Zenski problemi

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Zenski problemi
« poslato: 10:32:49, 26.Dec.2009. »
Najneprijatniji ženski zdravstveni problemi

Problemi sa bešikom
Iako je stručnjacima, a i većem delu javnosti, opšte poznato da milioni žena imaju problema sa kontrolom bešike, ipak je većinu žena sramota da o tome slobodno razgovara. Kada se u obzir uzme činjenica da je većina ljudi nekada već prošla kroz trening kada je reč o kontroli ovih bioloških navika, na svako povećanje u količini i frekventnosti gleda se kao na nešto abnormalno. Ipak, s obzirom na to da sami lekari nikada otvoreno ne pitaju da li imate problema sa bešikom, sva odgovornost pada na samog pacijenta.
Ukoliko otvoreno svom lekaru izložite problem, on vas nikako neće osuđivati niti učiniti da se osećate loše, već će pokušati da vam pomogne. Stoga je najbolje sakupiti snage i obratiti se lekaru, koji će vam svakako pomoći da rešite problem, jer ako krenete na svoju ruku, to može imati mnogo teže posledice. Nekim ženama čak padne na pamet i da na silu spreče ovaj problem time što smanjuju količinu tečnosti koju unose, a to može samo još više iritirati bešiku i tako dodatno pogoršati sitaciju. Za ovaj problem savremena medicina ima neka rešenja kao što su nove generacije lekova ili jednostavne hirurške intrevencije.

Problemi sa gasovima
Svako od nas ima, manje-više, problema sa gasovima, iako većina ljudi to teško otvoreno priznaje. Uprkos stidu i sramu, ipak ispričajte lekaru o problemu koji imate jer je ovaj problem u većini slučajeva povezan sa načinom ishrane. To znači da se može uspešno izbeći jednostavnim promenama u svakodnevnoj ishrani, jer postoji hrana koja vama više odgovara, a i hrana koju treba izbegavati.

Preterano znojenje
Puno žena se izuzetno stidi ovog problema, bilo da su u pitanju samo dlanovi ili oblast ispod pazuha. To ne bi trebalo u tolikoj meri da vas opetrećuje, jer se uz konsultaciju sa odgovarajućim lekarom može naći pravo rešenje. Naime, postoje određeni antiperspiranti koje vam može lekar prepisati i koji u većini slučajeva predstavljaju i konačno rešenje. Ukoliko i to ne bude dovoljno, vaš lekar vam uvek može naći odgovarajući metod lečenja, ali prethodno vi morate sakupiti hrabrost i otvoreno porazgovarati o tome.

Neprijatan vaginalni miris
Ovo pre svega može biti znak infekcije, ali ne uvek gljivične. Postoji puno žena koje na svaku infekciju gledaju kao na gljivičnu i preteruju sa upotrebom antigljivičnih masti. Na taj način se ne rešava problem, a izazivaju se drugi problemi.
Druge pak na ovo gledaju kao na činjenicu da imaju drugačiji miris nego ostale žene, što može negativno uticati na sliku koju imaju o sebi ili na osećanja koja su povezana sa seksulanim životom.

Naravoučenije: obavezno razgovarajte sa svojim ginekologom! I za ovaj problem postoje nove vrste lekova, nove masti, novi dezodoransi...

Krstarica

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
  • Pol: Žensko
Odg: Zenski problemi
« Odgovor #1 poslato: 17:19:43, 26.Dec.2009. »
Dodala bih spisku ovih zenskih problema i problem bolnih menstruacija. Meni je recimo to najveci problem.Ne desava se bas svakog mjeseca ali cesto se radi o takvim nesnosnim bolovima i grcu stomacnih misica da oni vode jakim mucninama, povracanju i uopste iscrpljivanju citavog organizma!!!!!

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 21:24:20, 26.Dec.2009. »
Slazem se Revelation09,zaista su i bolne menstruacije problem.Moram da ti kazem da sam skoro pronasla jedan biljni preparat koji mi je pomogao,u vidu je kapi,zove se Femisan A.On je ujedno i dobar za regulaciju neredovnog ciklusa,sto bih isto navela kao,izmedju ostalog,ozbiljan problem.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 19:33:36, 27.Dec.2009. »
Ja se jos oporavljam od ove poslednje menstruacije jer je bila i vise nego bolna....Povracala sam cijelo popodne i vjerovatno me je to naprezanje iscrpilo da su me narednog dana boljele vratne zile, pluca, kicma.....O iscrpljenosti da ne govorim...

Kad imam tako bolne menstruacije ( najgore mi je sto nikad ne mogu da predvidim da li ce to biti sl. mjeseca ili nekoliko mjeseci kasnije ), stavljam tople obloge na stomak tj. jajnike. Nekad mi to bas pomogne ( medjutim, ovaj mjesec ni to nije pomoglo ).U apoteci su mi dali Rapten K tablete. Medjutim, problem je u tome sto kad imam jake bolove sto god da pojedem ili popijem, to povratim, tako da tableta i ne uspije da se razlozi i pocne da djeluje jer je vec out :)

Probacu te kapi. Nadam se da ce mi sa njima biti lakse ;)

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 20:25:09, 27.Dec.2009. »
Slazem se Revelation09,zaista su i bolne menstruacije problem.Moram da ti kazem da sam skoro pronasla jedan biljni preparat koji mi je pomogao,u vidu je kapi,zove se Femisan A.On je ujedno i dobar za regulaciju neredovnog ciklusa,sto bih isto navela kao,izmedju ostalog,ozbiljan problem.
A kako ne, i nastanak mikrocistica na jajnicima.. :(

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 21:05:00, 27.Dec.2009. »
A kako ne, i nastanak mikrocistica na jajnicima.. :(

Za policisticne jajnime su odlicne kontraceptivne pilule,one lepo regulisu proizvodnju testosterona zbog kojeg i nastaju ciste na jajnicima.

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #6 poslato: 21:30:38, 27.Dec.2009. »
Dodala bih spisku ovih zenskih problema i problem bolnih menstruacija. Meni je recimo to najveci problem.Ne desava se bas svakog mjeseca ali cesto se radi o takvim nesnosnim bolovima i grcu stomacnih misica da oni vode jakim mucninama, povracanju i uopste iscrpljivanju citavog organizma!!!!!

probaj  da svakodnevno popijes solju caja od mesavine :ravne kasicice nevena,i ravne kasisice hajducke trave..sredice ti se ciklus,neces imati bolove,a i pije se preventivno protiv raznoraznih izraslina,tipa cisti i mioma...mojoj se prijateljici znatno umanjila cista,i to ne vodena...pozdrav   (mah:mah)

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #7 poslato: 21:35:07, 27.Dec.2009. »
Za policisticne jajnime su odlicne kontraceptivne pilule,one lepo regulisu proizvodnju testosterona zbog kojeg i nastaju ciste na jajnicima.
I problemi sa kozom..

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #8 poslato: 17:40:43, 08.Feb.2010. »
Ja bih ovde ubacila i predmenstrualno raspoloženje-tih par dana kad preživim ostatak meseca je "med i mleko"   ;D

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000