Reakcija na uvrede...

• Odgovora: 77
Stranice: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže tobi45

• **
  • 164
  • 0
  • Pol: Muško
Odg: Reakcija na uvrede...
« Odgovor #40 poslato: 06:16:26, 25.Okt.2010. »
ako tebe/mene neko nasikira...zar nezna da i on može biti n asikiran.

*

Van mreže ninnasmart

• **
  • 240
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #41 poslato: 21:13:37, 01.Nov.2010. »
E ovako...kada smo mladi, cini nam se da sve znamo i onda se kao Don Kihot borimo protiv vetrenjaca...Pa ako nas neko i "nagazi" nekom socnom uvredom...moze se desiti da eksplodiramo i bacimo se na njega ili mu vratimo verbalno istom merom. Ali i to ne mora da znaci.Postoje i takve osobe koje su trpeljive usled strogog vaspitanja. Takve osobe ce precutati svaku uvredu,jer im vaspitanje ne dopusta da se suprotstave. Trebalo bi po nekoj logici da sto smo stariji i iskusniji da umemo da izbegnemo svaku konverzaciju sa osobama koje su negativne i sklone nasilnom i nekulturnom ponasanju. Ali, posto je prag tolerancije i trpeljivosti usled nacina zivota sa godinama sve nizi, cesto se desava da pucamo i prosipamo citav niz socnih psovki nekome ko nas je taknuo u "zivac"...Ipak, trebalo bi izbegavati teske rasprave koje nas mogu navesti na tako nesto....

*

Van mreže Viva 011

• *
  • 6
  • 0
« Odgovor #42 poslato: 12:57:35, 02.Nov.2010. »
 ::)Ćao svima!Želim da Vam iznesem moj problem u nadi da mi možete pomoći.Savetima,vašim iskustvima itd.Živim sa verenikom kog izuzetno volim a sa sigurnošću kažem i on mene.Problem je njegova rođena sestra.Od samog početka nije me prihvatila,što i nije neki problem jer ne živimo zajedno.Ali problem je njeno konstantno vređanje do te mere da ne mogu ni napisati.To se dešavalo i pre,ali ja sam bez uzvraćenjih uvreda prešla preko toga.Zato što to nije moj način komunikacije,ali i zbog čoveka kog volim.Pre par dana je ponovo usledio arsenal uvreda poslatih porukom.Nazvala me je kurvom kao i moju majku.Da sam ološ,lopuža,kurva koju je majka podučavala...itd.Ja sam samo odgo.da to više govori o njoj i da neću da se spuštam na taj rečnik.Ali molim vas da li ja negde grešim?da li je to ispravno što se povučem?kako da se postavim i šta da radim u odnosu na nju?Svaki savet,mišljenje mi je neophodno?HVALA UNAPRED!ČEKAM VAŠE ODGOVORE???

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #43 poslato: 21:52:54, 02.Nov.2010. »
Cao viva :flowers: nemoj da se nerviras oko sestre, ocigledno zeli da vas rastavi ili bar tebe da dovede do toga da sama odes, ima pravo na svoje misljenje, ali to tebe ne treba da dira...uostalom tvoj momak sa kojim zivis bi trebao da stavi svoju seku na njeno mjesto, da vam se ne mjesa u zivot... a sto se tice poruka, vjeruj mi samo je ignorisi, i na pozive se ne javljaj, ne odgovaraj uopste na njene provokacije, to ce je vise nervirati i izludjivati i na kraju ce odustati  ;)
(naravno ovo kazem za tvoju verziju price, njenu ne znam)

*

Van mreže ninnasmart

• **
  • 240
  • 0
« Odgovor #44 poslato: 23:25:04, 02.Nov.2010. »
Slazem se sa Perlom...ignorisi je ako mozes...Ne znam kakva je reakcija tvog verenika na to,ako uopste zna i moze da utice na nju. Za pocetak, baci karticu i kupi novi broj...Pozzz

*

Van mreže tobi45

• **
  • 164
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #45 poslato: 06:19:43, 03.Nov.2010. »

"mudrost ne stanuje u jednoj kući..."
    Želim kazati nešto što ja osjećam kada me neko nepravedno optuži:
    - zaustavi se i reci: moram se smiriti ? Kako ?... izbroj do deset... diši duboko... svako od nas ima neke svoje
      tehnike smirivanja.
    - razmisli zašto te je optužio... je li u pravu ?
    - objasni ljubazno da to nisi učinio.
    - izvini se ili popravi posljedice... npr.nadoknadi štetu...
    - učini ono što je najbolje.

*

Van mreže ninnasmart

• **
  • 240
  • 0
« Odgovor #46 poslato: 16:43:31, 03.Nov.2010. »
   "mudrost ne stanuje u jednoj kući..."
    Želim kazati nešto što ja osjećam kada me neko nepravedno optuži:
    - zaustavi se i reci: moram se smiriti ? Kako ?... izbroj do deset... diši duboko... svako od nas ima neke svoje
      tehnike smirivanja.
    - razmisli zašto te je optužio... je li u pravu ?
    - objasni ljubazno da to nisi učinio.
    - izvini se ili popravi posljedice... npr.nadoknadi štetu...
    - učini ono što je najbolje.
Sta su ti vodolije...Tobi...kao da govoris moje reci..Nego ja sam imala jedan problem....nikako to brojanje do deset da mi bude na pameti u takvim situacijama.Ali upravo zato sam se i ucila na svojim a ne na tudjim greskama...A taj put je bio i te kako tezi

*

Van mreže Viva 011

• *
  • 6
  • 0
« Odgovor #47 poslato: 11:02:41, 04.Nov.2010. »
 (e*e))Hvala Vam dragi moji što ste se uključili u ovaj moj problem.Da,prvo što sam uradila,promenila sam broj.Draga Ninna,u pravu si,ja sam se tako i postavila.Samo što očigledno ni to njoj nije dovoljno.Zato što se to i pre događalo i ja prelazila,povlačila,ignorisala uvrede,ali i nju kao osobu.I eto sad opet,ničim izazvana.To ste potpuno u pravu za mog verenika,da je on Taj koji to treba da reši.Problem je što je on izuzetno vezan za porodicu,što su oni navikli da mogu to da rade(mislim na sestru)on se malo naljuti kritikuje,ali opet to na nju nema nikakav uticaj.Evo sad kad se desilo on je njoj rekao da samim tim što vređa mene vređa i njega,jer on živi samnom.Ona je samo rekla čuvaj tu vreću g.....a uživaj sa ološom...itd.On je rekao da prekida daljnu komunikaciju sa njom.Sad gledano kako će on to da dovede do rezultata,da li će da istraje,i zbog samog sebe?Šta Vi mislite treba li da ga nešto posavetujem,kako,šta,neznam ni sama?!Hvala,drago mi je što sam sa Vama i što imam sa nekim da podelim svoj problem!!!.....

*

Van mreže ninnasmart

• **
  • 240
  • 0
« Odgovor #48 poslato: 17:44:33, 04.Nov.2010. »
Draga moja Viva...znas za ono "Svoje se meso ne jede"...iskrena da budem....ako on ne resi to uskoro...ne verujem da cete biti zajedno...jedino ako su tvoje granice trpeljivosti tolike da mozes biti mazohista prema samoj sebi.Sve se to duso moja odrazava na tvoju psihu...Svaki stres na zdravlje i od svega toga nastaje nesto ozbiljnije...pa moj savet..ukoliko se to ne resi po tebe dobro u narednom periodu..prekidaj...koliko god mislis da ga volis. Niko od nas nije nezamenljiv, ali ipak prvo i osnovno treba voleti i ceniti sebe...pozzzzzzz

*

Van mreže Viva 011

• *
  • 6
  • 0
« Odgovor #49 poslato: 13:25:59, 05.Nov.2010. »
Da,Ninna.Jako je teško da neko ide protiv svoga.Ja sam veliki borac,ali naravno ne i mazohista.Ali imam ono lavovsko u sebi da branim svoju teritoriju.Sad jel to ispravno ili ne,ali taj moj znak mi je takav.Ironija je što se mi izuzetno slažemo na svim poljima,uživamo u svakom trenutku(naravno izuzimam ovaj problem).I sad zbog treće osobe koja ne živi sa nama,mi da se rastanemo?!STVARNO NEZNAM!MOŽE TE LI MI DATI JOŠ NEKI SAVET,DA NJEGA POSAVETUJEM KAKO DA TO REŠI SA NJOM?ON HOĆE I ŽELI,ALI NIJE SIGURAN KAKO I NA KOJI NAČIN???POZZZ

Stranice: « 1 ... 3 4 5 6 7 8 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000