sad me zanima sta si mi napisao
ma mene je strah samo jednog - da mi on ne nasteti na fizicki nacin..psihicki me umalo unistio, ali sam na vrijeme shvatila i podigla se..a sama sam navikla bit, u svemu..sa srecom i tugom se sama nosim..naucila sam zivjet samo zbog sebe, ostvarivat samo svoje zelje, pricat ono sto ja zelim ne pazeci hoce li se drugima svidjeti ili ne..navikla sam na samocu..strasno ali istinito...mrzim veze..ne volim bas ljude..jer se za njih vezes..kako god okrenes, vezat ces se na neki nacin..i ne volim ljude ponajvise zato sto im se ne moze vjerovat..imala sam hrpu mogucnosti bit u vezi, i s deckom koji mi se bas svida i s onim koji je onako..ali sam sve izbjegla..jer ne vjerujem ljudima..sto god mi rekli, sto god mi napravili, nikako da im povjerujem..imala sam avanturicu, oko mjesec dana..nisam se zaljubila, samo sam uzivala..decko mi je taj kuho, drzo me za ruku kad smo nekud isli, namjerno mi radio ono sto ne volim, prvi put radio stvari koje ne voli zbog mene, prvi put doveo neku curu u svoj stan i slicno..ali meni nista to ne znaci..mislim, nemoj krivo shvatit, hvala mu na tome, uzivala sam ja..ali nisam mu vjerovala da mu se svidam..nisma mu nikako mogla povjerovat..kad sam osjetila da bi to moglo krenut malo dalje, da se tako izjasnim, odj**ala sam ga..malo mi je zao, ali i nije..zbog niceg u zivotu se nisam pokajala pa tako ni zbog njega..navikla sam na samocu..i znam da je sve prolazno i onda mi nema logike se vezat za nekog kad znam da ce naglo otic i sta onda ? znam, neki ce reci glupo razmisljanje, ali eto..ostavil oje traga na meni tatino ponasanje prema meni..od ne znam koje godine, ja sam glupa, nesposobna, luda, retardirana, moram na psihijatriju, za mene nije poso, nikad ga encu nac, ne znam nista i slicno..prije sam kao mala vjerovala jer sto zna dijete od desetak godina ? vjeruje starijima jer misli da oni bolje znaju..ali kako sam postajala sve odraslija, shvatila sam da nisam takva kako mi govori..shvatila sam da mogu..da znam..skoro sve...sad sam se raspisala, sorry...........kasnije cu o tvom problemu

..mah..njemu su otisli zivci od rata..on jedno misli, drugo trazi od nas, trece kaze, cetvrto razmislja, peto se premislja itd itd..mnogi su nas pitali kad nam dodu u goste pa kako vi izdrzite sa njim...samo se nasmijem i kazem ne znam ni ja u sebi naravno...evo jos jedan primejr ponasanja njegovog..mlada sestra mi je bolesna..ne zna se sta joj je..artritis ima i jos neke dvije tri dijagnoze ali stalno ih mjenjaju ejr ni sami doktori ne znaju sta joj je..ugl, osmi razred je..i..bila je prije nekih god dana na jednoj terapiji od koje se udebljala..jako..dobila strije i sve ostalo..bas je bila okrugla..i mrzila se zbog toga..bas je bila u depri..i pazi sad ovo..bila je u bolnici koja je pola sata autom udaljena od nas i svi smo joj isli u posjetu osim starog..njemu se nije dalo..nije mu se dalo otic u posjetu bolesnoj kcerki..kceri koja je tad bila u izolaciji, sama na cjelom odjelu....a sad dok je kod kuce, smrsala je ali ostalo je malo sala..i pazi ovo..stari joj stalno kritizira da je debela, ko tenk je, samo jede..ali to ne kaze onim nekim ok tonom nego..tonom koji kaze da je sama kriva..zao mi djeteta..uvijek poslije njegovih riejci prema bilo kome u obitelji, odem do te osobe na koju se izviko i popricam i kazem da nije tako kako on kaze..sad sam pricala sa sestrom i rekla nemoj dopustit da pobjedi..znas da nije u pravu..jesi se malo zdebljala nakon terapije, ali..ako smanjis majonezu i tako te neke sitnice, i to ce proc.....kazem joj to na lijep nacin, razgovaram s njom o problemu..uvijek sa svima..jer sam takva..volim pricat o problemu ma kakav god bio jer se tad puno lakse nosim s njime..kad ga kako bi rekla upoznam koz pricu o njemu samom..ugl, ona je mala jos, i ostavlja i na njoj traga to sve..pogotovo zbog tog loseg zdravstvenog stanja..a on umejsto da bude otac, da bude podrska, potpora bolesnom djetetu, on ju jos sputava, baca na dno..ne znam sto hoce postic s time.......znala sam rec, tata, ti si nas odgojio, dao sve od sebe da nas izvedes na pravi put..sad nas pusti..m icemo uvijek radit greske..koje ne mroas ti ispravljat.....ali on to ne moze dopustit....i da, sve gleda kroz novac...sto puta zna rec, uvijek vam sve kupim, svasta donesem i opet vam ne valjam..pa kaze, kome ja kupujem meso, voce, ovo, ono..kome radim kucu..sebi mozda ? ne sebi, nego vama......ali problem je u tome sto je on naucio da je uvijek u pravu i ne mozes ti s njim..mnogi mi kazu da sam iskrena, realna, razumna...iskreno, i ja tako mislim...alergicna sam na nepravdu..to nikako ne mogu podnjet..mogu te trpit, ali akd narpavis nepravdu ogromnu kao nebo, e tu stajem uz sebe....i on mi kaze sto puta da sam pametna, lijepa, ovakva, onakva, pa i razumna i slicno..a kad treba razgovarat sa mnom to izgelda ovako..on melje tri sata o sto i jednoj temi i uvijek iste stvari kaze, dok ja meljem pet minuta i kazem, da, u pravu si, pa znam, dobro....ako nesto svoje krenem, on odmah ne zanima me..i nemozes..jednostavno ne mozes...a da zavicem il inesto slicno, bi me "ubio".....a sto se tice da cu imat potporu majke..ma svi mi zelimo otic odavde..sto prije..ali nitko nema hrabrosti..evo ja sam sad kao frku napravila..jer ne zelim pricat s njim..naljutila sam se i nisam uopce razg s njim..on je radio u njemackoj, bio je na terenu..i kad nazove, ja odem u kupaonu ili negdje pa kad me trazi, kazu ne znam di je ona..i tako sam ga izbjegvala ima dobra dva tjedna..i eto, oni dolje zavrsili posao ranije, i doso on doma..ja htjela pobjec od kuce..ali onda mi je mama rekla da je on reko da nece pricat sa mnom sto sam ja docekala rasirenih ruku..i mama udarila po meni, ne mozes tako, on ti je otac, ovo ono...onda sam joj ja rekla, mama, ja sam njemu kcer, ne moze me drzat kao roba ovdje..sve sto trazi, ja napravim i onda me jos vriejda..pa ja sam zbog njega ovako sramezljiva i imam problema sa ljudima i komunikacijama...zahaljuci vama..tebi jer si mu dopustila da bude takav...a ona je samo sutjela..ejr zna da sma u pravu....ugl, sad je kod kuce evo vec dva tjedna cini mi se i uopce ne pricamo..ja kazem jutro, laku noc a on nista...kad je doso iz njemacke, svi smo bil idolje..pozdravila sam ga normalno, i onda su svi rkenuli sa ispitivanjem..kako je tamo, jle tesko, sta radis i slicno..iduci planovi itd..ja sam sve to cula..bila sam dolje..ali nisam nista pitala...znaci, znam kako mu je dolje, di je, sta radi, kako, planovi, ciljevi..sve znam..tako da je blesavo ga opet pitat..em necu jer sve znam, em necu da nebi pomislio da me zanima..jer me ne zanima..nije me briga, kako je, di je, sta radi i slicno..i tako dva tjedna ne pricamo..i on stalno mami kvoca kad god ostanu sami kao kakvo je to ponasanje od starije kceri itd..i onda mama na mene udari ajde pricaj s njim, a ja se samo posutim i cekam da ju popusti..i jedan dan je rekla ajmo sjedi i pricaj, ne zanima me..ja sjela i rekla svoje..ja se ne ljutim tata na tebe, sto se mene tice, mi razgovaramo, ali ja tebe nemam sta pitat..sve znam jer sam sve cula kad su drugipitali..glupo je ispitivat opet..ako me sta zanima, ja cu te pitat-..isto tako i tebe...to je tako s moje strane...on me nije ni pogledo, samo je sjedio, gledo u tv i pio pivu, jbla ga ona...i stanje je isto nakon toga..ja kazem jutro, noc..radim sto bi radila i da pricamo, znaci cistim po kuci, kuham, sve obavljam kao i prije samo sto nema pritiska, slobodnija sam pa mi nije tolko ni tesko..i inace mi nije tesko, al da tako kazem do**zdi ti kad si na katu, a svi ostali dolje i oni tebe zovu aj baci smece..tebe zovu aj zalij cvijece..tebe zovu usisaj..tebe zovu pometi ispred kuce...pa pobogu nisam jedina s rukama i nogama koja to moze obavit..i onda meni kazu da sam lijena, da necu radit nista, da sam gotovanka, da samo sjednem i kazem sta ima za jest, a nikad to nisam napravila..braca odu tamo, odu ovamo i dodu i odma za stol sta ima jest, ja gladan..pojedu i haj svojim putem..nije meni nista tesko od toga napravit, al pobogu cijeni to..nemos me vrijedat da sam nesto sto nisam...kad sam upravo suprotno....takva je sad situacija kod mene..meni je super, jer sam slobodna..sve napravim i mogu lijepo otic u svoju sobu i pogledat tv, mgu otic na mobitelj na fb, mogu slagat puzzle i slicno..to prije dok nije bilo ovako medu nama dvoma nije moglo bit..jer sam uvijek nesto morala radit..gluposti ciste...uvijek mi nade neku zanimaciju samo da ne sjedim.......
kod rodjaka ne mogu otic, nije to onako fina obiteljska situacija kao u serijama, da si staln dolazimo i volimo se i slicno..on je to unistio..pljuvo je po braci i sestri od moje mame i nitko ga ne voli..rijetko kad nam dode koji rodak, stric, ujak...dok je on u njemackoj, stalno su nam bili gosti, stalno smo nekud isli na kavu, na druzenje..zivjeli smo slobodno pobogu...tako da rodaci otpadaju...nema ovdje sigurne kuce, a ne bi bas riskirala s tim..nemam nekih prijatelja tako da nemam kome otic...ali mislim da bi mi bil obolje bil ogdje samo ne ovdje s njim...ne trazim puno, stvarno ne..u sobici maloj kao kupaona mogu zivjet, krevet i ormar i dosta..ne treba ni ormar, moze sve bit u koferu...dva gableca dnevno...pomognem u svemu sto treba.....nemam decka, nikad imala..sumnjam i da hocu...ne plasim se bit sama nikako..rado bi otisla negdje i zapocela novi zivot...
e da, nisam jos ovo rekla..rade razliku u odgoju..mladi brat jer uvijek bio maza tatina..zvali sujedan drugog moj zivot..i sad kad je prasto brat, znas kako se stari odnosi prema njemu ? mali je drugi srednje, ide od jutra do mraka sa prijateljima, kud god hoce..samo ode iz kuce, nikome se ne javi, dode kad je vrijeme rucka, tj vecere i opet ode..dode u deset, istusira se ne brineci se treba li jos tko jer mi smo ostali svi doma i uvijek se nesto radi...i svaki mjesec dva, mali ima novi mobitel..ja svoj tri godine imam i ne zalim se nimalo..takva sam, ne treba mi puno..niakd imala biciklo..brala kukuruze i kupila si role od tih novaca..a mali pet bicikla promjenio u cjelom zivotu, ma sta pet mozda i vise..spava dodeset a ja od sedam moram bit budna kao i sestra..na svaku misu moramo ic i to u onu u 8 ne 11..u 11 ide mladi brat..i jos nije na misi nego okolo skita sa prijateljima..kad sam ja to rekla starom, ona na mene sta tebe briga za njega, vodi svoj zivot, ja ovdje odredujem tko ce kako zivjet, tko ce kolk odbivat, nisi zasluzila i sl...i da..najvaznije tj najsokantnije je to da mu stari daje pare da mu mali kaaze sve sto m istariji pricamo o tati...pa ti vidi gdje ja zivim...
u poruci cu o tvom problemu ako se uspijem snac ovdje...heh