Pripreme za prijemni ispit

• Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Pripreme za prijemni ispit
« poslato: 11:53:40, 18.Mar.2010. »
Pripreme za prijemni ispit- neophodnost ili prestiž?

Svake godine, kada dođe vreme da se maturanti odluče za fakultet koji bi želeli da studiraju, povećava se broj fakulteta koji organizuju pripremnu nastavu kako bi se budućim brucošima olakšalo polaganje prijemnog ispita.Osim priprema na fakultetu, postoje i pripreme koje organizuju privatne škole.
Iako bi pripreme trebalo da imaju za cilj omogućavanje studentima da lakše razumeju gradivo neophodno za polaganje prijemnog ispita i malo ih bliže upoznaju sa onim sa čime će se susresti na fakultetu, čini se da je ovo i prilika da fakultetske ustanove na još jedan način profitiraju na račun studenata. Umesto da ih na što bolji način pripreme za polaganje prijemnog ispita, bitnije je pre plana i programa pripremne nastave napraviti dobar cenovnik.

Iako je naizgled sigurnije pripremati se za prijemni ispit koje organizuje fakultet za koji budući student konkuriše, ne može se izostaviti iz vida da ispit na skoro svakom fakultetu obuhvata gradivo proučavano tokom srednjoškolskog školovanja, gradivo koje su đaci izučavali tokom 4 godine.Sada je to neophodno obnoviti, a sve što je potrebno jeste da budući brucoši izvuku iz fioke stare udžbenike i počnu sa proučavanjem. Na prijemnom ispitu se ne mogu susresti sa nečim što prethodno već nisu naučili.Samo se postavlja pitanje zbog čega se onda neko ne bi samostalno, bez dodatnih troškova, pripremao za ispit? Razlog verovatno leži u sugurnosti koju uliva svest o tome da je studenta pripremio profesor dotičnog fakulteta, da je uvideo način na koji će se možda meriti znanje, kao i količina potrebnog znanja.Čest razlog je i uverenost da će svako ko se bude pripremao na fakultetu biti u prednosti u odnosu na one koji se pripremaju sami.

izvor i ceo text

Na koji nacin ste se pripremali(ili se pripremate) za polaganje prijemnog ispita za fakultet?Da li su u pitanju pripreme koje organizuju fakulteti, privatne skole ili je to samostalna priprema?Da li su pripreme koje organizuju fakulteti i privatne skole zaista neophodne?Sta mislite-zbog cega se dosta buducih studenata opredeljuje za pripreme na fakultetu ili u privatnim skolama umesto da se oslone na samostalan rad kod kuce?Ko je tu u prednosti-oni koji se pripremaju na fakultetu, u privatnim skolama ili  samostalno?

« Najnovija izmena:: 12:01:24, 18.Mar.2010. elenica »

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
Odg: Pripreme za prijemni ispit
« Odgovor #1 poslato: 14:57:52, 18.Mar.2010. »
Ovako.. sama sam spremala prijemni.. Kada sam ga ja spremala, bilo je sasvim dovoljno sesti i zagrejati stolicu, a ne znam da li su uvedene neke izmene u polaganju.  Bilo je ljudi koji su isli na pripreme koje je organizovao fakultet. Po njihovom iskustvu, jedino dobro proisteklo iz toga je sto su im neki profesori bukvalno govorili koje lekcije treba a koje ne treba da uce, ili im diktirai sta da podvuku u odredjenoj lekciji. Inace je bila nenormalna guzva i gomila ljudi je stajala, a koliko onda moze efikasno da se prati bilo koje predavanje??
Preptostavljam da je za neke druge fakultete to od velike koristi.. No, o tome neka drugi kazu..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
Odg: Pripreme za prijemni ispit
« Odgovor #2 poslato: 12:26:00, 26.Apr.2010. »
Ja sam isla na pripreme tokom citave godine iz oba predmeta, iz jednog smo vise nas u grupici imali privatne casove kod jedne profesorke iz gimnazije, a iz ovog drugog na pripreme koje organizuje fakultet.I na fakultetu su ih dobro organizovali, tako da je imalo koristi

U sustini ,meni su te pripreme ulivale neku sigurnost ali naravno da bez samostalnog rada kod kuce nista to ne vredi.Cini mi se da iz tog razloga sto ulivaju neku sigurnost dosta njih ide na pripreme koje organizuju falkulteti ili neke privatne skole.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000