Windows 10 - novosti i informacije

• Odgovora: 17
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Windows 10 - novosti i informacije
« Odgovor #10 poslato: 09:01:23, 21.Jul.2015. »
Deset godina sigurnosnih zakrpa za Win 10
Početkom godine, Microsoft je prvi put najavo da će Windows 10 biti besplatan u toku trajanja životnog ciklusa proizvoda na kojem je instaliran, što je dovelo do konfuzije među korisnicima. Međutim, nakon najnovijeg saopštenja kompanije Microsoft jasnije je šta je to što se može očekivati kada je reč o podršci za Windows 10 operativni sistem. Microsoft navodi da će obezbeđivati mainstream podršku za Windows 10 operativni sistem sve do 13. oktobra 2020. godine, kao i da će produžena podrška biti obezbeđena do 14. oktobra 2025. godine.

http://www.pcworld.com/article/2949826/windows/microsoft-makes-it-official-windows-10-will-receive-security-fixes-for-ten-years.html#tk.rss_all

Reklama za windows 10

Windows 10 na USB flash drajvu
Microsoft je najavio proizvodno izdanje Windows 10 operativnog sistema čije se zvanično predstavljanje očekuje krajem jula. Postavlja se pitanje kako će se kupovati novi operativni sistem? Na disku? Ili će se možda unapređenje sa stare instalacije ili će se koristiti USB flash drajv? Windows 10 operativni sistem može se prednaručiti na USB flash drajvu preko Amazon-a ali isporuka ovih uređaja neće krenuti pre sredine avgusta, međutim, ovaj datum podložan je izmenama pa je sasvim moguće da isporuka bude ili ranije ili kasnije. Windows 10 Home košta $119.99 dok je za Windows 10 Professional izdanje potrebno izdvojiti dodatnih $80.

http://www.tweaktown.com/news/46471/windows-10-ordered-usb-flash-drive-easy-install/index.html

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #11 poslato: 15:25:31, 26.Jul.2015. »
Microsoft: Windows 10 je najbezbedniji Windows do sada

Windows je stekao reputaciju tokom godina da je platforma koja je stalno meta napada, hakera, zlonamernih programa i virusa, pa su mnogi poručivali da Microsoft ne radi dovoljno na tome da ga načini bezbednim.
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #12 poslato: 23:20:36, 30.Jul.2015. »
Windows 10 dostupan u 190 zemalja, kao besplatna nadogradnja

Kompanija Microsoft saopštila je da će Windows 10 biti dostupan ili kao besplatna nadogradnja, ili na novim PC-jevima i tabletima. Windows 10 uključuje inovacije kao što su Cortana, Xbox aplikaciju i Microsoft Edge, za poznato, ali i ličnije i produktivnije, iskustvo. Najsigurniji Windows ikada, Windows 10 se isporučuje kao servis, a inovacije i bezbednosne ispravke se automatski ažuriraju.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #13 poslato: 07:46:47, 04.Avg.2015. »
Ne, niste dobili Windows 10
Pazite se prevate

Windows 10 je već stigao. Ali Microsoft navodi kako neki korisnici još barem nedelju dana neće dobiti poziv za besplatno preuzimanje.

Što znači da su situaciju iskoristili prevaranti.

Dakle, ako vam na mail stigne poruka koja vas poziva da instalirate Windows 10 ne nasedajte. Fajl sadrži CTB-Locker kod, koji će onemogućiti korišćenje računara.

A to ne želite. I da li stvarno mislite da će vam Microsoft pisati??

http://www.dominomagazin.com/article/31606

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #14 poslato: 07:58:18, 04.Avg.2015. »
Downgrade sa windows 10 na windows 7 ili 8
http://mojforum.net/index.php?topic=16399.msg160337#msg160337

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #15 poslato: 17:31:25, 20.Avg.2015. »
Kritike na račun špijuniranja preko Windows 10

Mediji na nemačkom se sve više bave novim Majkrosoftovim operativnim sistemom Windows 10. Američki koncern se našao na meti kritika zbog špijuniranja svojih korisnika koje je veće nego ikad.

Izvor

Treći update za "Windows 10"

Microsoft je objavio treći "update" za svoj operativni sistem "Windows 10".

"Update" KB 3081438 trebalo bi da reši probleme u vezi sa pristupom Microsoft prodavnici aplikacija "Windows store" koje imaju neki korisnici poslednjih dana, objavljeno je na veb portalu zdnet.fr.

Microsoft nije saopštio bilo kakve detalje o toj nadogradnji.

Kompanija je sa "Windows 10" modifikovala svoj sistem "apdejtovanja", tako da svi elementi budu distribuirani i instalirani preko platforme "Windows update" bez mogućnosti da korisnik napravi sortiranje.

Sada praktično mora da se prihvati sve u bloku, čak bez uvida u to šta se prima.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #16 poslato: 17:09:44, 22.Avg.2015. »
Microsoft cilj od milijardu uređaja
Da bi ispunila prethodno zacrtani cilj koji se odnosi na to da Windows 10 operativni sistem bude prisutan na milijardu uređaja u naredne tri godine, kompanija Microsoft mora da pretvori svaki PC računar koji pokreće Windows 7 u računar koji pokreće novi operativni sistem, ali i da nađe dodatni broj korisnika, pokazuju statistički podaci. Terry Myerson, rukovodilac Microsoft-ovog odeljenja za operativne sisteme, ubeđen je da će dve do tri godine nakon predstavljanja Windows 10 operativnog sistema biti zabeleženo milijardu računara koje pokreće ovaj sistem, dok analitičari izražavaju sumnju u izvodljivost ovog plana budući da je reč o veoma ambicioznoj želji.

http://www.computerworld.com/article/2919104/windows-pcs/where-will-microsoft-find-1-billion-devices-for-windows-10.html#tk.rss_news

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #17 poslato: 13:38:28, 23.Okt.2015. »

Aktivaciju Windowsa 10 uz Windows 7/8.1 serijski broj

Windows 10 je stigao kao besplatna nadogradnja za sve vlasnike Windows 7 i 8.1 operativnih sistema, a kako bi dobili svoju kopiju novog operativnog sistema aktiviranu, korisnici su trebali prvo da izvrše direktnu nadogradnju i potom sačekaju da budu automatski potvrđeni od strane Microsoft servera. Kada se ovaj proces obavi, korisnici mogu da izvrše čistu instalaciju, međutim, nije tajna da za mnoge ovaj sistem nije radio pravilno. ili su morali da čekaju nekoliko dana da njihov operativni sistem bude aktiviran, ili je prijavljivano da nešto nije u redu sa računarom korisnika.

Sa Windows 10 Insider Preview build verzijom, Microsoft je eksperimentisao sa novim sistemima kako bi aktivacija bila jednostavnija, pa je omogućavao da serijski brojevi koji su dolazili sa Windows 7 ili 8.1 operativnim sistemima budu korišćeni i za novi operativni sistem. Po prvi put je kompanija implementirala ovu promenu u Windows 10 build 10565, a uz Threshold 2 koji stiže 2. novembra ta funkcija će biti omogućena i korisnicima stabilne verzije Windowsa 10.

Izvor: Softpedia

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000