Saturn i Pluton 2020

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže TF 2008

 • *******
  Moderator
 • 5 568
 • Zahvaljeno: 7 puta
 • 55
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Saturn i Pluton 2020
« poslato: 22:03:57, 02.Maj.2020. »
Tranzitna konjukcija Saturna i Plutona

  Odnos Saturna i Plutona se smatra manje bitnim, kada se radi o natalnoj karti samog pojedinca, ali ovaj odnos je veoma snažan i važan i u tom slučaju, bez obzira na gledanje na Plutona kao na transcedentnu planetu koja više deluje na mase i kolektivno nego na pojedinca.

  Delovanje ovog aspekta na kolektivna dešavanja nikako ne može da bude manje povezano, izuzeto ili izdvojeno ili da nema nikakve veze sa psihom pojedinca. Svaka osoba pojedinačno mora se asimilirati sa kolektivnim energijama, kao što tačke u nizu stvaraju liniju. Pluton veoma moćno utiče i na pojedinca bilo da je taj pojedinac svestan ili nesvestan tog astrološkog uticaja.

  Saturnovi aspekti sa Plutonom obično na prvi pogled izgledaju tragično, ali to nije odgovarajući način tumačenja ovog aspekta. Prirode oba ova astrološka tela ima obilje zajedničkih osobina. Sličnost karaktera je naglašena, kao i crta strogosti, samokontrole i želje za moći. Saturn ima apsolutnu želju da pod kontrolom drži sav spoljni, a naglašeno materijalni svet, iz razloga što se oseća ugroženim od sila koje su van njegove moći. Pluton sa druge strane ima apsolutnu želju da pod kontrolom drži svoj unutrašnji svet kako bi lakše mogao da ostvaruje svoju svrhu, a koja se sastoji u rušenju i ponovnom nesmetanom građenju.

  Ako se Saturn bilo čega boji to je svakako Plutonove večnosti i sposobnosti da sve proba i da doživi svako iskustvo, a to uključuje, ako je potrebno, i uništenje svega pa i sebe, a pritom da ipak uvek nešto ostaje i nastavlja da jača i da raste.

  Pluton je u prednosti, jer ima sposobnost da se hrani krizama, sa naglaskom najviše na emocionalne krize, a iz razloga što se najveći broj smrti i ponovnih rađanja dešava na nivou želje. Ljudi pojedinačno su u velikom procentu okrenuti svojim osećanjima i svom osećajnom životu ili prevedeno na srpski, njihove želje su im važnije od bilo čega drugog, a na tom polju je Pluton najjači.

  Borba je uvek prisutna, jer Saturn neizbežno želi da dominira situacijom, i to će uvek neizostavno pokušati, namećući nemimilosrdno svoju kontrolu, dok će Pluton sa druge strane na Saturna uzvratiti na sebi svojstven način – dopustiće sebi da mirno sedi i čeka, jer je njegova reč neopoziva i na kraju uvek pobeđuje (takvu taktiku su imali Rusi i Staljin na napade Hitlera u Drugom svetskom ratu, dozvoljavajući Nemačkoj dolazak do pred Moskvu...a zapamćena je i izjava Staljina da ako Rusa pogine 100 miliona i Nemaca će poginuti isto toliko ali Rusi to sebi mogu dozvoliti jer će ih uvek ostati bar duplo više ).

  Spajanje Saturna i Plutona u konjunkciji ukazuje na početak novog ciklusa, koji u proseku traje oko 33 godine. Ovakva konjunkcija se dešava tri puta u jednom veku. Kada se nađu u konjunkciji, Saturn i Pluton najavljuju značajne događaje na opštem planu, dok na individualnom polju označavaju važne prekretnice u životu osobe.

  Stvari ovde nisu onakve kakvim se prikazuju i kakvim ih vidimo, već je njihova svrha da se uz pomoć sistema pravila i zakonitosti dođe do skrivenih ciljeva koji se nalaze često sa druge strane tih istih pravila. Ova simbolika ukazuje na opasnost da izgubimo nešto važno i dragoceno, pa da se zbog toga osećamo emotivno povređeno, kao i da to utiče na manjak našeg samopouzdanja i osećanja lične vrednosti.

  Umesto da pogleda duboko u sebe i uvidi skrivene kvalitete koje poseduje, umesto da uvidi da bogatstvo nije samo u materijalnom obliku dato, umesto da se udruži sa drugima i zajedničkim snagama krene u ostvarenje velikih ciljeva i izlaska iz niza ograničenja koja ga pritiskaju sa svih strana, umesto da se oslobodi strahova, prosečan čovek će biti u opasnosti da se još više otuđi.

   Ukratko, ovaj aspekt nudi mogućnost generalnog pospremanja kako bismo odbacili ono što nam više nije potrebno, što nema svrhu i na taj način stvori prostor za nove događaje, nove stvari, nove odnose i šanse. Ukoliko se ne ispuni ova mogućnost tj. ne uvidi ono suvišno čekaju bezizlazne situacije, bolniji gubici i previše tereta.


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
61 Odgovora
40912 Pregleda
Najnovije: 12:57:31, 30.Nov.2020.
tanana
1 Odgovora
1467 Pregleda
Najnovije: 22:19:11, 24.Apr.2018.
TF 2008
10 Odgovora
1971 Pregleda
Najnovije: 20:04:17, 02.Maj.2020.
TF 2008