Muski PMS

• Odgovora: 31
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Muski PMS
« poslato: 20:37:38, 31.Avg.2010. »
IMS je muški PMS

Sve je više dokaza da i muškarci imaju svoj PMS i svoju menopauzu. Reč je o takozvanom IMS-u, koji samopouzdane i sposobne muškarce pretvara u nervozna i nesigurna džangrizala.
Muškarci koji su skloni iznenadnim napadima besa verovatno pate od IMS-a (Sindroma muške razdražljivosti). Reč je o muškoj verziji PMS-a, koja je posledica naglog pada nivoa testosterona.

S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona, ali velike promene u količini muškog polnog hormona prisutne su kod muškaraca svih doba. naučnici tvrde da je glavni krivac stres.
Postojanje IMS-a prvi je otkrio Džerald Linkoln s Medicinskog istraživačkog centra u Edinburgu. Linkoln je posmatrao osam ovnova s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je nivo testosterona visok, ali otkrio je suprotno.
Kada je količina testosterona opala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati.

Linkoln tvrdi da testosteron ima jak uticaj i na ljudsko ponašanje, i smatra da stresni događaji, poput smrti drage osobe, razvoda ili teške bolesti mogu uzrokovati nagle fluktuacije količine testosterona u organizmu.

Manjak testosterona uzrokuje umor, depresiju, razdražljivost i smanjenje libida, ali ima i fizičke posledice, poput bolova, posebno u rukama i nogama, znojenja i crvenila.
“IMS kao sindrom omogućava rekonstrukciju muškog tela, jer se može reći da u pojedinim razdobljima nismo 'muško'. Ali, upravo zato, ono što je naša originalna, prava priroda, to je ona muška. Ovo je samo okliznuće. A u tim okliznućima se zapravo reuspostavlja patrijarhalni muški identitet, naša uloga u društvu i porodici“, dodaju antropolozi. 

Izvor: http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Zdravlje/76325/IMS-je-muski-PMS

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Muski PMS
« Odgovor #1 poslato: 10:41:53, 01.Sep.2010. »
Svašta...   :D

Dokaze su izvodili verovatno ženski naučnici a tekst je pisala verovatno neka novinarka...   :D

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 10:50:03, 01.Sep.2010. »
Tacno je da postoji muski klimaks. Bilo bi glupo reci menopauza:))) ali klimaks postoji. Kao sto rece Marija u svom tekstu:" S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona..."  Godine se obicno poklapaju sa zenskim klimaksom, znaci negde od 45-te, pa nadalje.  Razne su manifestacije, bas kao sto su i kod zena. Ne dozivljavaju svi isto klimaks.  Normalno je da se to desava i kod muskaraca, jer su oba pola satkana od hormona. Hormoni radi svoj posao, tako da niko nije zasticen od klimaksa. 

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
  • sve se može postići samo treba htjeti
« Odgovor #3 poslato: 21:37:00, 04.Sep.2010. »
Svašta...   :D

Dokaze su izvodili verovatno ženski naučnici a tekst je pisala verovatno neka novinarka...   :D

hahahahahhaha :D.....s ovim odgovorom si zvučao kao moj kolega jedan kojem smo to spomenuli ;)....bit će lakše alo si priznate :P
Natalna karta
 EVERY TIME YOU FALL,STAND UP!

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #4 poslato: 21:39:52, 04.Sep.2010. »
heh, jos mi i to treba...  8)
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
« Odgovor #5 poslato: 22:06:04, 04.Sep.2010. »
heh, jos mi i to treba...  8)

ja mislim da i oni imaju takav odgovor na naš pms ;)
Natalna karta

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #6 poslato: 23:19:51, 04.Sep.2010. »
ja mislim da i oni imaju takav odgovor na naš pms ;)

Jooj, cim malo losije raspolozenje, odmah pitanje: Sta ti je, jel opet "tehnicki problem"?  >:(

Ne moze svaki put biti to razlog, ima osoba (poput mene) sto su promjenljiva raspolozenja. ;D

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 23:35:34, 04.Sep.2010. »

Jooj, cim malo losije raspolozenje, odmah pitanje: Sta ti je, jel opet "tehnicki problem"?  >:(

Ne moze svaki put biti to razlog, ima osoba (poput mene) sto su promjenljiva raspolozenja. ;D

nemoj se živcirati ;)
Natalna karta

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #8 poslato: 23:49:19, 04.Sep.2010. »
nemoj se živcirati ;)

Ma jok, potrudim se da njega izivciram...a ne on mene, ako vec izaziva. ;D

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #9 poslato: 11:04:00, 05.Sep.2010. »
Tema: Muski PMS, shodno tome -

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000