Najstresnija zanimanja

• Odgovora: 6

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Najstresnija zanimanja
« poslato: 18:44:14, 10.Mar.2013. »
Najstresnije vojnicima i vatrogascima

Među visoko stresna zanimanja ubrajaju se i poslovi direktora kompanija koje se bave odnosima s javnošću, pilota, izvršnog direktora, fotoreportera, novinara...

AKO mislite da se bavite stresnim poslom, proverite da li zaista imate razloga da se žalite. Jedno istraživanje koje su sproveli američki naučnici pokazalo je koji poslovi donose najviše tenzije i zbog toga ugrožavaju zdravlje.Stručnjaci sa univerziteta u Viskonsinu napravili su listu od 200 profesija, a nivo stresa merili su na osnovu fizičkih zahteva posla, rizika, potencijalnih opasnosti po život, rokova, putovanja i isplativosti.

Utvrđeno je da profesionalni vojnici i generali imaju najstresniji posao, jer osim što je fizički i psihički naporan, ovaj posao podrazumeva i odgovornost za druge vojnike. Najstresniji civilni posao je posao vatrogasaca, s obzirom na to da se oni svakodnevno izlažu opasnostima a mnogo njih i strada ili bude povređeno. Među visoko stresna zanimanja ubrajaju se i poslovi direktora kompanija koje se bave odnosima s javnošću, pilota, izvršnog direktora, fotoreportera, novinara, vozača, policajca.

A, među zanimanjima koja se smatraju najmanje stresnim, našli su se poslovi zlatara, službenika, laboratorijskog tehničara, nutricioniste, univerzitetskog profesora, krojača, bibliotekara i frizera.

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:422741-Najstresnije-vojnicima-i-vatrogascima
Dodala bih ja na listu i hirurge, ne znam sto ih ne ubacise...

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
Odg: Najstresnija zanimanja
« Odgovor #1 poslato: 11:55:54, 12.Mar.2013. »
Dodala bih ja ovde jos jedno desetak zanimanja..  a i iskreno danas je malo onih gde nema stresa  (*o*)

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #2 poslato: 17:55:47, 12.Mar.2013. »
slažem se da su ljudi, koji su svakodnevno odgovorni za živote drugih izloženi neverovatnom stresu.....ne mogu ni da zamislim sebe u toj ulozi
.....ali i stres gomile nas, koje iz meseca u mesec, "ganjaju" sumanutim planovima, ne bih zapostavila.....i mi smo tu odgovorni, ako ne za ekzistenciju kompletne porodice, onda bar za sopstvenu

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #3 poslato: 17:59:37, 23.Mar.2013. »
Stresno je i kad se svi izlaktaju, izlomataju medjusobno za sefovska mesta.I to je stres npr  ;D

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #4 poslato: 16:19:43, 24.Mar.2013. »
Ma kakvi danas u svakoj drugoj firmi se javi mobing ili slicne gluposti. Izgleda dolazi vreme kad ce posao bez stresa biti privilegija  (*o*)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #5 poslato: 17:00:53, 24.Mar.2013. »
Ma kakvi danas u svakoj drugoj firmi se javi mobing ili slicne gluposti. Izgleda dolazi vreme kad ce posao bez stresa biti privilegija  (*o*)

I to je tacno.  :smesko: Alavost za novcem ima sve da nas onesposobi od 40 god kako smo krenuli.Nekad mi dodje da kupim ovce i na selo.Manje para ali manje i stresova i bas me briga za sve...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #6 poslato: 18:02:18, 24.Mar.2013. »
A nije tu samo alavost za novcem.
Tu je i brz tempo života (rada), koji od čoveka svakog dana traži maksimum truda.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000