Dogadjaji u Ukrajini

• Odgovora: 116
Stranice: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 »

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Odg: Dogadjaji u Ukrajini
« Odgovor #30 poslato: 18:58:16, 15.Apr.2014. »
Ukrajinski vojnici zauzeli su aerodrom kod istočnog grada Kramatorska, a nekoliko ljudi je povređeno, rekli su anti-Majdanski aktivisti čiju izjavu prenosi agencija RIA Novosti.

Prema izveštajima pripadnika Samoodbrane Donbasa oni su bili prinuđeni da se povuku pred znatno jačim snagama ukrajinske vojske. Na aerodrom napad je izvršilo najmanje 60 oklopnih transportera, 15 tenkova, a izvršen je vazdušni desant.

Rusko ministarstvo odbrane suspendovalo je predaju Ukrajini naoružanja koje se nalazi na Krimu kako bi sprečilo da se ono koristi protiv civila na istoku i jugu Ukrajine.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #31 poslato: 17:21:47, 17.Apr.2014. »
Ukrajinske vlasti uvešće zabranu ulaska u tu zemlju za ruske građane, muškarce uzrasta od 16-60 godina, a za sada je obaveštenje o tome dobila jedino ruska avio kompanija "Aeroflot", prenosi Interfaks.

Evropski parlament izglasao rezoluciju kojom od evropskih institucija traži da uvedu oštrije sankcije Rusiji.

Snage samoodbrane u Krematorsku na istoku Ukrajine saopštile su danas da je vojni helikopter koji je nadletao kolonu oklopnih vozila ukrajinske armije otvorio vatru na civile među kojima ima najviše petoro ranjenih.

Rusija će preći na sistem avansnog plaćanja gasa s Ukrajinom za mesec dana, ako Kijev ne počne da uplaćuje, rekao je danas predsednik Vladimir Putin.
"Spremni smo da još da čekamo i čekaćemo mesec dana. Ako za taj mesec ne bude nikakvih uplata, mi ćemo, u skladu sa ugovorom, preći na plaćanje unapred", kazao je Putin tokom direktnog televizijskog obraćanja.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da Rusija može da očekuje dodatne sankcije ako pojača podršku separatistima na istoku Ukrajine.
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #32 poslato: 15:06:36, 19.Apr.2014. »
Generalni sekretar UN Ban Ki-mun pozdravio je početnu rundu diplomatskih pregovora o krizi u Ukrajini
On je rekao kako će potpuno sprovođenje sporazuma postignutog u četvrtak u Ženevi, pomoći njenom smirivanju, saopštio je Banov portparol.

Nedaleko od granice sa Ukrajinom raspoređene su dodatne ruske snage kao odgovor na nestabilnost u toj zemlji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

SAD i Rusija različito interpretiraju delove sporazuma o rešavanju krize u Ukrajini. Problematičan je proces razoružavanja paravojnih snaga - kako pro-ruskih, tako i desničarskih, prenose nemački mediji.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #33 poslato: 15:03:48, 20.Apr.2014. »
Rusija je oštro osudila noćašnje sukobe na istoku Ukrajine kod Slavjanska u kojima je poginulo šest osoba, ocenivši da Kijev ne pokazuje spremnost, ni sposobnost da razoruža "nacionaliste i ekstremiste".

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je da je otputovao na istok zemlje da obiđe vojnike koji su tamo poslati zbog proruske pobune.

Šest osoba ubijeno u pucnjavi kod grada Slavjansk, na istoku Ukrajine. Među stradalima četiri proruska demonstranta i dva napadača. Veruje se da je Desni sektor odgovoran za napad.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #34 poslato: 13:33:24, 23.Apr.2014. »
Rusija će, ako bude napadnuta i ako interesi ruskog naroda budu ugroženi, uzvratiti u skladu sa međunarodnim zakonom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Amerika bi mogla da uvede sankcije i protiv Vladimira Putina, predsednika Rusije, zbog krize u Ukrajini, izjavila je Džen Psaki, portparol Stejt departmenta, što se tumači kao novi korak ka produbljenju krize između dve supersile.

Poseta američkog potpredsednika Ukrajini zasada dovela samo do „pojačane retorike“ protiv Moskve. Bajden: Rusija se može suočiti sa većom izolacijom. Medvedev: Razmena sankcija bi nas odvela u apsolutni ćorsokak.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #35 poslato: 17:42:54, 01.Maj.2014. »
Namera Kijeva da izvede jurišnu specijalnu operaciju na jugoistoku Ukrajine dovela bi do katastrofe, saopštila je danas zvanična Moskva.

Na događaju koji je upriličen pred predstojeće izbore za Evropski parlament, kancelarka Nemačke Angela Merkel izjavila je da Nemačka isključuje mogućnost vojne intervencije u Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas na direktan dijalog izmedju vlasti u Kijevu i jugoistočnog dela Ukrajine.

Cilj ruskog predsednika, koga Kijev i Zapad optužuju da vodi prorusku pobunu na istoku Ukrajine, jeste da stekne potpunu kontrolu nad tom zemljom, ocenio je u predsednik Evropske komisije.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #36 poslato: 00:47:15, 05.Maj.2014. »
Požar u Odesi u kome je u petak stradalo 46, a povređeno oko 200 osoba, nije smirio tenzije na istoku Ukrajine. Proruski aktivisti su formirali "Armiju jugoistoka" i kreću na Kijev, a ukrajinska vojska nastavlja ofanzivu.

Predsednik Ukrajine Aleksandar Turčinov, kojeg je na tu dužnost izabrao parlament, priznao je danas da mnogi Ukrajinci koji žive u istočnim regionima zemlje žele federalizaciju države.

Dok SAD ohrabruju zvanični Kijev da vojnim sredstvima stavi pod kontrolu proruski i industrijski razvijen istok zemlje, Putin vreba grešku Kijeva kojom će obrazložiti odluku za slanje ruske vojske na istok Ukrajine.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #37 poslato: 20:27:02, 07.Maj.2014. »
Višemesečna kriza u Ukrajini mogla bi da se okonča ukoliko Kijev prekine vojnu operaciju protiv proruskih aktivista, u zamenu za odlaganje referenduma o nezavisnosti, saopšteno je danas iz Kremlja.

Vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Arsenij Jacenjuk danas je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina proruskim pobunjenicima na jugoistoku Ukrajine da odlože referendum o nezavisnosti od Ukrajine nazvao "glupošću o kojoj nema svrhe ni pričati", objavila je agencija Interfaks-Ukrajina.

Američki državni sekretar Džon Keri je izjavio da će referendum proruskih pobunjenika o nezavisnosti delova istočne Ukrajine, planiran za ovaj vikend, biti "takozvani referendum" i da ga Zapad neće priznati.

*

Van mreže Strahinja

• 652
  • 26
« Odgovor #38 poslato: 22:31:29, 09.Maj.2014. »
Amerika se uvek meša u sve  >:(.
Ali Krim je svakako već pripao Rusiji i to teško da neko može promeniti.

*

Van mreže mikan

• 732
  • 20
« Odgovor #39 poslato: 10:17:02, 11.Maj.2014. »
Ee od kad bi Rusi zaveli red samo da su hteli ovako se narod ubijao medju sobom

Stranice: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000