kako vam deluje ovo...

Oboje u pedesetim godinama...Pocetak veze pun price,bliskosti..Troje dece,zivot donosi razne stvari,probleme,uspone padove,uvek se gura dalje.Ja puna energije,optimizma,on sklon padu,ali iscupam ga.Imao je vezu sa drugom zenom pre desetak godina.Saznala sam,ludela,sizela i oprostila.Ali zaista,svim srcem,razumela da sam mozda previse dominantna i da mu je trebalo podizanje samopuozdanja.Nismo se vracali na to,zivot je donosio puno toga dalje.Zadnje 3 godine pocela sam da radim dva posla,on me je podrzao u tome,rekao da ce preuzeti kucne obaveze.Ali-umrtvio se,tonuo u neki svoj mir,kompjuter,TV,spavanje.Cesto sam ga pozivala da pricamo o tome,nekada se ljutila zbog totalne neaktivnosti,zavodila ga,animirala..on je uvek pozitivno odreagovao na razgovore(jako dobro zna sve to,psiholog je i radi bas na poremecenim porodicnim odnosima)ali se za 2-3 dana vracao na staro.Vremenom sam pocela da grdim sebe da previse trazim,da hocu zivahnu vezu kao da smo klinci..Ali ja ne umem da tavorim,krenula je rekreacija,izlasci sa drugaricama...Naravno,sve kucne obaveze,nabavke,spremanja su bile moje.Ja sam se rodila sa puno energije koju rado trosim i koja se lako obnavlja.Pre dve godine cudnim slucajem usla sam u komunikaciju sa covekom sa kojim sam i danas u divnoj,tajnoj vezi.Griza savesti,muvanja,laganja...Hiljdu puta sam zelela da prekinem,ali taj odnos se razvijao tako lepo da nikako nisam mogla da ga se odreknem.Nisam imala nikakve probleme oko vidjanja i ako je covek iz drugog grada jer moj muz uopste nije primecivao da li sam tu ili ne,koliko sam odsutna...
Zatim je zivot pre godinu dana doneo "slag na tortu"Obolela sam od karcinoma.Operisana.Sa drugim covekom sam htela da prekinem(on je vec doziveo tesku bolest i smrt voljene zene,strasno bi bilo da mu se to ponovi)ali nije prihvatio.Dolazio je da me vidi na par minuta ispod bolnickog prozora.Suprug je odreagovao zbunjeno jer nije navikao da sve obaveze vodi sam.Posle mesec dana"slag na slag"!!!Suprug otkriva mail drugarici gde saznaje da imam nekoga.Krece haos-nama vike dreke itd.vec tesko psiholosko maltretiranje koje sam trpela uz hemioterapiju mesecima.On pada,nesrecan je,vidi svoj zivot kao tesku katastrofu i promasaj,kuka sto nema prijatelje,nije zadovoljan svojim odnosom sa roditeljima,zapustio je odnos sa decom...Sve u svemu teska manipulacija(mislim da je to nesvesno radio a ne zloupotrebio svoju profesiju)u kojoj ja treba da vidim da ako se rastanemo-on propada...I sad se pitam kako sam izdrzala sve to uz hemioterapiju!Rekla sam da sam vezu prekinula..tesko smo se folirali-deca,roditelji,prijatelji...niko nije primetio da se tako nesto desava.Svi mi se divili kako stojicki podnosim sve-sisam se unapred,kupujem perike,igram se-cas sam crna,cas plava...Isla sam i da radim kad god sam mogla(dva studenta u drugom gradu,treba para...)Krala sam i dva sata nedeljno kada je moj dragi dolazio da me vidi.Sa muzem sam pocela strogo,da prekine da kukumavci,sazaljeva sebe i ostavi me da se na miru lecim.Onda bi par dana bilo cile-mile,pa opet ispocetka.Ipak sve redje...Dvoje velike dece zna za to,rekla sam im,a da muz nema pojma o tome(nije fer,ali nisam se usudila josi to da natovarim sebi).
Sadasnje stanje-moje lecenje proslo,radim punom parom,dobro sam,vidjam se sa dragim koji mi je jos blizi(slobodan je,ali ne trazi nikakav razvod od mene,razume moje dileme,jednostavno me mnogo lepo voli)muz manje drami,oblece oko mene,radi po kuci,aktivan u svemu...ja prema njemu vise nemam ona glavna osecanja.Volim u njemu mnoge osobine,znam da dosta vredi,razumem i padove..Ali kao muskarca volim drugoga.Ne usudjujem se da se razvedem(najmladje dete,na pragu puberteta,misli da smo u dobrom odnosu...bas bi se sokiralo)Bojim se da bi muz poceo opet sa tim padovima,da bi prikazao propadanje za koje sam ja kriva...Deca bi patila da ga takvog vide.Da ne pricam o roditeljima koji su stari,a to bi ih jako pogodilo.Mnogi bi propatili,kako da im to priredim?Da se odreknem svoje veze?Ne!To je donos koji vredi,srce mi leci!Da foliram i dalje?Razdire me to vec dugo....I tako u krug...