I (prva) kuca ~ prvo polje

 • Odgovora: 59
Stranice: 1 2 3 ... 6 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Dorijana

 • **
 • 533
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 4
 • Pol: Žensko
I (prva) kuca ~ prvo polje
« poslato: 21:26:18, 16.Apr.2009. »
Prva kuca - ugaona
Prirodni znak: Ovan
Prirodni vladalac: Mars
Kuca zivota
Kljucna rec: Identitet

Vrh prve kuce je SAC ili znak u usponu. Ovo je jedna od najvaznijih tacaka u prirodnom horoskopu i ona precinzno pokazuje stepen i znak na istoku horizonta u trenutku rodjenja. Zbog Zemljine rotacije, jedan stepen zodjaka dize se iznad horizonta otprilike svake cetiri minute, stoga i sami mozete videti koliko je vazno da se zna precizno vreme rodjenja.

Prva kuca, a posebno ASC, pokazuje vasu licnost, vase prirodne sklonosti i tendencije, vasu individualnost i nacin na koji se izrazavate. Ona pokazuje kako vas drugi vide i nacin na koji vi zelite da vas drugi vide. Ona predstavlja vase telo, zdravlje i godine ranog detinjstva. Pokazuje vas pristup zivotu, vas pogled na svet, vas izgled i pojavu i pocetak svih vasih poduhvata.

Prva kuća, na čijem je vrhu ascedent, označava prvenstveno ličnost osobe, ego, telo, figuru, oblik, izgled, kožu, rast, rizike i opasnosti za telo, ličnost. Iz nje je moguće sagledati potencijale dugovečnosti, zaštite i čuvanja života i zdravlja, snagu organizma, osobine i telesne crte, navike, narav, raspoloženje, karakter, ponašanje. Pored toga I kuća govori o patriotizmu, zemlji življenja, opštim uslovima. Označava takodje očevu majku, majčinog oca, glavu...

Prva kuća je početna u nizu astroloških kuća i kao takva, prirodno je da nosi sve ono sto je prvo.
To je početak života, rodjenje osobe i date okolnosti. U njoj posmatramo rađanje individue unutar Kosmosa, sve ono što tvori pojedinca. Dakle, to je unutrašnja priroda, urodjena inteligencija i sklonosti, karakter, ego, emocije, temperament, svest i podsvest.

Iz fiziološkog aspekta, u značenja ove kuće spada telo, konstitucija, vitalnost, zdravlje, pol, ponašanje, način na koji se osoba pokazuje drugima, njen status i poštovanje u svetu, i uopšte prosperitet u životu.

Ova kuća se tiče i nacije pripadnika, njegove svesti o svom narodu, državi i patriotizmu u širem smislu.

Precizno posmatrano ona se odnosi na glavu, mozak i centralni nervni sistem uključujući i lobanju.


preuzeto sa netaMoj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke
 


*

Van mreže capri

 • *
 • 99
 • 0
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #1 poslato: 10:51:16, 20.Apr.2009. »
 Kod mene prva kuća počinje 24.stepenom Djevice.
Pluton je konjukcija Asc,a Uran u Vagi u I. Nekad davno su mi rekli da sam ja osoba koja je rodjena da ili piše sopstvena pravila ili da krši postojeća.Ja bih rekla da u tome ima djelimično istine.Sve ljude koje upoznam obavezno "testiram",pa ko prodje ..prodje. A Uran u Vagi u I kući meni je najbolje prikazan u filmu
" Rajanova kći"......žena koja ne zna sa sigurnošću da to što ona traži uopšte postoji,ali cijelim svojim bićem ona vjeruje u to i traži to,jer bolje,drugačije mora da postoji
 

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 25 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #2 poslato: 13:48:54, 20.Apr.2009. »
Ovde smo nesto pisali o Uranu pa mozes da dodas :)
 

*

Van mreže lilka

 • *****
  Počasni član
 • 1 314
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 4
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #3 poslato: 02:39:28, 25.Avg.2009. »
Vladar prvog u prvom polju horoskopa
ukazuje na osobu jakog karaktera i nepokolebljivih principa, koja na prvo mesto stavlja sebe i svoje potrebe, ne mareći mnogo za potrebe ostalih ljudi koji je okružuju. Često samoživa i egocentrična mnogo vodi računa o svom spoljšnjem izgledu, namećući svoj stav i svoje mišljenje kao osnov za dublju konverzaciju i saradnju. Dobro za samopouzdanje.
Vladar prvog u drugom polju horoskopa
govori o dobroj materijalnoj situaciji osobe, kao i o velikoj sposobnosti zaradjivanja novca, ali i preokupiranost i neprikosnovenu težnju ka sticanju materijalnih dobara. Može dati i poremećen sistem vrednosti gde osobe sa ovim položajem vladara u hosroskopu ljude koji ih okružuju vrednuju prema finansijskoj moći. U zavisnosti od planete i aspekata osoba može steći bogatstvo.
Vladar prvog u trećem polju horoskopa
daje naglašene strasti ka literaturi i avanturistički duh, koji podrazumeva stalna putovanja. Osoba sa ovom pozicijom vladara u horoskopu poseduje naglašenu inteligenciju, objektivnu racionalnost i naglašenu inteligenciju. Ukazuje i na dobar odnos sa braćom i sestrama kao i sa komšilukom.
Vladar prvog u četvrtom polju horoskopa
govori o velikoj vezanosti za porodicu, dom, ali i o patriotizmu. Jedan od roditelja je imao veliki uticaj na izgradnju ličnosti osobe, a govori i o velikoj vezanosti za jednog od roditelja. Ove osobe se jako retko odlučuju za život u inostransvu, odane su domovini iz koje potiču i u stanju su da se žrtvuju za njenu dobrobit. Ukoliko je naglašeno četvrto polje horoskopa osoba može biti ateista.
Vladar prvog u petom polju horoskopa
govori o osobi koja na prvom mestu teži zabavi, umetnosti i sportu. Osobe sa ovom pozicijom teže samostalnom životu, teško se vezuju, jer teže provodu i zabavi. Rodjeni romantičar, koji veruje u ljubav i za nju živi. Velika vezanost za decu, a može dati i rad sa decom. Može ukazati u zavisnosti od planeta i aspekata na veliki uspeh u sportu, radu sa decom ili kroz profesiju koja je vezana za zabavu.
Vladar prvog u šestom polju horoskopa
ukazuje na osobe koje su u potpunosti posvećene poslu. Može dati i interesovanje, pa čak i profesionalno bavljenje humanitarnim radom, svime što je vezano za ishranu i odeću. Inače ova pozicija govori o izuzetno posvećenom radniku koji u potpunosti ispunjava svoje obaveze. Govori i o veliko ljubavi i vezanosti za životinjama. U zavisnosti od planete i aspekata može ukazati i na zdravstvene probleme kroz simboliku vladarstva planete i polja.
Vladar prvog u sedmom polju horoskopa
daje veliku vezanost osobe za partnera i težnju ka satsfakciji od strane javnosti. Osoba je dosta vezana za partnera, u potpunosti zavisi od njegovog mišljena i samoću teško podnosi. Može ukazati i na uspešnu poslovnu saradnju sa javnošću ili uspeh kroz ortački posao.
Vladar prvog u osmom polju horoskopa
govori o životu punom promena i opasnosti. Osobu interesuju okultne veštine, a stras i seksualnost su izraženo naglašene. Može dati i finansijsku vezanost za partnera. Govori i o nasledstvu, poslovima koji imaju veze sa smrću i dobitku kroz njih. U zavisnosti od planete i aspekata može ukazati i na udovištvo.
Vladar prvog u devetom polju horoskopa
osobi donosi život u inostranstvu, visoko obrazovanje i veliku produhovljenost. Govori i o čestim dužim putovanjima, kao i težnju ka sanjarenjima i filozofiji.
Vladar prvog u desetom polju horoskopa
osobu čini izrazito dominantnom i uspešnom na polju karijere. Težnja ka poštovanju i priznanjima prate ovu osobu osd samog rodjenja. Rodjeni ldier koji ne dozvoljava da mu se ništa ispreči na putu ka supehu. Jedan od roditelja je imao jakog uticaja na stvaranje ovakve ličnosti.
Vladar prvog u jedanaestom polju horoskopa
donosi osobi širok krug prijatelja, kao i veliku vezanost za njih. Ovo je odlična pozicija za rad u nekoj humanitarnoj organizaciji ili pri nekom klubu.
Vladar prvog u dvanaestom polju horoskopa
obično donosi mnoge opasnosti osobi. Ukoliko je vladar dobro položen može govoriti i o dobitcima kroz okultne delatnosti, ali može dati i uspeha u detektivskim aktivnostima, može govoriti o pozivu pisca, ambasadora. Ipak osobi sa ovom pozicijom najviše prija samoća i upravo u njoj pronalazi inspiraciju i smisao života.
Izvor

*

Van mreže miss80

 • *****
  Počasni član
 • 5 001
 • 3
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #4 poslato: 12:02:19, 25.Avg.2009. »
Lilka,hajde mi pomozi da ovo razumem.Kako gledam,ja npr,moje prvo polje i mog vladara prvog da bi znala da vidim i za ostala polja?
 

*

Van mreže lilka

 • *****
  Počasni član
 • 1 314
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 4
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #5 poslato: 12:06:52, 25.Avg.2009. »
Tvoje prvo polje je u Devici, a suvladar je Vaga. Vladar tvog prvog polja je Merkur, kada gledas i suvladara,gledas u kakvom je on polozaju. Moram negde naci tekst gde to sve lepo opisuje.
Vladar tvog drugog polja je Vaga tj Venera pa pratis veneru i njene aspekte...u kakvom je polozaju,aspektima,kucama i samo povezujes sa karakteristikama te kuce.
Nprlvadar tvog prvog polja je Merkur,a Merkur ti je u 11 Polju u Raku...pritom pravi ,uzecu ovaj aspekat sa neptunom...me120 ne. Prva kuca si ti, sve ono sto nosi tvoja licnost..pa ce te ovaj aspekat obeleziti kao vestog govornika,odlicnog prodavca,neko ko idelaizuje stvari,ima bujnu mastu, veoma jak dar za glumu, lagano otkrivas sto lazi,sto skriveno itd...da ne tupim vise...nadam se da je jasnije? Kao i u svakoj astro temi zelim da pomognema ali nisam vesta,pa se nadam da ce i ovde astrolozi da ulete sa pravim objasnjenjima.

Vladar prvog u jedanaestom polju horoskopa
donosi osobi širok krug prijatelja, kao i veliku vezanost za njih. Ovo je odlična pozicija za rad u nekoj humanitarnoj organizaciji ili pri nekom klubu.
« Najnovija izmena:: 12:22:24, 25.Avg.2009. lilka »
 


*

Van mreže miss80

 • *****
  Počasni član
 • 5 001
 • 3
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #6 poslato: 12:16:00, 25.Avg.2009. »
Hvala puno!U pravi si za to,ja mislim da bi se najlepse osecala da radim u nekoj humanitarnoj organizaciji ,kao sto je UN ili slicno.Naravno da sadasnji posao nema veze sa tim :( I naravno da mnogi koji me ne poznaju ne bi mene i humanost stavili u istu recenicu-ali to je vec prica o Saturnu ;D
« Najnovija izmena:: 12:50:45, 25.Avg.2009. miss80 »
 

*

Van mreže mica88

 • **
 • 252
 • 0
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #7 poslato: 19:21:44, 18.Nov.2009. »

Vladar prvog u četvrtom polju horoskopa
govori o velikoj vezanosti za porodicu, dom, ali i o patriotizmu. Jedan od roditelja je imao veliki uticaj na izgradnju ličnosti osobe, a govori i o velikoj vezanosti za jednog od roditelja. Ove osobe se jako retko odlučuju za život u inostransvu, odane su domovini iz koje potiču i u stanju su da se žrtvuju za njenu dobrobit. Ukoliko je naglašeno četvrto polje horoskopa osoba može biti ateista.

Ima istine,ne bih volela da zivim u inostranstvu.Mogla bih da odem na par dana ili odmor ali bi me uvek vukla nostalgija za domom....

*

Van mreže Feniks

 • ***
 • 983
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 1
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #8 poslato: 23:34:23, 18.Nov.2009. »

Vladar prvog u šestom polju horoskopa
ukazuje na osobe koje su u potpunosti posvećene poslu. Može dati i interesovanje, pa čak i profesionalno bavljenje humanitarnim radom, svime što je vezano za ishranu i odeću. Inače ova pozicija govori o izuzetno posvećenom radniku koji u potpunosti ispunjava svoje obaveze. Govori i o velikoj ljubavi i vezanosti za životinjama. U zavisnosti od planete i aspekata može ukazati i na zdravstvene probleme kroz simboliku vladarstva planete i polja.

Ljubavi prema svima, a prema zivotinjama da ne napominjem..patim za njima jako dugo i ne umem da se ogranicim jer ih dozivljavam i pustam u svoj zivot kao potpuno ravnopravne. Dajem im svima identitet,tj.razlikujem ih, jer one zapravo i jesu razlicite, kao i ljudska bica.
S obzirom da je to Mars u Devici - ja i te kako do sad nisam iskusila sta je to karijera, ali sta god da radim ne zabusavam, ne stedim se..ali bih volela da se ozbiljnije bavim necime sto je vezano ne samo za hranu nego za ishranu, mozda ima uticaj to sto sam kao petogodisnjakinja obolela od salmonele. Imam los aspekt sa Uranom - i tu agresiju pokusavam da usmeravam na nesto pozitivno, sport na primer..ono sto ce mi se vratiti pozitivno.
Imam Mars u sekstilu sa Suncem - Dobar aspekt daje hrabru i borbenu prirodu, koja život vidi kao borbu. Ovo je tipično muški aspekt, koji nosi jaku volju za životom. Ovo je aspekt pobednika i čuva život osobi... Strasna priroda.
I Mars u sekstilu sa Mesecom - U dobrom aspektu ukazuje na vatrena osećanja, hrabrost i strast. Kombinacija ove dve planete i u dobrom aspektu donosi hirurške intervencije – koje se ipak uspešno završavaju. Majka je jaka žena koja zna šta hoće, direktna je i dominantna. Dobar aspekt za sportiste.
Od ovih hirurskih intervencija, imala sam neke koje nisam ni osetila, u smislu da sam se brzo oporavila. A nadam se da ukoliko bude doslo do nekih da cu ostati u svom stilu jaka i zdrava.
 

*

Van mreže elenica

 • *****
  Počasni član
 • 4 065
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 53
 • Pol: Žensko
Odg: I (prva) kuca ~ prvo polje
« Odgovor #9 poslato: 21:13:58, 09.Dec.2009. »
Vladar prvog u devetom polju horoskopa
osobi donosi život u inostranstvu, visoko obrazovanje i veliku produhovljenost. Govori i o čestim dužim putovanjima, kao i težnju ka sanjarenjima i filozofiji.
Izvor

u inostranstvu ne zivim, visoko obrazovanje imam, volim da sanjarim, putujem ni premalo ni previse (ali dosta volim da provodim u putu-izmedju busa i aviona pre bi izabrala bu he he, sto je cudno s obzirom da vecina jedva ceka kad ce da stigne tamo gde je krenula)
 


Stranice: 1 2 3 ... 6 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
70 Odgovora
37304 Pregleda
Najnovije: 13:26:34, 23.Jul.2015.
TF 2008
6 Odgovora
4400 Pregleda
Najnovije: 13:57:47, 13.Dec.2009.
mara90
26 Odgovora
17111 Pregleda
Najnovije: 09:38:48, 14.Maj.2020.
TF 2008