Mnogo ljudi zeli da sazna nesto o astrologiji,odnosno da pocne sa usvajanjem znanja o njoj.Odakle poceti?Koje knjige procitati/kupiti?Odakle nauciti osnove pa preci na visi nivo?
Pomozite svojim savetima svima nama koji želimo da budemo deo ove čudesne nauke 
Početi od osnovnih simbola, definicija...
Knjige za početnike su:
* Imširagić - Točak sudbine 1 i 2
* Maja Lončarić - Šta zvezde govore o nama
* Stiven Arojo - Priručnik za tumačenje natalne karte
* Mile Dupor - Ne verujete, proverite
* Marion Marc i Dzoan Mekevers - Knjiga I i II
Neke su više neke manje razumljive ali veoma je bitno pročitati ih sve jer svaki pisac na svoj način piše o osnovama astrologije. Najviše ćete izvući iz njih ako uporedjujete njihovo vidjenje aspekta, elementa, definicije...
Mene zanimaju ista pitanja kao i miss80 i jos nesto bih pitala....
Interesuje me kako se analizira natalna karta tj. koji se metod koristi? Da li deduktivno-induktivni, dakle pocinje se sa nekim opstim pogledom na kartu, pa se ide postepeno u konkretizaciju iste...ili obratno, pocinjete sa nekim konkretnim podatkom i onda se ide u sirinu....
Moguće je koristiti i jedan i drugi metod.
Kompletna analiza je veoma kompleksna jer je potrebno svaki segment života dobro analizirati.
Parcijalna analiza je za mene prihvatljivija jer je astrologu ostavljena mogućnost da se usresredi na problem i da svoje mišljenje.
Znači iz mog iskustva kažem da parcijalna analiza i fokusiranje na problem je efikasnije nego kompletna analiza.
Pretpostavljam da je sve to individualno i da svako ima svoj pristup, ali to mozda vazi samo za one koji imaju odredjena znanja iz astrologije...ali kako bi jednog pocetnika savjetovali da krene sa tumacenjem natalne..?
Početnik ne može da tumači kartu, tek kada ovlada osnovnim znanjem počinje sa primerima iz svog okruženja i počinje da se bavi suštinom. Do tada mora da ovlada osnovnim pojmovima.
Mislim da za početnike nije dobar Dupor,bar meni je bio nerazumljiv.
Ima poseban način pisanja Dupor ali to ne znači da ga ne treba čitati. Ne mora biti prva ali je treba pročitati jer i njegov pristup donosi neko znanje.
ja nisam naišla ni na jednu knjigu iz koje početnik može da uči, sve su nedorečene.
Ne postoji bilo šta što se može iz jedne knjige naučiti. Potrebno je razumeti a to je moguće uz različite pisce.
I jos nesto , koliko su ovi stepeni bitni kod tumacenja?
Iskren da budem ako si na početku daleko si od stepena. Stepeni su šlag na torti