Kako prepoznati manjak vitamina i minerala?

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Kako prepoznati manjak vitamina i minerala?
« poslato: 14:37:49, 04.Mar.2014. »
Nedostatak minerala i vitamina u organizmu može izazvati zdravstvene tegobe. Naučite da osluškujete svoje telo i sprečite pojavu velikog broja bolesti i poremećaja. Evo par simptoma koji mogu ukazati na potrebu za određenim vitaminom ili mineralom.

Slabe kosti
Nedostatak vitamina A, C, D i K, kao i hroma, cinka, magnezijuma i molibdena slabi kosti.

Česti grčevi
Mnogi ljudi se žale na grčeve u stopalima i listovima praćene zatezanjem mišića. U tim slučajevima, vrlo često je reč o nedostatku magnezijuma, kalcijuma i kalijuma, koji utiču na razvoj i rad mišića.

Oštećena kosa koja se lomi
Osim što za ove probleme sa kosom mogu da budu zaslužni vremenski uslovi, može biti i reč o nedostatku vitamina B5, B6, B12, biotina ili hlora.

Slab imunitet
Jak imunitet je važan za sveukupno zdravlje jer pomaže organizmu da se izbori protiv upala i infekcija, da lakše ozdravi itd. Kada su oslabljene odbrambene snage organizma (imuni sistem) češće dolazi do pojave bolesti. Slab imunitet može da nastane i usled nedostatka vitamina A, C, D, E, kao i hroma, selena, magnezijuma i cinka.

Problemi sa kožom
Akne, ekcem, staračke mrlje..., kao i drugi kožni problemi koji mogu da pričine dosta neprijatnosti, mogu da nastanu kao rezultat nedostatka vitamina A, B3, B8, C, E, biotina, omega 3 masnih kiselina, bakra, selena ili cinka.

Problemi sa varenjem
Loše varenje može da uzrokuje brojne probleme kao što su konstipacija, dijareja, nadimanje, gasovi. Često uzrok ovih problema leži u nedostatku vitamina B12, C, D, E, K, B11 (salicilna kiselina) i gvožđa, selena, magnezijuma ili cinka.

Autor: M.P.
Izvor: zdravahrana.com

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
Odg: Kako prepoznati manjak vitamina i minerala?
« Odgovor #1 poslato: 11:18:37, 06.Maj.2014. »
U principu, jako je tesko bez detaljnijih biohemijskih analiza utvrditi koji tacno su deficitarni, ali su korisne smernice znati ih...Kazu i da bele mrlje na noktima ukazuju na deficit nekih..

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #2 poslato: 21:04:51, 06.Maj.2014. »
Imam problem sa čestim grčevima u poslednje vrijeme i ranije sam imala posebno kada duže stojim u toku dana ali zanemarim uvijek valjda bih odreagovala da su bili jači i češći bolovi.. a da sama osluškujem pa nzm baš koliko pomaže..

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
« Odgovor #3 poslato: 23:54:06, 06.Maj.2014. »
po ovome fali mi sve  ;D a nema šanse da sam  većem deficitu vitamina.. najbitnije mi je da mi Fe ne fali, jer odmah padam, a često sam malokrvan
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #4 poslato: 15:11:32, 07.Maj.2014. »
po ovome fali mi sve  ;D a nema šanse da sam  većem deficitu vitamina..

Pa da  :D Zato kazem, kad krenes da citas ispade sve na kraju...Kazi mi plutonac kako resavas deficit Fe?Jesi pio neke antiemetike, neka mozda narodna medicina, neki home made pripravak koristio?Pitam zato sto imam rodjaku koja je mucila muku sa tim, sada je izgleda ok hvala bogu, a znam da je cveklu dosta forsirala u ishrani...

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #5 poslato: 18:59:04, 07.Maj.2014. »
od ishrane povećam borovnicu, aroniju, cveklu, kupinu i slično.. jednom sam koristio užasni lek na foru totheme, ne mogu da se setim sad kako se zove da me ubiješ, izazivao mi je strašne mučnine a napredak je bio minimalan, teška hemija, užas... iskreno preporučujem floradix sirup, on je jako učinkovit, a telo ga odlično podnosi, na bazi bilja i daje rezultate  :) on i voće su mi prvi izbor uvek.. kobasice, mesišta i konjsko meso nikad ne bih, to ne mogu iz etičkih razloga  :D

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #6 poslato: 20:18:15, 07.Maj.2014. »
@plutonac, voce obavezno, taman sam htela da kazem crveno meso, cajna, kobasice i jaja  :D

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #7 poslato: 22:29:33, 07.Maj.2014. »
hajde da ne ispadne da se sporimo i ovde, reći ću-kome prija i vidi efekte na taj način može, podržavam  :) kod mene se ispostavilo da ova voćno-biljna varijanta daje bolje rezultate

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #8 poslato: 23:16:40, 07.Maj.2014. »
Moja drugarica je sa ovim povecala Fe, u pravu si ne prija svakom  (mah:mah)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000