Psiholog online

• Odgovora: 616
Stranice: « 1 ... 57 58 59 60 61 62 »

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
  • Pol: Muško
Odg: Psiholog online
« Odgovor #580 poslato: 21:28:51, 06.Dec.2014. »
Nemoj da zezas.:D
Nisam mogao da odolim,izvini.
Al moram te ipak pitati.A kakva ti pomoc treba?
Mislim,ja imam nesto slicno,al nekako nije mi palo napamet da trazim pomoc,jer znam da tu samo ja sam sebi mogu pomoci,na zalost.Pa mi stoga nije bas sasvim jasno  bas to kakva ti pomoc treba.
Ja ti mogu samo reci da moras da reskiras uprkos strahu,stidu,blokadi ili bilo cim sto te zeza.I obavezno se nadaj najgorem prvi put,ali tada ti je cilj da sebe ubedis da ipak tako nije,tj.da nadjes nesto dobro u tome,jer ma kako bilo nije nikad TOLIKO lose.Ne ocekuj nista,ako mozes.
Ali pazi,na zalost i ja isto tako to moram,al mislim da hocu,jer sam u mnogo cemu do sada uspeo zasta sam mislio da je nemoguce.
Eh sto nisi blize pa da prevladamo zajedno strahove.
Opet izvini,morao sam.Nemoj da se ljutis.:)
Neke stvari da bi dobio moras prvo da ih pustis.

*

Van mreže Mina94

• *
  • 2
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #581 poslato: 03:09:01, 07.Dec.2014. »
pa ja sam se bas opteretila tim u poslednje vreme,al kazu da to moze mehanicki da se radi kad gurnes osecanja ispod tepiha..i valjda onda treba da naucis novo ponasanje...i ja sam lupajuci i lupajuci glavu shvatila da mi je bas previse bitno misljenje drugih ljudi i da samim tim nisam slobodna...sto i kazu...sad kako se uci to novo ponasanje kad se ovako ponasam vec 20 god... :( jel si ti psiholog msm mozes da me uputis bar?

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
« Odgovor #582 poslato: 19:54:16, 07.Dec.2014. »
Mina,nisam psiholog.Vise sam tako ko to ti.Samo ja sam jos gori slucaj.Sve u sustini isto samo dodas jos desetak godina na te tvoje.
Sto se psihologa tice to bih ti uvek preporucio,ali budi pametna,jer nisu svi dobri,tj.nece bas svaki da pomogne.Ja neznam nijednog dobrog.Bio sam davno kod jedne tada devojke psihologa i ona mi je onako ostala u najboljem secanju,ali na zalost najgore se desilo upravo dok sam s njom kopao po psihi.Posle toga.dugo nisam isao kod ijednog dok najzad neverovatnom srecom nisam nasao jednog odlicnog psihojatra.On mi je sve promenio i sada sam relativno dobro.No sve to oko mene je jako duga prica sto sada nije bitno.Glavno znam puno oko toga,mislim psihologije.Pod tim mislim na svoje iskustvo koje je pozitovno,jako pozitivno.Ali eto jos uvek je ostao problem koji i ti imas.Nisam imao devojku.Eto,gadno jos uvek za.priznati,al sam vec i to poceo da smatram normalnim.
Mina iako.nemam isto iskistva.mislim da jako lepo razumem te stvari.Mada imao sam iskustva,pogotovo u zadnje vreme,ali ponovo nije doslo do glavnog.Znam da je tesko da nemislis o tome,jer je i meni isto tako,ali probaj da verujes u sebe.Ti nista nisi gora od drugih devojaka,a verujem da ces naci i sama vremenom da si u mnogo cemu i bolja.To sto ti se to nikad nije desilo nije nista strasno.Ti nista nisi gluplja,niti drugacija nego sto u stvari jesi.Sebe nemozes tako lako izgubiti,ali da mozes se promeniti ako zelis.Ali ako ti zelos,a ne zato sto drugi tako misle.Druge pusti nek rade to sto rade,i gledaj da nemislis na to.Ti si sebi najvaznija,a tvoja svesnost te cini i boljom od tih drugih.
Mina,nemoras ti nista.Ti trebas samo da radis ono sto ti zelis.Desice se to jednom,i meni ce,ali ne opterecuj se time,barem probaj.Znam da je tesko nekad ozbaciti iz glave zelju i prazninu iz sebe,ali ti nista neznaci i da mislis o njoj.Takodje preporucio bih ti da posmatras ljude.Cisto ih proucavaj,ali ne sa kriticke tacke gledista vec cisto zbog znatizelje.Kao malo dete kad nadje novu igracku.Na taj nacin ces videti mnoge stvari.Ja sam.dosta.toga video.
..
Takodje osecanja nemozes.da iskljucis.To je mlacenje prazne slame i to zaboravi.To cini samo iskustvo,a posto ga ti nemas kao ni ja racunaj da ce ti osecanja divljati.Prihvati ih.Pomiri se sa njima,a ako mozes posmatraj i njih.Zavolio ih.Ja trenutno po prvi put posle mnogo godina volim jednu devojku.Divnu dvojku.Koja ima sve sto ja volim.Znaci idealna situacija za mene.Ali ima jednu ozbiljnu manu.Ima decka.I ja nisam opet otisao od nje.Ostao sam.Doduse i ona nije htela bas da me pusti.Hoce prijateljstvo.Zamisli kako je meni sada.Cak sam joj se udvarao,i rekao sta osecam i zelim.I opet sam ostao.Zamisli kako je meni.Toliko ceznem za nekim takvim,nasao ga,osetio ga ,dodirnuo,al opet nemogu da ga imam.Jedno vreme su me osecanja satirala,ali izgleda da se ja vrlo brzo navikava,pa tako ipak izlazim na kraj sa tim.Mozes i ti.Samo se opusti i izivaj u zivotu.Lep je on.A bice ti jos lepsi,samo popusti pritisak i ne obracaj paznju na okolinu.Ti si sebi najvaznija.
Ma bices ti ok,znam to.Ako ti sta treba slobodno pitaj,sta god zelis ili ti padne napamet.Slicni smo,a ja uopste nisam "opasan". :)
« Najnovija izmena:: 20:05:37, 07.Dec.2014. Mikelandjelo »
Neke stvari da bi dobio moras prvo da ih pustis.

*

Van mreže lovely1

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #583 poslato: 17:17:03, 02.Jul.2015. »
ovako ne mogu da se pomirim sa neki stvri...neki moze smatrati da to je nista ali meni je stvrno deluvalo na psiha..i svaki dan mi je mucenje..ovako svi smo imali vaske i svi mogu u svaku trenutku da dobije...ali to se desilo kod mene kad sam dobila vaske a nisam znala ..nisam imala ni cesanje u glavi ni nista...e sad problem je sta sam ostisla u salon kod snajka moj decka i ona mi je videla te vaske i od tog dana nemogu da se pomirim sa tim da mi je nasla u glav..resila sam problem sa vaske al ne mogu..to mi je previse deluvala na moja psiha..ne mogu da odbacim te misle iz glave ...svaki dan se pitam sta ce misliti za mene ne moguuuu :( neki savet

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #584 poslato: 18:14:36, 13.Sep.2015. »
Ja mislim da se svima nama desavaju blamovi u zivotu i da na to treba gledati kao katastrofu.

*

Van mreže Melinaaa

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #585 poslato: 07:47:54, 07.Jan.2016. »
Pitala bih vas za jedan savjet. Ja sam Melina studentica geografije, tacnije trece godina studia. Imam veliki probem sa momkom, u vezi smo godinu dana. On se je jako promjenio. Takav nikad nije bio. Ne znam sta se dogada sa njim. Postao je jako haldan ( ponasanje). Ne ispoljava emocije, niti pruza paznju, niti zeli da saslusa moje probleme. Govori kako je samo on u pravu. Kako ga ja nista ne razumijem. Bas se prilagodavam njemu. Sve cinim da bude sretan a on to ne vidi. Znaci samo sebe gledam i svoj trud vidi. On ide na master studij i radi.  Znam da mu je tesko. Najgore sto se susreti sada sveo samo na sex. Osjecam se kao premdet tj  kao meso za izivljavanje. Samo karijeru gleda. Jako je tijesna osoba. Sto da to nabija na nos. Ne znam da li ima svrhe biti sa ovakvim covjekom? .. Bojim se da necu  nadrlajt u buducnosti tj u braku. unaprije Hvala vam

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #586 poslato: 14:50:47, 08.Jan.2016. »
Pitala bih vas za jedan savjet. Ja sam Melina studentica geografije, tacnije trece godina studia. Imam veliki probem sa momkom, u vezi smo godinu dana. On se je jako promjenio. Takav nikad nije bio. Ne znam sta se dogada sa njim. Postao je jako haldan ( ponasanje). Ne ispoljava emocije, niti pruza paznju, niti zeli da saslusa moje probleme. Govori kako je samo on u pravu. Kako ga ja nista ne razumijem. Bas se prilagodavam njemu. Sve cinim da bude sretan a on to ne vidi. Znaci samo sebe gledam i svoj trud vidi. On ide na master studij i radi.  Znam da mu je tesko. Najgore sto se susreti sada sveo samo na sex. Osjecam se kao premdet tj  kao meso za izivljavanje. Samo karijeru gleda. Jako je tijesna osoba. Sto da to nabija na nos. Ne znam da li ima svrhe biti sa ovakvim covjekom? .. Bojim se da necu  nadrlajt u buducnosti tj u braku. unaprije Hvala vam
Pitaj ga da li bi nesto popravio u vazoj vezi, da li ima nesto sto mu smeta i tako zapocni razgovor mozda tada bolje uvidite da li ste jedno za drugo i koliko se volite  :)
Strah me čini jačim i boljim.

« Odgovor #587 poslato: 17:12:13, 14.Apr.2016. »
Ovako,ja sam ovdje prvi put niko od porodice ne zna za moje problema ali stvarno moram sa nekim da se posavjetujem.Od prijatelja ne mogu dobit savjet jer danas pravi prijatelji na postoje.Tinejdzer sam znam da je to u skladu sa mojim godina ali nesto nije uredu sa mojim ponasanjem.Nisam tipicna djevojka koja misli samo u momcimaa i sminci.Imam jako problema sa onim sto jesam,jer vise ni ne znam tko sam uopste.Zavisna sam od stvarih koje su vece od nas,ne smijem da pricam o tome jer me sramota.Jako volim natprirodne serije zavisna sam od njih ili bolje receno onoga sta je u njima.Dok se drugi boje tih stvari ja ih volim,voljela bih da postoje,da ja budem jedna od tih,čudovista iz tame,ne gledam na svijet kao obicna dijeca,cesto mi se desava da predvidim nesto onda ostajem u cudenju da sam mozda ja jedna od njih da sam rodena za nesto,nesto veliko.Sve ljude vidim kroz mrznju ne brine me koga cu povrijediti voljela bih biti onaj cudak sa kojim se niko ne druzi uopste ne zelim da imam prijatelje,bas iz razloga sto me niko ne razumije.Oni koji mi nesto skrive jednostavno razmisljam kako ih ubijam,kako sam ja neka osoba koja ce im presuditit vidjeti kako se gasi ona iskra zivota u njihovim ocima,vecinom me preuzima ona losa strana,jednostavno patim za tim sve bih dala za to,izgubila sam vjeru u boga,cek sam se neko vrijeme pocela okretati sotoni trazila sam  dogovore sa davolom,prizivanje davola i slicne stvari prijatelji kojima sam to rekla misle da sam luda i ja sama vidim da sam drugacija od odraslih jednostvno ne znam sta da uradim,govore mi da se okanim tih serija ali i bez njih ja sam ista imam to u svom umu,ja sam u nekom svom drugom svijetu,iskreno zeljela bih psihijatra nije me sraamota samo bih voljela da mi neko pomogne da prodem kroz ovu fazu ili sta god da je,ali ne smijem reci roditeljima nista o tome jer bi to podnijeli kao salu ili rekli mi da sam luda,stvarno trebam pomoc.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #588 poslato: 14:30:14, 21.Apr.2016. »
Ti ces kad tad to morati da kazes roditeljima jer oni su ti najbolji prijatelji. Slazem se sa tobom da danas nije lako imati pravog prijatelja jer moralni kodeksi i norme su poremecene i svatko gleda sebe. U svemu tome dobra si sa nekim samo ako ti treba zbog neceg ker danas se nema vremena za gubljenje. Naravno da osecas potrebu i teskobu da ti netko pomogne jer si sama sa sobom u tome i polako uvidjas i sama da odudaras od drugih. To je dobar znak jer tvoje telo trazi pomoc i savet i na ovome nesme da ostane vec da nastavis u tom pravcu. Prvi korak bih po meni bio psiholog u skoli. To nije sramota i da mislis sta ce netko da misli o tebi. Kodeks je takav da to ostaje medju vama i za njega je to izazov a i to je njegov posao. Nije lako resiti se neceg kad si godinama radila na tome da budes nesto sto nisi. To sto ti vidis sebe u tom svetu to je normalno u nenormalnom svetu  mislim na zapadne civilizacije jer bih nasla istomisljenike i produbila problem. Sve se vrti oko toga kako gledas na svet i sta smatras da je istina a istina je mnogo jer ljudi veruju u sve i svasta. Zamisli u Indiji covek koji zeli da bude guru mora da stoji u mestu 12 godina i da se ne pomera odatle. Ima jedan kanap i na njega moze da nasloni nogu pa menja noge a gore kanap da se nasloni da preko njega visi kad zeli da odspava. Dal je to normalno? Njemu je normalno i masa drugih koji kroz to prolaze. Znaci istina je ono sto je za tebe istina. Za mene nije. Tako i za druge. Ka bih voleo da sam guru ali ne da stojim u mestu 12 godina. Zamisli usamljenike monahe koji se odvoje od svih ili pustinjake koji zive sami u pecinama decenijama sami. Sve stava licnog izbora. Veru u boga opet pitanje j na sta mislis. Apstraktna stvar za sbe u zivotu. Problem je kod nas sto pitanje je kome da se obratis za pomoc. Dal je to normalno o cemu mastas. Moj stav je NE. Da li ti treba pomoc? DA. Zasto, zato da se na vreme ispravis i uspostavis harmoniju sa sabom i svetom. Dal postoje neki drugi svetovi? Neznam mozda moguce.
Mozda si u proslom zivotu zivela na nekoj planeti i bila nesto od tih bica pa sad imas secanje na to ali ne razumes zasto ali vidis da ti prija. Negde duboko u podsesti svet to prepoznaje ali ti svesno ne poznaje ali vidis da odudaras i nastaje kurslus. Vidis koliko teorija i istina i pitanje je sta je istina. Znam da ti ova moje teorija prija jer to potvrdjuje tvoje stavove a kad dodjes kod nekog psihoterapeuta on ce bledo da te gleda. Znaci moras da se posavetujes sa psihologim i sa roditeljima. Naravno ONI NISU SVESNI koji ti imas problem niti ce ga shvatiti ozbiljno ali pobedi sebe i kazi ono sto si kazala nama. Naravno ovo ti je samo stepenik ka tome. I samo hrabro i uvek se javi ovde ako hoces jer i tudje misljenje je bitno. Svako po nesto i uzmes ono sto je za tebe dobro.
Znam jedno iskustvo is svog zivota. Devojka srednja skola ne uklapa se u drustvo i oni je odbacuju i ona place. Sama u hodniku. Place. Svakako je cudna i ovakao. Rodjendan je u pitanju. Posmatrao sam je i ona prica sa nekim i place konstantno 3 h. Nudim pomoc ili da zovem roditelje da dodju po nju i nece. Slusa cudnu muziku prica na engleskom. Zamisli njen svet. Znaci ako ne zelis kroz to da prolazis moras aa tim da prekines. Kako? Neznam ali znam da nije lako. Dobar psihoterapeut bih dobar izbor. Covek koji nije ogranicen na konvencionalne pristupe vec neko ko ima.sira shvatanja i dublja. Koji ima slicna iskustva sa nekim i iz tih iskustava zna kako da se postavi. Naravno trebala bih da prestanes za pocetaj da gledas te filmove jer tebe to privlaci kao magnet i opcinjena si sa tim a poistovetila.si se sa tim i smatras da si deo toga. Za pocetak pokusaj da umiris misli i da nista ne mislis. Nije lako jer podsvest tebi neda mira a svesno zelis naci resenje i trazis pomoc. Znaci imaj za sebe za pocetak bar 15 minuta. Vremenom ces to da povecavas ali za poceta dovoljno. Lezi mirno i tehnikom disanja polako i ravnomerni disi bez prekida. Uzdah izdah ali u komadu. Ne brzo polako i normalno. Pokusaj da ne mislis nista ali nista. Ako dodje neka misao odmah je prekida. Samo tisina. Cujes samo disanje i rad srca. Samo to. Misao. Stop. Nece biti lako. Ali malo po malo ces uspeti. I pa ces sve duze i duze. Treniras duh i telo i misli. Laganim disanjem umirujes rad srca a kontrolom misli kintrolises um tj podsvest koja ti nece dati mira. Zasto? Zato sto se hrani tvojim mislima a ti joj to oduzimas. To je u sustini unutrasnja borba sa samim sobom ali moras pobediti samu sebe. Pokusao sam biti sto kraci i jednostavniji. Nadam se da ce se javiti jos neko i dati neki savet za tvoje dobro.

*

Van mreže Smrko1

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #589 poslato: 21:57:44, 09.Maj.2016. »
Stvarno bih trebao pomoc. Od pre nedelju dana imam osecaj izgubljenosti, odvojenosti od sveta. Imam osecaj da ne vidim, kao da sam pijan, nista mi nije interesantno, ostajem po celi dan u sobi jer ne mogu da funkcionisem. Sve se odjednom desilo. Ne znam da li mozda imam neki problem s ocima pa da to uzrokuje, uskoro cu da proverim, ali ako nije to sta bi moglo da bude, bio bih Vam veoma zahvalan na odgovoru

Stranice: « 1 ... 57 58 59 60 61 62 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000