Mobing na radnom mestu

• Odgovora: 43
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
  • Pol: Žensko
Odg: Mobing na radnom mestu
« Odgovor #20 poslato: 11:19:45, 07.Avg.2010. »

Pretrgli se..
hahaha.. :smehotres: svi se susrecu svakodnevno sa mobingom, ko nije, taj nije ni radio.. posebno ako ne radite samo za sebe i u svojoj firmi, sve ostalo je vise nego katastrofa, plate mozda i nisu lose, ali odnos prema radu je gori nego sto se i zamisliti moze, a poslodavci, ma moze se i njima u kraj stati, vec te zrtve mobinga ne razmisljaju glavom...nije samo kazna da se plati, vec ima tu lijepo i inspekcija, pa kad se igramo maltretiranja da se makar posteno igramo... (provjereno pali, mlada sefica je pobjegla za Njemacku, a ovdje je ceka sudski proces i kazna preko 100.000)  ;D ko im je kriv, kad svaka budala hoce da bude sef, jos se ponasa kao robovlasnik, pa to nije nikako lijepo  (mah:mah)

*

Van mreže janja

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #21 poslato: 15:52:59, 07.Avg.2010. »
hvala na savetu miss80 to mi puno znaci.  A sto rece Crvena nisu se pretrgli al i to je pocetak. I jos da dodam nemozemo svi biti privatnici i sami sebi gazde.Tako ne osecam sebe ili druge manje vrednim zbog toga, mozda samo malo manje srece i uslova imamo al to je normalno.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #22 poslato: 20:56:21, 07.Avg.2010. »
Draga Janjo,nadam se da će suprug naći rešenje za svoju situaciju na poslu,uz vašu pomoć,sigurna sam da ćete zajedno uspeti da sve prebrodite.Moj savet vam je da se javite
Viktimološkom društvu Srbije
Dositejeva 1a/IV
11000 Beograd

tel/fax: +381 11 303 42 32

e-mail: vds@Eunet.rs

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #23 poslato: 20:15:45, 19.Avg.2010. »
Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radnom mestu, mobinga, treba da stupi na snagu od 4. septembra, rečeno u Ministarstvu rada i socijalne politike.

*

Van mreže Black Dragon

Forum developer
  • 316
  • 9
  • Black Dragon attacks silently...
« Odgovor #24 poslato: 20:48:55, 15.Okt.2010. »
Za nešto više od jednog meseca od početka primene Zakona o mobingu, nadležnima u Srbiji je stiglo na stotine prijava. Dok se zaposleni pozivaju na Zakon, poslodavci s pažnjom iščitavaju dokument u strahu od zloupotreba.

Izvor
« Najnovija izmena:: 23:57:47, 15.Okt.2010. miss80 »
Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« Odgovor #25 poslato: 19:35:08, 17.Okt.2010. »
poslodavci s pažnjom iščitavaju dokument u strahu od zloupotreba.

I treba da ga dobro procitaju  ;)

*

Van mreže meda 78

• 2 566
  • 0
« Odgovor #26 poslato: 21:40:45, 20.Feb.2011. »
13 godina radim kod privatnika..........moj problem...a kad smo kod mobinga,.......mogao bih knjigu da napisem sa uputstvima kako treba sa radnicima........prosao sam skolu ,fakultet,pa sad  kad bih otvorio nesto privatno .....kleli bi mi unuke....toliko o mobingu....dok je bilo ovaca bilo je i majstora za sisanje.....cast izuzecima ali njih je uvek malo...

*

Van mreže Sonatica

• *
  • 21
  • 0
  • Ipak romantična
« Odgovor #27 poslato: 21:59:11, 22.Maj.2011. »
Radim u organu državne uprave i bila sam mobingovana od strane pretpostavljene šefovice.

Na sreću, uspela sam da odem iz tog Odeljenja.

Mobing se sastojao od spletkarenja, uplitanja u lični život, diskriminisala me je zbog mog zdravstvenog stanja i da ne nabrajam dalje.

Nisam išla u javnost sa pričom, niti na sud, jer poznajem dosta funkcionera i nikako nisam želela da se ružno povlačimo po medijima.

Problem je rešen na bezbolan način. :)

Savet za sve: U svakoj firmi postoje kolege kojima prvo treba da prijavite mobing. Pokreće se proces -prvo pomirenja, a ako to ne uspe, ide se dalje, preko nadležnosti  suda.

Ne dozvolite da vas bilo ko vređa i ponižava, pogotovo ako pošteno i dobro radite.
"Sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da..."

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« Odgovor #28 poslato: 23:07:54, 22.Maj.2011. »
Radim u organu državne uprave i bila sam mobingovana od strane pretpostavljene šefovice.
A ona je imala problema i sa drugim zaposlenima ili je samo prema tebi bila takva?

*

Van mreže Sonatica

• *
  • 21
  • 0
  • Ipak romantična
« Odgovor #29 poslato: 00:33:19, 23.Maj.2011. »
A ona je imala problema i sa drugim zaposlenima ili je samo prema tebi bila takva?

Da, imala je i ranije probleme sa ostalima. Jedino sam se ja javno, na poslu požalila. Ostale koleginice se plaše..

Najstrašnije od svega je što je ta osoba i dalje šef. :(

Sada je našla drugu žrtvu.

Nadležni ćute, iz meni nepoznatog razloga...kao u avgustu ide u penziju-treba...da li će otići-videćemo.
"Sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da..."

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000