Pomoć i saveti za početnike u astrologiji

• Odgovora: 26
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Pomoć i saveti za početnike u astrologiji
« poslato: 21:27:46, 09.Sep.2009. »
Mnogo ljudi zeli da sazna  nesto o astrologiji,odnosno da pocne sa usvajanjem znanja o njoj.Odakle poceti?Koje knjige procitati/kupiti?Odakle nauciti osnove pa preci na visi nivo?
Pomozite svojim savetima svima nama koji želimo da budemo deo  ove čudesne nauke ::)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
Odg: Pomoć i saveti za početnike u astrologiji
« Odgovor #1 poslato: 22:19:54, 09.Sep.2009. »
Mene zanimaju ista pitanja kao i miss80 i jos nesto bih pitala....
Interesuje me kako se analizira natalna karta tj. koji se metod koristi? Da li deduktivno-induktivni, dakle pocinje se sa nekim opstim pogledom na kartu, pa se ide postepeno u konkretizaciju iste...ili obratno, pocinjete sa nekim konkretnim podatkom i onda se ide u sirinu....
Pretpostavljam da je sve to individualno i da svako ima svoj pristup, ali to mozda vazi samo za one koji imaju odredjena znanja iz astrologije...ali kako bi jednog pocetnika savjetovali da krene sa tumacenjem natalne..?

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #2 poslato: 22:57:39, 09.Sep.2009. »
Evo ja cu da iznesem svoja iskustva.
Sebe ne smatram poznavaocem astrologije, jos uvek sam na pocetku u izucavanju iako sam pocela pre skoro 2 godine. Najpre sam citala sve sto mi je doslo pod ruku: razne tekstove iz casopisa, sve sto sam mogla da nadjem na netu... Pocela sam sa opstim karakteristikama za svaki horoskopski znak, zatim za svaku astro-kucu, pa polako sam pocela da shvatam kako se koja planeta "ponasa" u pojedinim kucama i znaku, onda su na red dosli aspekti... Forumi i diskusije sumi puno pomogli.
Od knjiga: S.Arojo - Prirucnik za tumacenje natalne karte
              A.Imsiragic: Tocak sudbine I i II
Ne kazem da ovako treba poceti ali to je bio moj nacin  (*o*)

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #3 poslato: 08:54:03, 10.Sep.2009. »
Ja sam počela da izučavam / učim astrologiju još davne 1990, što iz časopisa što iz opšte poznatog kompleta Marion D. March i Joan McEvers, pa sam kasnije polako popunjavala svoju astrološku biblioteku sa drugim autorima ~ šta god da sam pronalazila po knjižarama, to sam kupovala  8)

2000 sam krenula kod Prof. Imširagića i tako dodatno sakupljala nove knjige za dalje učenje. U to neko vreme sam počela i da pronalazim i knjige iz TA, naročito zahvaljujući Branki Stamenković i njenoj tadašnjoj izdavačkoj kući koja je imala zaista sjajan izbor knjiga ;)

A što se tiče pitanja "Kako se analizira natalna karta?" ~ počne se od osnovnih stvari ~ Asc', Sunce, Mesec, pa sva ostala polja & planete & aspekti, barem tako ja radim  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #4 poslato: 00:53:13, 11.Sep.2009. »
Počela prošle godine,uz naravno Marion March.Od Dupora mi se digla kosa na glavi,on mi je isuviše crn,a i težak.Imam svakakvu literaturu,čak kupujem i "astrologus",što je nenormalno,jer sam tek pohvatala končiće.Nekada sam jako sretna,kad nešto sebi "pogodim",al kad vidim šta sve ljudi znaju,kolika je to oblast,i da se uči gotovo ceo život,bude me blam,zapravo znam da ništa ne znam!! (*o*)A i moj mesec u ovnu,oće sve sad i odmah ::)
Mislim da za početnike nije dobar Dupor,bar meni je bio nerazumljiv.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #5 poslato: 04:32:15, 11.Sep.2009. »
U pravu si Mia ~ Dupor nije baš pogodan za onoga koji tek kreće da uči, ali je i interesantan, jer na vrlo specifičan način {svoj način} radi analize i tako pokazuje na koji još način može da se izučava astrologija u odnosu na primer na Merion Marč koja je u odnosu na njega u svojim tumačenjima "lepršava i relativno jednostavna" ili pak Linde Gudman koja je u odnosu na Dupora "više nego simpatično uz kaficu i kolačiće brbljiva"  ;) :)
« Najnovija izmena:: 04:36:27, 11.Sep.2009. Šmišonja »
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #6 poslato: 10:44:06, 11.Sep.2009. »

al kad vidim šta sve ljudi znaju,kolika je to oblast,i da se uči gotovo ceo život,bude me blam,zapravo znam da ništa ne znam!! (*o*)A i moj mesec u ovnu,oće sve sad i odmah ::)
Mislim da za početnike nije dobar Dupor,bar meni je bio nerazumljiv.

Isti slucaj je i samnom, kad vidim koliko ljudi znaju postidim se jer postanem svesna koliko ja ne znam  :-[ !
I meni je Dupor tezak i mracan  (*o*). Za pocetnike u izucavanju astrologije nikako ga ne bih preporucila.

« Odgovor #7 poslato: 10:30:02, 18.Sep.2009. »
ja nisam naišla ni na jednu knjigu iz koje početnik može da uči, sve su nedorečene.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #8 poslato: 11:22:02, 18.Sep.2009. »
(*o*) Ne znam ~ meni su knjige od Marion Marc i Dzoan Mekevers izuzetno pomogle na početku, jer su po meni baš i napisane za početnike.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #9 poslato: 14:27:21, 18.Sep.2009. »
Knjige od Marion Marc i Dzoan Mekevers su zaista odlicne. Takodje mislim da su prilicno prihvatljive i pocetnicima, kao i Prirucnik za tumacenje natalne karte ciji je autor S.Arojo

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000