Akupunktura i lecenje

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Akupunktura i lecenje
« poslato: 23:16:31, 18.Okt.2009. »
Akupunktura se bazira na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom, koja kruži našim telom određenim putevima ili meridijanima. Nesmetani tok vitalne energije preduslov je energetske ravnoteže i psihofizičkog zdravlja organizma.

Akupunktura je terapija otklanjanja bola i lečenja određenih bolesti uz pomoć tankih iglica koje se zabadaju pacijentu u precizno određene tačke. Razvila se u Kini. Reč akupunktura dolazi od latinskih reči acus (igla) i {pungere}- (ubosti).

Po kineskoj tradicionalnoj medicini, akupunkturne tačke su smeštene duž linija (meridijana) po kojima „či“ (vitalna energija) teče. Anatomskih ili histoloških dokaza takvih linija ili tačaka na telu čoveka nema. Savremeni akupunkturolozi ih predstavljaju kao pretpostavke (ideje) koje su korisne u kliničkoj praksi.

Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
Odg: Akupunktura i lecenje
« Odgovor #1 poslato: 00:53:09, 16.Nov.2009. »
Teško da bih pristala na akupunkturu.. Jedino ako bih bas bas morala.. Ne volim da kojekakvei iglice budu zabodene u mene..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #2 poslato: 10:46:06, 28.Nov.2009. »
Ja mislim da to nije nista strasno ali ne bih ni ja pristala na akupunkturu :D
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 12:36:34, 28.Nov.2009. »
Teško da bih pristala na akupunkturu.. Jedino ako bih bas bas morala.. Ne volim da kojekakvei iglice budu zabodene u mene..
Ja mislim da to nije nista strasno ali ne bih ni ja pristala na akupunkturu :D

Zasto?Ja tu ne vidim nista strasno,doduse ja se ne plasim bockanja i iglica.Bila sam malo skepticna prema ovom nacinju lecenja ali cu vam reci gde je jako efikasno.Moja prijateljica je imala veci broj suvisnih kilograma i probleme sa hormonima,uspela je sve da resi akupunkturom.Kaze da joj se apetit jako smanjio a telo se onda samo dovelo u red.Cula sam i da  za migrene pomaze.Zaista bi covek trebalo da proba ovakve nacine lecenja,jer se radi o tradiciji koja datira jos 1000 godina p.n.e,kada su nastale prve skole akupunkture.
Pošto je Svetska Zdravstvena Organizacija prihvatila akupunkturu kao metodu lečenja koja konkuriše i ne ugrožava savremenu medicinu, ona treba da bude prihvaćena kao takva bez sujete i sa razumevanjem. Akupunkturom može da se bavi samo lekar koji na osnovu raspoloživog znanja može da odluči kada i kako sme da se primeni ova metoda lečenja.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #4 poslato: 15:44:51, 05.Dec.2009. »
Verujem da pomaze ali nikad nisam razmisljala o koriscenju akupunkture (*o*)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000