Online ucenje

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 28 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Online ucenje
« poslato: 16:20:28, 02.Jan.2015. »
Najbolji svetski univerziteti poput Kembridža okrenuli su se ka online učenju, pa ovaj metod postaje sasvim legitiman vid obrazovanja. Online učenje je podjednako privlačno roditeljima i učenicima.
Učenje na daljinu dobija sve više pažnje širom sveta. Više od dve trećine studenata spremno je da uči putem svojih smart telefona, pokazalo je istraživanje portala Sciedu.ca. Najbolji svetski univerziteti poput Kembridža okrenuli su se ka onlajn učenju, pa ovaj metod postaje sasvim legitiman vid obrazovanja.

Kod nas je pomenuti model učenja već uveliko zastupljen, a jedna od škola u kojoj je moguće pohađati onlajn nastavu jeste ITAcademy, o kojoj se možete informisati ovde.

Online učenje je podjednako privlačno roditeljima i učenicima. Ko bi mogao da ima najviše koristi od onlajn učenja? Pred vama se nalaze 4 profila učenika koji bi mogli da imaju akademsku korist od izbora učenja na daljinu.

Učenici koji imaju dobre ocene, a dosadno im je u školi

Ako učenik ređa sve same odlične ocene, možda školski program za njega ne predstavlja izazov. Ukoliko je to slučaj, roditelji bi trebalo da razgovaraju sa nastavnicima i odluče da li ima mesta za uključivanje još aktivnosti. Dodavanje dodatnih viših onlajn kurseva u raspored učenika bio bi odličan način da se obogati njegovo obrazovanje i postave novi izazovi.

Učenici koji planiraju da idu na fakultet

Ako učenik planira da ide na fakultet, pametna odluka može biti pohađanje onlajn kurseva već u toku srednje škole. To ne samo da olakšava upis na željeni fakultet već može pomoći lakšem prilagođavanju studentskom životu sa novom dinamikom obaveza. Takođe, zahvaljujući dodatnom znanju koje se na ovaj način ostvaruje, ovakav način učenja pruža dobru startnu poziciju.

Učenici koji žele da nauče nešto o čemu ne mogu da čuju u školi

Često se dešava da oblasti koje mlade ljude intrigiraju ne postoje i školskim kurikulumima. Ako učenik pokaže interesovanje za predmet koji ne postoji u njegovoj školi, pravo rešenje bi mogli da budu onlajn programi. Oni su obično usko povezani sa određenom karijerom i podučavaju se na nivou nakon kojeg učenik može profesionalno da se bavi željenim poslom. Dobar primer za školu koja obučava za razna zanimanja u Srbiji jeste OKschool.

Učenici koji ne uspevaju da se skoncentrišu u učionici

Iako elektronsko učenje možda na prvi pogled ne deluje kao najbolja opcija za učenike koji imaju probleme sa koncentracijom, to bi u praksi za njih moglo da bude najbolje rešenje. Razlog tome jeste što onlajn kursevi zahtevaju punu pažnju da bi mogli da se završe. Svi konci su u rukama učenika. Pri onlajn učenju retko dolazi do odvlačenja pažnje, jer su učenici usredsređeni na kompjuterski ekran pri izvršavanju svakog svog zadatka, a neverovatna prednost leži u činjenici da ne postoji pritisak koji sa sobom nose pismeni zadaci u predviđenom roku bez mogućnosti pomeranja.  Fleksibilnost koji onlajn obrazovanje nosi ogleda se upravo u mogućnosti da obaveze završite onda kada vi to želite – ako imate inspiraciju, možete biti slobodni mnogo pre krajnjeg roka.

(Telegraf.rs)


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
5 Odgovora
3651 Pregleda
Najnovije: 09:29:26, 05.Maj.2014.
plutonac
5 Odgovora
5032 Pregleda
Najnovije: 19:48:33, 11.Jun.2011.
tikica
5 Odgovora
5700 Pregleda
Najnovije: 18:26:36, 01.Avg.2014.
plutonac