Pozdrav!
Imam jedan problem koji me jako muci... zabrinuta sam za moju sestru koja ima problem, a ne zeli o njemu da govori ni s kim. Naime, nije samo o tom problemu da nece da govori, nego uopsteno ona o svojim problemima ne zeli da govori, a to me posebno zabrinjava zbog toga sto znam da je jako emotivna osoba, i nju i najmanja sitnica povredi...
Naime, sada se konkretno radi o sledecem... Ona je sa deckom u vezi vec par godina. Sve je uvek delovalo jako idilicno, i po njoj se jasno videlo da je zaljubljena, sto su komentarisali svi koji je znaju. I decko je jako dobar prema njoj, trudi se da sve bude onako kako ona hoce. U poslednje vreme pocela je da se zali na njega, kako joj je dosadio, kako je nervira i slicno... Mislila sam da ce je to proci kroz par dana. Medjutim, jedno vece je (pod dejstvom alkohola) meni pocela da salje poruke i da me ispituje za jednog njenog bivseg decka, u kog je bila zaljubljena pre 5-6 god. (sada ima 20). Takodje, napisala mi je i da ne zeli sa ovim deckom vise da bude. Ja sam odmah pokusala da razgovaram sa njom, ali ona je bila jako skrta na recima. Uspela sam saznati samo to da njoj nije svejedno kada njega vidi, da je on prema njoj bio jako romantican dok ovaj decko to nije... Pokusala sam joj staviti do znanja da taj decko ima jos dosta devojaka sa kojima je on takav (posto to provereno znam). Rekla mi je da je to sa njih dvoje drugacije. Nije htela vise o tome da prica, samo je plakala. Jer, kada joj kazem nesto lose o njemu, ma koliko to upakovala da lepse zvuci, ona i na najmanju sitnicu demonstrativno prekida razgovor.
Mene od svega najvise zabrinjava to sto ona to nema s kim da podeli! Vidim da u drugarice nema poverenja i da se plasi da ce one to nekome preneti. A meni zasto nece... to ne znam. Istina, nikada nismo imale idealan odnos, niti se poveravale jedna drugoj, ali mislila sam da zna da ako mi nekada nesto kaze da ce to ostati izmedju nas.
Kako da je ubedim da mi se otvori i da razgovara sa mnom o tome? I kako da joj stavim do znanja da ne vredi takvu vezu raskidati zbog takvog decka, a da se ne naljuti i prekine razgovor? Hvala unapred!