija" uživajući u sreći te osobe. Ove osobe "padaju" na isti način ~ apsolutno ćete ih "kupiti" ako se setite neke sitnice koju oni vole. Potom ~ opustite se i uživajte u pažnji i ljubavi.   Ceres u Škorpionu & VIII polju :
~ ove osobe su idealni ♥ partneri, a ako su vam samo prijatelji ili pak vaše dete, najbolji način na koji će oni da brinu o vama je najverovatnije kroz neko žrtvovanje ili pak kroz neki oblik misticizma. Ako vaše dete ima ovu poziciju Ceres, najbolji način da mu se približite je ~ da počnete da zajedno učite astrologiju. Ovo je idealna pozicija za lekara, jer se znak Škorpiona vezuje za regeneraciju i život & smrt.   Ceres u Strelcu & IX polju :
~ Indijana Džons sa magistarskim radom u sferi uticaja Majke Prirode na ceo Svet. Oni su ti koji kroz religiju, filozofiju, viši um, ili pak jednostavnom iskreno dobrotom daju sve od sebe da pomognu onima koji su u nekoj vrsti nevolje. Čak iako nemaju završene škole, uvek će imati poneki mudri savet koji treba poslušati.   Ceres u Jarcu & X polju :
~ ove osobe su najverovatnije imale jednog vrlo distanciranog i hladnog roditelja i od malena teže da ih neko "mazi i pazi", ali zbog izuzetno jakog Ega i ponosa to nikada ni na samrtnoj postelji neće priznati. Cene poštenje, dobru volju i disciplinovanost i dobri su pomagači, iako vole da budu "sam svoj gazda". Odlični su u organizovanju i planiranju budućnosti.   Ceres u Vodoliji & XI polju :
~ ove osobe ma koliko želele i ma koliko se trudile nikada neće moći na uobičajen način niti da brinu o nekome, niti da stvore situaciju da neko brine o njima na klasičan način. Ove osobe jako brzo sazrevaju, ali i kad dodju u "zrele godine" često imaju problem da se potpuno prepuste i da izgovore "trebaš mi" jer se plaše da će tako da izgube slobodu i najverovatnije će se dati u bežaniju iz tog odnosa iako će im se srce cepati na sitne delove zbog toga. Ako želite da se brinete o ovim osobama ~ samo im dozvolite da mogu da "dišu" [uslovno rečeno "da rade šta žele" ~ i obožavaće vas do Sudnjega Dana]   Ceres u Ribama & u XII polju :
~ pored ove osobe će te imati prilike da doživite sve ono što je zapisano u bajkama o dobrim vilama i lepim princezama. Osobe sa ovakvom postavkom Ceres imaju izuzetno razvijenu maštu i pregršt ideja kako da pomognu drugima. Ali negativna strana ove postavke je ~ utopijska tvrdoglavost... vrlo je moguće da je Don Kihot imao Ceres postavljen ovde.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi *Ceres*
« Odgovor #2 poslato: 09:37:03, 29.Okt.2009. »
Ceres


     Prema grčkoj mitologiji ovo je Demetra, majka Persefone. Ona je bila veoma vezana za svoju ćerku Persefonu (ili Koru – kako se zvala pre njenog silaska u podzemni svet), i nakon što je Had (Pluton) oteo i odveo u podzemni svet, ona je tražila način, i bila spremna da učini sve kako bi je pronašla. Jedino je Helije, Bog Sunca, koji sve vidi došapnuo majci gde je Persefona sakrivena sažalivši se na njenu tugu i spremnost da preturi sve, i nebo i zemlju ne bi li je pronašla.

     Ceres doista predstavlja snažan majčinski efekat, potrebu da se o nečemu brine. Veoma je srodan Mesecu, ali ne onom njegovom delu koji govori o kući i partnerstvu, već o povezanosti sa detetom kao primarnim faktorom, postojanju potrebe da se o nekome brine. Dakle, taj aspekt Meseca je najsnažnije izražen kroz prirodu Ceres.

     Priroda koja može nastati iz dominantne Ceres ukazuje na brižnu osobu, samu po sebi, onu koja ima potrebu da održava život, i da bude posesivna pritom. Posesivnost je jedna od najsnažnijih odlika Ceres. Sigurno je da, pored toga, snažno utiče na plodnost i u sebi može nositi mogućnost gubitka deteta, ako je loše postavljena - baš kao što je Demetra izgubila Persefonu. No, taj gubitak često ne mora biti u fizičkom smislu stradanja deteta - što je u najlošijoj varijanti, ali Ceres je uvek predstavnik one majke koja je posesivna kada njena ćerka nađe svog partnera, i tada se ona veoma teško odvaja od nje. Ako negde postoji problem sa posesivnom taštom to je uglavnom očigledno kroz aspekte sa Ceres, jer je to onaj deo Meseca koji je veoma vezan za ćerku.

     Primarna arhetipska priča je odnos majke i ćerke, njenog opiranja da dozvoli odlazak deteta, slika patnje i bola ako se desi da ćerka ipak ode, zato je dobro koristiti asteroide kada je u natalnoj karti postoji već očigledna globalna slika majke koja se meša u izbor ćerke - naprimer Mesec u lošem aspektu sa Venerom. Ako je Mesec i u konjunkciji sa Ceres tada postoji veoma jasna slika majke koja je jako uključena u problematičnu priču ili je čak i pokretač. Stoga, kada su ovakvi faktori naglašeni preporuka je da natus radi u obdaništu, dečijoj ustanovi, bolnici ili odmaralištu, tamo gde može da ispolji svoju potrebu da se o deci brine. Ako taj kanal ne postoji, onda će dolaziti do ponavljanja istog problema, zbog nemogućnosti da se ona odvoji od nečega, to će biti manifestovano i kroz teško prihvatanje promena u svakom smislu.

     Ceres je najveći i zvanično prvi otkriveni asteroid .Simbolika Ceres je gubitak nevinosti i fizičke i psihičke,takodje , mogu ukazati na incest .
U uporednim tumacenjima, kada se gleda raskid / razvod Ceres će pokazati kome ide starateljstvo nad decom .Ceres takodje vlada i ishranom , kao i problemima vezanim za to .Položaj Ceres u natalu ukazuje o sposobnosti osobe da brine o drugima ,sposobnost nežnog prihvatanja svih osećanja koje okolina upućuje natusu ,ali isto tako govori nam i suprotno kada su malefici i loši aspekti ukljuceni , govori nam ili o emotivnom ili fizičkom zlostavljanju.

     Ceres se takodje vezuje za univerzalnu negovateljicu .Ona je ideal požrtvovane žene koja bdi nad posteljom neizlečivog bolesnika .Ceres nam pokazuje na koji način je natus "odrastao" ,tj. na loji način je prešao iz detinjstva u mladost / zrelost .Aspekti i planete će nam pokazati na koji način je osoba ,naročito žensko dete , ušlo u odraslo doba .Extremni aspekti nam mogu ukazati i na silovanje ,koje je uvelo devojčicu u svet žena.
Ceres nam pokazuje način na koji prihvatamo sve gubitke ,naročito one tragične i takodje ,ukazuje na sve one žrtve koje pri tom moramo da damo kako bi nastavili dalje kroz život .Poput ženskog Plutona ,Ceres predstavlja majčinsku ljubav koja grli smrt i tugu .Ceres pokazuje način na koji negujemo druge i potrebu da nas neguju drugi .Takodje se bavi i pitanjima samopoštovanja i odnosa roditel ~ dete .Položaj Ceres u poljima ukazuje na životno područje koje je obasuto energijom negovanja i brige .

     Ceres takodje govori o tome u kojim životnim područijima će naše samopouzdanje biti uveličano ili umanjeno ,kao i da li ćemo biti kritikovani ili pohvaljeni od okoline i porodice . Aspekti ukazuju na način na koji naša želja da se povežemo sa drugima i da brinemo o njima u cilju razmene energija .

U uporednima analizama govori o želji da se obezbedi sigurnost , bezuslovnoj ljubavi, strpljenju i toleranciji.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #3 poslato: 16:34:06, 29.Okt.2009. »
Proslava u čast Ceres se održava 19.04.  :pijani:

Aspekti Ceres


Ceres u aspektima sa Suncem

U natalnoj karti muškarca Ceres će, pre svega, opisati dominantnu i posesivnu prirodu majke. Takvu bi on suprugu mogao tražiti, ili vremenom, muškarac sa ovim položajem u svojoj natalnoj karti, postaje brižan otac kom je dete važnije od braka, često i supruge. Ulogu dominantne majke iz detinjstva, sigurno će kasnije delom preuzeti supruga, čije reči postaju ključne, ali jednako i on ostaje u ulozi snažnog oca.

Ceres u aspektima sa Mesecom

Opisuje majku koja rađa, sklonu da u godinama rane mladosti razmišlja o pokolenju. Kako je Demetra, prema mitološkoj priči, boginja zemljoradnje, u ovom opisu je i slika žene sa sela, koja uzgaja useve, koja je radna, krupna tela. Ona ne spada u naročito profinjene ili lepe žene, već u posesivne majke koje imaju potrebu da svoju decu vezuju za sebe. Ona se upliće u njihove živote, značajno utiče na njih, pa vremenom deca stiču naviku da joj se poveravaju i od nje traže savet.

Ceres u aspektima sa Venerom

Nasuprot prethodnoj, slika ovog aspekta je izrazito ženstvena devojka, koja traži majku. Ona je veoma lepih crta lica, poželjna je, želi decu, i smatra da brak ima za svrhu rađanje dece. U horoskopu ovog tipa, majka nije toliko neprijatna i ekcesna koliko se od Ceres očekuje ali u braku osobe se uvek nalazi majka kao značajan faktor - ona se meša, vodi računa o unucima, vaspitava ih i prilično utiče na potomstvo.

Ceres u aspektima sa Marsom

Ovaj aspekat je prilično teških energija i nije ga lako kanalisati. Mogući su pobačaji, neželjene trudnoće ili natusa tokom života prati osećaj da sve što voli mora da izgubi. Takođe, u odnosima sa majkom postoje teške reči, oštećujuć je sam odnos roditelj i dete.

Ceres u aspektima sa Merkurom

Kako je Merkur veoma inteligentan ovo je najmanje tipična slika Ceres. Komunikacija natusa sa majkom je izrazita, jaka i natus pokušava da kroz nju dobije dobar savet. Majka prati natusa na put kako bi se on osećao sigurnije.

Ceres u aspektima sa Saturnom
Kako je Saturn planeta organizacije i discipline, tako i ovaj aspekt sa Ceres osobi će doneti prvenstveno detinjstvo gde su mu roditeji bili veliki uzor, ali samo ako su aspekti povoljni, jer u suprotnom, osoba će biti u potpunosti uskraćena svega, a naročito ljubavi i pažnje. Kasnije u životu naročito sa lošim aspektima osoba je tipični predstavnik onih koji su protiv "romantike" i "javnog ispoljavanja emocija".

Ceres u aspektima sa Uranom
Vrlo često ovajva kombinacija čak i uz povoljne aspekte donosi odredjenu paniku i zabrinutost za budućnost. Ako su aspekti povoljni, osoba na neki način ume da pokaže brigu i zabrinutost, ali se ne unosi previše emotivno u sve to. S druge strane, ako su u pitanju aflikacije, osoba beži glavom bez obzira i na prvi znak da treba da se brine o nekome, a ako je ona u pitanju, onda nastaje opšta panika i pometnja. Često osobe sa ovom aspekturom u ljubavi načeću na teške osobe, paničare i pobegulje zbog kojih pate i osećaju se odbačenim.

Ceres u aspektima sa Neptunom
Uz povoljne aspekte ova kombinacija pokazuje osobu koja je slična Hans Kristijan Andersonu i njegovim bajkama. Svaki pokret i reč odišu maštom i univerzalnom ljubavlju. Detinjstvo je zaista bilo lepo i opušteno. Naravno, uz aflikacije donosi potpuni nedostatak ljubavi u detinjstvu, nebrigu roditelja i najverovatnije strahove i noćne more koje vuče još od najranijeg doba. Pozitivni aspekti daju nesebičnu osobu, dok aflikacije donose osobu koja se "šlepa" na račun drugih, hipohondar & umišljeni bolesnik koji konstantno traži pažnju zbog svoje "bolesti".

Ceres u aspektima sa Plutonom
Kakav god da je aspekt u pitanju u ovom slučaju Pluton je toliko negativno jači u odnosu na Ceres da može doneti samo varijacije na temu "Želiš nešto od mene? U redu, učiniću to, ali i ti ćeš meni nešto da učiniš" i tako to vrzino kolo se vrti od najranijeg detinjstva i čini osobu jako podložnom ili da bude potlačena u odnosu na druge ili pak da sama bude diktator. Ovo je jedino dobar položaj, naročito ako je u pitanju benefični aspekt, za sve one koji na neki način imaju veze sa medicinom i smrću.

Ceres u aspektima sa Asc'
Pozitivna stana ~ osoba je idealna u negovanju drugih, ali negativna strana je što osoba često zapušta sopstveni život i zdravlje na račun drugih.

Ceres u aspektima sa Desc'
Pozitivna stana ~ osoba nailazi na pozitivnog partnera koji ume i želi da mu/joj pomogne, negativna strana ~ osoba nailazi na partnere zbog kojih zapostavlja sopstvene ciljeve u životu i stalno deluje kao da "leči i neguje" taj odnos.

Ceres u aspektima sa Mc'
Ceres u polju posla naravno da donosi osobi zanimanje koje je na neki način vezano za sve ono što ona simbolizuje : brigu, hranu, poljoprivredu, medicinu. Uz benefične aspekte osoba se lako snalazi sa obavezama oko drugih, dok uz aflikacije osoba strada jer ne ume da kaže "ne" u želji da udovolji okolini koja od nje traži usluge.

Ceres u aspektima sa Ic'
Ovo se više odnosi na roditelje osobe o čijem je IV polju reč ~ ako je benefični aspekt : roditelji su bili dobri ljudi i puni razumevanja i ljubavi prema osobi. Ako je u pitanju malefični aspekt : roditelji su uvek [ne]namerno loše delovali na osobu, uskraćujući joj podržku, brigu, pažnju i ljubav.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže srna

 • **
 • 524
 • 1
 • Pol: Žensko
Odg: Asteroidi
« Odgovor #4 poslato: 17:58:48, 01.Jan.2010. »
Moze li neko napisati nesto o erosu i njegovim aspektima s drugim planetama?Nisam nista mogla pronaci o tome.
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #5 poslato: 10:28:52, 03.Jan.2010. »
Eros
      Eros je prvi asteroid iz grupe "onih koji su najbliže Zemlji" koji je pronadjen i dobio je naziv po grčkom bogu ljubavi ~ Erosu. Otkriven je 13-08-1898 ~ otkrili su ga (zaista) istoga dana, istog momenta i Gustav Vit u berlinu i Avgust Karlois u Nici. Eros je "S tip" asteroida i razmera mu je 34,4 x 11,2 x 11,2 km i nalazi se u suštini u orbiti Marsa.

     Eros se u astrologiji koristi da bi uz Veneru ♀ i Marsa ♂ bolje pokazao ljubavne, tj. sexualne "navike" i težnje osobe čiji se natalni čart analizira. Često se u nekim astrološkim programima zamenjuje sa imenom "♥ Kupid ♥" Njegova osnovna simbolika je čovekova (sirova) seksualnost i potrebe u sexu.

     Njegova oznaka je
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #6 poslato: 10:34:55, 03.Jan.2010. »
Eros in the Signs.

Eros in Aries. These people instinctively and quickly become infatuated. Their sexual attractions are formed quickly and they get off on the sensations of the moment in an intense manner. These lovers may seem a little erratic to others, simply because their passions rise and fall so quickly. They are not as giving and emotional in their sexual expression, but they are passionate while it lasts. Eros in Aries people are attached to the sensations of the moment and may see their partner as an object, or an extension of themselves. They often prefer to do the pursuing in relationships and may be addicted to the conquest.

Eros in Taurus. These are highly sensual lovers who may seek to own their partners. Sexual possessiveness is often an issue with these lovers, and, unlike Eros in Aries, competition is not a turn-on. These lovers can be somewhat primitive in their desires and not as attracted to too much sexual intricacy. Plenty of masturbation is likely, although these lovers tend to be most unhappy without a steady partner. Their sexual natures are rooted in the senses.

Eros in Gemini. These lovers are sexually curious and interested. They like to be knowledgeable in sexual matters, and often are turned on by the written and spoken word. They may write letters to their lover, or enjoy writing and reading erotica. Because it is difficult for these lovers to turn their minds off during sex, there is a voyeur within the person during sexual expression, and it may be difficult for these lovers to simply "let go". Many Eros in Gemini individuals enjoy talking, and being talked to, during sex.

Eros in Cancer. There is a need to infuse emotional care and nurture into the sex act. When the self-image is low, these lovers may use others as sexual objects, probably as a result of their fear of rejection. The breasts are a big turn-on, and many are orally fixated, and some may be attracted to a domination theme. When the self-image is stronger, intimacy and warmth are powerful stimulants. Eros in Cancer lovers seek to achieve psychic and emotional renewal through sex. They can be very intuitive bed partners. Sexual possessiveness is often an issue. Sometimes, these lovers want their partner to be relatively chaste, but they don't have the same standards for themselves. These lovers often fall in love with their sexual partners.

Eros in Leo. Fantasies for Eros in Leo often revolve around their partner's desire for them. These lovers generally get off on what they believe their sex partner must be feeling about them. They can put a lot of time into autoerotic behavior, and are often given to much flirtation and many infatuations. Nevertheless, they can be more loyal than most. Eros in Leo lives for love and attraction. They are threatened when passion settles down in their relationships. They feel the need to keep passion alive, and when it settles in a relationship, they can be addicted to flirting with other people in order to feel alive and potent. Eros in Leo lovers have a big ego investment in their relationships.

Eros in Virgo. Earthiness and intellectuality combine in Eros in Virgo. These lovers are sensual, especially when they are not thinking too much. Because of the tendency for Virgo to think and analyze, however, there can be a tendency to be one's own voyeur during sex. Vicarious enjoyment of sex is often highlighted with this placement. A meeting of minds is important to Eros in Virgo. These are somewhat moody lovers who may have distinct phases between promiscuity and celibacy. Virgo is very connected with--and aware of--the body and its functioning, and Eros in Virgo often seeks renewal through sex, with an attitude that sex is healthy and good for you. These are generally sensitive and tender lovers who do a lot to please their partners. Some awkwardness and shyness in terms of letting themselves go is often characteristic of this position. Virgo's symbol is the Virgin. This should not be taken literally, although when Virgo is connected to the sexual nature, there is a sense of purity and independence. These lovers can be promiscuous at times, and quite kinky, but emerge from their experiences with a sense of purity nevertheless.

Eros in Libra. This is a rather flirtatious and charming position of Eros. Libra's tendency toward a "tit for tat" attitude shows up as a desire for equality on a sexual level, but in practice, Eros in Libra lovers often forget their own sexual needs because they are focusing on those of their partner. Communication is sexy to these lovers. These people can be hopelessly addicted to all of the "trappings" of falling in love, so much so that when a relationship settles, it may seem boring. Highly romantic and charming, Eros in Libra people enjoy the social "game" surrounding making connections with lovers, and they can be quite seductive.

Eros in Scorpio. This is an especially erotic position of Eros. These lovers can be addicted to the thrill of getting to know a person inside and out, and to the power of love and sex. Intensity is important to these lovers. They don't just want their partner's body, they want a bit of their soul as well! This position suggests very little fear in the area of sexual intimacy, and these lovers will pretty much do anything and everything with a willing partner. They are passionate, and the more intense the relationship is, the better. Animal magnetism is high, probably because these people think about sex and intimacy a whole lot, and others may sense their intensity. They can easily get under your skin, tapping into others' desires.

Eros in Sagittarius. These lovers have an enthusiastic and exuberant appeal. Sex is meant to be fun for Eros in Sagittarius, and some roughhousing and plenty of hearty laughs are turn-ons. Sexuality is sometimes viewed as if it were a sport by these people. They may surprise you with a very open and almost innocent attitude toward sex and intimacy. Sex is a bit of a game, and how this attitude is received will depend a lot on the audience! There can be a bit of an addiction to the chase, and avoidance of intimacy when it feels restricting in any way. Tenderness and romance are not the kinds of expressions that come as easily to these lovers. Laughter and fun are aphrodisiacs for this position of Eros. Sexual exploration and freedom are important, as well as a need for sexual honesty—sex without the frills and trappings that these lovers may find to be unnatural and even dishonest. Eros in Sagittarius can show up as passion for knowledge, hunger for new experiences, and a love of travel and exploring new lands and cultures.

Eros in Capricorn. These natives are sensual and earthy in their sexual desires. The libido is strong, but controlled. Saturn-ruled Capricorn is a sign that likes to be in control—not necessarily in control of others, but in control of themselves. Many Eros in Capricorn people channel much of their desire nature into accomplishing something significant.

Eros in Aquarius. These lovers are intrigued by the unusual, finding variety exciting. The detachment of Aquarius can mean finding sensuality in non-contact scenarios in addition to contact ones. Sexual creativity is one of the strengths of this position. Their open minds with regards to sex can stimulate creativity in their partner.

Eros in Pisces. There is a chameleon in this position of Eros, as these lovers are very adaptable to their partner. This is not to say these lovers don't have sexual preferences or possess a strong identity. Instead, the Pisces compassion, and ability to understand and accept virtually every color of the rainbow shows through in a sexual/romantic way. They tend to be most comfortable and at ease when their partner is expressing him or herself confidently. This position also suggests a passion for Pisces-ruled subjects.


Izvor
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #7 poslato: 10:47:23, 03.Jan.2010. »
Eros in the Signs of the Zodiac second part :

Eros in Aries

Eros' forms are many and sometimes terrible, and in full strength he comes to us winged and gleaming and muscled like an athlete, with a fury and will that overpower our own and drive us before him as would a storm. --Peter Marin

Eros in Aries says, "Play with me, right here and right now!" In this sign, Eros wants action, competition, confrontation and of course, he wants to win! Eros in Aries can make a game of love complete with points to score and visiting teams to defeat! The more impossible the relationship, the more ardent he becomes.

As the first of the FIRE signs, he spends and consumes tremendous amounts of energy in the pursuit and capture of his quarry. All this fiery rabidity makes Eros in Aries a very active and perpetually busy lover. Eros here, whether in the chart of a male or female, can exhibit traditional romantic behavior not unlike a knight of old. He is robust, gallant and ever dashing off to slay dragons or rescue damsels, or helpless men, in distress.

Eros in Taurus

This way, my love, this way, come here and haste to rest the whole night in my arms. I worship your lovely curly hair; I am consumed with ardent desire. Oh! Eros, in thy mercy, compel him to my bed. --Aristophanes

Eros in Taurus says "Hold me, touch me, kiss me, take me." Here Eros has little interest in the aggressive ardency of Aries. Taurus is not responsive to getting up at 6 a.m. to do fifty laps at the pool and he would rather not have to compete with anyone to get what he wants. Eros has a different orientation in this sign, namely, an orientation towards pleasure. That means pure and natural, undiluted personal and sensual gratification.

This pleasure-seeking eye of the bull is ever on the niceties of sensuality whether they be in the dinning room, on the massage table or in a king size bed. He finds joy in tangible pursuits that revolve around making the body feel good as well as the pleasure of acquisition. Taurus can also become ferociously possessive of those pleasures in an extremely dogmatic way.

Eros in Gemini

…and the most beautiful words ever spoken, I have not yet said to you. --Nazim Hikmet

Eros in Gemini says, "If you want me, talk to me!" Here Eros thrives on the interaction of ideas, and the intellectual stimulation found in sharing observations, data and little understood facts. He likes it known how well he comprehends a subject and how much he could teach about it. Eros in Gemini wants to hear the words, or receive little cards with messages of love, much more than he wants to get a box of chocolates or even a massage!

Gemini governs the realm of the mind, the known universe, its facts and fancies. When Eros dresses in this outfit, he seeks intimacy first through intellectual rapport and that usually means talking. The mere act of communication can stimulate this position of Eros into desires for deeper intimacy and union, provided one listens to the discourse. The beloved’s inattention to detail or loss of concentration on the subject kills a genuine pursuit faster here than in any other sign.

Curiosity about how things work, why people behave in a certain way, or where some tradition began all contribute to the stimulating mental atmosphere where Eros in Gemini likes to live. He uses knowledge as a lure, his mind as bait and his wit as reward. He also uses these intellectual instruments as a bastion against the pain and suffering of the emotional world.

The first of the AIR signs, Eros in Gemini has a sense of mental objectivity and a distinct need for space. Although drawn irrefutably to the depths of intimacy by the nature of Eros itself, in this sign he may at times do more talking or reading about emotional closeness than going out and experiencing it.

Eros in Cancer

A mean young man meets a witch, who says she will be his lover forever if he brings her the heart of his mother. He runs home, kills his mother and cuts out her heart. As he is running back through the forest, he trips and falls, dropping the heart. In a concerned tone, the heart says to him, "Son, did you hurt yourself?" --Old Jewish Parable

Eros in Cancer says, "share your joy and pain with me". In this sign, Eros experiences a certain measure of affinity and ease. Here the boundaries can dissolve into a space of intimate rapport where the feelings, emotions, fears, pains and sorrows of two people merge and mingle into one. In cancer, Eros does not hesitate at the threshold of erotic intimacy. Once inside, he simply never wants to leave.

Eros in Cancer longs to be wanted and he craves the significant other’s attention and deep need for attachment. Nurturing, sustaining and mothering all arise with this archetype creating a potent link that can enhance life as well as strangle it to death. It is the image of the umbilical cord that offers succor but may also become toxic if it is not severed at the necessary time.

Eros in Leo

Call me a she-lion, then, if you like and Scylla, dweller on the Tuscan cliff. For I have touched your heart in the vital spot. --Euripides

Eros in Leo says, "watch me, follow me, worship me". The operant word in this phrase is me. Eros in Leo is similar to his fiery counterpart Aries in the desire for action although here Leo’s need diverges in its tremendous longing for attention and adoration. Where Aries likes a playmate and wants, of course, to be first, Leo needs the devotional attention and unfailing love of those who touch his life. Unfortunately, this is often just what he feels is missing.

Eros in this position has a strong desire to feel special, unique and distinctive. The second of the FIRE signs, Eros in Leo requires energy and returns it in playful abundance as well. He dazzles in the spot-light of admiration and gives priority to the creative, artistic side of life.

Eros in Virgo

..how can I find a path towards my soul's real nature that begins right here where I am shipwrecked, rather than in pious hopes for a perfect life? --Harriet Eisman

Eros in Virgo says, "hold me, touch me, buy me things, and explain to me why you are doing it." This second of the EARTH signs has all the tangible desires of Taurus with the added propensity to analyze intentions and rate them on a scale of one to ten. These discriminating qualities of Virgo can come to the fore with a check list approach to romantic love.

Virgo has tremendous perceptions and is not a sign to hesitate using them on the beloved. Sometimes this can equate with judgments and criticism, real wet blankets for erotic experiences. This perceptiveness can also turn inward were it manifests as a self-criticism, an equally damaging trait. An inclination to carry out a running commentary on the attributes and failings of any given moment may mingle with passion like oil and water.

Eros in Virgo does have a very lusty and luscious desire nature that shares an affinity with epithemia. The material elements of life appraise high on the scale of importance and that means physical contact, physical nurturing and physical pleasure. They can abide a great deal of touching, tasting and sensing too. Eros here is not afraid to get close and stay close, if the special other turns out to be good enough.

Eros in Libra

Eros, god of love, distilling liquid desire down upon the eyes, bringing sweet pleasure to the souls of those against whom you make war, never to me may you show yourself to my hurt nor ever come but in due measure and harmony.----Euripides

Eros in Libra says, "share the elegant beauty of life with me!" This Eros wants above all to participate with a significant other in many splendid activities. Libra is the sign of personal one-to-one relationships and Eros here has all the longings for the excellence and refinement that exemplify Libra. In this position, life needs to unfold pleasantly and in the company of a beloved other.

Being the second of the AIR signs, Eros in Libra has the ability to objectify life, and enjoys the communication of ideas. Talking , interpreting, counseling and the giving and receiving of feedback all rate high on the list of Libra’s good times. This is a refined position for Eros, a sign that inherently honors the social niceties of the times and enjoys the sophistication of good manners and pleasant exchange. Unless, of course, they are flipping into their antagonistic side. Then, from Libra erupts the disputing debater or Devil’s advocate par excellent!

Eros in Scorpio

Come to me, and I shall be the sun round which you are locked in orbit,
and my rays shall lay bare the secrets you keep from each other, and I,
who possess charms and powers of which you have no inkling, shall
control and possess and destroy you!" -- Anne Rice The Vampire Arman

Eros in Scorpio says, "merge with me in the searing furnace of the souls so that together we may be transformed." Eros in Scorpio speaks bluntly. His desires are potent, ardent and fixed and often involve a great deal of intense intimacy that can make the light-hearted falter. Eros in this sign is interested in a very personal and erotic form of relating that has no qualms about ripping off the surface scab of social superficiality to expose the true nature of ones soul beneath. They generally do not hold back.

Eros here seeks, often through intense and possibly taboo sexual experiences, the gift of merging, union and transformation. This is the break on through to the other side that Jim Morrison echoed. He invites you to the threshold and if you enter, there is no turning back. You will transform or perish, or both.

Eros here may be in the sign of his greatest affinity. The second WATER sign, Scorpio relates well to the powerful hungers exhibited by Eros and there is little to modify or temper. Scorpio is not afraid to get too close. He does not shun intimacy, physical or otherwise. He is not nervous about bodily functions, losing his freedom, sharing his emotions or surrendering his mind. He just plain is not nervous or afraid of much, except maybe losing control.

Eros in Sagittarius

Imagine, if you can, silver leaves waving above a pool of gold filled with singing fishes. Twin moons in an alien sky. If you like, I'll show them to you and they will be, I promise you, the dullest part of the journey. Come with me and I will show you sights that you have never dreamed of. Or stay behind, and regret it until your dying day...--William Hartnell as Doctor Who

Eros in Sagittarius says, "expand my horizons and explore the unknown with me!" This placement of Eros needs widespread goals for the future and the space, energy and enthusiasm to live them out. Spontaneous, exuberant, adventurous and fickle, Eros here prefers a lively and challenging experience with the beloved, one that will take him to the limitless corners of the universe. If someone is going to be with Eros in Sagittarius, they best get ready to soar.

This third FIRE sign has enormous sexual energy and will become bored if the relationship does not develop into broader and richer potentials, or offer new horizons. Travel is his watchword and that does not necessarily mean physically jumping on a plane and heading for a distant culture. The travel Sagittarius has in mind involves the exploration of any previously unknown realm. This includes symbolic journeys through intellectual concepts, philosophical ideas, spiritual beliefs and artistic creations.

Eros in Capricorn

Do you see how unclothed Love smiles and looks so gentle? He has no torches, nor bows which he could bend. But in one of his hands he bears flowers, in the other a fish. That's to say he sets the law on land and sea. --Alciato

Eros in Capricorn says, "touch me, buy me things, and balance the books if you think you are qualified". This position of Eros has powerful concepts about what is good and what is good enough. There is a need for competence and capability that the earthy sign of Taurus would never consider important. Eros in Capricorn is looking for a type of tangible perfection in the other or failing that, a certificate of completion at least.

Capricorn may sublimate its earthy and very ardent desires for sensual contact and intimacy through the ever-present demands of work. Productivity, attainment, and a feeling of self-sufficiency are vital qualities for Capricorn and they like to see them in the partner as well as themselves.

The third of the EARTH signs, Eros in Capricorn has a powerful need to connect in a physical sense and may also have equally powerful reservations, fears and objections to intimacy. Caution is the watchword. This sign is acknowledged as one of the most difficult to get to know. They do not open up easily and they may not stay open long.

The paradox is that Capricorn is extremely sensual and sexual in a very earthy, potent, Pan-like way. Its symbol is half goat after all and the implication of fertility and sexuality imbibe the image. They have all the desires of Taurus lounging side by side with their deep well of fear.

Eros in Aquarius

…I have never seen nor heard your name without a shiver half of delight, half of anxiety --Edgar Allan Poe

Eros in Aquarius says, "surprise me, shock me, amazement me!" This position of Eros carries a high voltage charge with stimulating encounters that need a lot of air space to conduct electromagnetic charms. Eros in Aquarius desires the weird, the wonderful and the unusual. He thrives on the unexpected and luxuriates in situations that make the more traditional signs squirm with embarrassment.

Eros in the sign of the Water Bearer has a disposition bordering on the bizarre. He crosses boundaries as if they did not exist and skips the lines of gender and protocol like a child playing hop-scotch. If it is unusual and invigorating, he is probably interested.

The third of the AIR signs, Eros in Aquarius gets bored with routine and needs intriguing conversation and somewhat unconventional themes to keep his interest aroused. He also needs a lot of freedom.

Eros in Pisces

Held fast in a faience of sea changes
While waves queue offshore in glittering strings;
Till love’s continuum rearranges,
The persevering sea harbors all things.--E.F. Mosher

Eros in Pisces says, "merge into the depths with me"! Here Eros wants to lose all sense of where his being ends and another begins. Eros in Pisces desires a return to paradise, a drink from the Holy Grail and union with the divine. He is willing to give up his own identity, allowing it to melt and merge with the beloved until they are no longer distinct but part of a greater whole. This is the state of the mystic and the universe of the quantum physicist. It is the persistent longing of Pisces and the dreaded fear of almost every other sign. Eros here could be in its exaltation, the affinity is that great.

This position of Eros, the third of the WATER signs, represents the dissolving of the self into the other and all the pain, longing, suffering and ecstasy that process may involve. It also embraces the mysterious sense of the ineffable, something seldom glimpsed for long in any relationship. It suggests the beauty and creativity seen only through the lives of lovers who have touched each other’s spirits. It is indeed a big call for the average relationship to achieve.

Izvor
« Najnovija izmena:: 10:51:14, 03.Jan.2010. Šmišonja »
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #8 poslato: 10:55:41, 03.Jan.2010. »
Eros in the Houses

Eros brings beauty, meaning and divinity into our lives. It comes to us through a very particular epiphany, a passionate inspiration present in a particular lover, teacher, melody, or landscape. We long to follow it always. But this is not the whole story. For Eros also brings us obsessions, cruelty, abandonment, and betrayal. It may come through anguish."--Harriet Eisman

The asteroid Eros, like any planet in the astrological chart, represents a basic human need, drive or impulse. As Mars symbolizes the drive or urge towards assertiveness, action and direction, Eros symbolizes the urge towards erotic love and the transformations offered by this experience. The PLANETS represent the nature of an inherent impelling force in us, as well as a piece of our own soul, and Eros’s impulsion is towards union of a particular kind.

The SIGNS indicates how the needs and drives of the planets will express. Just as Mars in Leo may have a dramatic flare and fixedness to its drive to take action, so Eros in Leo would have a flamboyant spark in its approach to erotic love. The signs describe the way a need functions.

The HOUSES in turn represent areas of life, inner and outer. They symbolize the environment where the need or drive is acting out. The ruler on the house cups and the sign or signs contained in the house suggest the climate found in that environment. Any planets residing in a given house indicates that the needs and drives implied by them tend to operate strongly in that area of life. Entering or doing that area of life will evoke the needs and drives of the planets found there. We meet those planets, and the archetypal characters they symbolize, in that area of life.

Where Eros is by house indicates the environment, people or experiences that the god of love affiliates with. Howard Sasportas, in his book The Twelve Houses, states:

Any planet or sign in a house always suggests the most natural way to unfold the life plan in the area of life the house represents.

The system of derivative houses may also help elucidate experiences linked with the Eros house positions and is applied to the following cookbook descriptions. The derivative approach is controversial: some astrologers use it with impunity; other authors feel it is only useful in Horary charts. As with the house systems, each individual must experiment and use what they find works best.

The following cookbook style interpretation of Eros through the houses focus mainly on natal positions although they operate for positions by transit or progression as well. A much more detailed working of Eros through the houses and by transit and progression can be studied in the soon to be released text: Asteroid 433 Eros: The Astrology of Love

Eros in the First House

And as concerning reality the impression we get of it is not the same as the perception. --Aristotle

When Eros resides in the first house of the natal chart, it gains additional significance. This is especially true if it is found within ten degrees either side of the Ascendant. Here Eros takes on first house importance adding his flavor to the sign or signs and any other planets found there.

In this position, Eros contributes towards the general approach to life. It may indicate how plans are initiated, action taken or dilemmas worked out. It may not mean that we have an erotic approach to initiation, but that we tend to encounter the erotic when taking action or presenting ourselves to the world.

Eros in the Second

May I ask whether you inherited most of your possessions or acquired them yourself? --Plato

The second house traditionally rules money, values, resources and innate capabilities. It has a lot to do with valuing our self as a unique individual and can give indications of tangible longings, desires and aspirations.

People with Eros in the second house may value the erotic union as a resource or reserve. An erotic manner may reside with them comfortably like an inborn perception of what they are worth, what they deem estimable. This may actualize as a subtle undertone in some, or a brash and even overbearing urgency in others.

Eros in the Third House

I'm skilled at introducing new ideas every time out, each one different from the other and all of them good.--Aristophanes

The third house traditionally deals with ideas, communication, learning, short journeys and siblings. It describes the early environment and local community, left brain activity or the rational mind, and our attitude to leaning and knowledge in general. If consciousness is, as Richard Idemon used to say, "what we think and what we think we think," the third house is the arena of that consciousness. It is the way in which we think we perceive the environment.

When Eros resides in the third house, communication itself can become an erotic experience. The written and expressed word, the transmission of information and the act of learning or teaching may all create an experience of erotic transformation for those involved. These can be people who really enjoy writing letters, keeping a diary or journal or getting up and making a speech.

Eros in the Fourth House

Now after my long day's labour sloping towards an evening of repose, has relaxed my energies by suggesting the charms of family life. --Cicero

The forth house is the domain of the family, emotional security and sense of belonging at the very roots of our being. Astrologer Joanne Wickenburg says, if the Ascendant is WHO you are, the IC, and subsequent fourth house, is WHAT you are. Often it also represents what we like to hide from others.

This house symbolizes the external home, the family emotional inheritance, a parent, domestic affairs and the country of origin. When Eros is found in this house the erotic links closely together with experiences of home and family. Eros loves to hide in the fourth house and there may be a secretive approach to erotic love.

Eros in the Fifth House

and those who devote themselves to music and letters and to the various contests, some by exhibiting their strength and others their artistic skill, win for themselves greater honor. --Isocrates

The fifth house is the traditional residence of entertainment. It encompasses the playful heart, the creative spirit and romantic pleasures. It is the house of the inner child and the outer speculator, the actual children and the latent rock star in everyone.

The fifth house has to do with self-expression and that includes offspring, art work, novels, and romances because they all activate the heart and engender feelings of uniqueness that makes us feel special. That is, when everything is going smoothly. These areas of life also put us in a place of utmost vulnerability not just to the art critic and the gene pool but to those experiencing the inner child. The fifth house rules speculation because we risk the child-like and creative qualities in the harsh reality of potential judgment and condemnation. There is no guarantee how we will measure up.

Eros in the Sixth

In constructing a homestead, we have to provide for the stock which it is to shelter, and for its health and well being.--Aristotle

The sixth house traditionally represents daily routine, work and employment, health of the body and health services, small domestic pets, service in general, tools and gadgets. The common thread here includes the need to establish ritual and routine, through organization, commitment and concern, in the every day life. It also describes the ways and means we accomplish and perfect those daily routine tasks.

When Eros is found in the house of skill development, service, health and daily routine, one may have some finely tuned proficiency when it comes to passionate and romantic love. They may see the body as a vessel that provides for the delights and erotic passions of the beloved and be inclined to perfect their ability to give and receive those delights. They may find the merging and transformation an erotic union offers desirable on a daily basis!

Eros in the Seventh House

When marriage is on equal terms, in my opinion it is no cause for dread; so never may the love of the mightier gods cast on me its irresistible glance. --Aeschylus

The seventh house traditionally represents personal one-to-one relationships including marriage, business partnerships, counselors and clients, long-term unions, or even open adversaries that engage in on going debate. In this house, commitment reigns although the stage often hosts more than a dance for two.

Eros in the seventh prefers close partnerships to include erotic, transformational unions of the most powerful kind. The very nature of erotic love, however, suggests the stability, commitment and endurance of the seventh house (a divorced relationship involving children can last a life-time) contradicts the risk taking, changeable nature of Eros. Enter the triangle.

Eros in the Eighth House

How does one describe a trip to the underworld? --Homer

The eighth house traditionally rules sex, death and taxes, and their transformational effects. It also pertains to depth analysis, research and occult knowledge. The eighth house rules things of mystery, intrigue and intensity. The thread that binds the eighth house scenery together consists of elements in life that require us to make a leap of faith, to take a risk and discover the unknown within. There are no guarantees in the eighth and no way to be sure that once we make a commitment to intimacy, a belief system or a political party, that the implicit trust will be honored.

Eros in the eighth suggests an affinity with the purpose of the house: to take risks, to offer up something precious, to feel to the depths of the soul and to hope for transformation in return. Those with Eros in this house have an increased desire to experience the erotic on a very deep level of their existence. They may also have a highly increased fear around doing so. The two can go hand in hand.

Eros in the Ninth House

For am I now seeking the favor of men, or of God? --St. Paul

The ninth house traditionally rules spiritual beliefs, long journeys, higher education, foreign cultures, ceremonies and rituals, publishing and clergymen. These categories all have the common effect of exposing us to areas of mind, body or spirit, that have never been experienced before. Thus, Dennis Elwell described the ninth house as an exploration into the unknown.

When Eros falls in the ninth house, discovery of new and previously incomprehensible concepts, peoples or vistas ignite feelings of passionate wonder and intrigue. This Eros is aroused by new information, strange landscapes and mysterious cultures. The act of gaining this information can be an erotic experience in itself.

Eros in the Tenth House

He was, therefore, elated over his fame and had recourse to many other far more ambitious undertakings which would serve to increase the dominant position of his native state. --Siculus

The midheaven (MC) and the corresponding tenth house traditionally denotes the career, mission or profession, one of the parents, and the social image and known reputation. Howard Sasportas said that the qualities of any sign or planet in the tenth house correspond to what is most visible and accessible to others. It is what stands out.

The tenth house indicates how others perceive us and those with Eros here want the world to know they are passionate, erotic, potent and charismatic. The way they dress, speak and move may all have a subtle undertone of Eros. Some people with this placement may even make a career out of studying, teaching or living out the erotic and transformational side of life. Certainly, it would be of major importance for them to express, especially if early childhood experiences lead to the denial and repression of the god of love.

Eros in the Eleventh House

They are each, then, others of each other, in groups; for they cannot be so one at a time... --Plato

The eleventh house is traditionally associated with groups, hopes and wishes, membership in organizations, relationships to friends and advisors and goals for the future. It has been tagged as the desire to be more than what we already are, as happens when joined to a group or association. It is also the desire to be everything we can possibly be, as reflected in what we wish and hope for. This house represents a stretching beyond the individual identity that pushes out into the lager world as a whole.

When Eros is found in the eleventh house, friendships, groups and goals take on a potent and possibly passionate quality. We may experience friends as triggers for erotic feelings, transformations or creative turning points. Whether a person with an eleventh house Eros passionately merges with a friend or that friendship inspires them to experience the erotic through another person matters little. The important point is that through friendship, the god of love awakens.

Eros in the Twelfth House

It is some solemn secret, surely, that you enshroud in mystery. --Aeschylus

The twelfth house is a place of mystery. Isabel Hickey called it the house of drawn shades, a region where we must serve or suffer. Traditionally it rules secret enemies, institutions such as prisons, hospitals and asylums and other places of generalized pain and suffering, hidden activities, exile and seclusion.

Sometimes Eros here awakens through injury, suffering or confinement. The case of the doctor and patient, alcoholic and counselor, or even bereaved brother and widow come to mind. There can even be an erotic relationship between criminal and the officer of the law, as in the archetypal relationship between the brilliant detective Sherlock Holmes and his equally genius archenemy, Professor Moriarty. These kinds of unions make short work of the traditionally acceptable and they may embody an extreme bitterness, yet their potential for transform is infinite. The very taboo and suffering quality seems to make them all the more potent.

Izvor
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Asteroidi
« Odgovor #9 poslato: 10:57:50, 03.Jan.2010. »
Eros in Aspect to the Planets

The madness of being in love clearly shows many characteristics of soul activity: interference with plans and projects, long periods of time spent in daydream and reverie, projection of ideal fantasies onto the loved person confusion about personal goals and values, a weakening of willpower all of these reveal an activation of the deeper strata of the soul.    --Thomas Moore

The aspects link the planets, points and angles in the natal chart creating an indivisible bond between them. They consist of the angular division of a circle, 360 degrees, into different sized pieces of pie. Some of the divisions form stronger or more harmonious links than others, although the vital point is that they are linked at all.

One way of viewing the aspects between Eros and the other bodies in the chart is to consider that Eros is holding a festivity and the other planets the guests. How would Venus enjoy a feast with Eros? How would Saturn? Would he dive in or nibble the edges? Would he simply lose his appetite altogether? Each planet has a different orientation towards the experience of Eros. Each will taste, digest, assimilate or reject that experience in different ways. Whether it inspires arousal or repulsion, a connection by aspect to Eros will have its effect.

Aspects between planets bond them for better or worse. Usually it is a unique combination of both. If we have a grand cross between Venus, Mars, Saturn and Jupiter, we only have to evoke one of the planets to activate them all. If we assert ourselves against a threatening situation (mars) we will automatically evoke the containment or authority of Saturn, the expansive enthusiasm of Jupiter and Venus’s desire to create harmony or extract value. We can not do one without the others when they link by aspect.

This sheds light on the effects of any unaspected planets in the chart. If Mars is unaspected, the act of assertion may evoke nothing but the aggression itself. It may function in isolation because it has no links with the other bodies. Once awakened, it may be hard to integrate any self or external control (Saturn), any arbitration or diplomacy (Venus), or any sense of meaning or purpose (Jupiter). The pure and possibly raw aggression may be one big event all to itself with nothing to modify the energy in any way.

The nature of the aspect, whether it be a trine, square, inconjunct or opposition, holds some significance yet it is more important to first established if there is a connection of any kind, and what that connection may represent. If the Moon aspects Mars, their will be an ignition of the feeling nature quite different from the Moon in aspects to Neptune. It matters little if the aspect is so called soft or hard, good or bad. There are differences certainly, yet the primary signification of the planets being connected to each other remains unchanged. This holds especially true with the transits of the outer planets. A sextile from transiting Pluto can coincide with every bit as profound an emotional experience as a square or opposition. It matters more that one is being touched by the god and less from what angle that god is doing the touching.

With that in mind for Eros, the conjunction and opposition are the most consequential in the natal chart, although the ‘lesser’ aspects should be considered and evaluated as well. As far as orbs go, use what works best and what brings the most consistent and reliable results. A larger orb may be preferable for the conjunctions and oppositions, perhaps up to 10 or even 12 degrees when involving the Sun or Moon, with progressively tighter orbs for the square, trine, and tighter still for the sextile and inconjuncts. The minor aspects would want orbs of no less than 1.5 to 2 degrees, the parallel being 1.5 degrees to exact. The most important consideration to keep in mind is that if Eros, or any planet, acts like it is in aspect to another planet, even if the orb is wide, then it probably is. Results speak louder than rules.Eros by Transit or Progression

"Eros remains a power beyond our social order and morality; he stalks, goads, ruins, and transforms us, and sometimes he lifts us as if on the palm of a huge hand into regions that astonish and terrify us and that we would never, otherwise, have entered. For desire appears to us from the corners of the earth or the depths of self with a force and urgency and sometimes a destructiveness so powerful we cannot help ascribing them to a god, for nothing else--no psychologizing, no moralizing--makes any sense." --Peter Merin

As Eros moves through the sky by transit, progression or even converse progression, it makes aspects back to all the planets and points in the natal chart. Likewise, the rest of the planets by transit will periodically make aspects back to the natal and progressed positions of Eros. Either way, these contacts often coincide with the times when erotic love and creative power issues awakens.

Some aspects and particular planet combinations appear to have a greater impact than others, corresponding to more specific inner and outer events. Watching the transits to and from Eros over a variety of charts is the best way to familiarize oneself with the various possible results.

Transits of any kind are often associated with outer events, although the initial effect is usually inner. Some part of the psyche, some interior figure or archetype, awakens. Concurrent with the nature of the transit, house and sign position, once awake it generally starts looking around for recognition. That usually means it looks for a crown, a throne and appropriate patronage. If the recognition is readily forthcoming and conscious awareness is placed on the needs, desires and offering of the figure, often what it represents transforms into what we consciously express without a hint of an outer event. We simple add the new aspect of being into the multiplicity of our conscious selves.

If, on the other hand, the needs and wants of the figure are denied by consciousness, we will met them in the daily life as a person, place or thing. In this case, the event is often disruptive although it can also be exhilarating. This assures, one way or another, our experience of the waking archetype.

In the case of Eros, the intensity of emotions, the sensations of physical longings and the potency of desire wanting to express quite frequently manifests itself as an attraction to an enticing other. This can range from another real life human being, to a long distance or otherwise impossible contact, an idealize public figure, a creative project or set of glorified beliefs or doctrines. Most frequently, it has a human component which often makes the compulsive feelings of love merge with the desire for sexual intimacy. In this case, transits involving Eros may coincide with the appearance of a specific individual that captivates the heart and enraptures the soul.

Izvor
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


Stranice: 1 2 3 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
8197 Pregleda
Najnovije: 16:07:02, 20.Okt.2013.
Pokahontas-84