Aspekti

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže emilly2

• *
  • 41
  • 0
Aspekti
« poslato: 13:43:00, 01.Jun.2009. »
Po Froliju se uzimaju u obzir samo osnovni aspekti-konjukcija,kvadrat,opozicija i trigon,medjutim primetila sam da neki posmatraju i sekstile pa me zanima kakva su vasa iskustva,ima li rezultata sa sekstilima?

*

Van mreže jupiter u raku

• **
  • 285
  • 1
  • Pol: Žensko
  • volim Paris
Odg: Aspekti
« Odgovor #1 poslato: 16:08:15, 01.Jun.2009. »

Glavni aspekti su :konjukcija,trigon,kvadrat ,sekstil i opozicija.
oni su poznati kao ptolomejevi aspekti, jer ih Ptolomej opisuje u svojoj knjizi Tetrabiblos,najuticajnijoj astrološkoj knjizi ,koja je ikad napisana.Konjukcija tehnički nije aspekt,ali se iz praktičnih razloga može tako tretirati,te ćemo to i učiniti,jednostavnosti radi..
zašto konjukcija nije aspekt?..reč aspekt potiče od latinske reči za pogled..u ovom smislu se pogled smatra zrakom svetlosti,koja izlazi iz očiju jedne osobe i ulazi u oči druge..kod konjukcije dve planete su poput jedne,a vi ne možete sami sebi gledati u oči.stoga knjukcija nije aspekt
nikad ne reci nikad

*

Van mreže emilly2

• *
  • 41
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 16:49:18, 01.Jun.2009. »
Znam da sekstil spada u glavne aspekte,nego se nisam dobro izrazila,ali Froli u horarnoj nije bas jasan kad govori o sekstilu,kaze da se sekstil posmatra sa dosta opreza.. (rzm)

*

Van mreže jupiter u raku

• **
  • 285
  • 1
  • Pol: Žensko
  • volim Paris
« Odgovor #3 poslato: 17:46:42, 01.Jun.2009. »
evo šta Froli kaže za sekstil:

,,Planete udaljene 60 stepeni. Sekstil je daleko najslabiji aspekt,ali obično će obaviti posao.Ali nemojte prenaglašavati tu slabost,samo budite malo oprezniji prilikom provere, da li su panete dovoljno snažne da deluju,i da li žele da deluju,,

moje iskustvo je da sekstili deluju..kao i svaki drugi aspekt, ali u skladu sa svojom prirodom..
jer Froli isto kaže, da svaki aspekt između glavnih signifikatora,dovodi do događaja,samo u skladu sa svojom prirodom i snagom samih planeta,,
nikad ne reci nikad

*

Van mreže emilly2

• *
  • 41
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 23:50:09, 01.Jun.2009. »
Ok,tnx.. :)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000