Cesto se desava da ove ciganske karte nazivaju tarot kartama, ili kartama za gatanje, ali ja bih ovom prilikom zelela
da vam predstavim vezu i razliku izmedju ovih karata.Svaki covek koji cita karte, mora biti posvecen onome sto radi,mora ukljuciti svoje unutrasnje bice, da bi dobio odgovore.Ovo se odnosi na sve karte.Takodje je potreban jedan dugotrajan i ozbiljan rad.Vremenom ulazite u saznanja i mozete opisivati dogadjaje.Da bi ste izbegli da postanete samo enciklopedisti , intelektualni gimnasticari i ostali zauvek u okultnom i magijskom treba da ideta putem trzenja,ciji je smisao, krajnji cilj i svrha-poznavanje Boga ili Bogospoznanje.Ukoliko ste ateista vasa tumacenja ce se svesti na puko gatanje i caranje.Ne treba da budete zatocenici svoje umisljenosti , i spekulativci, jer cete ostati na povrsnom znanju.Naravno znatizelja i razbibriga je samo pocetak ovog ucenja.Zbog cega sam ja na ovakvom putu , pokazace vreme...Da li cu se usavrsavati na ovom putu ...i to ce pokazati vreme i moj unutrasnji osecaj.U Tarot kartama svaka karta ima pozitivna i negativna znacenja.U ciganskim kartama je odvojeno pozitivno i negativno znacenje koje se spajanjem dve po dve karte, dobija opet negativan pozitivan ili neutralan odgovor.Znaci samo tu je razlika.Postoji samo moje pitanje da li treba u negativnim kartama traziti pozitivan odgovor i odgovor da to svakako postoji u primeru karte -lopov-. Mozda postoje jos neke karte koje mogu imati pozitivan odgovor ali za to bi trebalo vise vezbati i tumaciti da bi se otkrile.U tumacenjima sam vezivala dve po dve karte da bi pokusala da dobijem pozitivan odgovor i zato je sve tako ispisano .U svakom slucaju zbog prirode iskazivanja unutrasnjeg bica i mogucnosti posvecenosti kartama mislim da ovo jeste tarot, malo drugaciji ali ozbiljan po svojoj prirodi, i treba ga jos istrazivati, narocito jer na kartama nema brojeva, sto mi se cini da je prekriveno vecim velom tajne i iako izgleda jednostavnij po prirodi ljudskoj koja je jednostavna, trazi izucavanje...Mozda ce ovakvo prikazivanje smetati nekima koji su vernici ali mislim da sve sto je sa dobrom namerom dato treba sa radoscu prihvatiti....