Ciganske karte-opšte značenje

 • Odgovora: 56
Stranice: « 1 2 3 4 ... 6 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #10 poslato: 18:53:38, 22.Avg.2011. »Ova karta znači poklon u bukvalnom smislu reci, ali i neku drugu pogodnost koja vam se može ukazati u vidu neke poslovne šanse ili nekog poznanstva koje možete smatrati prstom sudbine. Poklon je nešto što dobijate mimo onoga što vam pripada, neku vanrednu pogodnost, što znači da može značiti dobre prilike koje ne treba propusti ni u kom pogledu. Sto su povoljnije karte oko nje to će biti veći dobitak, a ukoliko je okružena kartama sa negativnim značenjem, pazite da ne budete pokradeni ili na nekoj vrsti šteti.


Karta je simbol ne samo sveštenog već i zvaničnog lica, nekoga koje za vas autoriet, nekoga koga smatrate ispravnom, moralnom osobom i koja je za vas u duhovnom pogledu autoritet. On može simbolizovati i neki svečani čin, kao stoje venčanje u crkvi ili krštenje. Vaše spone sa verom kojoj pripadate su jake i treba da ih i dalje negujete u nekom obliku. Ako ste pitanje postavili u vezi sa poslom, može se pojaviti neka osoba visokog ranga koja je vrlo ugledna, i čiji moral nije doveden u pitanje ni po jednom osnovu, koja će vam pomoći da poslovni problem lako resite. Ako ste pitanje postavili za ljubav, a imate partnera, i dosta problema u međusobnoj komunikaciji, trebalo bi da zajedno odete u crku ili da potražite savet stručnjaka, psihologa npr, ili od neke starije, ugledne osobe iz porodice.


*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #11 poslato: 18:56:06, 22.Avg.2011. »Karta znači nesreću u bukvalnom smislu ili loš period pun raznih negativnih obrta koji su vas doveli u stanje da se osećate nesrećnim. Ako trenutno prolazite kroz period teže krize bilo u porodičnim, ljubavnim, bračnim ili poslovnim odnosima, preti vam gubitak posla ili ste bolcsni,od okolnih karata zavisi kako će se situacija resiti. Ova karta takođe u velikoj meri utiče na karte koje je okružuju, i ako one simbolizuju osobe i ličnosti, te iste osobe mogu biti uzrok nekoj nesreći ili ih vi možete smatrati odgovornim za stanje u kome se nalazite.

Ova karta može značiti smrt neke vama drage osobe, ali i kraj neke situaicije, bez obzira da li je ona povoljna ili ne po vas ili po nekog vama bliskog. Može značiti transformaciju, tj .potrebu da se počnete iz početka, da prekinete sa dosadašnjim navikama, stilom života, poslom, brakom, i da napravite takav zaokret u životu u kome će svi primetiti promenu na vama i u fizičkom i u psihičkom i socijalnom pogledu. Može značiti kraj jednog perioda koji je za vas bio prilično mučan. Ako se nalazi pored karte "Ljubav", "Ljubavnik", "Ljubavnica", pazite da ne budete vi uzrok prekidu veze. Ako je okružuju dobre karte, imate šanse da napravite dobar zaokret u životu, a ako je okružuju loše karte, pazite kakve poteze povlačite, da ne napravite sebi medveđu uslugu

*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #12 poslato: 18:58:33, 22.Avg.2011. »U bukvalnom smislu karta može simbolizovati osobu koja nosi uniformu, a to može biti vojno lice, policajac, lekar, sportista, bilo ko ko nosi neku vrstu zaštitne uniforme na radu. Iz nekog razloga ta osoba ima nekakav uticaj na vaš život, ma o kome da se radi. Može predstavljati vašeg oca, supruga, vas samog ako nosite uniformu na radu, ali uvek predstavlja muškarca, ne može predstavljati ženu, čak iako je pripadnik policije, radi za vojsku ili je lekar, sportista,u kom slučaju predstavlja kolegu sa posla. Ženama može uz okolne karte sa dobrim značenjem nagovešatavati ljubavnu avanturu ili čak brak sa uniformisanom osobom.


 
Ova karta može značiti gubitak materijalnih vrednosti, imanja, kuće, novca, ali i posla, ugleda, ljubavi, neke drage osobe, osećaj gubitka i često promašaja. Karta sama za sebe, ma koje karte da se nalaze pored nje, nagoveštava moguće gubitke. Da li će to biti gubitak pozicije na poslu, posla, novca, ljubavi, partnera, saznaćete iz simbolike okolnih karata, ali vas opominje da pazite šta radite. Ako su to karte koje sibmolizuju konkretne osobe, onda bi trebalo da se pazite nekih osoba koje bi mogle da vam naprave taj gubitak, bilo da zatraže od vas novac na zajam, ili da vas nagovore na neki zajednički biznis ili kredit koji biste uzeli zajednički. Uz kartu "Udovac", "Udovica" simbolizuje mešenja drugih u vašu emotivnu vezu.

*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #13 poslato: 19:00:49, 22.Avg.2011. »
Za one koji su u vezi i voleli bi da stupe u brak, karta znači upravo to, moguć brak, dugogodišnju vezu ili ukoilko ste postavili pitanje u vezi sa poslom, moguć partnerski odnos. Moguće je da ćete zaista stupiti u brak, ili ćete sresti nekoga ko će biti za vas vrlo značajan. Ako su okolne karte povoljne, u stabilnoj ste vezi. Ako ste postavili pitanje u vezi sa karijerom, a priželjkujete promenu posla ili tražite posao, imate sve šanse da ga nađete, i to bi moglo biti radno mesto na kome ćete duže ostati, koje će vam u mnogo čemu odgovarati. Ukoliko se pitanje odnosi na zdravlje, može imati dvojako značenje, u zavisnosti od okolnih karata. Jedno tumačenje je da ste se previše "vezali" za bolest, moguće da ste umišljeni bolesnik, da patite od hroničnih tegoba koje bi trebalo ozbiljnije shvatiti ili da patite što nemate dovoljno ljubavi. Može značiti da treba da se za nekoga vežete, bilo za lekara, instituciju ili način lečenja, ishrane i da u tome budete istarjni da bi došlo do isceljenja.


Ova karta se odnosi konkretno na neki manji novčani dobitak. Ma kave da su okolne karte, vrlo brzo možete očekvati isplatu novca. Ako vam duguju poveće svote, karta nagoveštava početak isplate koja će moguće ići u ratama ili, pored karata sa lošim značenjem, odlaganje plaćanje većeg dela. Ona predstavljati dobar signal za razrešenje situacije koja vas muči jer predstavlja dobru volju bilo vašeg poslodavca ili partnera da sa vama poboljša odnose. Ukoliko se pitanje odnosi na zdravlje, postoji mali pomak ka ozdravljenju koji može biti uvod u potpuno ozdravljenje.

*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #14 poslato: 19:03:21, 22.Avg.2011. »Ako ste već u period tuge ili neraspoloženi karta oslikava vaše stanje duha i pored karata sa pozitivnim značenjem nagoveštava izlazak iz tuge, a uz karte sa lošim značenjem nagoveštava da će taj period potrajati. Ponekda označava pasivnost i nespremnost da se uhvatite u koštac sa životom i prepuštanje crnim mislima. Trebalo bi da budete spremniji na životne teškoće i da se sa njima hrabro suočavate umesto što se prepuštate događajima. Uz karte koje označavaju lica i osobe, one simbolizuju one koji vam mogu pomoći da prevaziđete to osećanje ( ako je uz njih dobra karta) ili će one biti povod neraspoloženju (uz loše karte ili ako sama lica simbolizuju loše osobe - npr.lopov i sl.).


Karta označava ulazak u nov životni period u kome imate šanse da neke svoje želje ispunite. U svakom slučaju bilo bi dobro da drugačije formulišete pitanje i da vidite da li će se ispuniti, jer je ovo samo nagoveštaj da ćete imati veće ambicije kako u vezi sa ljubavlju tako i u vezi sa karijerom. Nagoveštava optimističan stav prema životu. Ako se često ponavlja u otvaranju karata na nekom istaknutom mestu, moguće je da ste prilično nerealni, ili imate mnogo neostvarenih želja,a ako se nalazi uz kartu koja označva osobu koja vam se dopada, osećanja su uzajamna. Uz karte koje nagoveštavaju osećanja i misli, treba da razmislite da vaše želje nisu možda na nivou fantaziranja, bez realnog osnova.

*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #15 poslato: 19:05:52, 22.Avg.2011. » 
Ova karta znači da ćete dobiti poruku, bez obzira da li očekujete ili ne. U svakom slučaju ta poruka će sadržati finanlno rešenje za pitanje koje ste postavili, bez ozbzira na koju se oblast života odnosi. Ako su okolne karte loše, vest će biti nepovoljna, a ako dobijete kartu „Sudija", „Sveštenik" dobićete zvanično rešenje. Pravite razliku između karata «Pismo» i «Poruka» ovde se radi o nekom usmenom saopštenju koje možete dobiti i preko sms, Interneta , telefona ili usmenim putem, u svakom slučaju je daleko kraće od pisma i sadrži u sebi veoma važnu infomrmaciju. Uz kartu „Lopov" karta govori o lažima u koje ne treba da verujete. Može takođe da znači da će vas neko sprečiti da saznate ono što bi trebalo.Značenje ove karte je vrlo važno.Ona simboizuje na neki način prst sudbine, situaciju koja je do sada bila promenljiva a sada postaje postaje konstntna. Može značiti da će se dogoditi nešto na šta ni na koji način nećete moći da utičete, ma šta to predstavljalo, nečiju odluku, status na poslu emotivnu situaciju. To može značiti i nečiji nepokolebljiv stav, snažne emocije, volju na koju nećete moći da utičete, u svakom slučaju, u prošlosti ste bili suočeni sa nečim što ste mogli da menjate a možda ste i želeli ili bili primorani na to. Uz kate koje simbolizuju osobe i ličnosti, vašim životom upravljaju drugi, i to može značiti da ste okruženi jakim osobama i na poslu i u privatnom životu koje svojim autoritetom uspevaju da upravljaju vama ili da ste pod magijom, koju treba da otklonite. Moguće je da ste fatalista u duši i da niste borac već se prepuštate sudbini da vas vodi kuda ona hoće.


*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #16 poslato: 19:09:28, 22.Avg.2011. »Ne bi trebalo da imate ikakvih sumnji u pogledu toga da li ćete imati razloga da se radujete, tako da nemojte previše da panicite, čak i ako ovu kartu okružuju izuzetno loše karte, osim ako se ne radi o karti „Lopov" što znači da neko „krade" vaše veselje, tj. vašu radost. U prenosnom smislu nešto će se dogoditi zbog čega ćete morati da se pozabavite sa malo ozbiljnim problemima nego što očekujete.

Sa ovom kartom morate biti izuzetno oprezni jer možete biti suočeni sa nečim neprijatnim, to može biti situacija ili neprijateljstvo konkretne osobe. Neko može da opstruira vaše napore bilo u pogledu karijere, realizacije vaših planova ili u vezi sa rešavanjem pitanja u vezi sa ljubavnim životom. Trebalo bi da što pre promenite ili sredinu ili svoj odnos prema njoj. Možda vi druge na neki način nečim provocirate, da se tako ponašaju prema vama a da toga niste svestni. Karte koje simbolizuju osobe ili ličnosti označavaju one koji mogu biti prema vama neprijateljski nastrojeni.

*

Van mreže slikarka

 • *
 • 30
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Neko tako a neko nikako
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #17 poslato: 19:12:33, 22.Avg.2011. »Rešnje vašeg problema naći ćete u kontaktima sa osobma koje nisu iz vašeg mesta, bilo rođenja, ili mesta u kome živite, a najveroatnije ni iz zemlje. Trebalo bi da imate stoje moguće intenzivniji kontakt sa starncima, sa osobama iz drugih zemalja, jer je to za vas pravi životni put, ili način da resite problem na koje se odnosi vaše pitanje. Uz pozitivne karte govori o srećnom ishodu putovanja ili pozitivnim promenama, a uz negativne karte o mogućim problemima na putu, o odlaganju puta.

Predstoji vam lep period u budućnosti i dogodiće se srećan obrt tako da ćete moći da odahnete i da se prepustite sreći. Ma kakvo pitanje da ste postavili, odgovor na njega je više nego pozitivan. Ako su okolne karte simbol negativnih osoba, one vam ne mogu ništa, iako se mogu potruditi da vam tu sreću pomute, a ako dobijete karte koje simbolizuju poztivne osobe, one će moguće doprineti vašem osećanju sreće. Ipak pripazite, možda ste u toj sreći pomalo naivni i možda vam mnogi zavide, mada vas lično to ipak, bar za sada, ne dotiče.

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #18 poslato: 19:59:20, 03.Apr.2012. »


Dom (kuća)

• karta koja se povezuje sa znakom Rak planetom Mesec i IV poljem Zodijaka.

• prvenstveno se vezuje za dom i porodicu, brigu o svemu tome. Takodje se može vezati za goste koji dolaze u kuću (ako se nadje pored karte koja označava neku osobu, ili pak na primer pored karte "Novac", "Dar", "Sreća" i sl...) Isto tako može da ukaže (ako se nadje pored neke karte koja je "loša") da situacija u kući i nije baš najbolja, da je neko bolestan, ili da ima neki problema oko nekretnina, novca, nasledja i sl.

• meni kao astrologu, povezivanje ove karte sa Rak & Mesec & IV polje takodje asocira i na ishranu, kuvanje, bavljenje "domaćinskim" poslovima (naročito ako je pitač žensko, pa to može da na primer ukaže na domaćicu, majku i sl.) ali isto tako ako se nadje pored "loše" karte može da ukaže i na probleme zdravstvene prirode u simbolici Mesec & Rak & IV polje (hormoni, želudac, "ženski" organi, grudi, disanje, pluća i sl...)
•○• natal •○•
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Ciganske karte-opšte značenje
« Odgovor #19 poslato: 20:00:14, 03.Apr.2012. »


• Sreća • karta koja se povezuje sa znakom Bik planetom Jupiter i XI poljem Zodijaka.

• Sama reč "sreća" ukazuje na nešto dobro, povoljno, pozitivno, a okolne karte će pokazati "pravac" odakle to sve dolazi ka pitaču. Počevši od simbolike XI polja, astrološki možemo povezati sa prijateljima, povezivanjem sa simbolikom znaka Bik  možemo ovu kartu povezati sa finansijama, imovinom, a povezivanjem ove karte sa planetom Jupiter možemo da vidimo da ona pored toga što "donosi sreću" može i pitaču da donese odredjena "filozofsko-religijska" razmišljanja, dogadjaje, kao i kontakt sa ljudima koji stanuju dalje od pitača (dolazak / odlazak na put, ili pak jednostavno dolazak / odlazak kod nekog prijatelja u goste koji i ne stanuje baš tako blizu samog pitača)

• U simbolici vezanoj za zdravlje, ova karta preko kombinacije Jupiter u Bik u XI polju može da ukaže na ishranu koja direktno zavisi od raspoloženja pitača (ili se pitač prežderava ili pak ne jede uopšte zbog stresa, nerviranja i sl.) a isto tako može da ukaže i na probleme sa cirkulacijom, povišenim pritiskom, nervnim sistemom, nagomilavanjem masnih naslaga u telu, probleme sa proširenim venama i sl.
•○• natal •○•
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


Stranice: « 1 2 3 4 ... 6 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
3 Odgovora
4179 Pregleda
Najnovije: 02:15:15, 18.Sep.2009.
2be3
6 Odgovora
7454 Pregleda
Najnovije: 13:28:17, 05.Maj.2014.
tinkerbell
5 Odgovora
10248 Pregleda
Najnovije: 13:26:23, 05.Maj.2014.
tinkerbell