Pomoć i saveti za početnike u astrologiji

• Odgovora: 26
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Odg: Pomoć i saveti za početnike u astrologiji
« Odgovor #10 poslato: 12:21:34, 20.Sep.2009. »
Nije loša ni knjiga Principi astrologije od Kartera  ali je nedorečena, sve će pomoći ali stalno fali objašnjenja
« Najnovija izmena:: 14:09:01, 21.Sep.2009. Nale 83 »

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Pol: Žensko
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
Odg: malkice "off"
« Odgovor #11 poslato: 18:56:39, 20.Sep.2009. »
Pa ako nešto treba da se objasni ~ ja / mi / ostali ~ tu sam / smo da pomognemo ~ da se to što pre razjasni da bi moglo da se ide dalje sa učenjem  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #12 poslato: 14:51:35, 21.Sep.2009. »
Ja bih voljela ako bi neko mogao da mi objasni stepene...Koliko sam uspjela da vidim svaki horoskopski znak simbolizije odredjeni stepen...1 stepen-ovan, 2 stepen-bik.....12s.-ribe.Da li se onda nastavlja ovakav niz do 30.stepena, pa je 13 stepen-ovan....24stepen-ribe, pa 25 opet ovan ili kako? Negdje sam procitala da je tako, a onda u istom tekstu kad su mesto objasnjavali pise '29 stepen-stepen ribe" , slijedeci ovu analogiju 29 st. bi trebao biti lav? Stvarno nemam pojma kako to ide? I jos nesto , koliko su ovi stepeni bitni kod tumacenja?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #13 poslato: 15:30:11, 21.Sep.2009. »
Mnogo ljudi zeli da sazna  nesto o astrologiji,odnosno da pocne sa usvajanjem znanja o njoj.Odakle poceti?Koje knjige procitati/kupiti?Odakle nauciti osnove pa preci na visi nivo?
Pomozite svojim savetima svima nama koji želimo da budemo deo  ove čudesne nauke ::)
Početi od osnovnih simbola, definicija...

Knjige za početnike su:
* Imširagić - Točak sudbine 1 i 2
* Maja Lončarić - Šta zvezde govore o nama
* Stiven Arojo - Priručnik za tumačenje natalne karte
* Mile Dupor - Ne verujete, proverite
* Marion Marc i Dzoan Mekevers - Knjiga I i II

Neke su više neke manje razumljive ali veoma je bitno pročitati ih sve jer svaki pisac na svoj način piše o osnovama astrologije. Najviše ćete izvući iz njih ako uporedjujete njihovo vidjenje aspekta, elementa, definicije...

Mene zanimaju ista pitanja kao i miss80 i jos nesto bih pitala....
Interesuje me kako se analizira natalna karta tj. koji se metod koristi? Da li deduktivno-induktivni, dakle pocinje se sa nekim opstim pogledom na kartu, pa se ide postepeno u konkretizaciju iste...ili obratno, pocinjete sa nekim konkretnim podatkom i onda se ide u sirinu....
Moguće je koristiti i jedan i drugi metod.
Kompletna analiza je veoma kompleksna jer je potrebno svaki segment života dobro analizirati.
Parcijalna analiza je za mene prihvatljivija jer je astrologu ostavljena mogućnost da se usresredi na problem i da svoje mišljenje.
Znači iz mog iskustva kažem da parcijalna analiza i fokusiranje na problem je efikasnije nego kompletna analiza.

Pretpostavljam da je sve to individualno i da svako ima svoj pristup, ali to mozda vazi samo za one koji imaju odredjena znanja iz astrologije...ali kako bi jednog pocetnika savjetovali da krene sa tumacenjem natalne..?
Početnik ne može da tumači kartu, tek kada ovlada osnovnim znanjem počinje sa primerima iz svog okruženja i počinje da se bavi suštinom. Do tada mora da ovlada osnovnim pojmovima.

Mislim da za početnike nije dobar Dupor,bar meni je bio nerazumljiv.
Ima poseban način pisanja Dupor ali to ne znači da ga ne treba čitati. Ne mora biti prva ali je treba pročitati jer i njegov pristup donosi neko znanje.

ja nisam naišla ni na jednu knjigu iz koje početnik može da uči, sve su nedorečene.
Ne postoji bilo šta što se može iz jedne knjige naučiti. Potrebno je razumeti a to je moguće uz različite pisce.

I jos nesto , koliko su ovi stepeni bitni kod tumacenja?
Iskren da budem ako si na početku daleko si od stepena. Stepeni su šlag na torti  :)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #14 poslato: 09:08:53, 22.Sep.2009. »
Iskren da budem ako si na početku daleko si od stepena. Stepeni su šlag na torti  :)

Da, upravo je to problem...nedostatak sistematicnosti u ucenju.Kao sto rece, trebalo bi poceti od osnovnoh simbola, a kod mene je sve to pomalo stumbano, pa se onda javljaju 'rupe' u znanju ili ne znam neke elementarne stvari a citam nesto drugo sto je daleko od toga i slicno.
Nadam se da ova literatura moze pomoci da se korak po korak krene sa ucenjem astrologije jer bez adekvatnog pristupa ucenju, nema ni dobrih rezultata.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #15 poslato: 09:55:36, 22.Sep.2009. »
Bez osnovnih simbola i značenja samo se može gubiti vreme. Znači sve rupe treba popuniti. Uz to prati i ovu temu i čitaj sve redom kako je tamo napisano.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #16 poslato: 23:27:02, 22.Okt.2009. »
Moze li se ova tema koristiti da se ovdje postave neka kraca, kao 'blic' pitanja iz astrologije?

Svakakva mi pitanja padaju na pamet ( naravno u vezi astrologije ). Osjecam se kao dijete koje zapitkuje 'sto je ovo, a sto ono"? Da ne bih otvorala novu temu svaki put, mogu li se ovdje postavljati neka pitanja koja su vise uopstenog karaktera?

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #17 poslato: 00:16:44, 23.Okt.2009. »
Od Dupora mi se digla kosa na glavi,on mi je isuviše crn,a i težak.

Mislim da za početnike nije dobar Dupor,bar meni je bio nerazumljiv.

Sreca te sam naisla na vreme na Tvoj savet, jer to je ono sto mene ume u potpunosti da odvoji na dug period da se zaista posvetim onome sto me zanima..

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #18 poslato: 13:15:51, 30.Okt.2009. »
Znam da je za sinastriju tj. za odnos izmedju dvoje jako bitno da su mjesec i sunce u povoljnim aspektima....Mene zanima jedna stvar, kako se tumaci u sinastriji kad se poklapaju ili su makar vrlo blizu npr. moj ASC i njegov MC i( samim tim su blizu i IC i DSC ) i slicno kako se tumace ta poklapanja nekih kljucnih tacaka u natalu kao sto su ASC,DSC itd

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #19 poslato: 16:52:38, 30.Okt.2009. »
Za poklapanje osa ASC/DSC kazu da se osobe nadopunjuju... To je sve sto znam, a bas me interesuje sta jos moze da znaci?

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000