Psiholog online

• Odgovora: 616
Stranice: « 1 ... 51 52 53 54 55 ... 62 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže marina_kos

• *
  • 8
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Psiholog online
« Odgovor #520 poslato: 18:16:04, 25.Maj.2014. »
ma oke
kad se isprica malo detaljnije, lici, da..ah, hvala..hah...:O ti se salis..ne djeluje ti strasno nego vise kao uobicajeno ??? :OO ok..znam mnoge obitelji u kojima je krivac za sve probleme otac...kod jedne cure koju sam znala, tata bio alkoholicar..kod susjede takoder...ali ovo, ja mislim da rijetko tko dozivi..mozda nisam sve rekla, ne znam sto te od svega ponjelo na zakljucak da je to normalna situacija..pobogu ,kako moze bit normalna ako mi stari brani svu slobodu svijeta..ja ne smijem na sladoled sa sestrom otic dok njega ne pitam, ne smijem otic na wc a da se ne javim gdje sam..ne smijem rec svoje misljenje..ne smijem doooslovno nista...mozda je tebi normalno jer si kako mi se cini dozivio slicno, i tebe je tvoj tata sputavo..ali ovo je katastrofa..svi zelimo otic odavde..svi jedva cekamo, osim mladeg brata koji je na dobitku uvijek kad je stari doma, da  on ode na nek iteren u inozemstvo ili da mi nekud odemo..samo cekamo da se rastanemo...pa akd sam studirala u karlovcu, isla sam jednom mjesecno kuci jer mi nisu falili nimalo...saki bozji dan su prodike..vecinom mami, meni i sestri..braca nista...ako je za tebe normalno da djetetu od desetak godina svaki dan tupis da je glupo, da se nikad nece zaposlit, da ce nac muza inalida koji je jos gori od nje..pa da djetetu kad mu treba druzenja, branis to.....pa ja u 3 srednjem nisam smjela na sok poslije zadnjeg dana nastave..dosla bi sat vremena kasnije doma pobogu..sad si me sokiro sa tom svojom izjavom, ali oke, svatko ima svoje misljenje..postujem, ne kazem da nisi u pravu..mozda ja to sve preuvelicavam..ne znam..svasta je moguce..ali, ja to trpim, ne ti..tako da......a iskreno, voljela bi vidjet najsmireniju osobu na svijetu da provede tjedan do mjesec dana sa mojim ocem...kad krenu sefovanja od jutra do mraka, akd krenu udarci glavom u zid, kad krenu prijetnje, kad krenu uvrede..i tao svaki dan od pola 7, sedam do deset...nema spavanja kad ti zelis, akd si umoran, spavas kad on naredi.....ja sam u zatvoru..kao u zatvoru...nemam slobodu govora, kretanja, izrazavanja...niiiiiiista...ako je to tebi normalno, onda nemam rjeci...ponavljam, svatko gleda drugacije na sve i ti nisi ja, pa ne znas kako je, tako da.............ne djeluje ti strasno..ne vjerujem e..hah....e da..nemam povisen ton ni nista, nego onako iznenadeno pisem...kao stvarno tako mislis ' :) :O sretan smajlic i sokirana...ako kontas :) ........... hvala za jakost....mnogi su mi to rekli..e da, nisam rekla da je njemu rad na prvom mestu...ja s temepraturom, radim...ja nakon operacije, radim...nema lezanja i odmaranja...ja akd sve napravim, mogu otic ucit...i tako..ako ti je i to normalno, onda ne znam..heh.....kako da ne..mislim, ne vidim razlog zasto ne bi tako pricali..ne znamo se, a meni je lase tako neznancu pricat nego poznaniku......poznanik kad izda, boli...nepoznanik kad izda, ni ne odjetim.......oprosti, ne razumijem..kakva panika ?? izdrzat sta ?? ...uhh, dobro si reko, tvrdoglava sam jako...ne znam jesam li vise inatljiva ili tvrdoglava..heheh...ali kako si reko, svako zlo za neko dobro..nije to dvoje zlo, ali ponekad moze bit.......sama znam sta trebam da radim ? pa treba da odem odavde.....paa..plase me zmije, oni mali kukci na p, drugo slovo a, zavrsava na uk..morski psi, vukovi...kad vidim more bez obale, samo voda..umirem na te scene u filmovima..dubine se uzasavam kao i visine..a akd odem na jedan dan na more, plivam do one granice koja e oznacena, pa me moji uvijek pitaju kako plivam do tamo a bojim se dubine.jednostavno, ne gledam dolje, a plivat volim paa..u cemu je problem...odluci da to zelis vise nego sto te je strah........pa abs i nebi, jer em ne znam puno o toj temi sigurne kuce, a kad nesto radim, istrazim svaku mogucnost tj i los i dobar scenarij..o ovom ne znam nista a i ne privlaci me...imam osjecaj da bi tamo bila "zakljucana"..imala bi svoj uslobodu ali bila bi samo unutar te kuce dok se stanje  ne smiri....vjerovatno krivo misljenje imam.........sto drugo ? kao na primejr ?  ne ljuti me, samo ti pisi............hoces li moci vjerovat zeni kao sto vjerujes obitelji ? nisam ti ja tip za taj razgovor jer..volim svoju obitelj, ali ocevo ponasanje prema meni je to sve potisnulo dolje i sad je nastala samo bitka za moju slobodu......onda nemoj da razmisljas........ne mora znacit da je pocetak iskren :D sto puta zna bit zato jer moram i onda dode stvarno te zelim...

*

Van mreže marina_kos

• *
  • 8
  • 0
« Odgovor #521 poslato: 18:27:31, 25.Maj.2014. »
napisao ? aaam, marina je..cura sam..heh :) ili si pogrijesio slovo ili post......dugo je bolesna...svake 4 godine nesto novo se otkrije..operacija na srcu, tumur na usnici, ne moze mokrit, ima kateter, mislici oslabljuju, ne smije hodat puno i bit aktivna inace ce bit u kolicima...i tako...alergicna na pcelu, osu, komarca..a strsljan da ju upikne, odma je papa........i ja mislim tako nekako..heh....nakon sto sam procitala odg da ti je sve to normala...ajme, jos ne vjerujem..hah.......naucit ces onda s vremenom...meni je doslo samo od sebe...doslovno sam reko noci rekla, dosta je...i zauzela svoj stav kojeg se drzim i ne pustam jer znam da sam u pravu.......ajoj, to zvuci bas lijepo, hvala..(to sa svaka cast)..u cemu sam pretjerala tocno ? samo reci, nema frke nikakve..heh..da ne bi bilo da sam te preplasila....ja se plasim smrti...ali pomirit cu se i sa njom kad tad........meni je pa hmm, ajmo rec na neki cudan nacin drago za ovo sve, jer mozda da su bil islobodniji s odgojem i da su pustali kad god, gdje god sam htjela, mozda bi se opijala sa 15, mozda kurvala sa 18...nikad ne znas...ne kazem da sam sklona tome, hah...ali nikad ne znas do cega bi te doveo drugi scenarij da si bio u njemu pa kazem..i zato sam na neki nacin zahvalna sto sam malo kasnije krenula..ali opet, ima i to svoje mane...tesko mi je sad se ufurat u to sve...zelim ic van, plesat i uzivat...ali nazalost od srama, to mogu samo polupijana.....i tako.....znam da je lijepo biti sa nekim, ali..kad mi ovdje nista ne da, kako da nekoga nadem ovdje ????? ne izlazim, ne idem na kave, sladoles i sl...da nadem nekog pa mi zabrani i tu mrvicu srece..ne, dosta je bilo..naci cu uskoro kad odem negdje....u srednjoj sam govorila uvijek briga me za sve, briga me za sve, moj zivot....sad sam takva i postala...cestitam sama sebi....nemoj krivo shvatit, mislim ja na druge..auf, sto ja volim pomoc.ajmeee...sto puta bakici sa vrecom, preko ceste da prode i slicno...voli mto, cini me sretnom..jednom sam volontirala, slucajno..bil oje suuper..samo da je bilo ozbiljnije..ono je bilo vise manje zezancija...tako da, nisam sebicna kao sto me smatras (ako me smatras iz mojih proslih opisa)....p.s. poslala sam ti poruku

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
  • Pol: Muško
« Odgovor #522 poslato: 18:48:12, 25.Maj.2014. »
Uh izgleda da sam opet uprskao. :-[
I ja sam izgleda sumljicav previse izvini.
Jeste strasna situacija.To sto sad isprica je bas gadno i uopste nije normalno.Neverovatno je to sto ti otac sve radi.
Neznam,neznam sta bih ti preporucio.Blokirao sam malo.Nadam se da ce se neko jos javiti,jer cini mi se da ima bas dobrim ljudi ovde.Izgleda da ja u tvom slucaju sve naopako kapiram.
Samo bih jos dodao.Da si neverovatna.Nisam sreo dosad nekog takvog.Ovo nije u negativnom smislu.Izvini,ali nekako cudno pises,nemogu da povezem sve sto si napisala.Isprekidano.Ali mislim d aje to zato sto si uzrujana.Ali znaj sigurno ne zelim da te povredim.A sve sto sam napisao  je jer se na neki nacin i ja plasim isto.
Samo bih ti preporucio da se smiris i polako.Stvarno ne zelim da te povredim.Jer da sam to ikad nekom zeleo to bih i uradio,a ne okrenuo sebi i sebe povredjivao.
I opet jos nesto.Ovo sto si napisala da si mi poslala poruku.Gde si je poslala,tj.mislis na upravo tos to si napisala ili nesto drugo?

« Najnovija izmena:: 19:03:19, 25.Maj.2014. Mikelandjelo »
Neke stvari da bi dobio moras prvo da ih pustis.

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
« Odgovor #523 poslato: 20:13:14, 25.Maj.2014. »
napisao ? aaam, marina je..cura sam..heh :) ili si pogrijesio slovo ili post......dugo je bolesna...svake 4 godine nesto novo se otkrije..operacija na srcu, tumur na usnici, ne moze mokrit, ima kateter, mislici oslabljuju, ne smije hodat puno i bit aktivna inace ce bit u kolicima...i tako...alergicna na pcelu, osu, komarca..a strsljan da ju upikne, odma je papa........i ja mislim tako nekako..heh....nakon sto sam procitala odg da ti je sve to normala...ajme, jos ne vjerujem..hah.......naucit ces onda s vremenom...meni je doslo samo od sebe...doslovno sam reko noci rekla, dosta je...i zauzela svoj stav kojeg se drzim i ne pustam jer znam da sam u pravu.......ajoj, to zvuci bas lijepo, hvala..(to sa svaka cast)..u cemu sam pretjerala tocno ? samo reci, nema frke nikakve..heh..da ne bi bilo da sam te preplasila....ja se plasim smrti...ali pomirit cu se i sa njom kad tad........meni je pa hmm, ajmo rec na neki cudan nacin drago za ovo sve, jer mozda da su bil islobodniji s odgojem i da su pustali kad god, gdje god sam htjela, mozda bi se opijala sa 15, mozda kurvala sa 18...nikad ne znas...ne kazem da sam sklona tome, hah...ali nikad ne znas do cega bi te doveo drugi scenarij da si bio u njemu pa kazem..i zato sam na neki nacin zahvalna sto sam malo kasnije krenula..ali opet, ima i to svoje mane...tesko mi je sad se ufurat u to sve...zelim ic van, plesat i uzivat...ali nazalost od srama, to mogu samo polupijana.....i tako.....znam da je lijepo biti sa nekim, ali..kad mi ovdje nista ne da, kako da nekoga nadem ovdje ????? ne izlazim, ne idem na kave, sladoles i sl...da nadem nekog pa mi zabrani i tu mrvicu srece..ne, dosta je bilo..naci cu uskoro kad odem negdje....u srednjoj sam govorila uvijek briga me za sve, briga me za sve, moj zivot....sad sam takva i postala...cestitam sama sebi....nemoj krivo shvatit, mislim ja na druge..auf, sto ja volim pomoc.ajmeee...sto puta bakici sa vrecom, preko ceste da prode i slicno...voli mto, cini me sretnom..jednom sam volontirala, slucajno..bil oje suuper..samo da je bilo ozbiljnije..ono je bilo vise manje zezancija...tako da, nisam sebicna kao sto me smatras (ako me smatras iz mojih proslih opisa)....p.s. poslala sam ti poruku
Pod jedan.Ti nemas nikakav psihicki poremecaj.Ti imas probleme u kuci strasne sa ocem,ali nije samo sa njim vec i ta situacija sa sestrom,brat,sve to je strasno.Ali si ipak uspela da nepadnes u depresiju,da ne budes anksiozna,da ne patis od panicnih napada.Ti si sama nasla spas pre toga.Malo si otisla u ekstrem  i sama kazes zbog situacije celokupne,ali to nije toliko strasno,mada nemoze da se kaze ni da je dobro.
Ja sam sumnjao jer uvek sumnjam.I meni padne napamet ono sto nikom ne bi.Sta tu da ti kazem drugo sem izvini.
A oceva slicnih ,ali ne i ISTIH ima mnogo,sad mi tek pade napamet.Cak mozda i ima jedna porodica,prve komsije pregradjuje nas samo ograda,gde je mozda takva situacija bila.I to nije mozda,vec bila je takva.Samo sto kada se ona desavala ja se nisam rodi,samo znam sada sta je ona izazvala.Sin iz te porodice je postao tezak sizofrenicar,mada miroljubiv,ali za cudo jedno cerka je potpuno normalna.Samo cu ti navesti primer sta su njemu radili.Kada bi nesto i najmanje zgresio oni bi ga jurili da ba prebiju od batina,pa je jednom tako izleteo iz kuce bos napolje,a napolju je bio sneg i minus 15.I tu stajao  dok se situacija nije malo smisrila,a koliko neznam.Ali nije ovde otac uprpastio sve vec majka.On nije otisao,ona jeste,mada se nije udala kao ni on.A vec su u poznim godinama.
Nemogu da kazem da je to normalno ponasanje roditelja nikako.Ja sam sumnjao u pricau,ali vidim da sam pogresio.
I stvarno nemogu da zamislim da zivis u toj situaciji.Ja sam bio plasljiv i nisam mogao ici nigde,ali je moja situacija bila maciji kasalj prema tvojoj.Tako da mi se cini da bi trebala otici.E sad gde,neznam.Kao ni kako.Ja bih ti rado pomogao,ali neznam dal mogu jer se dosta borim i sebi da pomognem.Cesto  puta pomislim da i neradim dobro.

Dakle,nije mi to uopste normalno.I nemoze biti.Krivo sam razumeo neke stvari sto si napisala.Nadam se da je sada ok.

P.S.U predhodnoj poruci si me totalno iznenadila i opet sam naravno blokirao.Pa sam ponovo mozda napisao nesto bez veze. :-[

*

Van mreže musketar

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #524 poslato: 17:46:41, 29.Maj.2014. »
Zdravo javljam se i Bijeljine hteo bih da vas pitam u vezi anksioznosti.U poslednje vreme osecam se jako cudno stalo se zatvaram u sebe sve preispitujem sto uradim imam jaku napetost u grudima,nesto kao da mi je nesto tesko okacio oko vrata preovladjuje me strah. Unapred hvala :)

*

Van mreže marina_kos

• *
  • 8
  • 0
« Odgovor #525 poslato: 20:44:34, 29.Maj.2014. »
nemas se za sta izvinjavat..izvinjavas se za svoje misljenje..to ne trebas radit..ono sto misli u tom trenutku, to i reci..nema kajanja, zaljenja...to zaboravi..od toga nemas nista...okani se tih rijeci.........oprosti, ali nisam stekla dojam da ti to nije normalno..ali nema veze..tebi mozda je, meni sigurno nije..tebi ako je oke ovako odgajat dijete, odgoji svoje na nacin mog tate pa ces vidjet jel to normalno kad ti dijete sa 10ak godina napise oprostajno pismo gdje se hoce ubit..i nisi ti kriv, ono je..jer je tvoj odgoj normalna stvar (y) .....kako si ti skonto sve od ovoga ? jer si napiso da si sve obrnuto skonto, pa ne razumijem kako obrnuto ??? .....nevjerovatna u kojem smislu ? kako mislis to........a kad mi padaju samo na pamet stari pa ih tako i pisem..zato je isprekidano..oprosti, ali neda mi se napisat sve, pa citat i slagat po nekom redosljedu da bi citac mogo skontat......dosta ispricavanja..ajme..heh...mislim na privatnu poruku..ne znam kako da objasnim drugacije...sa strane tvog odgovora ima tvoj mini profil i skroz na dnu je nacrtana poruka..kliknula sam na nju i poslala ti poruku...privatna poruka......................................................................uspjela sam da ne padnem u depresiju, ha ? krivo..padala sam ja u depresiju citav zivot..toliko sam na dnu bila da..ne zelim se prisjecat, nije bitno..bitno je da sam pala u depresiju sto puta ali sam se sto puta i podigla...a ovo sad je zadnje uzdizanje........e ove tvoje rijeci su mi pomogle (Nemogu da kazem da je to normalno ponasanje roditelja nikako.Ja sam sumnjao u pricau,ali vidim da sam pogresio.
I stvarno nemogu da zamislim da zivis u toj situaciji.Ja sam bio plasljiv i nisam mogao ici nigde,ali je moja situacija bila maciji kasalj prema tvojoj.Tako da mi se cini da bi trebala otici.E sad gde,neznam.Kao ni kako) ...hvala..nije neka utjeha, ali je pricanje o srzi problema i trazenju njegovog rjesenja..ja to volim i to mi pomaze..tako da, zahvaljujem......hah..pa nije do mene da bude ok..smijesan si mi sada s tim........kako sam te tj s cim iznenadila ?

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
« Odgovor #526 poslato: 09:20:15, 30.Maj.2014. »
Nisam tu tvoju poruku dobio.Verovatno nisi dobro poslala.
Sad si konacno napisala malo smireniji odgovor,ali malo. :)
Marina,Marina,Marina bas zelis da znas zasto sam skontao sve naopako.Evo sad cu da ti kazem,ali moram te upozoriti da mozda nece da ti se svidi.Ali prvo nesto drugo.
Neznam dal si skapirala ali sam ja imao neke ozbiljen probleme do sada.Takodje  zbog toga svasta sam video i bio kod mnogo strucnjaka.Pricao sa mnogo ljudi sa slicnim problemima i znam kako izgleda to.Tebe nemogu da shvatim potpuno.Neznam zbog cega.Mozda jer mi ti ne dozvoljavas,a mozda jer ja nemogu.Neznam.
Takodje Marina ova prva tvoja recenica "nemas se za sta izvinjavat..izvinjavas se za svoje misljenje..to ne trebas radit..ono sto misli u tom trenutku, to i reci..nema kajanja, zaljenja...to zaboravi..od toga nemas nista...okani se tih rijeci",to je pogresno.Ja Marina ako shvatim da sam negde pogresio mislim da je u redu i da se izvinem i da se trudim da vise nepravim tu gresku.Jer ja nisam Bog pa da negresim.Ali trebam svakako imati neko svoje samopouzdanje i verovati u svoj sud i misljenje.Iskreno kod mene to jos nije vraceno na normalu jer sam to sj..bao davno i mislio sam pri tom svasta.Ali vecina od tih stvari nije tacno.Medjutim i dalje nisam bas siguran u sebe.Trudim se da budem,ali ovakve stvari kao ovo s tobom me pokolebaju.Medjutim to je dobro,jer suocavajuci se sa tim  jednom i da naucim.Tako da i ovaj razgovor sa tobom meni ce da koristi jednom.
Takodje mi je pomalo neverovatno da ti imas toliko samopouzdanje pogotovo kad se uzme u obzir u kakvoj situaciji zivis.A evo zbog cega.Kod mene je okolina potpuno drugacija od mene.Kada sam imao te probleme ono sto sam se plasio da radim i sebe nazivao kukavicom svi oko mene cene do nebesa.Ja nisam bio frajer,kavgadzija,borac.Jer sa moih tada 1,5m visine(mada i sad nisam nesto mnogo visi)nisam mogao da racunam na fizicko zastrasivanje.A cela okolina  je zadojena nekim pricama o frajerima,svi su frajeri.Pa se prosto tope govoreci o tome kako je ko jak,sta je sve uradio.Svi su zenskarosi,dase.Otac isto.Figura koja bi u toj situaciji gde sam ja samo video da nevaljam i da nekostam nista(jer nisam nista od toga sto drugi pricaju,cene)trebala da me udize da mi prica da nisam ja nista losiji od njih i da nisam takav ,da je to sve normalno itd.je i sam pricala da je takva.Danas sam shvatio da nije.Ali zbog svoih kompleksa on je pricao kako bi on voleo da je,a pri tom nesvesno mene gurao na dno.I ja normalno sam tonu sve dublje.I zbog toga sam izgubio samopouzdanje.Mislio sam da sve pogresno radim.A ti ne.Tebe otac maltretira svaki dan,majka je kako sam razumeo neutralna,pa cak i na strani oca neki put,braca nemaju veze i ti u toj takvoj situaciji gde je sve protiv tebe,gde ti svi bezmalo govore da nekostas nista, da nevredis nista,nalazis toliko smopouzdanje da sve sto kazes nekajes se i potpuno verujes u sebe.Meni je to malo cudno.Ali opet KAZEM.To neznaci da sam u pravu,jer nisam doktor.Ti bi po meni trebala ici kod nekog.Jer oni su vidjali sve slucajeve ovog sveta i znaju sve te situacije,karaktere,moguce posledice SVE.Pa ce te razumeti i pomoci.Ja neznam.Jer ne razumem.

A evo zasto sumnjam  Marina.Kazes da te otac maltretira,neda ti da ides nigde,da radis sta ti hoces,bije te,moras da ga pitas za sve,pa cak i za neke osnovne stvari,a  opet mozes da ne razgovaras sa njim.Kazes da se plasis da ce te ubiti ako nesto pokusas.Pa zar Marina odbijanje razgovora sa njim nije direktno suprotstavljanje autoritetu?Jel znas ti Marina sta takvi roditelji tada rade deci?Jel znas ti sta je moj deda majci radio tada?Jel znas ti da ona nije smela da pisne,a kamoli da sme da neprica sa njim,a opet nije tako strasan bio kao tvoj.On dodje kuci,a dete neprica sa njim,pa ko je ono da neprica sa njim.ONO da neprica samnom,pa sad cu da mu pokazem sta sme,a sta nesme.A ti ocigledno smes,a s druge strane bois se da te neubije.Malo cudno,neslazes se samnom.Takodje pomenuo sam ti kao savet da ides kod rodjaka nekog i da potrazis pomoc od njega.Jer rodjak svaki ce te primiti kod sebe i pruziti ti dom.Njemu nemozes dosaditi jer te poznaje razume i voli.Dok je slucaj sa nepoznatim malo drugaciji.Ti si rekla da nemoze to,jer je otac oterao sve rodjake i svasta im napricao i niko sad ne dolazi.Pa Marina ako je otac "lud"i svi ga mrze zasto bi tebe mrzli?Pa njima bi bilo bas drago da pomognu svojoj rodjaki.Ili mozda rodjaci i vas ostale mrze?Ja Marina poznajem dosta slucajeva gde oca niko ne podnosi,ali decu i ostale vole.I to je NORMALNO.A ti pricas da zbog oca i vas mrze.Pa zasto?NIsu ti rodjaci  neki mentalno zaostali i neznaju bolje pa  vas mrze.Svak normalan DECU nece da mesa u to,decu ce da sazaljeva i pomaze samo ako moze.E sad sta to sad tvoje moze da znaci.Moze da znaci da si i ti i ostali u kuci takodje naljutili te rodjake,na neki nacin,a ne samo otac.Al ja neznam.
Sad da predpostavljam zasto je to tako ne ide.Namecu mi se neki odgovori,jer znam jedan slucaj,ali necu da nagadjam jer to je nezahvalno.
Marina,neznam sta bih ti rekao vise.Ako ti je bas tesko,pomoc uvek mozes naci.Postoje ljudi za to cija je profesija pomoc drugima.Oni za to sluze.Dakle najbolji nacin da se bi pomognes jeste da potrazis neku strucnu pomoc.
Sa mnogima sam razgovarao i uvek mi je zelja da pomogne.I tebi sam vec nekoliko puta rekao kako ja mislim da mozes sebi pomoci.Ali sto neke stvari mozda ne razumem,sta da radim,mozda jednostvno nemogu,nemam to znanje.
Tako da od ovog mog odgovora nemas razloga da padas u depresiju ili sta slicno.Jer ovo ovde nije pomoc,pomoc se trazi kod strucnjaka.Niko od nas ovde nije psihijatar(bar mislim da nije) i samim tim moze se desiti da pogresi.
« Najnovija izmena:: 09:26:25, 30.Maj.2014. Mikelandjelo »

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
« Odgovor #527 poslato: 21:13:14, 02.Jun.2014. »
Kako se osecam lose.Ovih dana mi je bilo bas fino,ali sada,bas lose.Osecam ponovo ono poznato sr..nje u grudima kako nastaje polagano.Bas porazavajuca  stvar.I jos sam dva dana bio na nekoj radnoj akciji u mom selu,radili smo nesto kod crkve.Ja te akcije inace obozavam,tu mi je uvek lepo i svasta necega lepog vidim,pa cak i kad nisam nesto raspolozen,rad ti ne dozvoljava da "mislis previse".Zato je to  odlicno.Medjutim,medjutim.Prvog dana mi je bilo ekstra,medjutim na njegovom kraju pojavila se neka bezvolja,praznina u grudima,kao neka provalija.Nije mi bilo do druzenja vise,do nekog pricanja.A u tim situacijama i ostatak kola krene nizbrdo.Ona kola koja nose sa sobom anksiozna pitanja,socijalno anksiona pitanja,mada sam ih danas suzbijao u nekoliko,tako da su se javila u naznakama,kao neki brzi fles koji proleti kroz mozak.Sinoc sam mislio da ce novi dan,prespavana noc doneti popunjenje te praznine,medjutim ne.Samo se nastavilo gde je sinoc stalo.I tako ceo dan.Pricao sam,al nije to to.Mada sve je to sr..nje.I iskrivljena nestvarna slika.Malo me to razocarava,mada mi nije prvi put da se tako osecam,vec mozda hiljaditi.I procice.Znam.Samo je mnogo odvratan.Cak i ovo pisanje mi ne pruza neku utehu,cak naprotiv jos mi malo uliva tog otrova u grudi,zato cu malcice da stanem sa "surfovanjem"i da se bacim na moj omiljeni "spas"u takvim situacijama,RAD.A dao Bog,kod mene na selu toga ima koliko hoces.A najsladji i onaj koji meni najvise pomaze je rad sa zivotinjama.Njihova radost na licu,toplina,nikakvo trazenje  od tebe niceg vec samo davanje ljubavi meni mnogo znaci.To me bas opusta,a da nekazem da je rad najbitniji.Ali sve zajedno je divno.Malo mi je zao sto se to desilo tako,sto to opet osecam,sto mozda i naznaku panike osecam,al znam i da ce proci,jer je ona jedno sr...nje koje neznaci nista.Jedno lose osecanje koje mi nemoze nista,vec samo da mi oduzima vreme.Al procice.Ionako sam planirao da vise radim,pa ce mi to sad jos bojle doci.
Mozete da predpostavite ,vi koji ste imali tu nesrecu da osetite ta sr..nja,koja sve pitanja mogu da padnu,i padaju mi na pamet.Najvise jedno.Pa kako sam se ja oslobodio toga?Mada znam da je to nebitno,i takodje znam da nema tu oslobodjenja,vec samo navike na to,razumevanje toga straha toliko da on ne utice na zivot,iako je poneki put tu.To je normalno samo se netreba obracati tolika paznja na njega.Posaljite ga u cosak i nek gori u njemu,a vi zivite.Tako ja radim.I pomaze.Mada iako je gadno,iako znam da ce se i posle ovoga opet javiti,ja sam spreman na njega nece mi upropastiti sve one lepe trenutke koje sam doziveo i koje cu doziveti.Ma kakav zivot tada izgledao svaki njegov momenat je vredan za one lepe delove koji ce doci i koji su bili.

*

Van mreže marina_kos

• *
  • 8
  • 0
« Odgovor #528 poslato: 18:27:20, 04.Jun.2014. »
u redu je da se izvines za ono u cemu si pogrijesio...moja greska kod te moje recenice, nisam u potpunosti se izrazila.....uff, ne znam bas imam li toliko samopouzdanja..lako je pisat, al ajd se dokazi..uzivo sam malo sramezljiva, dok se ne opustim..i tek tad postajem svoja..ali ne u potpunosti..svoja sam u potpunosti jedino kad sam sama sa sobom.........jaoooooo, e hvala ti na ovim rijecima : "Mislio sam da sve pogresno radim.A ti ne.Tebe otac maltretira svaki dan,majka je kako sam razumeo neutralna,pa cak i na strani oca neki put,braca nemaju veze i ti u toj takvoj situaciji gde je sve protiv tebe,gde ti svi bezmalo govore da nekostas nista, da nevredis nista,nalazis toliko smopouzdanje da sve sto kazes nekajes se i potpuno verujes u sebe" .....sve sto kazem, ne kajem se...to izgleda ovako..ja kad nesto kazem i kad stanem iza toga, to je rijetkost..samo u situacijama kada sam 100% sigurna da sam u pravu..a dosta sam nesigurna sto pokusavam promijenit i ide mi nekako na bolje, valjda..tako da je rijetkost kada stanem iza svojih rijeci..primjer..godinama sam trpjela onakvo ponasanje od oca i da sad dode i kaze da idemo razgovarat, sve sto bi mu rekla, za nista ne bi pozalila jer sam u pravu sa svime...ali inace ? inace sutim kad se prica..da, ne, dobro, valjda.....tako da......ne vjerujem tolko u sebe kolik ou bolje sutra :) ......ma moj otac je puko od rata..njega je tata njegov isto tako maltretiro..od sve djece, jedino je moj tata radio sa konjima, sjeko drva i ostale poslove koji su se obavljali u to vrijeme..inace smo iz Bosne..pa si zamisli kako je tad bilo prije 30ak godina..njega (mog tatu) je njegov tata (moj djed) psihicki unistavao kao i njegovu mamu (moju baku)...sa tim rjecima, omalozavanjem, da manje vrijede i slicno..znaci u djetinjstvu je bio maltretiran od strane vlastitog oca i ona je jos bio u ratu...to kad se spoji, dobijes ovo kakav je sad...zao mi je, i mislim da bi trebo otic na razgovor kod nekoga...ali on si je zacrto u glavi da ako posustane u necemu, da nije vrijedan da zivi...on misli da se od njega sve ocekuje, da je sve na njemu, da je on glavni a u stvari je to moja mama..dok je tata radio u njemackoj i slao kuci novce za izgradnju kuce u kojoj smo sad, mama je vodila sve papire, odgajala 4 djece, vodila sestru po bolnicama, bavila se skolovanjem 3 djece i poslom jednog djeteta, vodila sve oko kuce, ganjala papire za izgradnju, narucivala materijal, docekivala radnike i ovjasnjavala im i pomagala betonirat, nosit ciglu, na mjesalici bila itd itd...pa kad je naruceni namjestaj doso, ona ga je sastavila..sve ormare, sve ladice, ves masinu, pec, kuhinju, wc..sve je ONA montirala...plus jos djeca...tako da nije sve na tati bilo..niti ce bit...ali, kad ljudi dodu i kazu svaka cast mojoj mami jer znaju da je ona sve unutra to napravila, njemu je krivo..jer se ne vidim njegov dio posla..on je zaradivo i davo novac..da njega nije bilo i tog novca, ne bi ni ove kuce........tako da ja njega razumijem, sto je takav kakav je..ali, to sto on radi je pogresno...ali, problem je sto mu to ne mozes rec..problem je sto mu nista ne mozes rec jer on misli posto je prozivio svasta u zivotu, da je najpametniji i da je uvijek u pravu...pa tako i oko ovog odgoja..po meni, nije u pravu...po meni, nije u redu da djete od 10ak godina tjeras da ocisti kuhinju, opere sude, usisa pod, prasinu obrise, dvoriste ocisti i da na vecer tek uzme knjigu..a ocekujes petice u skoli od njega....kako ? kako kad mu nedas slobodno vrijeme za ucenje ? nadalje, po meni nije u redu da djetetu od 17 godina ne dozvoljavas da ode kod prijateljice koja je 10 minuta pjesice udaljena od nje...da ne dozvoljavas da na kraj srednje skole, djete tvoje ode na sladoled sa cjelim razredom i razrednicom...nije u redu da punoljetnom djetetu branis izlaske, da mu ne dozvoljavas da ti kaze sto misli, da mu ne dopustas da ode spavat kad je umorno, da mu ne dopustas da uci kad ono ima volje i zelje za tim a ne kad se tebi sprdne...takoder, za mene nije nikako u redu da bolesnom, djetetu, vlastitom, ne odes kao otac u bolnicu u posjetu dok ti je dijete odvojeno od cijelog sprata, dok je samo na cjelom spratu...po meni nije u redu da tom istom bolesnom djetetu kazes gluapco jedna, smrsaj, debela si ko svinja, pogledaj se, ko tenk si, smanji to jelo.....dijete ti je takvo napuhnuto, a ne debelo od terapija a ne zato jer previse jede.....nije u redu po meni da ja, sa svojih 20 godina, jedem u tri sata, najedem se psoteno i u pola 4 tata dode kuci sa dva pileta i natjera me da pojedem dva bataka od pileta samo zato da se ne baca...pa jela sa, i to posteno sam se napucala, puknut cu da jos nesto stavim usta...ali ne, jede se kad je vrijeme jela...a kad se jelo stavi na stol, on kao gospodin lezi i gleda tv, i kad mi svi jedemo, onda dode za stol i jede...a sta nije kad je jelo, jelo je za sve ?? daje neka tamo pravila, a ni sam ih ne postuje..pa kakav primjer dajes djeci onda..ako ti sam ne postujes to sto kazes, to sto zahtjevas od svih nas, kako da mi postujemo ???  .......

je, to je suprotstavljanje i skroz si u pravu sa svime sto si reko u vezi ovoga...ali..nakon njegovog apsolutnog ne, ja sam ga izbjegavala..dva tjedna se nisam javljala na telefon..bio je u njem tad..i kad je trebo doc, reko je mami da on sa mnom nece razgovarat...ja sam to samo prihvatila...nece razg on sa mnom, dobro, ja oko njega necu ic..kad bude htjeo pricat, nek prica, ja sam za...tako da..samo igram kako on kaze..i ova mi igra savrseno odgovara......je, cudno je..ne znam sto da kazem u vezi toga, tj kako da odg na to..shvatio bi da sam ti konstantno svaki dan pisala sta mi je radio..vec bi ga upozno preko mojih rijeci.........sto se rodjaka tice...jedni su u austriji, drugi u svicarskoj..njima ne mogu..ostali svi u zagrebu..i ne mogu ni njima jer..npr, ovi u austriji..da su oni u zgu, njima bi mogla otic..jer su dobri..dobri u smislu da kad dodu nama, lijepo pricamo o svemu, si zajedno...a ovi koji su iz zagreba, samo se svadamo umjesto da pricamo sta kod koga ima..ali to je svadanje iz starog doba..spomene se stari odgoj djece i ovaj danasnji i eto ti svade..taj koji je spomeno to je za da su se djeca odgajali kao danas, a svi ostali da se odgajaju kao prije...onda taj isti koji je pokrenuo temu odgoja, pokrene temu skolskih dana, kako se tuko, kako je ovo kako je ono, a laze na tone..i svakog nazivcira...njegova zena je blago retardirana (zvuci grubo, ali stvarno je, psihicki je osla totalka)..kcer koja bi mi kao trebala bit sestricna je odvratna karakterom..nikad nam nije dosla..a akd mi dodemo njima, tj kad smo znali doc, ona ode kod frendice nakon sto se pozdravi s nama, ili sjedi s nama u dok se svi kao druzimo, ona tipka po mobu, slusa muziku, prica na mob sa deckom, frendicama i slicno..mala je katastrofa...eto zasto njima ne mogu...a nikog drugog nema..oni su u zagrebu, ovi u inozemstvu.......

nasla sam posao na moru..trebala bi otic sad jedan dan..ovaj tjedan ili mozda iduci, ne znam..kaze sefica da je sezona losa, nema gostiju.....tako da..eto mi kratkotrajni bijeg........
ali gle..meni je glupo ic trazit pomoc kod psihijatra ili takvih nekih strucnjaka jer nisam ja ta s kojom treba pricat...on MENE maltretira, ne ja njega...ja sam dobro, ON nije..njemu trebaju ti razgovori...da shvati da ako se vec obavezo da ce imat djete, da se mora i birnut o njima, a ne ih sutat kako mu se sprdne...ti ga odgajas, ti mu "krojis" kakvo ce razmisljanje imat, ti ga stvaras, ti ga cinis covjekom..jer ga ti odgajas.......
ma kakva depresija, heheheh...imam osjecaj da me malo sta moze bacit u depresiju kolko sam postala optimisticna nakon svega...

*

Van mreže Mikelandjelo

• **
  • 167
  • 8
« Odgovor #529 poslato: 20:05:06, 04.Jun.2014. »
Marina,slobodno i ovako ,ovde cu ti reci da si ,pa ajd ,divna.Malo si tvrdoglava kako sam ti i rekao,ali si u sustini divna.Ovo ti je prva poruka koju si lepo i polako napisala i prva koju sam potpuno iz prve razumeo.I Marina nemoj se plasiti i tako ruzno pricati o psihijatrima.Trebas mi verovati.Ja sam bio kod njih mnogo.I kod psihologa i kod psihijatara,svakakvih u toj struci,mada se ja Marina nikad nisam nih plasio.Moji u kuci se svi plase njih,otac slicno misli kao i tvoj o njima,mozda cak i ekstremnije,o babi i da ne govorim to je posebna prica,majka samo jednostavno nezna,ali ona ima predobro srce i ljubav prave majke i ona mi je najbolji prijatelj i oslonac u zivotu.Tu je za  mene u svakoj situaciji i bezrezervno me podrzava.To mi je Marina mnogo znacilo.Kod psihijatra  bi trebalo ici svi.Jer svako ima nesto sto nevalja u njemu,ne toliko strasno,ali dovoljno da recimo detetu ostavi posledice.Samo 5 % roditelja na svetu pravilno vaspita dete.Psihijatar je doktor kao i svi drugi,on je tu da pomogne u tim problemima.Ti nisi luda Marina,nisi ni bolesna,cak nemas nijedan poremecaj,koliko ja vidim,od svih onih koje sam ja imao,ali Marina nije to razlog da ga ne posetis.ON JE TU DA TI POMOGNE.Prosto je.A zasto nebi isla?
Drugo Marina.Ja sam ziveo u porodici koja je bezmalo mnogo teskih stvari presla.Moja majka je zivela u goroj situaciji od tebe.Njen otac je bio sasav nacisto,da se izrazim ovako vulgarno.On je maltretirao sve po kuci i dva brata ,a posebno nju.Imalo je dana kad su lezali nocu da spavaju dok je on nozem pretio da ce ih pobiti.Sestra joj se mislim obesila zbog njega.Jedna prelepa zena,i predobra.Zato Marina znam vrlo dobro sta znaci maltretiranje  i izivljavanje.Moje od strane moga oca nije bilo tiliko ekstremno,kao moje majke,ali je mnogo losih stvari bilo.Pogotovo sto sam ja rodjen previse osetljiv,sa tim ekstremnim osecanjima.Ali nije takav bio kako ti pricas da je tvoj bio.Ali sam takodje u 10 godina kopao njive,bastu,vukao seno sa ocem i ja denu(verovatno neznas sta to znaci,a to je pakovanje sena na gomilu uz jednu motku).Sve poslove smo radili moj brat i ja skoro cim smo mogli da  drzimo neku tu alatku poljoprivrednu.Skola je morala takodje da se uci.Stim da u skoli ja ne bih imao pare za uzinu,dok druga deca imaju.Najgore secanje koje imam u tom periodu jeste kada su druga deca isla autobusom,a ja nisam mogao jer nemam pare,pa sam morao peske,a skola udaljena 10km od kuce.Gomila sr...nja Marina.Batine smo dobijali cesto,mada to nesmatram losim.Recimo prut bi jedan stajao  povise sporeta stalno,a ako ga nema  onda ga brat i ja secemo i donosimo majci da nas bije.Mada to nije lose,kao sto rekoh.Neki put tako mora,jer smo bili i nevaljali.I prezivelo se.Samo sto je to sve ostavilo,moralo da ostavi posledice kod men(a ima tu jos nekih stvari koje,o nekima sam mislim i pisao).Kod tebe nije jer si jaca.Ti imas probleme,ali se vidim i boris sa njima.Vidis ,oticices da radis,upoznaces nekog momka tamo,zaljubices se i udati.I vise nema oca,nema problema.Ali trebas poceti da verujes ljudima.Nisu oni toliko losi Marina.Trebas poceti voleti drustvo,momke,dopustiti sebi da se zaljubis.Marina od problema nemozes pobeci,moras shvatiti da ce njih biti uvek,ali da ti nemogu nista jer si ti jaca od njih.I normalno je da problema bude,normalno je da te neko nevoli,da te prevari,da ne bude veran,da te mozda cak i iskoristi,ali to neznaci da si ti losa.Ne,naprotiv, znaci da si odlicna osoba i zato ces jednom naci nekog koji ce te voleti onako kako ti to volis.Ali moras malo da dopustis to i da se ne plasis toga.Kakav bi zivot bio kada bi sve bilo lepo?Nikakav,dosadan,nezanimljiv.Uzivaj u njemu Marina bez straha.
Ovo ti je moja topla preporuka.
Samo da znas,i ja mnogo od ovoga neradim,jer se plasim jos uvek,ali cu se truditi da radim,trudicu se da savladam taj strah.
U ovoj poruci si mi slatka ko secer. ;D

Stranice: « 1 ... 51 52 53 54 55 ... 62 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000