Kako prepoznati psihopatu

• Odgovora: 22
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
Kako prepoznati psihopatu
« poslato: 08:59:26, 26.Jun.2012. »
Evo jednog zanimljivog linka do filma koji govori o tome kako prepoznati i odbraniti se od psihopate http://www.izaogledala.com/dokumentarci/psihologija/item/501-odbrana-od-psihopata-defense-against-the-psychopath.

"Obrana od psihopata" je dokumentarni film snimljen prema knjizi, "The Art of Urban Survival" Stefan Verstappena.

U nastavku teme možete ostavljati komentare  (mah:mah)

« Najnovija izmena:: 10:38:33, 26.Jun.2012. Čarobnjak »

Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže PantaRei92

• **
  • 290
  • 5
Odg: Kako prepoznati psihopatu
« Odgovor #1 poslato: 05:36:57, 17.Avg.2012. »
Psihopate su uglavnom ljudi koji su cutljivi ,tihi,povuceni. Veruj mi. Kad planu najebao si  ;D Jos ako ima pistolj,sekiru,ili dugo nije imao seks.

To su ljudi koji su bili omalovazavani ceo zivot, zbog toga su i tihi. Nemoj da vas prevari to....
Svi smo mi mrtvi, pitanje je samo ko ce prvi biti sahranjen.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #2 poslato: 10:29:14, 17.Avg.2012. »
Po ocima ih poznajem.Pri prvom susretu mogu da ih skontam,imaju to nesto u pogledu sto ne iskri kako treba. I pravilo kojeg se drzim je da ne uspostavljam kontakt ocima sa njima,jer je to osnova,kada uspostave kontakt ocima,obicno ce prici toj osobi i zakaciti se za nju.Zato sa bijesnim psom i psihopatom nikad kontakt ocima,samo skrenem glavu u stranu i nastojim izgledati sto neprimijetnije i zaobici ih  :)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
« Odgovor #3 poslato: 13:43:33, 19.Feb.2013. »
pa ne znam... meni to za cutljivost i lude oci deluje suvise pojednostavljeno,ja npr vazim za cutljivu osobu,a oci su mi morbidne,a eto nisam psihopata...

generalno,niste ni svesni koliko psihopate ne moraju imati nikakve naznake,mogu biti kao senke i potpuno normalnog,cak prisnog stava,ali se njihova patologija ogleda u socijalnim kontaktima,motivima za iste,dubinskim pogledima na zivot i ljude,emocije itd
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #4 poslato: 14:30:09, 19.Feb.2013. »
pa ne znam... meni to za cutljivost i lude oci deluje suvise pojednostavljeno,ja npr vazim za cutljivu osobu,a oci su mi morbidne,a eto nisam psihopata...

generalno,niste ni svesni koliko psihopate ne moraju imati nikakve naznake,mogu biti kao senke i potpuno normalnog,cak prisnog stava,ali se njihova patologija ogleda u socijalnim kontaktima,motivima za iste,dubinskim pogledima na zivot i ljude,emocije itd

Nasmijao me tvoj komentar :) slazem se sa drugim dijelom. U sushtini slazem se sa svim komentarima do sad. Nije presudno ali ipak mislim da se vidi neshto u ochima i da cutljive osobe jesu opasne. Ono: "Tiha voda roni sto planina."

Mene npr psihopate asociraju na vojnike. Mozda gledam previshe filmove al' tako je.

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #5 poslato: 14:41:26, 19.Feb.2013. »
Radim posao sa strankama, gdje pored normalnih, dolaze i nervni bolesnici, tek izašli iz sanatorijuma, kriminalci, bivši pritvorenici, zatvorenici... i ne bih rekla da su ćutljivi, štaviše, jako su agresivni, vrijeđaju, viču, ... Čim im ne odobriš ono što traže, postaju agresivni i pokazuju svoju pravu prirodu. Mnogi od njih su fizički zapušteni, mada to nije pravilo. Ćutljivost mi je više osobina mudrih ili pak ljudi koji su u depresiji, nego li nekog ko je psihopata. Sa psihopatama je najbolje, ako je moguće, ne ulaziti u raspravu.

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #6 poslato: 14:48:23, 19.Feb.2013. »
Čim im ne odobriš ono što traže, postaju agresivni i pokazuju svoju pravu prirodu.

A kakvi su kad ti traze to neshto?  Da li su ljubazni, mirni ili obratno?

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #7 poslato: 14:58:10, 19.Feb.2013. »
Komunikacija kao i sa svima, počne normalno, ako dobiju to što traže i završi se normalno, ako ne, vrijeđaju i viču, i što je najgore ne odustaju. Normalni ljudi kada im kažeš da nešto ne može, da nemaju pravo, okrenu se i odu, dok ovi, navaljuju, prave scene itd., pa je bilo prilika i da je obezbjeđenje dolazilo da ih udalji.

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #8 poslato: 15:07:48, 19.Feb.2013. »
Prvo sto mi je na um palo je serija Dexter. ;D

Tako vjerujem da pravog psihopatu ne moze se bas tako lahko prepoznati, jedino ako si bas toliko corave srece.
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #9 poslato: 16:50:04, 19.Feb.2013. »
Vjerujem da postoji vishe tipova. Bitno je da ako se nadjete u kontaktu sa psihopatom ostanete mirni i povuchete se shto je prije i lakshe moguce.

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000