Parovi u astrologiji

 • Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

 • *****
  Počasni član
 • 1 835
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 69
 • Pol: Žensko
  • Facebook
Parovi u astrologiji
« poslato: 20:04:14, 12.Nov.2013. »
Vatra i vazduh: Vrtlog strasti i mašte

Ovan, Lav i Strelac odličnog će partnera za trajnu ljubavnu vezu pronaći u Blizancima, Vagi i Vodoliji.

Vatra ne može goreti bez kiseonika a vazdušni partner svojim idejama i osobenošću raspaljuje vizije, planove i žar srca svoga vatrenog partnera. Naizgled hladni vazdušni znaci žive u svetu razuma i intelektualnih ideja. Uz vatrenog partnera, njegovu spontanost i hrabrost, opustiće se.

Vatreni znaci vole da dobiju potvrdu svoje vrednosti, a vazdušni će uvek pronaći prave reči kojima će pohvaliti i motivisati vatru.

Kombinacija tih energija vrlo je dinamična, pokretljiva, znatiželjna i puna planova. Odlično motivišu jedno drugo na osvajanje života. Ponekad im manjka praktičnosti, ali im nikad ne manjka prijatelja, putovanja, ideja i životne radosti. Ovi su parovi poput vrtloga strasti i mašte, uvek puni novosti. Nikad im nije dosadno, a problemi nastaju tek ako jedan od njih posustane.

Vatra i zemlja: Strogo kontrolirana žudnja za životom

Dinamična vatrena energija Lava, Ovna i Strelca čini zahtevan par sa statičnom zemljom Jarca, Bika i Device. Spontanost vatre, koja žudi za životom, u potrazi za smislom, sudara se s oprezom zemljanog partnera, koji sa obe noge stoji čvrsto na zemlji. Za vatrenog partnera rutina i običan život znače stagnaciju, dosadni su i depresivni.

Za zemljane znake oni su sigurnost, a veliki planovi vatrenog partnera samo su gubitak vremena. Dok vatra vidi život kakav bi mogao biti, zemlja vidi ono što jeste. Teško ih je pomiriti.

Zemlja može lako ugasiti vatru, potkopati njen optimizam, podceniti je i obeshrabriti. Vatra može spaliti zemlju, uzdrmati sigurnost koju nalazi u rutini. Ali, ako zemlja prihvati vizije budućnosti svog neobuzdanog partnera, a vatra se osloni na praktičnost zemlje, zajedno mogu ostvariti velike zamisli.

Vazduh i zemlja: Praktičnost u službi ideja

Premda nisu idealan spoj energija kad je reč o ljubavnom paru, Bik, Devica i Jarac mogu ostvariti uspešnu vezu sa Blizancima, Vagom i Vodolijom. Razum i objektivnost vazdušnog partnera dobiće podršku u praktičnosti zemljanog.

Ipak, dinamični vazduh može biti suviše brz, znatiželjan i sklon novome za ukus zemljanog partnera. To ga čini nesigurnim, katkad i ljutim. Temeljitost, promišljenost i oprez zemljanog partnera mogu iznervirati vazdušni znak.

Kad ih ljubav prisili na kompromise, zemlja će pomoći vazduhu da praktično iskoristi svoje komunikacijske veštine i društvenu svest. Zajedno će graditi društveni status i uspinjati se na lestvici društvenog uspeha. Idealizam i znanje vazdušnog znaka mogu razvedriti i motivisati zemljane. Znaće da ih ostvare onako kako to vazdušni znak sam ne bi znao.

Veze mogu biti uspešne ako partneri uspeju da odrede zajednički cilj i rade na njemu.

Zemlja i voda: Magični realizam

Bik, Devica, Jarac mogu ostvariti vrlo stabilnu i skladnu vezu sa Rakom, Ribama i Škorpijama. Voda u prirodi nema čvrst oblik, nego se prilagođava nekom spoljašnjem obliku – poput flaše ili rečnog korita. Zemlja vodi daje oblik i stabilnost. Poput zemlje koju natapa kiša, a potom procveta u plodna polja i mirisne livade, tako se nadopunjavaju zemlja i voda.

Vodeni partner donosi život, kreativnost i osećanja stabilnoj zemlji. Zemljani partner određuje oblik i cilj prema kojem će usmeriti kreativnost i snagu osećanja svog vodenog partnera.

Zajedno stvaraju stabilan život koji ima čvrste temelje i koji je prožet dubokim osećanjima. To je jedna vrsta produhovljene stvarnosti koja donosi emotivnu i materijalnu sigurnost. Veze su odane i dugotrajne, bez velikih uzbuđenja i drame. Voda će razvedriti katkad tmurno raspoloženje zemljanog partnera, a povremene emotivne hirovitosti vode zemlja će strpljivo i staloženo prizemljiti.

Vatra i voda: Uzavrela osećanja

Vatra i voda izazovan su par energija koje jedna drugu mogu uništiti. Voda može ugasiti vatru, a vatra može zagrejavati vodu dok ne ispari. Astrološki parovi Ovna, Lava i Strelca s Rakom, Škorpijom i Ribama nisu lako spojivi.

Ipak, kao kad vatra zagreje vodu u kojoj se može skuvati hranjivo jelo, tako i ovaj par može ostvariti uspešnu vezu. Vatreni partner se čini kao dinamični predvodnik koji pokreće vezu.

Osobitost vodenih znakova je u njihovoj sposobnosti da uvek pronađu put, pa će suptilnom manipulacijom osećanjima vešto obuzdati naizgled dominantnu vatru. Vatreni znaci vrlo su direktni, katkad pregrubi za vodene tipove.

Vatra svojim vizijama i dinamičnim tempom života može iscrpeti vodu. Vodenim znacima je povremeno potrebna samoća, ćutljivi su i povlače se u svoj unutrašnji svet. Ekstrovertna vatra to teško podnosi, to je ono što je gasi. Kad se uzburkaju osećanja vode, vatra ih može preterano dramatizovati pa nastaju veličanstvene svađe s obiljem suza.

Ove veze su uzbudljive, pune uzavrelih osećanja. Odigravaju se u stalnoj smeni leta i zima, uvek u pomalo dramatičnim raspoloženjima.

Vazduh i voda: Razum i osećanja

Razum i osećanja nije jednostavno uskladiti. Blizanci, Vaga i Vodolija kao da su na jednoj strani klackalice, a na drugoj su Rak, Škorpija i Ribe. Ravnotežu je moguće postići uz promišljeno i intuitivno traženje pravih reči, pravog načina, prave mere u stvarima.

Vazdušni znaci vole verbalno izražavanje i katkad ne razumeju osećanja i neverbalne poruke svog vodenog partnera. Vodeni partner ne može rečima izraziti bogatstvo osećaja unutrašnjeg sveta u kojem živi, pa se čudi nerazumevanju svog partnera koji živi u svetu ideja.

Ove parove uskladiće zajednički interesi u koje duboko veruju, ideje kojima će se predati. Često su to umetničke ideje ili duboka vera u neki plemeniti ideal koji čini okosnicu veze.

http://www.novimagazin.rs/opusteno/najbolji-ljubavni-parovi-u-astrologiji


 


*

Van mreže Pokahontas-84

 • **
 • 262
 • 8
 • Pol: Žensko
 • Love,Peace,Freedom
Odg: Parovi u astrologiji
« Odgovor #1 poslato: 22:04:19, 12.Nov.2013. »
Lep tekst, bravo...

 
 

*

Van mreže elena86

 • ****
 • 4 388
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 129
 • Pol: Žensko
Odg: Parovi u astrologiji
« Odgovor #2 poslato: 01:58:48, 13.Nov.2013. »
Ovo za vatru i vodu je apsolutno tacno. Licno sam prosla kroz sve navedeno  :D
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca
 

*

Van mreže maraja

 • *****
  Počasni član
 • 1 835
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 69
 • Pol: Žensko
  • Facebook
Odg: Parovi u astrologiji
« Odgovor #3 poslato: 13:56:30, 17.Nov.2013. »
Lep tekst, bravo...
I meni se mnogo svideo zato sam postavila  :flowers:
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
10 Odgovora
3497 Pregleda
Najnovije: 02:02:50, 23.Okt.2009.
Feniks
11 Odgovora
3378 Pregleda
Najnovije: 00:34:10, 06.Jun.2011.
Alicia
7 Odgovora
1706 Pregleda
Najnovije: 22:41:37, 01.Sep.2015.
Miloš Mi.