Cela plata za jednog djaka

• Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Cela plata za jednog djaka
« poslato: 01:18:17, 31.Avg.2009. »
Na jednog đaka ode cela plata

Roditeljima, koji za početak školske godine spremaju samo jednog učenika, bio on osnovac ili srednjoškolac, samo za kupovinu najosnovnijih stvari, bez kojih dete u školu ne može, potrebna je suma veća od jedne prosečne plate. a, šta je s porodicama koje u školu spremaju dvoje ili troje učenika? NJima, kao jedino rešenje, očito ostaje da se pozajme ili dignu kredit.
Milicu Jović iz Novog Beograda ovih dana more upravo takve brige. 1. septembar se bliži, a ona u školu šalje dvojicu sina.
- Pa, treba ih kompletno opremiti, kupiti im sve, od knjiga do patika. Sva sreća, pa su bar za ovog mlađeg, koji na jesen polazi u prvi razred osnovne škole, knjige besplatne. Ali, to mi i nije neka pomoć, jer su knjige još i najmanja stavka na podužoj listi potrepština. Samo sam ranac prošle nedelje platila 3.000 dinara. Jer, deca su to, pa ni on ne može da bude običan, sa pijace ili od Kineza, nego mora na njima da bude specijalni crtani junak... Da se ne odvaja od drugara. A to košta. A gde su još nove patike, garderoba, oprema za fiskulturu? Za starijeg, koji kreće u srednju školu, ne smem ni da razmišljam kako ću. Sve se nadam, stariji je, pa možeš da mu objasniš ako za nešto nema-priča o roditeljskim mukama Jovićeva.
Kako smo saznali po beogradskim knjižarama, samo za komplet udžbenika, u zavisnosti od toga u koji razred dete polazi, potrebno je izdvojiti između pet i 11.000 dinara. Time se, međutim, kupovina ne završava, jer tek onda kreće potraga za školskim priborom, sveskama, opremom za fizičko i likovno vaspitanje... A, gde je još garderoba?

Izvor: Glas

*

Van mreže anea

• *
  • 69
  • 0
  • Pol: Žensko
  • put me on the train, send me back to my home...
Odg: Cela plata za jednog djaka
« Odgovor #1 poslato: 12:03:34, 31.Avg.2009. »
ovakvo stanje kod skolaraca je i kod nas u drzavi, lani su bili besplatni ucenici za sve djake a ove godine su knjige oko 2 000 hkn

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000