Asteroidi Juno, Psiha i Eros u sinastriju

  • Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Pokahontas-84

  • **
  • 262
  • 8
  • Pol: Žensko
  • Love,Peace,Freedom
Asteroidi Juno, Psiha i Eros u sinastriju
« poslato: 16:00:53, 20.Okt.2013. »
 Asteroid Juno  će vam biti interesantan zbog toga što nam opisuje bračnog partnera kakvog trebamo i kakvog ćemo dobiti, ne partnera kojeg mislimo da želimo već onakvog kakav nam zaista treba.

Juno  po znakovima

Ovan: partner će biti jak, snažan, agresivan, aktivan, ova osoba nikada nema mira i nenadajte se da će vam ova osoba praviti društvo dok ispijate kavicu po nekoliko sati.

Bik: stabilan, tvrdoglav, materijalist, hedonist ali i obiteljski tip. Osoba u kojeg se možete pouzdati.

Blizanci: osobama sa ovom pozicijom Juna nikako ne pašu šutljive osobe, njima treba puno razgovora i razgovora, vole da im je partner pametan, komunikativan, društven.

Rak: vi trebate osjećajnog i brižnog partnera koji voli obitelj, dom, djecu. Koji će vam slati ljubavne sms-iće i obasipati vas pažnjom i podsjećati kolik ovas voli,obožava.

Lav: vaš partner ne treba biti u show biznisu ali svakako mora biti zabavan, kreativan i zaigran. Ali mogao bi biti arognatan, egocentričan u svakom slučaju zaboravite na šutljive i povučene tipove.

Djevica: trebate partnera koji je efikasan, pedantan, praktičan, radišan i naravno pazi na vaše zdravlje i kuha čaj kad ste prehlađeni.

Vaga: vama treba partner koji je šarmantan, društven, ima umjetniču crtu i naravno razmišlja o braku, koji nije za usputne veze i provode.

Škorpion: vama treba intenzivan partner, pomalo tajajnstven, jak i definitivno dobar u krevetu, teba vam jako strastvena osoba koja zna što želi i zna kako to dobiti.

Strijelac: partner će vam biti iz totalno drugog okruženja, vjerovatno će biti među vama razlike u obrazovanju a mogao bi lako biti i stranac. Čak i ako vam partner ne bude Strijelac u horoskopu imati će obižlja strijelca. Može biti visoko obrazovan, osoba koja je često na putovanjima, puno će pričati a malo slušati.

Jarac: vama treba praktičan partner koji je dobro organiziran i može vam pomoći u poslovnom smislu. Partner jarac nepokazuje puno emocija, ali ispod hladne vanjštine krije se vatreno srce, treba smao znati put do jarčeva srca a kada ga nađete budite sigurni da ćete tamo i ostati dugo vremena.

Vodenjak: vama treba partner koji je u najmanju ruku neobičan, može biti genijalan, ekscentričan, ili se praviti lud , a moguće i sve navedeno. Moguće da se radi o partnerstvu/braku koje je malo neobično, drugačije od ustaljenih normi. Vodenjak se fanatično bori za svoju slobodu i prostor. Vodenjak vaš partner mogao bi biti čak i astrolog ili vrlo neobičnog zanimanja.

Ribe: ova pozicija Juna govori o osobi koja je možda zadovoljna samo slikom i maštanjimao partneru. Ako us u braku ili žive sa stvarnom a ne imaginarnom osobom tada u mašti eliminiraju partnerove mane i virtualno si slažu u galvi sliku idealnog partnera. Kako su ribice jako osjećajna bića pazite da ne uletite u brak samo zato jer vam je žao te osobe ili jer vam je samo draga. Vladar riba-neptun je planet jake mašte, imaginacije, života u bajci tako da širom otovrite oči i spustite se na zemlju.

Juno po kućama

1.kuća: prva kuća ste vi sami, kako vas drugi vide, kako pristupate svijetu oko vas. Juno s ovom pozicijom može stvoriti situaciju da am je partner centar svijeta, isto tako ova pozicija daje vam dašak dječjeg entuzijazma, malo djećje naivnosti i nevinosti. Ovo posebno ima značenje ako vam je Juno u konjukciji s Ascedentom i u istom znaku.

2.kuća: ovo je kuća novca, posesivnosti i samovrednovanja. Brak pojačava vaše vrednovanje samog sebe tj. donosi osjećaj da više vrijedite. Ako osoba s ovom pozicijom uđe u brak smao kako bi zadobila samopoštovanje i osjećaj vrijednosti, često na tom putu izabere krivog partnera i u tom slučaju ostaje u braku kolčiko god brak bio loš jer gleda na razvod kao na katastrofu. Mogli bi se oženiti zbog novca il ismatrati partnera svojim vlasništvom.

3.kuća: s ovom pozicijom Juna komunikacija je jako, jako bitna i patneri u zajednici će često raditi na poboljšanju svoje komunikacije, razumijevanju, razgovarati o osejćajima pogotovo ako je Juno u dobrim aspektima (trigon, sekstil) može govoriti i o dobroj komunikaciji i osjećajnosti u braku, a Juno u lošim aspektima (neke konjukcije, kvadrati, opozicije) govori o lošoj komunikaciji, manjku razgovora i osjećaja.

4.kuća: osoba s ovom pozicijom Juna može doslovce biti u braku sa svojim domom. Ovaj položaj Juna govori o potrebi za osobom iz domaćeg okruženja, istog kraja. Isto tako nakon vjenčanja mogli bi lako postati kućanica.
(ako vam supruga ima ovu poziciju Juna zapitajte se jeli vam vrtlar zgodan, moja preporuka je što stariji i ružniji vrtlar, ako se pitate zašto pogledajte malo "Kućanice na novoj tv)
Muškarca s ovom pozicijom Juna mogli bi prijatelji počastiti epitetom "papučar" dok će za vas biti divno da vam pomaže u kućanskim poslovima i pegla dok vi odmarate.

5.kuća: ova pozicija Juna govori o tendenciji da brak popravi vašu kreativnost, naravno partner će biti kreativan, društven, dobar sa djecom, sportaš. S druge strane mogao bi se ponašati kao dijete i ujutro odlaziti na igralište umjesto na posao.

6.kuća: osoba s ovom pozicijom mogal bi lako biti udata za svoj posao, lako bi se moglo dogoditi da se udaju/ožene za kolegu/kolegicu ili poslovnog suradnika, ali nećemo isključiti ni šefa kao potencijalnog bračnog partnera.
Isto tako ova pozicija govori da trebate partnera koji se s vama može mjeriti u poslu.
Ako je Juno u lošim aspektima brak i posao mogli bi naići na poteškoće a u dobrim aspektima dobro ćete balansirati između braka i posla, isto tako partner bi mogao želiti da vam postane nadređeni ali isto i vi želite-njemu postati nadređeni, u svakom slučaju borite se za ravnopravnost ako želite da zajednica opstane.

7.kuća:ova pozicija pojačava vašu želju za brakom/zajednicom. To će vam biti velika okupacija. Za vas nije stvoreno samovanje.

8.kuća: e vi trebate sex-mašinu za partnera najblaže rečeno! A kako 8 kuća vlada partnerovom posesivnošću i ljubomorom lako bi vam se moglo desiti da vas partner smatra svojim vlasništvom, pogotovo ako je Juno u lošim aspektima.
Brak će vam pomoći da se transformirrate željeli vi to ili ne.

9.kuća: trebate partnera s kojim možete ići na duga putovanja, razgovarati o filozofiji. Partner bi mogao biti totalno drugog statusa, obrazovanja a lako moguće i stranac.

10.kuća: ova pozicija Juna lako može govoriti o braku s karijerom jednsotavno rečeno. Partner bi vam mogao pomoći u karijeri i poslu. Ako je u lošim aspektima partner će se umiješati u vaš uspjeh i karijer uželjeli vi to ili ne, ili se ne želite razvesti jer vam partner pomaže u poslu.

11.kuća: osobe s ovom pozicijom lako bi se mogle udati za prijatelja ili ostati s partnerom u prijateljskim odnosima nakon razvoda. Partner bi se mogao baviti hzmanirarnim, socijalnim radom a i vi nakon razvoda.

12.kuća: s ovom pozicijom budeite na oprezu, kao moguće da vas životni ili poslovni partner želi izigrati, mogao bi vam čak biti i neprijatelj. Vi jednostavno se uvlačite u nevolje samo zato jer ste magnet za krive osobe. Ovo je posebno isitina ako Juno im a loše aspekte pogotovo s vladarem 7.kuće. Ova pozicija može se ispoljavati na način da vam je partner dobra i nježna osoba ali u stalnoj potrebi za vašom pomoći.

  
 


*

Van mreže Pokahontas-84

  • **
  • 262
  • 8
  • Pol: Žensko
  • Love,Peace,Freedom
Odg: Asteroidi Juno, Psiha i Eros u sinastriju
« Odgovor #1 poslato: 16:04:43, 20.Okt.2013. »
Asteroidi vezani za ljubav i seksualnost:

 433 Eros – erotična priroda čoveka, strastvenost, kreativnost, radost življenja, vitalnost

 16 Psiha (Psyche) – psihička osjetljivost za drugu osobu. U suštini ovaj asteroid nije u ovoj grupi ima veze sa Erosom – mitski ljubavnici

 1388 Afrodita (Aphrodite) – impulsivna ljubav i veliko privlačenje, preokret od odbojnosti do jake privlačnosti, fatalne veze

 1221 Amor – duhovna ili platonska ljubav i saosjećanje, idealizovana ljubav

 763 Cupido *A* - obraćanje pažnje na spoljašnju stranu nečega, a ne suštinu, privučenost formom i izgledom, sujeta,

 875 Nimfa (Nymphe) – izrazita, preterana seksualnost, zavisnost od seksa

 1943 Anteros – [ne]uzvraćena ljubav ili pak neka vrsta osvete/kazne za neuzvraćenu, čeznja u ljubavi

 80 Sapfo (Sappho) – romantična i umjetnička senzitivnost, strastvenost, poetski dar

 4450 Pan – zemaljska senzualnost, zavodnik, instinktivna, divlja pridoda

 447 Valentine – izražavanje ljubavi i žrtvovanje za drage osobe

 4386 Lust – požuda, snažna seksualnost

 
 

*

Van mreže Pokahontas-84

  • **
  • 262
  • 8
  • Pol: Žensko
  • Love,Peace,Freedom
Odg: Asteroidi Juno, Psiha i Eros u sinastriju
« Odgovor #2 poslato: 16:07:02, 20.Okt.2013. »
 Eros (asteroid 433)
– u grčkoj i rimskoj (Cupido) mitologiji predstavlja boga ljubavi, požude i seksualnosti. Prema starijim mitovima, on predstavlja otelotvorenje životne enregije rođene iz prvobitnog haosa, a prema kasnijim, on je sin boga rata Aresa i boginje ljubavi i lepote, Afrodite. Mislim da i sama simbolika ovih mitovia o nasatnku-rođenju Erosa govore o njegovoj prirodi: praiskonska životna energija, spoj ljubavi, strasti, lepote i snage.
Prikazivan je ili kao dete, ili kao mladić sa krilima, lukom i strelom. Na moć njegove strele, niko nije imun - ni bogovi ni ljudi.
U astrologiji, Eros ukazuje na naše stavove o ljubavi, sekusalnosi, strasti, o onome što nas privlači, o onome sto nas nagoni da stvaramo... Ukazuje i na one strasne, fatalne ljubavi, prepune čežnje, nade, zanosa. Položaj Erosa u natalnoj karti nam može ukazati na koji način jubav-strast može da nas zaslepi ali i transformiše.
U skladu sa ovom simbolikom, Eros se najčešće dovodi u vezu sa znakom Škorpiona.

 Psiha (Psyche, Asteroid 16)
– prema mitologiji, prvo ljubavnica a zatim i žena boga Erosa. Inače rođena kao obična smrtnica (zapravo, najlepša, što joj je donelo mnoge nevolje, ali i veliku ljubav), kasnije avanzovala u boginju zahvaljujući ljubavi sa Erosom i Zevsovoj intervenciji. 
U asrtologiji, odnosno u natalnoj karti predstavlja našu sposobnost empatije, emotivno i mentalno povezivanje sa drugima, sposobnost davanja, požrtvovanost, srodne duše, duhovnu komunikaciju, uzvišenu ljubav, intuciju, mentalno zdravlje...


E sad... mini je ipak najzanimljivije posmatrati Erosa i Psihu u uporednim horoskopima....

Mit o Erosu i Pshi je vrlo sličan bacji Lepotica i Zver, gotovo identičan - verovatno je i poslužio kao osnova za njen nastanak... naravno, ima nekih razlika, ali ga neću sada ovde prepričavati, a ako ga neko nadje negde u elektronskom formatu neka ga stavi ovde i/ili u Mitologiju.

U uporednim horoskopima, konkretno u Sinastriji, kontakt Psihe i Erosa ukazuje na veliku privlačnost, veliku ljubav - često na prvi pogled. Daje utisak kao da se osobe znaju već životima, ili da je ta osoba ona prava, a sve to uz osećaj opijenosti, zanosa, fatalnosti itd. Ipak, najčešće, u toj ljubavi ne ide baš sve glatko, javljaju se raznorazne prepreke, uticaj ”viših sila”, ponekad uticaj porodice i sl.
U svakom slučaju, veza između dve osobe čiji su Psiha i Eros u kontaktu ostavlja dubok trag i neretko ima transformišuću ulogu u njihovim životima.
 __________________

 
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
23 Odgovora
23907 Pregleda
Najnovije: 18:35:37, 31.Jul.2012.
Šmišonja