Kalorijske vrednosti namirnica

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Kalorijske vrednosti namirnica
« poslato: 12:51:18, 14.Feb.2010. »
Naše telo radi kao gorivo-neprestano troši energiju koju uzima iz hrane u procesu varenja.Jedinica koja se najčešće koristi za izračunavanje energije namirnica je kcal(kilo-kalorija) ili kJ(kilo-džul)

Koliko vodite računa o dnevnom unosu kalorija i zbog čega(da li su to dijete, zdravlje ili nešto drugo)?

izračunajte kalorije

Osnovni izvor energije predstavljaju sledeći sastojci hrane:
Ugljeni hidrati 4 kcal/g
Proteini 4 kcal/g
Masti 9 kcal/g
Alkohol 7 kcal/g

Koju hranu više volite-bogatiju ugljanim hidratima, proteinima ili mastima i koliko vodite računa o kvalitetu sastojaka hrane i pića?

« Najnovija izmena:: 13:09:21, 14.Feb.2010. elenica »

*

Van mreže anastasija

• **
  • 206
  • 0
Odg: Kalorijske vrednosti namirnica
« Odgovor #1 poslato: 16:05:22, 14.Feb.2010. »
Ne vodim racuna uopste,barem sto se tice kolicine.Trudim se da se kvalitetno hranim,koliko je to moguce.Mislim da covek treba da slusa svoj organizam i jede ono sto mu se tog trenutka trazi.
 U trudnoci sam jela iskljucivo voce i povrce(meso nisam mogla da smislim),a krvna slika mi je bila odlicna. :))

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #2 poslato: 17:25:49, 14.Feb.2010. »
Ne vodim racuna uopste,barem sto se tice kolicine.
(e*e) S obzirom na popularnost raznoraznih dijeta koje se zasnivaju na redukciji unosa kalorija što nije baš najpametniji izbor
Trudim se da se kvalitetno hranim,koliko je to moguce.Mislim da covek treba da slusa svoj organizam i jede ono sto mu se tog trenutka trazi.

Jesti što kvalitetniju i raznovrsniju hranu je dosta važno za organizam i zdravlje, ali na žalost sve manje vodimo računa o kvalitetu hrane koju jedemo
U trudnoci sam jela iskljucivo voce i povrce(meso nisam mogla da smislim),a krvna slika mi je bila odlicna. :))
Zašto ti nije prijalo meso?Ne jedeš ga inače ili ti samo u trudnoći nije prijalo?

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 17:37:34, 14.Feb.2010. »
Pa neko vreme da, onda predje u naviku..i onda prestanes da razmiljas o tom delu, i tako..

*

Van mreže anastasija

• **
  • 206
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 23:57:26, 14.Feb.2010. »
(e*e) S obzirom na popularnost raznoraznih dijeta koje se zasnivaju na redukciji unosa kalorija što nije baš najpametniji izbor
Ne vodim racuna o kolicini zahvaljujuci dobrom metabolizmu. :)
(e*e) Zašto ti nije prijalo meso?Ne jedeš ga inače ili ti samo u trudnoći nije prijalo?
Meso nisam jela samo u trudnoci.Zanimljivo je da mom organizmu uopste nije nedostajalo. :)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000