Reakcija na uvrede...

• Odgovora: 77
Stranice: « 1 ... 5 6 7 8 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Allegra

• **
  • 172
  • 9
  • Pol: Žensko
Odg: Reakcija na uvrede...
« Odgovor #60 poslato: 22:24:00, 29.Okt.2012. »
Hmm.. dobro pitanje. (rzm)

To zavisi, koliko mi je stalo do osobe. Manje mi je draga, blize sam eksploziji.
Kod prijatelja mirno pokusavam da resim situaciju ili samo odem.
Kod drugih, za koje mi je sveedno ili eksplodiram ili upotrebljivam sarkazam. Zavisi koliko imam vremena i zivaca. (*p*)

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #61 poslato: 22:40:52, 29.Okt.2012. »
Ignorisem, ali ako vec ne mogu onda prebacim na salu. ;D
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #62 poslato: 08:28:28, 30.Okt.2012. »
Uglavnom vratim istom mjerom, milo za drago.  ;D

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #63 poslato: 01:32:35, 11.Dec.2012. »
Prežvakavajući uvrede sami sebe razjedamo 

Uvreda uvek predstavlja izneveravanje izvesnih nada. Nadali smo se da će nas neko shvatiti, da će nam pomoći ili oprostiti, ali se to nije desilo. Smatrali smo da će nam drugi čovek izaći u susret, ali se on umesto toga okrenuo od nas ili nas je surovo odgurnuo. Nada je srušena i umesto nje se pojavila uvreda.

...Postoji nekoliko očiglednih razloga koje ako čovek zna može unapred da neutrališe svoje uvrede.

Kao prvo, očekujemo da drugi čovek obavezno mora da nam pomogne, da nam izađe u susret, kao da je dužan da posluži upravo nama i da nema drugih briga, koje mu ne dozvoljavaju da nam posveti potpunu pažnju.

Kao drugo, kao da smatramo da se ne sme desiti da se drugi čovek ne uzdrži, da ne plane, da ne bude van sebe, da nas izneveri u određenim situacijama, odnosno, ne ostavljamo mu pravo na grešku.

Treći uzrok naših uvreda se sastoji u tome što od drugih očekujemo da se uvek isto ponašaju prema nama. Ako naš bližnji nije postupio onako kako smo mi unapred smatrali, kažemo da nije opravdao naše nade, da je njegov postupak za nas bio neočekivan. U međusobnim odnosima s bližnjima važno je imati na umu da je čovek promenljivo biće. I zato zapravo dobar čovek u nekim trenucima može da plane, da izgubi dobrotu i ljubav (isto kao što je i loš čovek u stanju da se pokaje i popravi)...

Nije teško primetiti da se svi navedeni razlozi oslanjaju na naš egoizam i nedostatak želje da shvatimo situaciju bližnjeg. Egoizam uvek zahteva da drugi služe našem „ja“, da od njih „ja“ uvek dobija samo korist. Ako unapred shvatimo da naše potrebe nisu centar života drugih ljudi i da bi sami trebalo da se izgrađujemo kroz učestvovanje u životu bližnjih, a ne da bezmerno gutamo njihovu pomoć, neće biti nikakvog izneveravanja neopravdanih nada. Treba promeniti vektor života od egocentrizma ka požrtvovanosti i neće biti uvreda.

Valerij Duhanjin - ruski duhovnik
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #64 poslato: 21:39:33, 11.Dec.2012. »
A kako kad.Ako mi je stalo do neke osobe onda umem da reagujem burno bas, valjda je to normalno,  nije sve jedno kad ti je neko drag pa se logicki onda i razbesnim i pocnem da vracam.A ako mi nije neko bitan onda manje vise, tada me uglavnom bas briga za komentare ne brinem mnogo sta ko prica, mada naravno osetljiva budem po nekim pitanjima pa mozda nekad i tu odreagujem, ali u svakom slucaju redje se razbesnim i uzvracam.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #65 poslato: 20:24:22, 08.Jan.2013. »
Sve zavisi od koga dolaze riječi i postupci koji me mogu uvrijediti/povrijediti i kakve sam volje u datom mometnu. Cijenim pravičnost i dobronamjernost pa kad ne prepoznam to kod nekog bude mi bzv. Trudim se da odreagujem smireno i ljubazno, mada nekad znam biti neprijatna i ne bude mi žao - "akcija izaziva reakciju", a nekad se samo povučem tj distanciram.
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže PantaRei92

• **
  • 290
  • 5
« Odgovor #66 poslato: 06:55:35, 14.Jan.2013. »
***** mu kevu u nezdrav bolestan mozak.
Svi smo mi mrtvi, pitanje je samo ko ce prvi biti sahranjen.

*

Van mreže Džudi

• **
  • 212
  • 10
« Odgovor #67 poslato: 01:54:22, 01.Jul.2013. »
Plačem kada me neko vređa, i ćutim. Ignorišem tu osobu kasnije. Ali..kuvam u sebi. Muka mi je, jer u principu ne volim svađe i maksimalno ih izbegavam.
Život je sastavljen od dana za plakanje i od dana za smejanje...

*

Van mreže volonter

• **
  • 212
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 14
« Odgovor #68 poslato: 08:17:22, 01.Jul.2013. »
treba svakoga postaviti na svoje mjesto,neka vrijedjaju koga su naucili!!!
mada nisam nikad imala takvu situaciju,mislim da pomalo zaziru od mene,jer imam takav distanciran hladan stav iza koga imam osjecaj da znaju da moze izaci nesto sto ne zele da im izadje,kazu da im opasno izgledam. :)
sto vise saginjes glavu,vise ce te po njoj udarati.

*

Van mreže PantaRei92

• **
  • 290
  • 5
« Odgovor #69 poslato: 12:17:23, 06.Avg.2013. »
Cutim ali pamtim. Recimo, neko mi nesto prigovara ja cutim. Al ga uvatim za neku sitnicu i ja njemu posle prigovaram  :P
Svi smo mi mrtvi, pitanje je samo ko ce prvi biti sahranjen.

Stranice: « 1 ... 5 6 7 8 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000