Bilo mi je interesantno,pa sam malo "cackala" o ovome,a cini mi se da ovakvu temu nemamo.Nije bitno koliko znate na ovu temu da bi ste se ukljucili,zajedno cemo vjezbati i
Nego,evo kako ja to gledam:
Zvanicno se kucni ljubimci posmatraju preko 6. kuce(planete koje su tu,planeta vladar,aspekti koje pravi).Mada ja gledam i 4,koja moze da kaze dosta o odnosu prema zivotinji.
Od planeta su vazni So i Mo,jer prave najznacajniju razmjenu energija,u smislu musko-zenskog principa,suprotnosti.Pa u ovom slucaju predstavljaju tipicne zivotinje koje uzimamo za ljubimce,So je macka,a Mo pas(moze da ga predstavi i Ma ako je pas agresivnije,opasnije prirode).Vazno je gledati polozaje So i Mo po kucama,pa tako So u 5. kuci daje ljubitelje zivotinja,u 4. zivotinje postaju clanovi porodice,u So u 7. daje rasne kucne ljubimce,u 12. ih "osjecamo" i razumijemo se sa njima na nekom visem nivou itd..Stepeni na kojima se nalaze So i Mo,ili vladar 6. kuce ce reci vise o boji i nekim osobinama zivotinje.
Pa tako recimo ljudi sa istaknutim Mo u Ovnu biraju vucijaka,u Djevici minijaturne psice,u Vagi damske,rasne,prestizne, u Skorpiji tamnije,"opasnije",mozda pit bul,u Jarcu obicni tamniji psi,u Strijelcu veci psi,u Biku pitomiji,mirniji,u vodoliji pametni,nemirni,neobicni,u Blizancima dva psa itd..
Ako Mo pravi 90 Pl,moze se desiti da osobu napadne pas,jer to obicno nisu ljudi koji privlace te zivotinje,prosto imaju nesto u sebi sto negativno djeluje na njih.Ako vladar Asc pravi 90,180 na Mo,moze se desiti da je osoba surova prema zivotinji.Cesto se desava da ljude sa Mo180,90 Sa napadaju psi lutalice.Ako osoba ima dobro aspektovan Mo,ili ako Mo pravi pozitivne aspekte sa Asc,osoba vrlo lako pripitomi i one opasnije pse.Ljudi sa istaknutim So,znakom Lava ili vatrenim znakom na vrhu 6. kuce skloniji mackama,a oni sa istaknutijim Mo,nakom Raka ili vodenim znakom na vrhu 6. kuce skloniji psima.Osobe sa naglasenom Vodolijom(Uranom) i Blizancima(Merkurom) obicno biraju ptice za kucne ljubimce.Konje biraju ljudi sa naglasenim Strijelcom(Jupiterom),zmije i generalno reptile i insekte,ljudi sa naglasenom Skorpijom(Plutonom),a ribice ljudi sa naglasenim Ribama (Neptunom).