Dogadjaji u Ukrajini

• Odgovora: 116
Stranice: « 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Odg: Dogadjaji u Ukrajini
« Odgovor #40 poslato: 23:31:02, 20.Maj.2014. »
Najmanje 10.000 ljudi raseljeno je iz svojih kuća od početka ukrajinske krize, a najpogodjenija je zajednica krimskih Tatara, objavila je danas agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Dok se nemiri nastavljaju na istoku Ukrajine, jedinice ruske vojske u utorak su počele demontažu svojih privremenih terenskih logora u graničnim regionima, u skladu s naredjenjem predsednika Vladimira Putina, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Najmanje tri osobe su ranjene u sukobima u gradovima Slavjansk i Kramatorsk u regionu Donjecka, na istoku Ukrajine, rekao je portparol dobrovoljačkog odreda u ovoj oblasti.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #41 poslato: 10:51:39, 26.Maj.2014. »
Porošenko proglasio pobedu

Ukrajinski milijarder osvojio natpolovičnu većinu glasova na predsedničkiim izborima.
Mi­li­jar­der Pe­tro Po­ro­šen­ko pro­gla­sio je si­noć po­be­du na pred­sed­nič­kim iz­bo­ri­ma u Ukra­ji­ni i na­ja­vio da će nje­gov pr­vi pri­o­ri­tet bi­ti od­la­zak na is­tok ze­mlje ka­ko bi se okon­čao „rat i ha­os”. „Sve an­ke­te po­ka­zu­ju da su iz­bo­ri za­vr­še­ni u pr­vom kru­gu i da dr­ža­va ima no­vog pred­sed­ni­ka”, re­kao je Po­ro­šen­ko pri­sta­li­ca­ma u se­di­štu stran­ke.
Pre­ma re­zul­ta­ti­ma za­jed­nič­ke an­ke­te tri in­sti­tu­ta sa bi­ra­li­šta, Po­ro­šen­ko je od­neo po­be­du na pred­sed­nič­kim iz­bo­ri­ma u Ukra­ji­ni u pr­vom kru­gu sa 55,9 od­sto osvo­je­nih gla­so­va, dok se biv­ša ukra­jin­ska pre­mi­jer­ka Ju­li­ja Ti­mo­šen­ko na­šla na dru­gom me­stu sa ma­nje od 12 od­sto osvo­je­nih gla­so­va.
Po­ro­šen­ko je re­kao da su mu Ukra­jin­ci da­li man­dat da na­sta­vi kurs in­te­gra­ci­ja sa ostat­kom Evro­pe i da bi par­la­men­tar­ni iz­bo­ri tre­ba­lo da bu­du odr­ža­ni ove go­di­ne. Po­ro­šen­ko je pri­sta­li­ca­ma po­ru­čio da Ukra­ji­na ni­ka­da ne­će pri­zna­ti re­zul­ta­te re­fe­ren­du­ma i ka­ko je re­kao „oku­pa­ci­ju Kri­ma”, pre­neo je Tan­jug.

Na pi­ta­nje o od­no­si­ma sa Ru­si­jom, on je re­kao da su „su­ve­re­ni­tet i te­ri­to­ri­jal­ni in­te­gri­tet” Ukra­ji­ne na pr­vom me­stu za nje­ga.
Po­ro­šen­ko (48) je­dan od naj­bo­ga­ti­jih Ukra­ji­na­ca „te­žak” oko 1,3 mi­li­jar­de evra, dok i Ti­mo­šen­ko­va (53) va­ži za iz­u­zet­no bo­ga­tu Ukra­jin­ku, još od vre­me­na ka­da se kao „kon­tro­verz­na po­slov­na že­na” ba­vi­la uvo­zom i iz­vo­zom ga­sa.
Ne­dav­no je bri­tan­ski „In­de­pen­dent” ob­ja­vio je da je is­tra­ga ko­ju je spro­ve­la jed­na lon­don­ska advo­kat­ska kan­ce­la­ri­ja po­ka­za­la da su ona i čla­no­vi nje­ne po­ro­di­ce na­vod­no na 278 ban­kar­skih ra­ču­na u 26 ze­ma­lja ima­li mi­li­o­ne do­la­ra.

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Porosenko-proglasio-pobedu.lt.html
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #42 poslato: 22:55:22, 02.Jun.2014. »
Vašington -- SAD su saopštile danas da imaju dokaze da Rusija i dalje na istok Ukrajine šalje borce i preko svoje granice omogućava slobodan protok oružja.

Rusija je optužila ukrajinske vlasti da čine zločin protiv sopstvenog naroda u Lugansku, na istoku Ukrajine, gde su danas izvršeni vazdušni napadi ukrajinskih snaga.

Snage ukrajinske vlade sukobile su se sa proruskim separatistima nedaleko od granice sa Rusijom, koja je zatražila osnivanje „humanitarnog koridora“ kako bi se omogućilo stanovnicima regiona da izbegnu nasilje.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #43 poslato: 13:10:43, 07.Jun.2014. »
Petar Porošenko, 48-godišnji ukrajinski milioner, položio je danas zakletvu u parlamentu i postao peti predsednik Ukrajine od sticanja nezavisnosti te zemlje 1991. godine, javljaju agencije.

Nastavljeni sukobi ukrajinskih snaga lojalnih Kijevu i proruskih snaga na istoku Ukrajine, u Donjeckom i Luganskom regionu. U borbama oko Slavjanska oboreno nekoliko aviona i uništeno 20 oklopnih vozila.

Ruski predsednik Vladimir Putin i novoizabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko založili su se danas za okončanje krvoprolića na jugoistočnim teritorijama Ukrajine, izjavio je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Jedan ukrajinski policajac poginuo, a dvojica su ranjena u minobacačkom napadu proruskih aktivista kod grada Slavjanska, uporišta pobunjenika u istočnoj Ukrajini. Petnaest žrtava u jučerašnjim sukobima u pograničnom području između Ukrajine i Rusije.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #44 poslato: 12:15:14, 23.Jun.2014. »
Isporuke ruskog gasa Evropi preko Ukrajine su stabilne, uprkos cenovnom sporu između Moskve i Kijeva, saopštila je danas ruska gasna kompanija Gasprom.

Ukrajinska armija ubila je najmanje 40 dece od početka ofanzive na jugoistoku Ukrajine, izjavila je u Kijevu Tatjana Baktejeva iz opozicione ukrajinske Partije regiona. "Više od 40 dece poginulo je od šrapnela. Nevina deca upucavana su ravno u srce", rekla je ona, prenosi Raša tudej.

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg upozorio je danas Rusiju da je EU spremna da uvede dodatne sankcije Moskvi zbog krize u Ukrajini, ukoliko se to pokaže neophodnim.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #45 poslato: 21:12:13, 26.Jun.2014. »
Rusija je saopštila danas da je konačno dobila saglasnost Brisela i Kijeva da bude uključena u ključne razgovore o sporazumu o pridruživanju između Ukrajine i EU.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je Rusiju da podrži mirovni plan za Ukrajinu “delima, a ne rečima”, optužujući Moskvu za “agresiju.” Državni sekretar SAD ističe da je za Rusiju ključno da u narednih nekoliko sati pozove separatiste da se razoružaju.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #46 poslato: 10:25:11, 09.Jul.2014. »
Ukrajina je danas odbacila mogućnost primirja dok se proruske snage na istoku ne razoružaju, uprkos insistiranju Evrope da se pronađe diplomatsko rešenje za krizu u toj zemlji.

Centralna banka Ruske Federacije obustavila je rad četiri ukrajinske banke na Krimu i u Sevastopolju, dok je EU već uvela snakcije za nekoliko krimskih preduzeća.

Trilateralni pregovori Ukrajine, Evropske unije i Rusije o implementaciji Sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i EU, počeće u petak 11. jula, u Moskvi, saopštila je šefica italijanske diplomatije Federika Mogerini, koja se nalazi u poseti Kijevu.

*

Van mreže pallmall

• 1 536
  • 22
« Odgovor #47 poslato: 20:25:09, 17.Jul.2014. »
        Srušio se avion Malaysia Airlines MH-17 u Ukrajini

Kako javljaju domaći i svetski mediji iznad istočne Ukrajine srušio se avion Boeing Malaysia Airlines MH-17 na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur. Ukrajinski predsednik optužio je pro-ruske snage da su avion srušili raketnim sistemom zemlja-vazduh BUK. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin obavestio je predesednika Sjedinjenih Država Baraka Obamu da se avion srušio i to baš u trenutku dok su razgovarali u pomenutom telefonskom razgovoru o novim sankcijama koje su Sjedinjene Države uvele Ruskoj Federaciji zbog krize u Ukrajini. U avionu je bilo 290 putnika i 15 članova posade. Prema najnovijim vestima u avionu je bilo preko 300 putnika...

*

Van mreže pallmall

• 1 536
  • 22
« Odgovor #48 poslato: 20:40:13, 17.Jul.2014. »
Najnovije vesti:
Pro-ruski aktivisti saopštili su da su pronašli "Crnu Kutiju" iz srušenog aviona...

*

Van mreže pallmall

• 1 536
  • 22
« Odgovor #49 poslato: 21:31:42, 17.Jul.2014. »
Najnovije vesti:
Proruski aktivisti saopštili da su spremni na trodnevnu obustavu vatre zbog uviđaja na mestu pada aviona MH-17 javlja AP...

Stranice: « 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000