Aspekti sa ascedentom

• Odgovora: 25
Stranice: « 1 2 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Dorijan

• *
  • 6
  • 0
  • Pol: Muško
Odg: Aspekti sa ascedentom
« Odgovor #20 poslato: 15:34:37, 29.Okt.2013. »
Najpre pozdrav svima od novog clana. Proucavam astrologiju vec nekoliko meseci, skupio sam cini mi se dosta znanja, ali ne mogu nigde da najdem odgovor na jedno za mene vazno pitanje.
Da li se aplikacioni i sepracioni aspekti primenjuju i na aspekte planeta sa stepenom ascendenta? Npr. Venera se nalazi na 14 stepenu Vage, a podznak pocinje na 15 stepenu... na tabeli aspekata na astrodienst-u pise da je Venera u konjukciji sa ascendentom, u orbisu od 1 stepena separaciono. E sad kako je to moguce? Naime, da bi se procenilo da je neki aspekt aplikacioni ili separacioni gleda se brzina planeta, medjutim asc nije planeta i nema brzinu vec je samo tacka. Logika mi kaze da ne postoje aplikacioni ili separacioni aspekt planeta sa samim ascendentom, vec moze biti samo sa drugim planetama. Jesam li u pravu ili gresim?
"Skrivam svoje sunce u crnom... mi smo sunce, ali  nasa svetlost  je skrivena. Odeca nam je crna ne zbog ljubavi prema toj boji, vec kao danak noci. Mi ogrcemo izvrnutu noc i tako ona ostaje vidljiva spolja, dok dan pociva u nasoj nutrini."

*

Van mreže TF 2008

Moderator
  • 5 568
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 55
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #21 poslato: 16:42:34, 29.Okt.2013. »
Dobro nam dosli!

Mozete i te aspekte posmatrati kroz aplikaciju i separaciju.
U odnosu na sva astroloska tela ascedent je najbrzi jer se jako brzo pomera.

*

Van mreže Dorijan

• *
  • 6
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #22 poslato: 17:19:06, 29.Okt.2013. »
Hvala puno na odgovoru. To bi verovatno znacilo da ja nemam nikakav aspekt ka ascendentu jer su mi svi aspekti na stepen asc (kvadrat sunce, sexstili venere i neptuna, ukljucujuci i pluton na ascendentu) separacioni, a kako sam upoznat separacioni aspekti ukazuju na ono sto je vec bilo, sto je proslo, i oni kao takvi imaju vrlo slab, gotovo nikakav uticaj. Kako god, malo mi je cudno to, jer sam ipak sebe najvise prepoznavao u aspektima sunca i venere ka asc i pre svega plutona na asc, koji je 1,5 stepen iza asc, ali sad ispade da su svi oni separacioni i bez nekog znacaja.
"Skrivam svoje sunce u crnom... mi smo sunce, ali  nasa svetlost  je skrivena. Odeca nam je crna ne zbog ljubavi prema toj boji, vec kao danak noci. Mi ogrcemo izvrnutu noc i tako ona ostaje vidljiva spolja, dok dan pociva u nasoj nutrini."

*

Van mreže TF 2008

Moderator
  • 5 568
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 55
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #23 poslato: 19:02:48, 29.Okt.2013. »
Separacija znaci da vremenom slabe, a aplikacija da vremenom jacaju. Znači nije da nemaju značaja.
Koristiti pretragu foruma i nadjite temu koja se odnosi na separaciju i aplikaciju.

*

Van mreže Pokahontas-84

• **
  • 262
  • 8
  • Pol: Žensko
  • Love,Peace,Freedom
« Odgovor #24 poslato: 20:02:49, 29.Okt.2013. »
Ja imam:

Mo60Asc

ME180Asc

JU60Asc

SA120Asc

UR90Asc

NE60Asc

PL120Asc

Kvadrate sa Mesecevim Cvorovima necu ni da spominjem  :D

*

Van mreže Inis Mona

• *
  • 7
  • 0
  • Pol: Žensko
  • Kraljevska Venera
« Odgovor #25 poslato: 05:04:07, 11.Okt.2014. »
Iz 8. kuce u Lavu - Mars, Venera, Fortuna i malo sire Jupiter (vl. asc) u trigonu sa Asc - Strijelac.  :D

Sta da kazem, balansiram izmedju zenstvenosti,njeznosti i ratobornosti i borbe za svoje vidjenje pravde...
Ja sam, mala, kauboj iz Bosne, za te glavom lomio bih fosne. :D

Stranice: « 1 2 3

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000