Najlepši božićni sajmovi

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže narcisa zec

  • *****
    Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
Najlepši božićni sajmovi
« poslato: 13:21:02, 17.Dec.2010. »
Ako ste planirali da Novu godinu dočekate u nekoj od evropskih prestonica, krenite na put nedelju dana ranije i uživajte u proslavama Božića koje se uveliko pripremaju. To je jedinstvena prilika da upoznate tradiciju i običaje zemlje koju posećujete i sjajna uvertira u novogodišnje slavlje.
 Sve metropole odevene u praznično ruho izgledaju božanstveno, ali mi vam predlažemo da posetite one u kojima se organizuju najbolji božićni sajmovi, mesta na kojima ćete se odlično provesti uz tradicionalnu muziku i lokalne specijalitete. Kako u tom periodu počinju i velike rasprodaje, nema sumnje da ćete na ovim sajmovima moći da obavite dobar šoping, ali i da nabavite sve što vam je od rekvizita potrebno za najluđu noć.

 
BERLIN, NEMAČKA
Božićni sajam kod Memorijalne crkve cara Vilhelma
Održava se: od 26. novembra do 31. decembra
Radno vreme: 11-23 h, Badnji dan 11-18 h, doček Nove godine 11 h - posle ponoći
U centru Berlina uz crkvu cara Vilhelma, u Ulici Kurfirstendam, veselo je po ceo dan. Božićnu atmosferu dodatno upotpunjuju ogromni ukrasi Božić Bate, Sneška Belića i anđela s kojih u hladnu berlinsku noć svetluca milion svećica.
U šetnju sajmom krenite sa čašom kuvanog vina, a kada ogladnite, probajte čuvene nemačke kobasice i zasladite se medenjacima i kolačićima od marcipana.
Ako imate decu, obavezno prošetajte do sajma na Aleksanderplacu, gde ima mnoštvo zabavnih sadržaja za najmlađe.

LONDON, ENGLESKA
Božićni sajam „Vinter vonderland“ u Hajd parku
Održava se: od 21. novembra do 3. januara 2011.
Radno vreme: 10 do 22 h
Jedan od najvećih božićnih sajmova u Evropi održava se u Hajd parku u Londonu. U četrdesetak drvenih brvnara posetiocima se nude božićna dekoracija, garderoba po sniženim cenama, najraznovrnija hrana, suveniri, umetnine… Najveće atrakcije u ovom zimskom parku jesu ogromno klizalište, panoramski točak i cirkus.
Nikako ne treba da propustite šoping jer u ovom periodu počinju velike rasprodaje. Da ne biste mnogo pešačili, najjednostavnije je da odete do Oksford ulice u kojoj su jedna do druge nanizane radnje i butici, ili u čuvenu Robnu kuću „Harods“, svojevrsni muzej ektravagancije i luksuza.

PRAG, ČEŠKA
Božićni sajam na Starom gradskom trgu i Vaclavskom trgu
Održava se: od 1. do 31. decembra
Radno vreme: od 9 do 19 h
Tokom decembra u čitavom Pragu oseća se svečana atmosfera. Grad je dekorisan u duhu najradosnijeg praznika, organizuju se brojne kulturne priredbe, pozorišne predstave, dok se na ulicama ljudi vesele sa uz narodne plesove. Dva glavna božićna sajma održavaju se na Vaclavskom trgu i na Starom gradskom trgu. Tezge i radnjice su preplavljene predmetima od stakla, drvenim igračkama, “svarovski” nakitom… autentičnim češkim proizvodima bez kojih nijedan turista ne napušta Prag. Na Starom gradskom trgu nalazi se mini zoo-vrt, a posetioci mogu da odgledaju predstavu o rođenju Isusa i uživaju u božićnim pesmama.BEČ, AUSTRIJA
„Kristkindlmark“ na Rathausplacu
Održava se: od 21. novembra do 26. decembra
Radno vreme: od 9 do 21 h, na Badnji dan od 9 do 17 h
Bečki „Kristkindlmark“, kojeg godišnje poseti oko tri miliona ljudi, neguje božićnu tradiciju već nekoliko vekova. Na današnjem mestu Rathausplacu, ispred Gradske skupštine, postoji od 1975. godine i s vremenom je stekao gotovo kultni status u srednjoj Evropi.
Na više od 150 štandova možete da pronađete mnogo božićnih ukrasa, nakita, suvenira, domaćih kolača, sušenih kobasica, kuvanog vina...
Sajam je na samom početku bio obična pijaca i glavno mesto snabdevanja građana životnim namirnicama, a kad je bogata aristokratija počela da ukrašava svoje domove i božićne jelke, ponuda se upotpunjavala različitim ukrasima, pa se i smisao sajma menjao.
Danas štandovi na Rathausplacu čine pravi mali grad okružen veličanstvenim građevinama i zabavnim parkom, koji takođe odiše božićnom atmosferom.
Posebno je lep sajam ispred dvorca Šenbrun, čiju unutrašnjost, s više od 1.400 carskih prostorija, možete da razgledate. Iako je ponuda na štandovima ispred dvorca nalik onoj na drugim sajmovima, ovde ćete ipak uživati u najvećoj ponudi tradicionalnih proizvoda, posebno raznih čajeva i meda.

 

« Najnovija izmena:: 18:47:29, 18.Dec.2010. miss80 »


Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
6 Odgovora
2547 Pregleda
Najnovije: 18:53:10, 09.Maj.2009.
*Mew - S.w.E.e.T*
40 Odgovora
14626 Pregleda
Najnovije: 16:30:47, 03.Apr.2019.
Dunjoca
11 Odgovora
2041 Pregleda
Najnovije: 16:28:39, 03.Apr.2019.
Dunjoca